Friday, October 29, 2010

apabila hati bersedih...

apabila hati tgh sedih...
di saat kita rasa xde org pon fhm ape yg kita rasa...

ape yg patut dilakukan?
dah mengadu dgn tuhan..tapi hati masih hambar...

hati da muak...
tapi akal kate cube bertahan..

perasaan da huru hara..
tapi akal kate cube handle dgn diplomasi..

jiwa sgt kacau..
tapi akal kate cube alihkan fokus ke perkara lain..

cuba..dan cuba...dan cuba lagi...

entah bila akan selesai...

Wednesday, October 13, 2010

maafkan mama syg...

lama benar aku mengambil masa utk mencoretkan isi hati ku ini...
bukan ape..aku perlukan kekuatan ..
utk menarikan bait2 sedih dari hati yang parah...

berkali-kali aku helakan nafas..melihat kekosongan blog ni tiada updates..
perlukah aku meluahkan apa yang mengganggu fikiran?

bila memikirkan coretan ini bakal dibaca oleh anak ku (mungkin juga anak2 ku) kelak...
baiklah..mama sedia berkongsi kesedihan mama dengan anak2 mama..

;(

tanggal 2 sept,pemeriksaan rutin ku di pusat rawatan az zahrah menoktahkan segala harapanku utk mendapatkan lagi anak.doktor pakar di situ telah mengesahkan bahawa kandungan ku kini tidak dpt diselamatkan.

ya,walaupon baru berusia 3bulan,mungkin pada kalian yang membaca.."ahhh ,apa la sgt..baru 3 bulan...ko muda lagi..boleh cuba lagi kan"....

tapi usahaku...
harapanku...
pengorbananku...
adakah kalian memahaminya??

utk mendapatkan anak ini,aku telah berusaha sedaya upaya utk mengikuti preggers conception system dengan mengambil kira ovulation date aku...

utk mendapatkan anak ini,aku seboleh mungkin mengikut rujukan surah ketika bersama suami utk mendapatkan jantina idamanku...

utk mendapatkan anak ini aku sanggup makan dengan byknya kerana lapar yg tidak tertahan2 & menaikkan berat badanku dengan harapan anak ini akan tembam dan sihat spt safiya mula2 lahir dlu...

utk mendapatkan anak ini,seawal mungkin aku telah telan ubat2 vitamin...

utk mendapatkan anak ini,aku seboleh mungkin mengikut perkiraan bulan mengikut telahan Chinese conceiving months utk mendapatkan jantina idamanku...

utk mendapatkan anak ini,aku meminta suami setiap pagi subuh membacakan doa dengan melekapkan tangannya di perutku agar kami mendapat jantina idaman kami ...tanpa jemu...

:(

tapi...akhirnya...kami terpaksa pasrah..apabila doktor mengatakan bayi ini tidak dpt diselamatkan....yang mana heartbeatnya tidak berfungsi lagi spt biasa...

remuk redam perasaan...hancur benar hati ku...mana nk ku lontarkan perasaan hampa ini...
aku aturkan segalanya tapi syg...takdir tidak menyebelahi usahaku...

aku pasrah..

doktor pakar itu telah mencadangkan agar aku menjalani DnC disitu.tapi oleh kerana aku terlalu sedih dan tidak mampu berfikir,aku pulang ke rumah bersama suami...dengan harapan kandungan ku kembali berdenyut...walaupun aku tahu itu tidak mungkin berlaku :(

mengapa takdir ini terjadi pada diriku??aku x kuat nk menghadapi ujian Mu ini Ya Allah...

:(

usai ke rumah...kandungan ku itu seperti memahami keadaan...darah mula keluar.. :(
darah itu keluar bersama air mata ku yang tidak dapat kubendung lagi ...bersama esakan kuat yang tidak dpt ku tahan2 lagi...

kenapa mahu keluar syg...duduk la dlm perut mama ini,nak.mama tidak mahu kehilangan kamu! :(

suami ku jadi kelam kabut...lantas terus membawa ku ke hospital serdang dengan harapan DnC terus dilakukan kepada ku..katanya,kandungan sudah tiada nyawa,utk ape disimpan lagi.

malang nya,hospital serdang tidak mahu menjalankan DnC ke atasku...alasan doktor itu,aku tidak tumpah darah lagi.katanya,apabila aku sudah tumpah darah yang byk,barulah dtg utk cuci.
apakah??? kalau aku tumpah darah di rumah tanpa ada sesiapa menemani dan ajal menjemputku,mahukah doktor itu bertanggungjawab??

kami pulang dan esoknya barulah perasaan ini sedikit stabil dan kami pergi ke Pusat Rawatan Azzahrah Bangi.tanpa perlu menunggu lama,pagi pukul 9.30 aku dimasukkan ke wad dan kemudian pukul 2.30 DnC dijalankan.sempat aku berpesan pada nurse yang bertugas,aku mahu melihat janinku,tggu sehingga aku benar2 sedar baru tunjukkan kepada ku.dia mengangguk fhm.
ini la keadaan ku...aku muntah byk kali slps DnC ...mungkin akibat bius yang kuat itu.plastik muntah x lekang dari tangan ku.terima kasih suamiku kerana mengambil gmbr2 ini...at least kita ada kenangan pahit utk dikongsikan bersama...
hampir gugur jantungku ketika melihat isi kandungan botol ini...
janinku... :(
yang kelihatan ialah kepalanya yang sedikit besar dari badannya...
mata yang belum terbentuk sempurna..
juga kaki dan tgnnya..
sedihnya ya allah... :((
mlm slps DnC,aku bermimpi.di datangi seorang kanak2 lelaki yang sgt comel sekali..putih bersih wajahnya..datang berlari2 mendapatkan aku sambil berdepa2 tangan...dan memanggil..

"mama..mama...." sambil ketawa ...usai ketawanya sangat merdu ku dengarkan...ahhh..mungkin aku terlalu mengikutkan hati hinggakan bermimpi yang bukan2...

oleh kerana kesedihan yang terlampau sgt...aku tidak mampu meneruskan perancangan awal di mana sepatutnya kami beraya di KL dahulu then baru pulang beraya ke Melaka.

aku meminta izin suami utk berpantang di kampungku lebih awal yang mana aku mahukan space utk bersendiri...meratapi kehilangan anak ku yang kunanti2 kan...
suami ku mengizinkan dengan hati yang berat.maafkan mama,pa.mama x sanggup nk berdepan dengan situasi ini.nk melihat safiya yang terlalu mahukan baby baru...melihat muka suami yang kecewa.... :( mama x mampu,pa...maafkan mama.

masih segar di ingatan ku,setiap malam safiya akan cium perut ini dengan mengatakan..

"baby,gud nite.i love u.assalamualaikum.."

:( terlalu pedih dan berat dugaan ini ....

aku berpantang di kampung dgn dibantu emak dan adik2 ku.terima kasih kalian.

hari raya pertama,ku sarungkan juga baju raya walaupon berstokin.
seru nabi,ku sambut...utk memakai pakaian baru yang bersih.
ku pakai hanya utk tujuan bergambar...
habis bergambar,ku pakai semula baju sejuk dan berkain batik+berstokin.
wajah sembab ku... :(

hari raya pertama tanpa suami dan anak tercinta disisi...senyuman tawarku hanya menutup duka utk seketika...
suami ku dan safiya pulang ke kg setelah raya ketiga.utk memuaskan hati sendiri,aku sarungkan kembali baju raya utk bergambar dengan mereka. :)


safiya tidak mahu bergambar dgn kami ketika ini.dia menangis semahunya.tak apa lah...aidilfitri kali ini pon tidak menggembirakan aku walau sedikit pon.senyum ku hanya rias semata.

baby,mama tetap sayang kamu.kamu tetap anak mama walaupon doktor mengatakan kamu telah pergi.

maafkan mama,syg.

Saturday, September 11, 2010

selamat hari raya..

salam aidilfitri kepada kalian.
maaf zahir batin...

*aku x daya... :(

Thursday, August 12, 2010

our 1st ramadhan for this 1431H :)

hasil bersilat di dapor semlm ialah seperti diatas. hehe...
simple2 je..ermm aku masak ikan caru goreng sumbat smbl kelapa,sayur goreng campur,sambal udang simple n telur masak tumis air.
careeeeee wa ckp lu la babe.
sgt puas bile smuenye berselera makan**walaupon dok kt lantai je ngadap makanan hehe**

ermmm...cadangan menu nk bersilat kejap lagi ni ialah daging kicap black pepper,bendi goreng,dan telur bungkus/dadar sajorkkk...

kalo sempat ingt nk buat kebab daging..tetibe teringin pulak nk makan mcm kat pasar malam kt tmn muhibbah kt kg aku tu..haha..

ok..silat,silat jugak ni.perut da makin besar..kesihatan kena jaga.hiksss

oppsss..lupe nk announce kt blog sendiri..

I'M PREGNANT hehe..2 bulan sudaaaa

okla...mr papa da smpi...cau dlu k..
nk masak laju2 balik karang.
bye!

Tuesday, August 10, 2010

salam ramadhan utk semua..

to all my fren,
happy ramadhan tu uols.
maafkan salah silap saya andai terlepas kata,perbuatan dsbgnye.
harap2nya amalan kita pada ramadhan kali ini diberkati oleh Nya.
amin.

:)

Thursday, August 05, 2010

fb-einggg..

lately ni,mmg salu jgk habiskan masa di facebook.
update status kt fb,tulis "perasaan hari ini" kt fb,tgk gmbr2 kt fb...
jumpe customer kt fb,jumpe tu jumpe ni...
tp sy x main game kt fb ye.tu satu yg pasti.

xreti main game ke ko ni sri?
x jgk.cume malas nk buang masa kt situ.
jez say hi2 kt fb pada kengkawan2 lama...ade yg berpuluh tahun x jumpe ...alih2 jumpe balik kt fb.
tu yang bagusnya fb ni.

but not to say i on fb ni all the time.
jez aku login n biarkan aje smpi habis opis,baru aku logout.
gitu je la...kalo ade kngkawan ping,i accept je la.
hehe.

so kawan2..kalo nk jumpe2 i kt fb bole add k.
find Sri Yanti Ahmad.
or gune find email : fealize1010@yahoo.com

ermm...kalo nk kawen ke tunang ke nk photog service ke..bole la cari kami kat:
www.sriyanti.com

or googling Sri Bridal

:)

tu je kot wat masa ni,ada masa nnt kite sembang2 lagi k.

bye ;p

Tuesday, June 15, 2010

mcm terabai jek kan...

sorila syg..
lamanye mak x jengah ko kan...
hukhukhuk...

sbnrnye guys,i byk lepak kt fb je...
kalo ikut hati mmg nk salu luahkan perasaan kt blog ni...
tp salu nye x sempat..
dan ade je mende nk dibuat..

so sape2 nk tgk aku active ,kt fb je k..

add la :)

Monday, May 10, 2010

hepi mothers day..

rasanye blm terlmbt utk saya mengucapkan "SLMT HARI IBU" kpd smue ibu2 di luar sana,termasuk la diri saya sendiri dan khususnya kepada bonda tersayang..cik zah a.k.a jamaiyah...
bukan senang ye kawan2..menjadi seorang ibu...perasaan menjadi seorang ibu mmg indah...lagi2 bile melihat anak membesar di depan mata...hurmmm ..sungguh asyik perasaan itu n tidak boleh dibanding dgn apa2 didunia ini skalipon....
*hari pertama saya jadi ibu*

* & hari pertama suami saya bergelar "papa" *
semoga saya menjadi ibu yang lebih baik dari yg sblmnya...
insya allah..

Tuesday, April 20, 2010

sgt bz..sgt penat - 17april

salam...

sori..lama btl x tinggalkan jejak...

ermmm...last week 17hb kami kepenatan sgt2 sbb kena uruskan majlis pengantin kami die Cheras.bkn kepenatan yg mcm mane...mmmm..ok sy bg situasi ni kat uols..

oleh kerana prosedur dewan DBKL,kami hanya boleh dibenarkan masuk ke dewan utk set up slps pukul 12tghmlm hari jumaat & hari sabtu lps adalah hari majlisnya.memandangkan pengantin request for hall deco yang agak heavy so kami rasa adalah tidak sempat jika kami dtg seeting up segala slps pkl 7pg.nk dijadikan cerita kami pon pasang pkl 12tghmlm tu jgk..

pasang punyer pasang x sangka jejak ke pukul 4pg..hhhmmm...x dinafikan hall deco mmg menuntut masa yang pjg...buat final touch up segala n habis kemas2 tgk jam da pukul 5...

uwaaaaaaa....

nanges...camno x nanges..sbb kol 10.30 nk kena anta kerusi pengantin sbb semlm nye x muat 1 trip dlm van...kol 11am kena gi uma pengantin nk makeup...sudahnye terime jela keadaan itu dimana kami tido 3jam saja n then sambung wat kije sambil lalok2 pening jadinye sbb x cukup tido...hahaha..

nk menambahkan lagi ke'best'an cite ni...lps mkn jamuan kenduri tu..kami layan tido jap dlm kete smntara tggu majlis habis kol 4.30...mase tu baru kol 2.30..lepak kt KFC jap kt stadium bola cheras tu n then boommmm tido dlm kete...sejukkkkk kena econ..heheh..

tetibe awan gelap...alih2 hujannnn...berduyunnnn tibaaaa...alahaii...bygkan sedara2...kami bukak pelamin segala n alih brg masuk van n kete dgn keadaan basah kuyup....nk hold angkat brg x bole sbb staf dbkl da sibok2 nk kemas n kosongkan dewan smbil halakan motor angin sapu sampah tu ke dlm dewan..sebbaik bunga2 mak x kena kotor debu nyah..mmg kelam kabut lah buat kije sbb x cukup time.

lebih kurang kol 6.30 setel smue...tp kena tggl blok n arch sbb x muat van..so papa nye tugasan utk uruskan 2nd trip dgn ejan.me n my sister liyana blk uma n bwk bunga2 smue...

kt lif kt uma pon satu hal jgk lg..hahaha..agaknye org2 arab kt area uma aku ni suke tgk bunga2 kot...sbb diorang nampak je bunga2 tu terus posing dpn bunga aku tuh hahaha...baik yg mak atau anak arab..sama je..lawak giler...

smpi je kt uma,terus masing2 pengsan...penat yg amat...

walaupon penat tp syok sbb masyukkk..heheh...senyummmm smpi telinger

gmbr2 hall deco tu nnt aku load yer..masih x berkesempatan nk transfer..;))

cauuuu cen dollll... ;)

Friday, March 12, 2010

kubur abah polis

jauhnye kubur abah,
jarang kngah dpt balik jenguk abah.

jauhnya kubur abah,
sejauh dan sedingin hati ni,

jauhnya kubur abah,
seakan menjauhkan keberadaan kita,
semua...

jauhnya kubur abah,
moga x sejauh pohonan doa kami buat abah.

**kngah syg abah**

~AHMAD BIN MAAROF~ in loving memory ;-(

Wednesday, February 03, 2010

no title.

kesian btl la blog ni...

sunyi je kan...

hurmm...byk benda nk noted tp ntah...

stiap kali nk posting,

sy backspace kan balik...

rasa cam x yah cite pon xpe kot agknye...

heheh....

siyesly jiwa saya mcm da hilang...

kije byk...job pon...

tp ntah...mcm hilang arah...

mungkin kena gi bercuti kot...

tense terlebih sudaaa agaknye...

haha..

oh x ye,safiya da byk perkembangan nyer...

ckp pon da laju tp masih pelat2 jgk arr...

da pandai nyanyi lagu...nak2 "halimah jongang" hahaha...

"boom boom paw" pon...terer x?

kehkehkeh...

ermmm...tu je la kot nk cite...nnt2 sembang lg eah.

bye!

Saturday, January 30, 2010

bukan rejeki...

ye..
saya tau tu bukan rejeki saya...

nk wat mcm mane kan...
cumenye rasa cam dipermainkan la...

kalo x nak ckp je la x nak...
ye tak..

bak kate pepatah lama

"kalo padi katakan padi,
tidak hamba tertampi-tampi,
kalo sudi katakan sudi,
tidak hamba ternanti-nanti "...

hurmmm...
what the heck!
life must go on...
kan?

so...
what to do?
back to zero lah!

;)
**senyum kunun,padahal hati nanges!hahaha!

Friday, January 15, 2010

surprise2!...

wah...cite besday x habeh lagi nih..hahaha...

uols,
semlm papa wat surprise kat saya...kehkehkehkeh!

ptg semlm lps opis,mase smpi kt uma MIL nk amik safiya,sy da cuak..
apsal motor byk sgt kt depan uma mak ni ..siap kete parking sana sini smue...
ehh...cuak3 !!

masuk dalam rumah...tgk makcik2 tgh masuk mihun dlm bekas,tgk yang lain pulak tgh buat air kopi la ape la...

pastu bole lagi tu sy tny MIL...

"mak,ade ape ni mak? buat makan2? "...

"kan hari ni besday kakngah"....

sy pon ape lagi... "hahahaaaaaaaa....."
"nape la susah2 ni mak?..."
"suka hati mak la"...bole die balas ckp gitu...! kehkehkehkeh!

siap buat doa selamat korrrrr....mau mak x terharu nyah!
ni die kek besday mom!...
walaupon hidangan ringkas dan simple...korang x tau yang mihun MIL sy buat tu tatttaaapppp sodapppp wooo...karipap tu pon mabeles....!

siap MIL panggil smue sedara berdekatan n jiran2 jgk...adoi..terharu2...
ni muke mak budak kesoganan! hikkssss!
safiya biasala...mesti nk jadi besday girl jgk...."mama..mama...sy nk potong kes birthday to u"...kate nyer..
kehkehkeh!

errrrrr...sekian sambutan besday saya tahun ni....hahahaha...da tua2 camni pon ade jgk org yang ingt besday i....
auwwww..terharu2...

tengkiu syg buat kejutan kat mama...

mekasih Mak susah2 je buat makan2 tu....lenkali buat lagi tau...

hehehehe...

larikkkkkkkks!

Thursday, January 14, 2010

hepi besday to me!

hepi besday to me...
hepi besday to me...
hepi besday to meeeeeeeee....**goreng**
hepi besday to meee!
ngee :D
yang ke brp? tettttt....29thn daaa..!

***papa,nk munger...BESARRRRR PUNYERRR!..oppsss**

hehehe...cam sogan lak nak celebrate2 nih...tp rasanye this year lebih ramai yang ucap selamat *toing toing* kat sy...terutamanye kt fb...tq all :D

ermmm..ok2...we've come to the wish...

my wishes for this birthday are.....

nk cube dptkan baby boy!..yes3! chaiyok2 fea.
dan lagi..
amat berharap bisnes ku akan berjalan dgn lebih maju dan sukses.
oh..ade lagi...
semoga ikatan perkahwinan ku kekal ke akhir hayat..
dan semoga mendpt anak2 yang mendengar kata,hormat org tua,bijak,rajin dan berpegang teguh pada ajaran islam.

insya allah...amin.
:D

oh..pg tadi sy terkejut sgt2...
ekceli awal tahun ni,sy dpt bos baru.bos lama sy bertukar unit ye kawan2.
bos baru sy ni..namanye kak lin...die dgn baik hatinye bgtau pagi td yang die buatkan kek utk sy..smbil ucap slmt kt sy..sy cam terpinga2..terkejut2 langsung ketawa x hengat...

x sangka bos sy leh buatkan kek...pagi2 bangun siapkan tuuuu...perghhh ...tabik spring la bos.
ni la namanye kek oren badam...sedap woooo..x tipu!
birthday girl...ehh..birthday mom daaa =))
potong..jgn x potong....
tgk pon tau sedap... :D

dua2 aini tgh food testing....kehkehkeh...bukan testing lagi dah..ngapppp terus...

mekasih bos....buatkan kek...terharu lah..

auwwwww!

Tuesday, January 12, 2010

safiya da pandai solat wehhhh...

semlm..mase saya nk solat isyak..
safiya sibuk nk solat sama...
saya teringat kain telekung die yang sy beli kat ganu rituh...
so...bg die pakai...
sblm semayang...kena pose dulu...
hikksss...
senyum acha....;)
close up sket...
tgk tu sblm semayang siap bole gelak2 smue...hahahaha....

ok2...siyes2...rakaat pertama....

rukuk...

sujud ....
duduk antara dua sujud yang x brp nk jd...hahahaha...

tgk la tuh...nk tergeliat muntot jadinye...hahahaha...

rakaat ke dua...
rukuk smbil tgk mamanye rukuk...kehkehkeh...

siap gelak kt auntinye yang tukang amik gmbor....
rakaat ke 3...

oh..sile telengkan kepala anda 90darjah ke kanan.hahaha...sori gmbr x betulkan..



masuk tahyat ke 3 ..telekung da tutup mulut...hahahaha...da supe pakai purdah daaaa....heheh.

rakaat ke empat....kompom pakai purdah...

masuk tahyat ke 4.... "sy da suda semayang mama..." da boring la tu kain da tutup muka...kehkehkeh...

" mama..salam..."....
hahahahahhaa...adoilaaa....tu la die safiya saya yang cube bljr semayang..syabas beteh...
i'm proud of u...
;)

Monday, January 04, 2010

hepi new year eve !

hi uols...

rasanye x terlambat lagi utk sy ucapkan...

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU UTK SMUE! ;)

mana je destinasi korang bercuti??

mak x ke mana sgt nyah...ke Genting yo...

phm2 je la..ujung tahun manyak job..so x tercapai akal ku laa...

ermmm...soalan standard setiap tahun baru! APA AZAM TAHUN BARU KORANG??

kalo tny diri den ni ha...of coz nk jadi lebih berjaya dan lebih kaya..wahhhh...x sedar diri nye azam...hikksss...xpela kan...azam diri sendiri,sy nyer suka arr... heheh!

ermm...azam yang lain...ermmmmmmmmm...NAK TAMBAH ANAK !!! jeng jeng jengggggg....

larikssssss!