Sunday, April 24, 2011

berpindah

salam syg.
la ni byk benda da berlaku.tp x cukup masa nk taip kn kt blog ni.
hurmmm...

aku da dipindahkan ke opis lain...atas sbb org2 yang gile nk menunjuk kuasa.
xpe...aku terima kptsn ini dgn redha..walaupon aku da ckp dgn top management yg aku prefer x berpindah ats sebab kesihatan [aku ni darah tggi...kalo stress mula la tekanan tu naik mencanak ].dan yg paling lawaknya,top management itu berlakon setuju dgn permintaan aku.

pernah x terbyg yg org2 top management 'berlakon'? aku x pernah terbyg derrrr...

mungkin tuhan nk tunjuk dan mungkin tuhan masih sygkan aku...ditakdirkan Allah s.w.t, aku mendapat petunjuk kekantoian mereka.nk dijadikan cerita,surat perpindahan tu x smpi lg ke meja aku tp aku berjaya menghidu mengenai perpindahan ini.dan sudah tentunya aku 'menyerang' org2 yang berlakon depan aku ni....dan semestinya mereka terkejut aku berjaya dpt tahu waima surat blm pon smpi ke meja aku.tersasul2 individu tu menjawab soklan2 aku.
plz la...aku da hampir 10thn[termasuk tempoh kontrak dulu] bekerja di institusi ni.perlu ke korang nk sorok2 dari aku dan perlu ke korang pura2 nk buatkan keadaan tu seolah2 " ok surat ni dari pentadbiran dan ini arahan pentadbiran,maaf kami x bole buat apa2 "..hahaha...sgt bagus "lakonan" yg korang rancangkan tu kan?? sorila..rancangan korang x jadi lah!

x payah la nk ckp "ni keputusan bersama"...Allah da tunjukkan pada aku yg ko tu busuk hati dan gila dgn kuasa yg ko ada....

tmpt yg aku br kerja ni mintak ORANG LAIN...di mana "orang lain" tersebut adalah LELAKI!...lelaki okeh! budak tu lg bagus dari aku la...pindahkan la die ...yg nk pindahkan aku buat pe??? oh...aku lupe...konon sbb budak tu bagus sgt so korang refused la kan nk pindahkan die,gitu? eh plz la...perlu ke ko kambing hitamkan aku ha? pindahkan aku atas sbb ape? sbb ape??? sbb korang tersepit?? pegi mam*** lah! mmg terbaekkkkkkk lah lakonan korang.

mlm aku dapat reveal perkara tu,aku lgsg x bole tido.yelah...mmg susah dowhhh utk maintain segala2 berkenaan IT kt tmpt baru tuh...nk2 pulak system yg mereka gunakan tersgtlah kritikal penggunaanya.pagi esoknya tu aku decide utk EL dan lps pegi 'menyerang' individu2 terbabit,maka aku pon pegi la klinik...nk tau cerita lawak tak?

TEKANAN DARAH AKU 210/138 dowhhhh!!!! best x?? x pernah2 okeh aku nye b.p setggi itu dan semestinya aku sgt pening masa tu..rasa mcm berjalan pon x btl mcm org mabok.sudahnye ke hospital mereka tolak aku.warded sudaaaa! lps discharge,aku amik cuti straight seminggu.mmg aku terkejut sgt2 dan trauma !

tahniah la kt 'top management' tu.agaknya kalo aku K.O pon mereka suke hati kot....

arhhh...aku mls da nk ingt kejadian tu.life must go on kan....so with no choice ,aku took the challenge.so far alhamdulillah ,staf kt sini ok la...lgpon aku ni kan jenis x byk ckp so aku prefer utk observe dlu environment kt sini.

kedai aku punyer cite pulak...x de ape sgt..smue ok..cume staf la kerap bertukar ganti.penat jgk nk train budak2 slalu.harap2 nnt ade la yg btl2 nk stay kerja dgn aku.mmg ni dugaan org berniaga kan...payah nk cari yg btl2 nk bekerja...yg nk main2 mmg ramai.

kandungan aku skang da berusia 5bln++...rasa mcm x sbr nk beranak pulak..hehe...sbb x sbr nk mengulit baby baru.tp mcm mana pon Safiya Camelia ttp di hatiku.buah hati pengarang jantung.
;)

oklah..rasanye smpi sini dlu kot.mcm biasa mls nk ltk gmbr...aku byk load k fb je...hehe.

till then~