Wednesday, September 02, 2009

lalat versi ustaz!

"Sorry, ana nak bagi tau. Kalau ente suka cerita hal peribadi dan show off, memang la banyak orang dengki. Ente sendiri la jgn bagi org dengki dengan ente. Apa barang ente beli baru.. ente dapat job baru ana fikir tak payah la ente post dalam blog. Mau post jugak ente kasi private la. Ni semua rezeki Allah bukan untuk ente kasi tunjuk-tunjuk. Harap2 ente pikir selepas ini ya. ~Selamat Beramal~"

saya dpt email ni tadi,thru moderate komen kt post pasal Hot fm tuh.saya sbnrnye da malas nk layan lalat2 nih...tp saya rasa saya perlu katekan ape yg saya suke buat dan kenapa saya buat...

encik ustaz,

  1. blog adalah personal matter to be written off,dan kalo ente x suke baca hal saya,KENAPA LEPAK SINI?byk lg blog lain yang saya rasa ente bole dpt faedah.
  2. saya x pernah show off...dan kalo ente rasa saya show off,tu hak perspepsi masing2 utk menilai....Allah tahu kegembiraan saya pada rejeki nya yang melimpah ruah kpd saya.
  3. nampaknye encik ustaz ni sgt mengikuti blog show off saya ni yer?smpikan tahu sy byk beli brg baru ape smue.....hikssss...follower yang setia rupenye.bagus alhamdulillah...pelbagai jenis manusia mengikuti perkembangan blog saya yer...girls,women,men,ustaz pon ade.
  4. perniagaan adalah 9/10 dari rejeki dalam dunia nih.dan Allah sendiri menggalakkan kite berniaga...berniaga melalui internet pon berniaga jgk.utk kite mempromosikan perniagaan mestilah dgn cara yang betul,barulah perniagaan kite meningkat hasilnye.kalo saya x tnjukkan hasil kerja saya thru blog saya/website saya,MACAMANE CUSTOMER NK TAU HASIL KERJA SAYA?ADAKAH USTAZ NI SEORANG YANG PENDENGKI,SURUH SAYA PRIVATE BLOG BAGAI????adakah saya menyekat rejeki sape2?jengjeng3!
  5. ustaz ni btl2 ustaz ke bukan ni?

syaitoonirajim bukan ke da kena ikat time pose2 ni? ;)

saya update dari rumah yer...cuti emergency hari ini katenyer!hihihihi!

3 comments:

Puan Suka Suki nak kata apa... said...

meh i jawab soalan ke lima tu yang... ustaz tak bz bodi nak tahu hal org... diorg bulan2 puasa mengejar pahala... tak nak cari dosa... concern la pulak ustaz ni... macam u buat salah besar? niaga tu zina ke abang aji oiiii... udah2 la tu... sendiri nak terasa apa hal... dia tak mention nama lu pun dah cukup baik... tetiba lak nak buat entry, kasi private... apa kes???? tu la yang i kesian org2 gini... cari la benda lain. jangan nak kacau periuk nasi org... sendiri tak laku lagi mahu kacau... sedar2 dan selamat beramal...

salam sayang dr PELANGGAN YANG AMAT BERPUAS HATI DENGAN HASIL KERJA SRI YANTI BRIDAL!

NahDaTuLIzaH said...

Aish...
secret admirer ko rupe eh...
tu yg melalut jek tuh...hehehe
ni ustaz celop ni..ustaz pengacau alam...
tak sangka lalat pon ade komuniti cam kite gek ek...huhuhu

zULiaNa zULizzY said...

mcm2 jenis lalat yg hinggap kt blog ko ek..
tp lalat ni pak aji la plak.
tak der lain ke pak aji ni selain jaga tepi kain ko..
menyibuk tul..
sabo yek dak nick..
jadikan ni pembakar semangat ko..