Tuesday, April 20, 2010

sgt bz..sgt penat - 17april

salam...

sori..lama btl x tinggalkan jejak...

ermmm...last week 17hb kami kepenatan sgt2 sbb kena uruskan majlis pengantin kami die Cheras.bkn kepenatan yg mcm mane...mmmm..ok sy bg situasi ni kat uols..

oleh kerana prosedur dewan DBKL,kami hanya boleh dibenarkan masuk ke dewan utk set up slps pukul 12tghmlm hari jumaat & hari sabtu lps adalah hari majlisnya.memandangkan pengantin request for hall deco yang agak heavy so kami rasa adalah tidak sempat jika kami dtg seeting up segala slps pkl 7pg.nk dijadikan cerita kami pon pasang pkl 12tghmlm tu jgk..

pasang punyer pasang x sangka jejak ke pukul 4pg..hhhmmm...x dinafikan hall deco mmg menuntut masa yang pjg...buat final touch up segala n habis kemas2 tgk jam da pukul 5...

uwaaaaaaa....

nanges...camno x nanges..sbb kol 10.30 nk kena anta kerusi pengantin sbb semlm nye x muat 1 trip dlm van...kol 11am kena gi uma pengantin nk makeup...sudahnye terime jela keadaan itu dimana kami tido 3jam saja n then sambung wat kije sambil lalok2 pening jadinye sbb x cukup tido...hahaha..

nk menambahkan lagi ke'best'an cite ni...lps mkn jamuan kenduri tu..kami layan tido jap dlm kete smntara tggu majlis habis kol 4.30...mase tu baru kol 2.30..lepak kt KFC jap kt stadium bola cheras tu n then boommmm tido dlm kete...sejukkkkk kena econ..heheh..

tetibe awan gelap...alih2 hujannnn...berduyunnnn tibaaaa...alahaii...bygkan sedara2...kami bukak pelamin segala n alih brg masuk van n kete dgn keadaan basah kuyup....nk hold angkat brg x bole sbb staf dbkl da sibok2 nk kemas n kosongkan dewan smbil halakan motor angin sapu sampah tu ke dlm dewan..sebbaik bunga2 mak x kena kotor debu nyah..mmg kelam kabut lah buat kije sbb x cukup time.

lebih kurang kol 6.30 setel smue...tp kena tggl blok n arch sbb x muat van..so papa nye tugasan utk uruskan 2nd trip dgn ejan.me n my sister liyana blk uma n bwk bunga2 smue...

kt lif kt uma pon satu hal jgk lg..hahaha..agaknye org2 arab kt area uma aku ni suke tgk bunga2 kot...sbb diorang nampak je bunga2 tu terus posing dpn bunga aku tuh hahaha...baik yg mak atau anak arab..sama je..lawak giler...

smpi je kt uma,terus masing2 pengsan...penat yg amat...

walaupon penat tp syok sbb masyukkk..heheh...senyummmm smpi telinger

gmbr2 hall deco tu nnt aku load yer..masih x berkesempatan nk transfer..;))

cauuuu cen dollll... ;)