Thursday, August 20, 2009

cite pasal semlm..hikhik

semlm saya dok ber pk2...nk ke x ...nk ke x....

tgk jam da 2.30ptg....isshhh...nk buat ke x...nk buat ke x nih!

aduh!poning2!

sblm en.suami gi work wif safiya...die cium dahi saya n ucap hepi anniversary to us! :-D

ohh..saya cuti 2hari uols...x sihat...ermm...so dok kat uma je lah...tgk tv...tgk dinding,tgk tv tgk dinding..bile saya tido,tv dgn dinding tgk saya...huuuuu!

ok..melalut sudehh...sbrnye semlm kan adalah anniversary saya....19hb kami nikah,and today 20th kami bersanding.ohh..esok anniversary Ct Nurhaliza tau..kehkehkeh...sibuk je ct..tiru2 iiii....hahaha..perasaanngggg!n next week majlis sambut menantu hantu ni a.k.a saya (bkn ct nurhaliza tau) kat rumah lelaki...hikhikhik...

bile da x sihat tu...dok diam2 je la kat rumah kan...maleh katenye nk berjalan2 nk sambut anniversary kami....saya pon online la...masuk blog kek kak Zana ni .

nk order cupcakes dgn kak zana ni takut2...sbb saya nk dpt hari ni jgk...oleh kerana takut,tny die pon dgn lemah lembot dan gemelainye...bole ke x die buatkan cupcakes utk saya dan mintak die hantarkan ke rumah sbb saya xde transport nk amik....sebbaik la die ok....hahaha....ohh..i da jadi regular customer die okeh...hikhik...baru dua kali order dah perasan jadi regulars...cess!cadangannye mula2 ingt nk wat surprise kt papa...ala2 kasi papa terperanjat beruk gitu...tu cadangan memula laaa....

tgk Gratin kak zana...mak aiii...sodapnyoooo....mintak order kt kak zana tuh,skali die kate x sempat la dik...huhuhu....dalam pale da cari backup plan...x kan nk makan kek sajork....haiyaaaarkk!

pk punyer pk..punyer pk....

ahaaaaaa!

aku pon online pizza hut...ape laieeee....order order your honour plishhh!

sy request kek n pizza utk smpi kol 8mlm...hikhikhik...
bab makan..setel!

tgh boring2 tuh..dok YM dgn papa...takut jgk kot2 die nk wat surprise ke ape ke kan...kang sape nk makan byk2 pulak if terjadinye double surprise...hikhik..double katenyer...mule la dalam otak ni pk..ape ayat nk ckp kt papa ni spy jgn die wat ape2 surprise jgk...

saya : papa...balik kol brp ari ni?
suamikuss: ntah...cadangannye mcm nk blk awal...nape?
saya : xde ape...sj tny...


iskkhh...camne nk mula kan ni...haha..ligat otak saya pk...

suamikuss: ape aktiviti kite malam ni...
saya : x tau lagi...nape...
suamikuss: xdelah...kot la mama nk gi mana2 ke...
saya : xdelah...malas nk kuar...

aiseyyyy...camno nihh...hikhikhik...adakah patut beta berteros terang....
oleh kerana takut die nk beli makanan ape2 ke ...akhirnya saya pon bukak mulut...

saya: papa,mama ade beli kek n pizza hut online tau....kol 8 kang sampai...
suamikuss: ye ke...hehehe...
saya : nape?
suamikuss: xde ape...
saya : x jadik nk wat surprise...ingt kan nk terkejutkan papa..papa ni byk tny lak tu ini...mama x nak papa beli makanan ape2 tau...
suamikuss: ok...papa ok jer...

pastu kan...bole die tny satu soklan yg saya rasa nk dush dush panggg je kat die...

suamikuss: kite kawin sbnrnye bile?ari ni ke esok?

seeeee....kalo ade kt depan saya,mmg wajib kena cubit.

saya: kite nikah ari ni...esoknye kite sanding...
suamikuss: ohh...mlm ni kena angkat nikah la eh..
saya : akad la papa...
suamikuss: haha...akad...
suamikuss : mohd rohaizad bin jasman..SAYA !
saya : hahaa...papa bengong!

sbnrnye uols...mlm akad nikah tu...saya terbarai2 gelak tau,tp dlm hati la..di samping menangis air mata kegembiraan ...sbb ape tau saya tergelak...sbb mase tok mudim...ehh...tok kadi jabat tgn die n sebut nama die..die jawab dgn selantangnyer di depan microfon...

"SAYAAA!!"...

hhaha..terkujat smueorang uolss...mcm askar jawab arahan kapten...hikhik...sebbaik sekali lafaz je uolsss....careeeee wa ckp lue....

okeh..tutup kesah tu!

saya ingtkan xde hadiah utk saya dari papa..ade rupenye..

walaupon hanya coklat cadbury...tp isinye tu buat saya rasa cam nk letak dalam frame....
sbb kate2 dari kad die ni uolss...

x nampak???meh saya kasi nampak..

isteriku..kite cuma manusia biasa,tetapi cinta kita cinta abadi,biar terputus hayat di dunia,akhirat nnt kau akan kembali mencium tanganku dan aku pasti mencium dahimu,sbg isteri pertama dan terakhir...i'allah...yg mencintaimu,suami mu Ezad.

teros berderai airmata ku uolssss....hahaha....tersedu2 saya kesat air mataku ituh...jiwang karat mentar yah!

tp ade pulak perkataan i'allah! aiyarkkk....i'allah utk x buat saya bermadukah?hahaha....tak2..saya percaya ckp die...!

pastu ting tonggg...ehh..bile pulak ade loceng ni...bkn2...tok tok tok!pintu diketok...

pizza delivered sudeh!

x lama lps tu,kak zana pon smpi kat post guard..


taraaaaa.....sampai sudah tiramitsu cuppies saya...

oh sgt sedap uolss...mcm secret recipee...utk 16pcs ni hanya rm38 sajorkkk...kalo nk bole contact kak zana ku sayang ini..dan2 sayang...hahaha!


ye..budak ni sgt tamak,tgn kanan pegang deli wings,tgn kiri pegang cuppies...

tsk tsk tsk....

sekian cite sambutan anniversary kami yg penuh kesederhanaan tahun ini.nk gi honeymoon x sesuwei dah,pose da dkt.raya nnt ade pengantin pulak...hurmmm...ntah honeymoon ke x nnt ni agaknye....

huuuuu!

7 comments:

puterikurekure said...

happy anniversaryyyy!!!!!!
terharunya baca isi kad tu. romantik sangat!

:)
kite lak bergenang2 air mata.

NahDaTuLIzaH said...

Uik...
ade adiah ke?
ade makan skali?
best btol kawin nih...huhuhu...

ArELeEz said...

hepi anniversary.. semoge b'bahagia selalu hendaknye.. aminn..

@cu SaYaNg said...

kek semlm tu mmg sgt sedap
leh le aku order utk anniversary kami yg ke-13..ahaks..

x kire..nk gak sambut anniversary mcm ko...hehehehee

ArELeEz said...

u've been awarded! ;)

asna cute said...

Wahh!
so sweeett!
kata2 drpd suami tercinta mmg syahdu... untuk akk dpt dia hehe =))

Moga Allah berkati keluage sis!

lily lotus said...

sweetnya!! semoga bahagia selamanya...