Saturday, September 12, 2009

progress ...

sedih...
sgt2 sedih ...

abah skang diletakkan di wad isolation yang mana pelawat2 x dibenarkan masuk....
hanya boleh tgk melalui cermin...


saya tau doktor nk buat yang terbaik utk abah...
tapi bile x dpt panggil2 abah..
bile x dpt pegang tgn abah,
x dpt slm tgn abah,
x dpt cium dahi abah,
ianya dah cukup2 da buat hati saya sengsara....

sayunya hati ni Tuhan aje yang tau...

berulang kali saya tahan air mata,
tapi tetap mengalir jgk..
rasa x puas hati pula x dpt tgk abah dkt2...
pegang abah peluk abah rapat2...

saya takut x sempat :(

ya allah...panjangkan lah umur ayahanda ku ya allah...
kuatkanlah semangat nya melawan dugaan penyakit dari mu ini ya allah...
ya allah ya rahman ya rahim,tuhan yang maha mengasihani,berikanlah kesempatan utk kami bermanja dgnnya...
ampunkanlah segala dosa2nya..sesungguhnya Kau lah Tuhan yang maha pengampun lagi maha penyayang...
amin :(

sesungguhnya hati saya banyak berkata2...tapi x terluah melalui tarian ayat2 ini...

kelu sbnrnya...

:(

tapi tadi sedikit byk saya rasa lega...
sbb demam abah ade tunjukkan penurunan...
mase mula2 masuk 39.5 C.
tadi nurse tu bilang,38.5 C.
tekanan darah abah pon da turun sket...157/90..

xpelah ,walaupon x begitu byk perbezaan...
hati saya tetap berbunga syukur...
at least ade sedikit progress,
walaupon abah terpaksa di isolatekan...

dari jauh saya tgk air kencing abah tidak sepekat semalam...
semalam sgt2 pekat...
hari ni da kurang sket kaler nya...
tu pon progress jgk kan?

alhamdulillah.

td nurse kt isolation tu tny saya...
pasal stokin khas utk abah,ape keputusannya?
saya cammm...stokin ape?keputusan ape?

rupenye nurse tu ckp ,before this ade mention pada kuarga En.Ahmad.
yang abah saya ni perlukan sejenis stokin khas utk menggalakkan pengepaman darah dari kaki ke jantung.saya teros tanya harga..
die kate RM80..saya teros cakap,ok saya bayarkan skang.

malas nk pk kuarga sana nk belikan atau x nak...
lgpon x salah saya berbakti pada abah ...saya malas nk berkira dgn org sana...

nurse tu cam terperanjat saya x byk songeh,siap tny nk byr skang ke..saya kate Ye,skang!.
nurse tu teros ukur kaki abah dan katenye saiz abah L...

x kesahla brp saiz or harga...janji abah pakai stokin tu walaopon die tgh koma...

lps byr saya tgk lagi abah thru cermin...
"abah...kakngah balik dulu...esok kakngah dtg lagi k...."
slow je saya ckp...harapnye abah dgr...

abah dgr kan?ye,saya yakin abah dgr...

:(

lps adik beradik saya smue da tgk abah turn by turn,
mak tny saya,x nak ke ckp dgn bini abah tuh pasal stokin tuh?
sy cam..nk ckp ke?
mak kate ckplah,kang nnt kite dah beli, die beli lagi.
sy pon..hurmm oklah...

saya gi kat makcik tu....
saya ckp dgn die nurse ade bilang kat saya yang abah perlukan sejenis stokin khas...
pastu die teros potong ckp saya..
die kate mmg die nk belikan mase abah mula2 masuk ICU semlm,tp x berkesempatan.time ptg pulak org berebut2 nk tgk abah katenye.pastu die kate lagi,pagi td die dtg ingat nk jumpe nurse tp x bole masuk...

mmg la ...waktu melawat ICU hanya lah dari 5-7 ptg...

saya inform die,saya da belikan sambil saya tunjukkan resit...
saya ckp x tau la kalo stokin abah kena tukar2 ke ape ke tp rasanye x kot,pakai yang tu je dulu...
die pon setuju kate2 saya tuh...

sy pon malas nk bersangka bukan2 ttg kenapa stokin abah tu x dibelikan sdgkan stokin tu mmg penting...
sy nk bersangka baik aje,sy x nk susahkn abah....
x nk abah tahu ttg kemelut kuarga ni...
biarlah abah sihat cpt2...

sy pon mintak diri dari makcik tuh,
die pon bermanis muke sambil bertny,dah nak balik?
sy iyekan...sy salam cium tgn die...
dan salam ade sorang girl kat sblh die,mungkin anak buahnya....

sy serba slh sbnrnye nih...
esok dah Ahad,
nk balik KL hati x senang...
tapi saya x bole cuti lama2...

harap2nye Surah yassin yang saya bacakan setiap kali solat tuh,berkesan.
dan harapnye x de apa2 perkembangan x best dari abah..
biarlah smue yang bagus2 saje...

abah,cpt sembuh k...
cptla bangun.
kakngah tggu berite dari abah.

syg abah!

3 comments:

erlyda said...

kiter sama2 berdoa n tawakkal ok..

Maru said...

Al-hamdulillah...sedikit sebanyak ada gak progress abah...

nyah...mak rasa kalo ko cuti takpe kot nyah....lagi pun dah ramai yg start cuti esok...

aku harap, bos ko pun paham...abah ko mmg sakit...di hospital...

tapi pape pun..kita berdoa ye nyah...semoga abah cepat sembuh....

*semenjak aku tau abah ko sakit, aku salu dtg jenguk blog ko... -_-

ko take care nyah...

~mc'kie~

Chek Jasz said...

arap ur dad cpat sembuh secepat mungkin....