Tuesday, September 29, 2009

Reception of Nazima & Eddie

holla uols..

spt yg dijanjikan...
gmbr resepsi Nazima & Eddie di Kg Pengantin,Kuala Lumpur.
majlis berlangsung pada 26Sept2009,jam 8 mlm....

zima memilih tema english style utk konsep perkahwinan nya....ok jgk sbb zima pon ade muke cam minah salleh ..hikhik....

so..jom layan gmbr2 zima ni k....


gmbr2 di atas adalah ehsan Nazima n frens....
tq yang.
ok tu jek...daaaaaaa!
=))


Monday, September 28, 2009

Couple Nazima & Eddie...

alhamdulillah..
selamat sudah majlis Nazima & Eddie ni...

majlis nikah pada 25.09.2009.Lokasi di Semenyih,Selangor.
manakala majlis bersanding di Kg.Pengantin,Jalan Genting Klang,KL pada 26.09.2009

Nazima ni adalah seorang yang sgt bagus dalam hal2 pembayaran servis.die sgt mematuhi prosedur kami,itu yang membuatkan saya senang berurusan dgn beliau.

so,mari layan sebahagian gmbr2 majlis nikah Zima ni...atau boleh berkunjung ke website rasmi kami http://www.sriyanti.com .




gmbr2 majlis sanding belum siap lg yer ;)...
da siap nnt saya upload...
tata!
**maaf kengkawan,ayat saya agak skema lately ni...ntah bile mood sbnr blogging saya ni nk timbul...huhuhuuuuu***

Thursday, September 24, 2009

new deco hantaran..Pearl Package.

salam uols...

saya previewkan sedikit pics deco hantaran utk pengantin saya minggu ini :-
~ Nazima & Edy.
~ Lokasi Semenyih,Selangor.
~ Event : Solemnization & Reception.




Pakej ini adalah Pakej Gubahan Pearl.
Untuk bilangan paparan + keterangan yang lebih jelas,sila ke website rasmi kami www.sriyanti.com dan klik di tabview "Gubahan".
Atau klik sini !
happy viewing!
;-)

Wednesday, September 23, 2009

Mokeup Album Sri Bridal

salam to everyone..
spt yang dijanjikan ...
ini dia Mokeup Album Sri Bridal....


untuk menikmati harga pada tawaran menarik ini...sila ke website rasmi kami http://www.sriyanti.com & klik pada tabview Pakej Fotografi.

HANYA YANG EKSKLUSIF DAN HARGA YG BERPATUTAN UNTUK ANDA!

***maaf smue,saya blom ade mood nk update pasal raya...mmg ade snappy2 tp mood utk mengupdate x kunjung tiba...hati saya masih berkabung,apatah lagi Syawal baru saje menjengahkan dirinya...harap kalian memahami...maafkan saya....
:(



Saturday, September 19, 2009

sempena lebaran




sayu hati masih terasa..
kehilangan ayahanda menggugat jiwa...
luaran diriku nampak ceria..
siapa tahu hati nan duka....

cuba gembira di hari raya...
walau hilang nikmatnya rasa...
andai kami tersilap kata..
mohon diampun maaf dipinta...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI....MAAF`ZAHIR DAN BATIN....

-------------
fea:ezad:icha
-------------

Wednesday, September 16, 2009

mokeup covers

salam to everyone...

saya sdg cuba utk bangkit dari kesedihan...
yang pergi tetap pergi...
saya sentiasa iringkn dgn doa2 dan sedekah surah yassin utk arwah abah...
syg abah :(

terima kasih kepada mereka2 yang mengucapkan takziah,yg memberi sumbangan wang ringgit , yang memberi sumbangan tenaga semasa allahyarham meninggal...terima kasih saya ucapkan...sesungguhnya hanya Allah sahaja yang boleh membalas jasa kalian....

so..jom layan cover2 ni...

ini adalah cover utk mokeup album bagi pengantin2 saya tempoh hari...

Sri Bridal mokeup album ialah sticky album 10X15 with designed covers....front n back...
packaged together with printed 4R 120pcs...
DVD wif unlimited photos....
price RM550.



cover depan utk Yasmin & Ku Zhafran...

cover belakang....


cover depan utk mokeup album Shida n Zamani....

cover belakang...


album ni da siap....tp blm berkesempatan nk snappy2...mlm ni i'allah OP saya akan snapkan
album ni....
saya akan upload ke website rasmi Sri Bridal..soon...

for those who r interested ,u guys can always email/ring/text/YM us at anytime...
phone - 016-2246256 ! 014-6492027.
YM - fealize1010


;)

till then...

Tuesday, September 15, 2009

hilang semangat...

hari ni...
saya rasa hilang semangat...
x tahu kenapa...

rasa mcm jiwa saya terkejut...
rasa tersangat kehilangan....

patah semangat...
ya,itu perkataan yang tepat...

kaki n tangan saya rasa lemah....
rasa badan mcm longlai....
kenapa agaknye....

terlalu sedih...
terlalu payah saya nk menghadapi ujian ini...

x tau mcm mane nk sambut raya...
sayu rasanye dgr lagu raya berkumandang...

air mata ni x berhenti2 mengalir...
kenapa terlalu berat ujian Mu Ya Allah...

abahhhhh... :((
kakngah sayang abah...

kenapa abah tgglkan kakngah?
:(

Monday, September 14, 2009

hari ke dua kehilangan....

alhamdulillah ...tadi kami pergi lagi ke kubur arwah..
rasa x puas pergi semlm...yelah semlm pon org ramai kan...
kami x berkesempatan nk siram air mawar or yassin semlm...

so hari ni ...kami dpt tunaikan hajat kami...

kami adik beradik bacakan yassin kat kubur arwah...
alhamdulillah,cuaca redup..
macam semlm....

:(

saya cube tahan air mata dari tumpah ...
ntahlah..saya bukan manusia yang sempurna..
air mata saya tumpah juga di kala ayat surah Yassin yang berbunyi..
"salamun qaulam mirabbir rahimmm"...
3 kali saya ulang....tiga2 kali saya sebak dan berjurai airmata...
setiap kali ayat salam itu,saya niatkan agar Allah mengampunkan dosa2 abah...

sebak...terlalu sebak....


slps kami siramkan air yassin tu...n taburkan bunga...
kami bergerak ke rumah makcik tuh....
mmg dkt,jalan kaki x smpi 3 min...
niat kami hanyalah nk mintak salinan sijil kematian abah....
mak x ikut..mak tggu dlm kete....

alhamdulillah..kedatangan kami disambut mesra...disambut baik....

byk yang mereka ceritakan...dan byk juga yang kami terangkan....
rupenye...byk ttg kami yang mereka silap faham...
dan byk jgk ttg mereka yang kami silap faham....

kami x menyalahkan abah...
tidak sbnrnye...
cumenye abah byk berahsia...
dan byk rahsia nya yang menjadi salah fhm antara kami dua kuarga...

ntahlah..mungkin abah berniat utk tidak menyusahkan sesiapa....
dan mungkin abah bertujuan yang baik2 saja....
xpelah....
perkara pon da berlalu....
abah pon dah xde...
saya maafkan abah walau sekecil mana pon kesalahan abah pada kami....
dan saya berharap abah sempat mengampun kan dosa2 kami....
saya x nak abah terseksa di sana....
biarlah yang baik2 saja utk abah ....

sblm balik ,kami bermaafan2 antara satu sama lain...
di bulan yang mulia..x salah kite memaafkan kesalahan org...
walaupon realiti itu sesuatu yang pahit utk diterima....

saya bersalaman dgn makcik tu,peluk cium die....
dan mintak ampun maaf...
begitu jg dengan pakcik yang menengking mak saya dan marahkan saya tuh,,,
saya salam jgk...smue kat situ saya salam...
dan saya meminta maaf atas keterlanjuran saya berkata kerana terlalu geram ....

dan mereka jg begitu...memaafkan antara satu sama lain....

:(

biarlah abah tenang di sana...

walaupon mereka tetap x bole terime mak...biarlah...
antara mereka biarlah Tuhan yang tentukan..
saya sbg anak,berharap agar mereka memaafkan mak saya juga...dan begitu jg sebaliknya.....

:(

slps balik dari melawat kubur abah...
kami ke kubur abah bas pulak...
kubur abah mmg sejukk...mcm dulu...
harapnya kedua2 abah saya ni tenang dan damai di sana...
sbg anak,saya sentiasa mendoakan kesejahteraan mereka....
abah...
damailah di sana....
:(


Sunday, September 13, 2009

abah polis in memories~ 23Ramadhan bersamaan 13 Sept 2009

bagaimana saya nk mula kan...

:(

terlalu pedih utk saya terima kenyataan ini...

dulu 19 Syawal ,ayah tiri kami pergi meninggalkan kami..
dan kini 23 Ramadhan,abah pula menyahut seruan Illahi..
:(

saya masih lagi teringat kata2 bijak pandai..."ibu bapa yang malang adalah ibu bapa yg terpaksa mengiringi jenazah anaknya ke kuburan..tetapi anak2 yang beruntung dan bertuah adalah anak2 yang mengiringi jenazah ibu bapa nya ke kuburan"....

sbnrnya ,saya rasa bersyukur ...abah pergi mengadap Ilahi di bulan Ramadhan...
bulan yang penuh keberkatan...

tapi saya juga manusia biasa...
x dpt lari dari rasa sedih,rasa terkilan...
dan rasa kehilangan ...

:(

ya allah,berikanlah ku kekuatan...

pagi tadi pukul 7.05 am,doktor telefon kakak saya...
menyuruh kami smua ke hospital dgn kadar segera...
kakak telefon emak dan emak sampaikan pada kami adik beradik...

kami smue cube bersiap sederas yang mungkin...

dalam perjalanan,smuenye senyap,membisu...
saya x mahu menelah ape yang cube doktor sampaikan pada kami..
sungguh saya x mahu agak ape2..walaupon hati saya da terasa x best.

kami sampai hospital lebih kurang 8.15am,dan kami smue bergegas nk masok ke dalam ICU...
suddenly,abg bini abah...cube berlaku kurang ajar pada emak saya...

mase tu kami dah melepasi Guard,sbb guard mmg tahu keperluan kehadiran kami di situ..
pakcik tu tibe2 dtg kat guard,n then bertempik..




mase kami masuk,doktor sdg beri penerangan pada bini baru abah n bersama dua org yang lain,mungkin abg n birasnya.

kami mase tu terjengok2 abah....n then tibe giliran kami pula diberi penerangan.
rupenya setakat pagi yang kami sampai tuh,abah da mengalami dua kali serangan jantung kritikal hingga jantungnya terhenti.Doktor kate CPR kali pertama mengambil masa 5 min utk kembalikan denyutan jantung abah.CPR ke dua lebih kurang 15 min.

luluhnya hati kami...doktor panggil kami kerana nampaknya tiada tanda2 abah mahu melawan penyakitnya.doktor kate abah nampaknya sudah berputus asa :( sedihnya saya ...berjuraian airmata ini tumpah.

doktor soh kami dua kuarga buat keputusan,samada hendak biarkan abah dgn mesin ventilitor itu , atau cabutkan saje....sudah tentu saya x kasi cabot.tp mak kate dgn perlahan,x perlu seksa abah korang... :((

sungguh saya mmg x mahu membuat keputusan ....saya nk abah hidop macam biasa...ceria bersama2 dgn kami.

lps tu tetibe doktor tu berlari ke bilik abah...nurse panggil kelam kabot...katenye kena attack lagi...mase tuh kaki saya mmg dah x bole berdiri...saya gagahkan jgk cube pergi ke bilik abah,tapi dihalang petugas kat situ....

lama...lama sgt diorang buat CPR kat abah...saya smpikan rasa cam...biar saya je yang gi wat CPR tuh....

slps setgh jam,doktor cina tu kuar....die tny mana waris,saya teros mengaku.die kate die dah buat yang terbaik...tp abah x dpt diselamatkan....

terduduk saya menangis di situ....saya x percaya abah dah xde....x mungkin...
:(

saya nk masok,nk cium abah.doktor halang.doktor kate abah suspected H1N1...
teros saya menjerit.."what???? mana die dapat?"

doktor kate ..hanyalah suspected..sbb kematian abah terlalu mendadak,disamping jangkitan kuman yang terok kat paru2 n demam yang terlalu tinggi suhunya.baru saya teringat,abah berniaga kat bazar ramadhan,mungkin abah dapat jangkitan dari situ...

but menurut doktor,itu hanya suspected sahaja.sbb kes abah ni lebih kepada serangan jantung.
sample fluid badan tu hanya dpt tahu result nya slps 3 hari.

doktor bagi kami masok,tapi hanyalah dua org pada satu mase,tp dgn syarat basuh tgn sblm n slps masuk n pakai penutup hidung.


muke abah mcm tgh tido nyenyak ,kn?
:(

terlalu cpt smue ni berlaku....3 hari sj sy dah kehilangan abah....
sy dah usaha...baca yassin salu...tapi ... :((

oleh kerana abah suspected , jenazah abah tidak bole dimandikan sebarangan dan disemadikan sebarangan.doktor kate ,slps jenazah abah dimandikan nnt,keranda abah akan dipakukan...

:( luluhnya hati saya....ya allahhhh!

sebelum jenazah dimandikan,petugas di bilik mayat tu meminta kami smue melihat abah utk kali yang terakhir sbb sejurus slps dimandikan jenazah abah akan di sealed.dan covernye cover plastik berzip.kenapa sampai begini....mmg saya x berpeluang nk cium dahi abah utk kali terakhir. :((

semasa menunggu jenazah dimandikan,keadaan smue sgt tenang.orang sblh sana pon xde dah nk tggi suara dgn kami...smuenye like berserah....

saya hulurkan sket duit sumbangan pada tgn makcik tu.saya tanyakan ade ke buat kenduri tahlil?katenya ade mlm ni...saya pon x sure adakah bole kite buat tahlil di bulan ramadhan...mmg saya jahil sket bab2 ni...sbb setahu saya mlm ramadhan adalah utk terawih...tp ntah.siyes saya mmg x tau bole or x....

saya katekan lagi...if ade nk dirikan marmar kat kubur abah,informlah kami...brp yang ade kami akan hulur.saya tak pasti org sana sudi ke x terime sekiranya kami sahaja yang dirikan kubur utk abah...if berkongsi mungkin xpe...ntah la...cube anggap yang baik2 je lah.

dan lagi berite x best...jenazah abah x bole dibawak ke masjid or rumah...sembahyang jenazah mesti dilakukan di bilik mayat tu jgk....sedihnya ya allah....smuenye kerana abah suspected.


dulu arwah abah pernah berpesan pada kami,if die meninggal nnt,die nk dikebumikan di Kg.Tedong spy senang adik beradik die n anak2 die dtg menziarah kuburannya...tp ,spt yang dijangka,soal kebumi akan jadi isu...saya katekan pada mak saya,biarlah mak,wasiat tetap wasiat...biarlah ia tggl menjadi wasiat....soal di mana kuburan abah tidak menjadi soal....di mana2 skalipon kite bole berdoa dan sedekah alfatihah.....

jenazah abah di bawa di kawasan perkuburan pekan Alor Gajah....jauh dari kami... :(
tapi dekat dgn rumah bini abah tuh,blkg rumah sj kuburan itu...ibaratnya,bukak tingkap belakang..da nmpak kubur....

saya dah janji dgn Allah,saya x nak susahkan abah...biarlah mereka kebumikan abah di situ.saya x kuasa nk bertekak or memberitahu apa2 pada mereka2 tuh....biarlah....xpelah,hak kami sbg anak x dititikberatkan...biarlah isteri abah yang sah itu buat keputusan...
biarlah....


alhmdulliah,cuaca sgt redup....seredup hati kami....
ramai yang dtg n menunggu jenazah dikebumikan....
alhamdulillah....

abah dpt petak kubur yang paling hampir dgn teduhan pokok...
alhamdulillah....
sedikit sebyk sejukkk kubur abah,kan?

alhamdulillah,adik saya Arif dapat bersama2 menguruskan jenazah...
dari sembahyang jenazah,bersama dalam van jenazah,angkat keranda dan turunkan abah ke liang lahat...
:(


alhamdulillah jgk,jenazah abah tiada masalah semasa nk dikuburkan....


selesai talkin dibacakan...kami anak beranak smue pegang nisan sementara abah tuh....
dgn doa .....

usai smue...kami pon beredar....
kami tahu kami x diperlukan di situ...
dan kami pon x diundang ke rumah makcik tuh...
biarlah....

sbnrnye mereka marah dgn mak saya sbb keadilan undang2 syariah menyebelahi mak saya...semuenye berkisar ttg nafkah anak2...

ntahlah....abah pon dah xde....x guna nk ingt smue tuh lg....perkara pon dah berlalu....smuenye hanya kenangan skang....

saya doakan roh abah dicucuri rahmat....
dan semoga abah ditempatkan dikalangan2 org yang bertakwa...
amin...

kakngah syg abah...:(
smpi bile2 kakngah tetap syg abah....

Alfatihah!

abah dah xde...

abah saya da pergi meninggalkan kami...

pukul 8.40 am pagi tadi..

:(

saya kehilangan kate2 nk update...

saya sedang mengumpul kekuatan...

i'allah bile saya rasa da agak ok,mlm ni saya cube update k...

ya allah,berikankanlah ku kekuatan menempuh dugaan Mu ini.

al-fatihah utk abah yg saya syg...

Ahmad Bin Maarof ~ in memories~

al-fatihah!

kakngah syg abah! ;(

Saturday, September 12, 2009

progress ...

sedih...
sgt2 sedih ...

abah skang diletakkan di wad isolation yang mana pelawat2 x dibenarkan masuk....
hanya boleh tgk melalui cermin...


saya tau doktor nk buat yang terbaik utk abah...
tapi bile x dpt panggil2 abah..
bile x dpt pegang tgn abah,
x dpt slm tgn abah,
x dpt cium dahi abah,
ianya dah cukup2 da buat hati saya sengsara....

sayunya hati ni Tuhan aje yang tau...

berulang kali saya tahan air mata,
tapi tetap mengalir jgk..
rasa x puas hati pula x dpt tgk abah dkt2...
pegang abah peluk abah rapat2...

saya takut x sempat :(

ya allah...panjangkan lah umur ayahanda ku ya allah...
kuatkanlah semangat nya melawan dugaan penyakit dari mu ini ya allah...
ya allah ya rahman ya rahim,tuhan yang maha mengasihani,berikanlah kesempatan utk kami bermanja dgnnya...
ampunkanlah segala dosa2nya..sesungguhnya Kau lah Tuhan yang maha pengampun lagi maha penyayang...
amin :(

sesungguhnya hati saya banyak berkata2...tapi x terluah melalui tarian ayat2 ini...

kelu sbnrnya...

:(

tapi tadi sedikit byk saya rasa lega...
sbb demam abah ade tunjukkan penurunan...
mase mula2 masuk 39.5 C.
tadi nurse tu bilang,38.5 C.
tekanan darah abah pon da turun sket...157/90..

xpelah ,walaupon x begitu byk perbezaan...
hati saya tetap berbunga syukur...
at least ade sedikit progress,
walaupon abah terpaksa di isolatekan...

dari jauh saya tgk air kencing abah tidak sepekat semalam...
semalam sgt2 pekat...
hari ni da kurang sket kaler nya...
tu pon progress jgk kan?

alhamdulillah.

td nurse kt isolation tu tny saya...
pasal stokin khas utk abah,ape keputusannya?
saya cammm...stokin ape?keputusan ape?

rupenye nurse tu ckp ,before this ade mention pada kuarga En.Ahmad.
yang abah saya ni perlukan sejenis stokin khas utk menggalakkan pengepaman darah dari kaki ke jantung.saya teros tanya harga..
die kate RM80..saya teros cakap,ok saya bayarkan skang.

malas nk pk kuarga sana nk belikan atau x nak...
lgpon x salah saya berbakti pada abah ...saya malas nk berkira dgn org sana...

nurse tu cam terperanjat saya x byk songeh,siap tny nk byr skang ke..saya kate Ye,skang!.
nurse tu teros ukur kaki abah dan katenye saiz abah L...

x kesahla brp saiz or harga...janji abah pakai stokin tu walaopon die tgh koma...

lps byr saya tgk lagi abah thru cermin...
"abah...kakngah balik dulu...esok kakngah dtg lagi k...."
slow je saya ckp...harapnye abah dgr...

abah dgr kan?ye,saya yakin abah dgr...

:(

lps adik beradik saya smue da tgk abah turn by turn,
mak tny saya,x nak ke ckp dgn bini abah tuh pasal stokin tuh?
sy cam..nk ckp ke?
mak kate ckplah,kang nnt kite dah beli, die beli lagi.
sy pon..hurmm oklah...

saya gi kat makcik tu....
saya ckp dgn die nurse ade bilang kat saya yang abah perlukan sejenis stokin khas...
pastu die teros potong ckp saya..
die kate mmg die nk belikan mase abah mula2 masuk ICU semlm,tp x berkesempatan.time ptg pulak org berebut2 nk tgk abah katenye.pastu die kate lagi,pagi td die dtg ingat nk jumpe nurse tp x bole masuk...

mmg la ...waktu melawat ICU hanya lah dari 5-7 ptg...

saya inform die,saya da belikan sambil saya tunjukkan resit...
saya ckp x tau la kalo stokin abah kena tukar2 ke ape ke tp rasanye x kot,pakai yang tu je dulu...
die pon setuju kate2 saya tuh...

sy pon malas nk bersangka bukan2 ttg kenapa stokin abah tu x dibelikan sdgkan stokin tu mmg penting...
sy nk bersangka baik aje,sy x nk susahkn abah....
x nk abah tahu ttg kemelut kuarga ni...
biarlah abah sihat cpt2...

sy pon mintak diri dari makcik tuh,
die pon bermanis muke sambil bertny,dah nak balik?
sy iyekan...sy salam cium tgn die...
dan salam ade sorang girl kat sblh die,mungkin anak buahnya....

sy serba slh sbnrnye nih...
esok dah Ahad,
nk balik KL hati x senang...
tapi saya x bole cuti lama2...

harap2nye Surah yassin yang saya bacakan setiap kali solat tuh,berkesan.
dan harapnye x de apa2 perkembangan x best dari abah..
biarlah smue yang bagus2 saje...

abah,cpt sembuh k...
cptla bangun.
kakngah tggu berite dari abah.

syg abah!

Friday, September 11, 2009

:(


saya baru lps sembahyang...dan solat hajat skali...
dan tadi jgk saya baca yassin...
hati saya resah... :(

abah,
bangun lah.
abah kan kuat.
abah kan polis dulu...
abah tegap,gagah!
abah,lawanlah bah.
bangunlah..
sihatlah semula mcm biasa...

kngah x peduli ape org sana nk ckp..
lantak!

yang kakngah nk,abah sihat!
bole bangun dan jalan2 dgn kami.
abah kuatkan semangat tau!
kakngah tggu!

berite sedih : (

saya berada di rumah mak...
kat melaka...
:(

mcmane saya nk mulakan...?
sungguh2 memeranjatkan smue2 ni terjadi sekejapan cume...

tadi saya menerima berita kematian Mak Long suami saya...
jenazah dijangka dikebumi esok...

dan belum habis terkejut dgn berite pertama tuh...
kak Long saya di melaka call saya...
:(

mengatakan bahwa abah kandung saya sedang tenat...
dan berada dalam wad kecemasan level Merah(kritikal)...
saya rasa cammmmm...ya allah..kenapa dugaan Mu bertimpa2 Ya Allahhhhh!

dulu saya da kehilangan ayah tiri saya...
dan kini ayah kandung saya sedang tenat...

ye...saya x malu utk mengaku yang saya dtg dari keluarga yang berpecah belah...
arwah ayah tiri saya menjadi sebhgn dari hidup kami semasa saya form 4...
dan sudah tentunya ketika itu saya sudah pandai ber pk...ber pk kenapa emak saya decided utk menikah lagi....kerana wanita perlukan perlindungan...

:(

walaupon sy jarang berjumpa dgn ayah kandung saya ni,tp hubungan kami tetap rapat..
dan saya tidak pernah menafikan kasih syg saya sbg anak kepada ayah kandung saya..
cume...
keadaan sering memisahkan kami...
lantaran family baru abah tu x suke pada kami..
kami sering berjumpe senyap2...
utk bermesra ..kasih anak kepada abah...

tapi..berita tadi sungguh memeranjatkan saya...
abah dikatakan berpeluh2 sblm mengadu sakit dada...
abah rebah :(

mak tiri saya tu bawak abah ke hospital alor gajah...
tapi mase tu denyutan jantung abah sgt tidak stabil....
dan dua kali jantung abah berhenti berdegup semasa dalam ambulance menuju ke Hospital Melaka pula...
CPR tidak begitu membantu..
:(

saya meratap..meraung.. bile dgr cite kakak saya
:((

sunggoh ketika itu fikiran saya blank!
kosong!

papa soh solat isyak...
lps solat ..hati saya meronta2 nk balik kg...
saya bgtau papa..n papa setuju walaupon hatinya berat ,saya tau..
die pon punyer keinginan utk melihat jenazah Mak Long nya utk kali terakhir sok...

maafkan mama,pa...
mama rasa keadaan mama lebih genting..

dalam kelam kabut...saya kemas2 beg kami,
dan kami teros balik melaka...
jam mase tuh 12.45 tghmalam...

:(

saya smpi ke hospital,abah da dikuarkan dari wad kecemasan kritikal..
dan masuk ke wad pemantauan...

keadaan abah sgt merunsingkan saya...
tiub kat mulut abah buat saya tertny2...apa sbnrnye yg terjadi...

mase tu emak saya dan adik beradik saya smue dah jengok abah.kecuali kakak...kakak demam selsema,x digalakkan ke hospital...

saya panggil abah...abah bukak la mata...kakngah dtg ni...
tapi..mata abah terbuka,tertutup...
terbuka ..tertutup...
pernafasan abah dibantu dgn bekalan oksigen..
abah x bole bernafas sendiri...
:((

saya jumpe doktor...
doktor kate..peluang abah sgt tipis,bersedialah utk apa2 kemungkinan...
:(
doktor bgtau,tekanan darah abah sgtttt tinggi..
249/160

kerana tekanan terlalu tggi itu lah,air masuk dgn byk skali dalam paru2 abah...
yang membuat abah lemas..dan collapse...

doktor kate lagi,the best they can do is cuba kuarkan air tu dari paru2 abah..
tu yang saya pelik kenapa ade hos tu kt mulut abah...

dan doktor cakap lagi,jantung abah dah x berfungsi
:((
yang membantu degupan itu hanyalah bantuan mesin oksigen...
Ya Allah,mengapa berat skali dugaan Mu ya allahhhh!

mase dgr penerangan doktor tuh,kaki sy cam lembik,
rasa xde tulang nk support kaki saya...

:(

tapi doktor cakap,yg diorang akan do the best utk rawat abah...
aku harap doktor tu tunaikan janji die..
die dah janji..die harus tepati janji dia...

abah..jgn tgglkan kakngah....:(

sbnrnye for the past few weeks ni...saya mcm ternampak2 abah kat KL...
tp salunye bile perhatikan btl2,rupenye orang lain2..
tp mmg kerap btl saya terperasan abah...

last month,adik saya ade beritahu saya,
yang abah nk jumpe kami...sbb die rindu dgn safiya...
tapi saya asek x berkesempatan..
disebabkan bz dgn hal2 bisnes saya..

Ya Allah...kenapa aku alpa dgn hal duniawi mu...
:(

abah...
tolonglah...
sedarla bah..
bercakap la dgn kakngah...
safiya pon ade ni..nk jumpe abah..
abah mesti janji,abah mesti sedar k....
kakngah tggu tau...

saya akan berada di melaka lagi dua tiga hari ni...
bergantung pada keadaan abah...

kalian..doakanlah abah saya sedar...
doakan lah die sembuh...
saya nk berckp dgn die..
plz Allah,i'm begging u....

jam da kol 5pagi,
tapi saya x mampu nk lelapkan mata...
esok saya akan ke hospital lagi..
lawat abah...

abah,bangun tau!
jgn hampakan kakngah.

:(

Thursday, September 10, 2009

kursus ohhh..kursus...

puasa2 pon kena kursus...

hukhukhuk...

adehhhh...nk2 bile da smpi ptg...

mata ni bertambah2 kuyunye...

pagi ok la...bersemangat sket...

nk dgr kelas tu pon kite cam ceriaaaaaa....

cume bile dah ptg tuh....

aduhaiiiii....

dugaan di bulan ramadhan...

tp alhamdulillah byk ilmu yg dpt dikutip....

opsss..lupe nk mention nama kursus...

KURSUS MUKMIN DAN PROFESIONALISMA,MENJANA KECEMERLANGAN ORGANISASI...

begitula lebih kurang tajuknyer...

esok ade lagi sehari utk kami kutip ilmu2 itu...

please God,lapangkan dada ku menerima ilmu Mu....

amin!

baekkkknyerrr suami kusss...

tahu ular2 tak?
alaaaa...yang mcm kaki cramp sbb berdiri lama2 tuh...biasa org pregnant salu kena...

hiksss... saya x pregnant pon lagi...
tapi kena jgk ular2 tuh....
kat betis...pedih wooo...
ade bengkak sket kat muscle tuh....

kenape kena ular2?
sbb berdiri lama sgt masa memasak...
cehhhh..manja sgt...pirahhhhh!

tapi husband saya yang prihatin...
amik minyak panas...
tanpa byk soal...tarosssss urut kaki saya....

hikkkssss....bahagianye idop....
lalalalalaala!

ini budak...

budak ni...
kunun2...
bangun skali mase kitaorg sahur....
siap mintak roti n air suam...
nk makan katenye...
tu bangun terpisat2 tuh...tarosss cari roti...
hikhikhik....

nk sahur jgk eah??

sudah menghampiri azan subuh....

lps tu kejut bangun pagi nk gi uma MIL...kejut2 x nak bangun....
ngantuk sgt kot....maklumlah sahur ...
hikhikhik!

sampai uma MIL pon pengsangggg lagik...
x sedar2 ...hikhikhik...
ini gayak budak 2 thn berpose yer....
=))

migrain balik!

haishhhhhh...
baru nk berbangga bangga...
kunun x kena2 lagi migrain nih..
alih2 semlm....adussss...
sakeeettttttt sgggtttttt!

padan muke saya!tu lah,berlagak sgt!

mcm biasa,kalo migrain saya dtg,gi opis pon x gune.sbb x bole wat kije.
denyut2 punyer pasal.
saya dpt rasakan b.p saya naik mencanak2...
sbb tengkuk sakit yang amat...
rasa cam nk putus urat tengkuk ni denyut die tuh...
huuuuuu....
bile migrain saya nk hilanggggg niiiiiiii??????

doktor sy kat mesra dah bagi surat soh refer ke hosp...kunun utk wat check up la kenapa tekanan darah sy tggi dan migrain salu2...nk jek ckp kt doktor...ala doktor...rilek arrr...sy mmg ade migrain since Form 2,dr....ape der halll...bule??? hikhik...kompom den kena balun dgn laki den!

anyway,sy blm berkesempatan lagi ke hospital serdang nunnn utk wat appt.i'allah akan try cari mase utk itu....

so...bile migrain menyeran di saat2 berpose ni...sgt la menduga keimanan ku....
sbb X BOLEH MAKAN UBAT!!! uwaaaaaaaaaaa!
pengsan disitu...
disebabkan saya emergency leave...saya pon cubela utk tido....
tido kat bilik....sambung tido kt sofa....pon x bole2 jgk lelap disebabkan denyut yang amat sgt...
sudahnye saya malas nk layan lg dah sakit kepala nih...

ym dgn papa..soh amik kan stok caffergot saya(ubat migrain)...dan saya layan wat editing...
tp lagi saya wat,lagi berdenyut kepala ni....huuuuu..parah ni....
tgk jam da kol 4ptg...
sudahnye...arhhh..masak la....

saya nekad je nih...x nak layan sakit tuh....
disebabkan pinggan jiran saya tu saya x tau nk balas ape...
so sy pon pk punyer pk punyer pk...
"saya yakin betul..saya nk masak NASI MINYAKKKKKK!"...clap clap clap....
tp x nak gune minyak sapi...gune Planta...

ade 9 vitamin,termasuk asid folic skali...opsss...nk tambah anak kah?heheh!

simple je nasi minyak saya...gune bahan yang ade saje...kismis,ayam dipotong dadu bukan dadu memotong ayam ye sedara2...n bawang besar n bawang putih dihiris2....

gune planta yang sihat itu sbg minyak...letak dalam 3 senduk kecil,masukkan bawang2.masukkan sesudu rempah beriyani ...n then ayam...bile da masak ayam tu,masukkan kismis pulekkk...

macam biasa,mase gosek beras padi huma tuh,tos kan airnya dan asingkan...pastu bahan tumisan tadi masukkan dalam beras tu n then air tos tuh dimasukkan semula ke dalam beras+tumisan tuh....

gaulkan hingga sebati sampai jadi cam kat atas nih....
n then masak nasi pakai cooker macam biasa...
bile nasi da masak..korek dalam 4-5 lubang gitu,masukkan pewarna kuning...
oppsss...i da ade pewarna kuning uolsss...jgn jeles ***x kosek uols nk jeles..hahaha!
lps tuh bile da masak,gaulkan nasi spy kaler tu bercampor dalam keseluruhan nasi.

permintaan papa...nk ayam goreng berempah...so buatla sket...

kari sotong mamak style!

ayam masak merah...

ni pon permintaan papa...sayur tauhu tumis telur....nk hirup2 katenye...

taraaaaaa...nasi minyak saya yang simple da siap....
bagi orang sebelah sket....kasi skali ayam masak merah n kari sotong....
dalam hati cuak jgk,yelah masak time berpose....ntah ade rasa ke x...
sebbaik alhamdulillah papa thumbs up!
lps buke,teros cari cafergot saya tuh.....
makan sebiji...selang sejam..makan lagi sebijik...
huhhhh..legaaaaa!
sekian laporan migrain saya hari ini....
heheh.!








uhhh...baiknye jiran saya!

uols,
hari tu kan saya ade bagi makanan kat jiran sebelah saya....
ala..yang masa masak nasi beriyani hujan panas tu la...
agaknye die sogan kot...
sbb saya bagi dua pinggan....
satu nasi+satu lauk...

pastu kelmarin n semalam..dok la die tny saya berbuke kat mana...
sbb die nk bagi makanan...
hiksss...
kelmarin mmg x dpt sbb saya merancang nk buka pose kat luar tp last minit cancel....
n then semlm die sms lagi tny buke kat mana,rumah ke kat luar...
saya cammm...hehehe...ala...bagi pinggan kosong tu pon xpe...
jgn susah2...
tp die berkeras jgk nk bagi...
pastu saya bagi sms "keras" jgk kat die...
saya kate .."if nk bagi jgk,xpe bagi je,sri leh wat makan supper or sahur sok"...
keras x bunyi nyer....hikhikhik....saya bukan ape kesian die dok tny camne2 kan...
lastly,malam semalam...lps balik berbuka dari uma MIL...
saya dapat niiiiiiii.....

taraaaaaaa....mee tomyam....

tomyamnye sgt la mabeles...saya makan sampai dok buang air besar sbb kepedasan die yang best ituh....
oh..sy mmg mcm ni,kalo pedas2 sgt tu mmg kompom akan terbuang2...
=)

nampak pinggan tomyam tuh?
sy pulak da pening...ape nk balas balik ni bagi die...
muahahahahaha....