Wednesday, October 31, 2012

hidup perlu diteruskan...kan?

kenapa hidup perlu berjumpa dgn masalah?
tambahan pulak masalah tu adalah berkenaan dgn orang2 yang terhampir dgn kita...
hurmmm...

aku cume pohon pada Allah...
agar aku diberikan kekuatan menempuh ujian ini...
walau hati sgt berat...
walau kepala sgt serabut...
semoga aku kuat ya allah...

apa yang baik sbnrnya utk diriku ya allah..
kau berilah aku petunjuk..apa harus aku lakukan...
kesabaran ini dah hampir ke kemuncak

anak-anak penguat semangat aku...
Acha skrg sgt excellent in her study...
Aaron pulak makin lama makin bijak..
anak-anak mama smuenye bagus2 :)

aku cume takut...sikap aku yang suke telan apa sahaja tanpa fikir perasaan sndiri ni..memakan diri...
aku takut ia membunuh aku...

Tuhan,
berilah petunjuk Mu!


**gmbr terkini ku...masa ke vietnam bulan sept lps.**


Thursday, April 19, 2012

Hariku harus dipenuhi dengan kehadiranmu sayangku

salam semua.
giler lama kot aku x update blog ni kan..
ish ish..
sori ye byk kejenyer.

ermm..
so ni gmbr terbaru aku
ok aku tau aku da gemok ..Pffffttt..


ni gmbr terbaru anak dara ku
Acha...atau nama betul nya Camelia ;-p


Anak bujangku... Aaron
la ni da masuk 8bulan.



this is my family :)
1 small happy family (happy keh)

ermm..cite terbaru...
kedai aku da tutup...
ada sebab2 'hitam' yang xdpt aku kongsikan di sini...
yg pentingnya aku da pulih dan kembali sihat spt biasa...
ingtlah kamu kamu semua bahawa kuasa Allah adalah lebih heibattt!
hehe..
emo di situ...
adalah juga sbb2 yang lain ..mungkin sbb Allah nk bagi petunjuk..
kedai ku itu banjirsss..
air kuar dari celah2 dinding atas dan mencurah masuk..
sbnrnye itu adalah kejadian kali ke 3..
so kalo da kali ke3 jadi...xreti2 kuar kedai lagi ke sri oiii?
so kuar la mak dari situ nokss..

so now i'm back to basic again..
i mean...now bridal aku kembali beroperasi di rumah spt sblm buka kedai dlu..

n now jgk..
aku diarahkan kembali ke HQ lama...
lawak btl la diorang ni..
aku da best dah dok opis baru..
berkawan dgn org2 yang x fake..
x acting like hell..
walaupon organisasi kecil,tapi they were wayyyyyyyy too good to me!
siyesly! :)

and of coz,before nk tgglkan mereka hari tu,aku nanges tau.
sedih btl la..
hehe...

x sampai setahun da kena balik ke HQ ni smula..
ermm..
what ever lah...
yg penting aku x bekerja lagi dgn orang2 yang fake tu smue like those time tuh.
hoi gi la main jauh2...
syuhhhh syuhhhhhh..
;-p

aku berazam nk update blog personal ni lebih kerap..
kalo berkesempatan lah...

ohh ya...
tajuk je havoc.
isi cite biasa2 je
hehe...
k.
till next time.
bye
salam!.