Friday, August 14, 2009

ermm...ape tajuk nk letak nih!

uols pon tahu kan la ni kes influenza2 ni melambak2 di pasaran....hikhik..pasaran katenyer...

dush dush kat diri sendiri...

kelmarin kan uols...tgh2 mlm tu tetibe safiya demam panas,dan2 tu jgk suara die tukar jadi parau...ehh...kenapa ni ..dalam hati saya mase tu da pk bukan2 dah...

ha la...dpt email tu ni psl H1N1 ni kan...kite da prasangka yg bukan2 tau...hukhuk...

pagi2 tu saya teros bwk safiya gi klinik Mesra kt sini...mmg tggi suhu nye 37.6...tp dr kate sbb blm 24jam lagi so mungkin xde ape2...

aiyooo...nk kena tggu ade apa2 br leh kelamkabut kehhhh? kalo org lain nk wat camtuh..wat la..tapi SAYA X KAN BIAR CAMTUH KT FAMILY SAYA!.

lantak le ape org nk kate...saya ngades ke ape ke...penyakit tu kan x bole wat main2...gilo ka po?
lempang nak????


nk meredakan kerisauan saya...saya ltk dulu safiya kt rumah MIL,kejap2 saya call,kejap2 kang saya call lagi....tny safiya ade sesak nafas ke x..ade kesukaran bernafas ke x....MIL kate smue ok...tp hati masih risau....sbb before this mase safiya setahun lebih,die pernah kena bronciolitis...ntah btl ke x ejaan tuh...ala...yg paru2 penuh dgn kahak tu laa...budak2 salu kena...tp lps dpt nebulizer..shud be ok....

blk kije ptg tuh,saya tgk safiya da makin melepekkk...panas badan die tuh smpi kan airmata kuar...tp bkn sbb die menangis tau...airmata tu kuar sendirik!

saya ckp kt husband...nk gi Pusat Perubatan Azzahrah...nk wat checkup darah safiya...kat situ 5 min je result dah dpt...x yah tggu sehari suntuk pon..kagum2!

weols pon sekonyong2nyer gi laa....bukak cd kartun kasi safiya layan jap...

sampai2 jek kat sana...lps register saya terus ckp kat nurse...anak saya demam panas sgt...depa soh sy gi emergency wad kt blkg nunn....uols nk tau suhu safiya brp? 38.6 uolsssss...mau x pitam aku kat sana...mase tu rasa darah teros naik tggi mencanak2....

pedihnye hati tuhan je tau...

teros nurse tu soh masuk bilik doktor.....saya request utk wat check darah..alang2 cara itu je yang bole meredakan risau di hati saya....

kuar balik kat emergency,nurse lelaki balutkan safiya dgn selimut & dgn satu tgn safiya dikuarkan utk amik darah...aduhaiiii...saya ni mmg x bole la tgk anak menjerit2 nangis camni...saya pon bergenang air mata mase tuh tgk safiya kena cucuk tgn utk amik darah ....

lps amik darah...elok pulak die main2 sana sini kt small playground kat situ..esshhhh anak mama ni demam ke x ni....

hati tetap risau...

nk tggu result darah tu cam nk tggu berite ntah hape2 ntah...5minit cam 5jam je rasanye....yg bukan2 je terlintas dlm pikiran saya nih....

doktor pggl masuk semula....blm sempat saya duduk kt kerusi tu dgn safiya..doktor dah ckp "xde ape2..smue ok...".....huuhhhhhh....alhamdulillahhhh...x jadik duduk! teros kuar hahaha!ehh tp ckp mekasih dulu kat doktor...siap si safiya pon bye2 doktor n nurse tuh...hikhikhik!

saya pelok safiya safiya dan cium die semahunya...rasa puas hati sgt.....lega nk mamposss!

okeh...habis cite tuh...

ni pulak cite berlagak ye uolss!

MIL saya bekalkan saya 4makanan....

nampak tuh?ade 3 tupperware kan...

yang ke 4,amende?

taraaaaa...saya rembat dua ketul cucur kodok uolss....safiya la pagi2 lagi da request kat nenek .." nk kodokkkkkk"....

pagi ni diet saya terbang ye sedara sedara...saje nk tunjuk tuh udang tuh...cedapppp....

besar2 udangnye..MIL saya ni kalo masak..die x reti nk lokek....

utk lunch ni nasi putih+asam podeh ikan parang...

:-D

MIL uols sebaik MIL saya ke???**ayat berlagak**

lalalalalalala!

6 comments:

puterikurekure said...

sib baik safiya ok. haihhh..cemas kite baca tau!

jeles tgk udang sebesar itu. eh, tadi kite goreng nasi pon bubuh udang tau!
hehehe~

ratna said...

musim skrg ni.. hari tu saya nak pi ke Klinik Kita.. punya terperanjat tgk ramaaaaaaiiii sgt org... terutamanya budak2.

NahDaTuLIzaH said...

Cian safiya...

Nasib baik die da ok...alhamdulillah...

MahaSayang said...

alhamdulillah safiya ok...

skang ni bila demam je..mmg buat kita gerun tau..kalau berjalan tu kan..ade org batuk...dan2 tu rasa nak larik..heheheh..hsp kerajaan lak nampak mcm amik ringan lagi..kalau pi emergency tu..tak nampak pun kelibat doc..yg ada MA je...tak takut ke diaorg ni huh! takat hari ni..alhamdulillah..my gegirl, Kyra OK..sihat..tak demam..

dan pasal MIl tu mmg buat saya jealous tau..my MIL baik..tapi jauh...asam pedas ikan parang...waaa lamanya tak makan..puasa ni balik melaka..paksa mak masakkan walaupun mak selalu ckp.."baru semalam aku masak lauk tu"...hahahaha

Suki Cida said...

ooo i ikut u kot kalau anak sakit harus la riso... gilo apa sesetengah boleh buat tak tahu... harus ku pang org tu! heheh tak mo anak tu meh bagi aku... hahahah...

lily lotus said...

alhamdulillah tak teruk..bahayakan demam2 skrg ni