Tuesday, August 04, 2009

Reception of Shida & Zamani..pengantin Liverpool


holla uolss...

sabtu lepas bersamaan dgn 1st August 2009,termeteri lah sudah janji antara dua insan utk terus melangkah ke episod seterusnya dalam kehidupan....apehal tetibe gune ayat bunga2 nih...ohh..ku x biasa!

ok2...entry kali ni adalah penuh dgn gmbr...so ..sile muntah siap2 yer...

sy rasa beruntung dpt client spt Shida ni...sbb..die seorang yg sgt tolerate,baik hati dan tidak cpt melatah.mungkin pengalaman byk mengajar Shida ttg erti perhubungan...x tau lah ape yg pernah dilalui oleh dirinya tp ikhlas dari hati saya,saya suke deal dgn Shida.tingkah laku,gaya nya..kesopanan..kesusilaan..taat pada undang2...ehhh...rukun negara ni kan...hahhaha...terlebih sudah!

sbnrnye byk perkara yang terjadi sehari sblm majlis,cthnye masalah transport.& then esoknye,kereta team-mate kami breakdown.bile da setel n kami menuju ke Kg.Pengantin@Jalan Genting Klang,jalan jammed yang amat.ohh baru ku ingat ..ade demonstrasi membantah ISA di KL nunnn...sgt hampeh...sana sini jalan jammed.polis tutup jalan ke town.sudahnye hampir dua jam kami berada dalam kesesakan lalulintas.sungguh menduga keimanan...

tibe je di kg pengantin kol 2ptg gitu..ape lagi,cargas kami pasang pelamin.kol 4.30 siap...gi makan n then kol 5lebih gitu saya start makeup Shida.

pelamin dari Sri Bridal as per request from Shida.


tuan tanah tgh wat last checkup!hikhikhik!

oh ya...di Kg Pengantin ini kateringnya boleh dibuat waktu day or night yer....if x silap saya,utk waktu siang,katering dikira RM28/person.utk waktu malam dikira RM30/person.siap dgn Emcee,pelayan berseragam,kemudahan bilik pengantin & bilik kuarga dll.ade lagi pakej2 yang lain..nk tau?boleh masuk sini... but believe me..waktu malam suasananya lebih romantik & sgt eksklusif.
walkway ke pelamin
walkway dari bilik pengantin
kek ini sgt cantik!free yer, hadiah from Kg Pengantin.
pengantin lelaki yg x reti duduk diam..byk aksi wooo!
bunga samping blm buat lagi pon die dah posing siap2..haisshhhhh!
makeup session.
shida yang anggun.
antara riak muka yg sempat dirakam.

i luv this!


flower girls x tggl okeh!
cantik x baju persandingan dari Sri Bridal ni?merah menyala okeh..pengantin Liverpool!
sy suke tgk dua2 pengapit tuh...ntah ape yg diperkatakan tuh..hahaha...
sesi makan beradap
sesi potong kek!
sesi bergambar.





i luv this too...ehhh...zamani...u dok gentel ape tuh...hahaha...larikkkkkssss.


pengapit yang ehem ehemmm....korang pulak lps ni kan? auwwwww!
hasra & fifie...hasrafie...hasra jgn kejar aku! =))
antara blogger yang hadir

last but not least...alhamdulillah akhirnya Sri Bridal Team berjaya menganjurkan majlis gilang gemilang buat pasangan Shida n Zamani ni.

saya harap ini sedikit sebnyk dpt membuktikan kpd mereka di luar sana yg memandang hina dan rendah pada org2 seperti saya yg hanya home-based ni.kadang2 rasa geram jgk bile org memperlekehkan kami,bahkan ade customer yang bile dpt tahu saya hanyalah home-based,terus mereka senyap sunyi.


kalo rasa nk branded2..nk mewah2..kenapa dtg ke tmpt saya yg offer murah ni???dan kemudian under-estimate kami??what the f***?

koserrrr aku nk layan manusia kekwat & hipokrit mcm ni! bile aku berniaga,sudah tentu aku akan bagi yang terbaik utk customer!ada paham?home-based tuh dah tentu uols akan cari saya di RUMAH saya...mcmane saya nk larikan duit customer sedangkan itu tempat teduh kami! btl x? org yang ade kedai belum tentu x larikan duit customer laaaa...
huhhh...emo tetibe!

sori guys!

entah la yer...mungkin double-standard yg manusia suke amalkan...sy smpikan tidak tahu bagaimana rupa bentuk sesebuah keyakinan itu.
empat segi kah?lonjong kah?

selagi zahirnyer bernama manusia,mcm2 karenah akan saya hadapi.itu realiti yg x bole saya sangkal.

ok guys...till then...daaaa!!!!

5 comments:

Suki Cida said...

aku terasa diri ku buruk...sblm make up... tapi lepas make up aku rasa paling cantikkk...wakakak... sila muntah... tak pedulik!!!!

esh sentuhan u amat halus... sehingga ketembaman ku terselindung oooo.... vangga la yang dengan kerja u...

anyway semua ni adalah ujian tuk u... dont worry... buat kat umah lagi bagus dan selamat... tak puas hati cari terus kat umah... i pernah ok org tipu...kedai besar... terima bayar hampir habis last minit lari...nasib ada contact family dia... uhhhh pengalaman... sayang u....

NahDaTuLIzaH said...

cantik seh...
taniah..taniah...

keep u the good work...

Ko da masuk dalam consideration list...huhuhu

m i n e r a l . . . said...

good jobb beb...
heheh sabo jerlahhhh... home based pon ade company per... dan yg penting professional....

hOtMaMa said...

wahh..fantastic kebabom nyah!! dasat sentuhan ko... sib baik mak dah kawen yer... ala uols... biasa la adat berbisnes kan... lek arr.. emo plak... kawan2 mak yg fondan2 tu pun ramai yg wat dari rumah gak per...barang cukup lengkap gak..tak de beza pun... good luck to uols..

Hasra_Razali said...

dah 2 kali has tgk hasil kerja yanti depan mata, masa nikah & sanding...and its true ur nyer sntuhan tip top...ermm...yang next coming tu...amiin..doa2 kan la yer..:-)