Friday, November 04, 2011

my new apple of my eyes ;)





;) mohd aaron ziqri

Sunday, April 24, 2011

berpindah

salam syg.
la ni byk benda da berlaku.tp x cukup masa nk taip kn kt blog ni.
hurmmm...

aku da dipindahkan ke opis lain...atas sbb org2 yang gile nk menunjuk kuasa.
xpe...aku terima kptsn ini dgn redha..walaupon aku da ckp dgn top management yg aku prefer x berpindah ats sebab kesihatan [aku ni darah tggi...kalo stress mula la tekanan tu naik mencanak ].dan yg paling lawaknya,top management itu berlakon setuju dgn permintaan aku.

pernah x terbyg yg org2 top management 'berlakon'? aku x pernah terbyg derrrr...

mungkin tuhan nk tunjuk dan mungkin tuhan masih sygkan aku...ditakdirkan Allah s.w.t, aku mendapat petunjuk kekantoian mereka.nk dijadikan cerita,surat perpindahan tu x smpi lg ke meja aku tp aku berjaya menghidu mengenai perpindahan ini.dan sudah tentunya aku 'menyerang' org2 yang berlakon depan aku ni....dan semestinya mereka terkejut aku berjaya dpt tahu waima surat blm pon smpi ke meja aku.tersasul2 individu tu menjawab soklan2 aku.
plz la...aku da hampir 10thn[termasuk tempoh kontrak dulu] bekerja di institusi ni.perlu ke korang nk sorok2 dari aku dan perlu ke korang pura2 nk buatkan keadaan tu seolah2 " ok surat ni dari pentadbiran dan ini arahan pentadbiran,maaf kami x bole buat apa2 "..hahaha...sgt bagus "lakonan" yg korang rancangkan tu kan?? sorila..rancangan korang x jadi lah!

x payah la nk ckp "ni keputusan bersama"...Allah da tunjukkan pada aku yg ko tu busuk hati dan gila dgn kuasa yg ko ada....

tmpt yg aku br kerja ni mintak ORANG LAIN...di mana "orang lain" tersebut adalah LELAKI!...lelaki okeh! budak tu lg bagus dari aku la...pindahkan la die ...yg nk pindahkan aku buat pe??? oh...aku lupe...konon sbb budak tu bagus sgt so korang refused la kan nk pindahkan die,gitu? eh plz la...perlu ke ko kambing hitamkan aku ha? pindahkan aku atas sbb ape? sbb ape??? sbb korang tersepit?? pegi mam*** lah! mmg terbaekkkkkkk lah lakonan korang.

mlm aku dapat reveal perkara tu,aku lgsg x bole tido.yelah...mmg susah dowhhh utk maintain segala2 berkenaan IT kt tmpt baru tuh...nk2 pulak system yg mereka gunakan tersgtlah kritikal penggunaanya.pagi esoknya tu aku decide utk EL dan lps pegi 'menyerang' individu2 terbabit,maka aku pon pegi la klinik...nk tau cerita lawak tak?

TEKANAN DARAH AKU 210/138 dowhhhh!!!! best x?? x pernah2 okeh aku nye b.p setggi itu dan semestinya aku sgt pening masa tu..rasa mcm berjalan pon x btl mcm org mabok.sudahnye ke hospital mereka tolak aku.warded sudaaaa! lps discharge,aku amik cuti straight seminggu.mmg aku terkejut sgt2 dan trauma !

tahniah la kt 'top management' tu.agaknya kalo aku K.O pon mereka suke hati kot....

arhhh...aku mls da nk ingt kejadian tu.life must go on kan....so with no choice ,aku took the challenge.so far alhamdulillah ,staf kt sini ok la...lgpon aku ni kan jenis x byk ckp so aku prefer utk observe dlu environment kt sini.

kedai aku punyer cite pulak...x de ape sgt..smue ok..cume staf la kerap bertukar ganti.penat jgk nk train budak2 slalu.harap2 nnt ade la yg btl2 nk stay kerja dgn aku.mmg ni dugaan org berniaga kan...payah nk cari yg btl2 nk bekerja...yg nk main2 mmg ramai.

kandungan aku skang da berusia 5bln++...rasa mcm x sbr nk beranak pulak..hehe...sbb x sbr nk mengulit baby baru.tp mcm mana pon Safiya Camelia ttp di hatiku.buah hati pengarang jantung.
;)

oklah..rasanye smpi sini dlu kot.mcm biasa mls nk ltk gmbr...aku byk load k fb je...hehe.

till then~

Monday, February 14, 2011

tuhan kabulkan doaku

aci x entry ni x yah gmbr?
hehe...

lama btl aku neglect blog personal ni.
alasan standard - bizi.
:)

hurmmm...
kandungan aku skrg mencecah 11weeks.
baru je sgt kan.tapi org kate perut aku ni da mcm org ngandung 5bulan..ahakss..
tang perut ni aku mmg failed sket sbb kurang penjagaan haha dush dush dush kat diri sendiri.
so bile kt rahim tu da ke depan sket je,perut belah atas ni over2 ke depan pulak...hahaha.
salahkan diri sendiri sudaaa sbb x brp nk jaga.badan pon da naik since pregnancy lost yg previous.

:)

ok..berbalik kpd tajuk asal.
ermmm..
sbnrnye cerite pasal bukak kedai pengantin ni.
aku pon x sangka aku seberani ini nk bukak kedai.
bajet pon bknnye byk dlm tgn.
x smpi 30K pon.
selambe je ekk aku ni?

kalo nk ikutkan pengalaman kawan2 mak andam n pak andam yg aku kenal,
utk bukak kedai pengantin ni patutnye kena ade atas 70K,in other words to be safe la.
tapi setelah aku men'calculate' yg asas2 nye keperluan shj memandangkan aku da ade brg2 nya cuma xde kedai je so aku bajet2 berani je lah.

peralatan pelamin insya allah da mencukupi,cume baju2 je lah aku kena byk kan lagi.skang ni pon da byk sbnrnye cume nk pelbagaikan design aje.yg tu sikit sebyk aku da topup2.so kat situ xdelah bsr sgt masalahnye .
:)
masalah yg ade mula2 tu ialah mcm mana nk design kedai pada kadar yg btl2 minimum tapi superbbb quality n design.
jawapannye ialah mendapatkan khidmat interior designer cum BFF aku si Arnis.
she helped me a lot u see.
x kesah pasal bayaran.
cume die byk bg arahan la hehe.
ade kalanye arahan die x kena dgn tekak aku..i mean selera aku tapi aku turutkan jua arahan die
tapi mmg hasilnya mmg best sbb die pandai estimate ruang n main kaler n pilihan perabot pon ok,kena dgn bajet aku.at least yg basic2 aku da sediakan la,yg x brp nk penting akan diadakan kemudian..bile ade rejeki lebih hehehehe.

sape nk khidmat arnis ni bole la email aku hehe.harga kena tny die sendiri haha mak xreti nyah.
sblm die jadi lecturer kt upm ni die pernah jgk jd ID'er kt satu firm ni.nama ape ntah aku da lupe.

nnt blogpost akan dtg,kalo aku ingt dan kalo aku rajin,aku letak gmbr sebelum n slps deco kedai.
la ni x bwk ade kt hddisk kt uma. ;))

byk sbnrnye dugaan mase nk bukak kedai ni.
mula2 mcm xde ape sgt tp makin lama jadi makin complicated pulak.
mula dari perjanjian kedai dgn owner kedai .
aku ingtkan aku deal terus dgn owner cine tu tapi rupenye aku kena deal pulak dgn india tgkt bawah sbb die ckp kt cine tu mintak tlg carikan tenant tgkt atas.pulak dah.
kat situ pon da pening sbb cine tu ckp lain india tu ckp lain.
yg buat aku geram bile aku call / sms india tu xnak angkt.ade je alasan .ade sekali tu smpi 3 hari die x reply call n sms aku.ade sbbnye tp aku x leh cerite kt sini.
aib org..aku malas nk bukak.

lps tu pulak bile da handover duit deposit 3+1,cine tu mintak aku deal ape2hal pasal kedai dgn anak die.
adus.
tu pon problem jgk sbb anak die x brp nk hormat org.
slh satu cth ialah semasa banjir dlm kedai.
ko bygkan satu hari tu hujan sgt lebat kt luar kedai...n tidak semena2 hujan jgk DALAM kedai!!
leh bygkan x?
aku mase tu tgh nk ukur panjang n lebar space utk letak karpet tibe2 hujan mencurah2 dari siling.
gila x?

bile aku panggil anak cine tu,die bole kata kalo aku x puas hati die mintak aku keluar dari kedai tu die akan pulang deposit.kurang ajar x?
ayah die sikit punyer polite bile berbicara dgn kite...tapi anak die ya ampunnnnn nama je kontraktor tp xde budi bahasa.
siap tu mule2 dlu die bole accuse kitaorg simbah air dlm kedai...bole percaya x?
xde kerja la eh aku nk buat mcm tu ..die ingt kami ni nk main2 kan die x nak niaga btl2 agaknye.
geram gilakkk aku mase tu.
sebbaik aku pk aku ni tgh pregnant je,kesabaran tu mmg melangit tgginya...huhuhhh.

tp lps tu die btlkan jgk lps die sendiri tgk video air turun dari siling yg laki aku rakamkan tu.
solution nya die kena tkr atap n besarkan paip saliran dari atas bumbung ke bawah.

selesai yg tu pulak,dtg masalah lain.
bile dah mula kan operasi kedai,suddenly die nk potong bekalan api.
ko bygkan...aku baru je start meniaga ni...die nk potong letrik.
ciskek x?
alasan die sbb die nk kami kedai atas n bawah tukar kpd akaun sendiri di TNB.
rupenye die da bg peringatan kat india bawah tu tapi india tu x inform aku apa2 pon.
sakit x jiwa?
anak cine tu mmg kurang budi bahasa sket.suke2 hati die jek nk aniaya org.
yg india tu pulak selalu nau misscommunication dgn aku.
parah btl.

anak cine tu ingt ape aku nk lari ke? ntah hape benda lah.aku byr deposit smpi 4 bulan kt bapakkkk die kot. tu x cukup menjamin ke yg kami ni btl2 nk berniaga kan?dugaan btl lah.
sudahnye kami ke TNB jgk tukar nama n bagi cagaran.

fussy sgt!
pakkan aku da sign agreement n deposit da jln.
kalo x pasal aku hormatkan bapakkkk cine tu,da lama aku blah.

yg terbaru ni pasal 1st rental payment.
yg cine ckp mcm tu,yg india ckp mcm ni.
pening2.
bile aku sms { sbb aku x nak diorang rasa terganggu} x pulak diorang reply.
bile call x angkat.pening lah.

sudahnye aku tggu jela anak cine tu reply,tu pon reply after 2-3hari .
sakit x jiwa ko.

hishhhh...ni pk pasal aku nk berniaga jek ni.
kalo la dari awal aku tahu aku akan deal dgn org2 fussy mcm ni,x hingin aku bagi deposit tau.
byk btl dugaan n cabaran.
setakat ni aku laki bini hanya bersabar jelah.
anggap ni ujian dari tuhan.

so far alhamdulillah feedback dari customer ok jgk walaupon agak slow sket.
mula2 mcm ni la kot agaknye.
org blm tahu sgt kedai aku ni.
lama2 nnt org tahu la kan...hehe...[ayat nk pujuk hati sendiri].

aku amat2 berharap aku dpt bertahan.
yelah...bile da berniaga mcm ni baru aku tahu bukan sikit2 duit kena kuarkan.
dan promosi kena bagus.
tu paling penting.

oh ya,aku gajikan seorang pekerja.harap2nya die bole bertahan dan yg pentingnya aku dpt bertahan utk byr gaji die tiap2 bulan hahaha.lawak la mung ni sri!

oklah,setakat ni jek luahan perasaan aku muahahaha.
hambek ko berjela2 ayat langsung xde gmbr kehkehkehkeh.
gasak la. ;p

ermmm..safiya x brp sihat ni.die kerap muntah2 n berak2 dua tiga hari ni.
da bg ubat pon still the same.
tgkla esok luse ni kalo still x baik aku nk bwk gi klinik lain pulak.

hari ni valentine day.for me every day is my kasih syg day,not just today hehe.

esok kite sambut maulidur rasul k.hehe tetibe ;)

sekian celoteh kite utk hari ini.nnt sambung lagi.
wassalam ;p

Tuesday, January 11, 2011

alhamdulillah...rezeki kembali.

6 weeks and 3days...

tu lah die hasil scan kt rahim ku semlm....
hasil yang menjawab segala persoalan kepada muntah2ku..
kepeningan ku...
kembangnye tekak ku...

alhamdulillah...
:)

nk sgt attach gmbr scan semlm tapi...x payah la...
excited sgt pon x elok jgk kan...so biarkan aje ku simpan dalam purse.
next appt 24hb kat bahagian pesakit luar Azzahrah....
tapi aku ade jgk buat appt dgn pakar aku kat situ..Dr.Noraini..
staf die da buatkan appt aku dgn Dr.Aini hari khamis ni...
x sure nk gi yg mana satu...
kalo dgn pakar..biasalah..sekali pergi kena get ready rm200-300 dalam tgn...huhuuuu...
tgklah mcm mana...
akan dipikirkan...

anyway,aku mmg hepi sgt.!
moga2 kejadian yg lalu tidak lagi menimpa diriku utk kali ini.
mintak la simpang.
amin2 ya rabbal alamin...

:)

kalo dlu mmg aku nk bby boy,tapi la ni aku da xkesa da...
boy ke girl ke aku terima...tapi kalo boy,mmg bonus utk aku.
:)

oh ya..safiya da school.
tadika Ho.
:)

ok ..nk buat kerja...esok proses gaji.
kena sedar diri.hehe.
bye.

Monday, January 03, 2011

hepi new year 2011


walaupon blog ini suda suam2 kuku..sy tetap nk wish kepada bloggers sekalian...

"happy new year 2011 " :)

apa plan u guys utk tahun 2011 ni?

me? i'allah sy dalam perancangan utk membuahkan sesuatu hasil usaha saya selama bertahun2 buat bridal ni.apakah ia?

tungguuuuuuu! :)


doakan saya agar semuanya berjalan lancar.

takut jugak sbnrnye ni.. ;))


semoga tahun baru ini membawa lebih kebahagiaan kepada kita...lebih kejayaan...lebih keinsafan dan lebih pedoman mengharungi hari2 yang semakin mencabar.harapan saya agar rezeki kami lebih melimpah ruah seiring dengan usaha dan ketekunan yang tinggi.

amin.


bye guys.

~Sri