Monday, August 31, 2009

hurmmmm....

setelah berhari2 bincang dgn hubby saya....akhirnya...saya turutkan permintaan hubby saya...

sbnrnye..for the previous days ni....saya hampir2 jatuh...bkn jatuh ape...jatuh pendirian....
saya sbnrnye gemar menulis....gemar sgt2...tp ianya bergantung pd masa dan keadaan saya...dan salunye saya buat entry auto publish...cume kadang2 mmg terlps jgk update kt opis disebabkan kegembiraan/kesedihan sgt ttg sesuatu perkara....

cume saya rasa sedih bile saya seorang yang dijadikan target practice...persoalan saya?kenapa???sepatutnya smue harus dijadikan target...bukan saya sahaja :(

sedih..mmg btl2 saya sedih.....

boleh check kat DMS ke cymphonic ke apa punya web filter pun, semua pc ada bukak web/blog untuk kegunaan peribadi

kalau saya sorang kena tuduh

harus semua pun kena....

pada saya...kalo org nk pantau saya,nk tau ape sy buat..ape kate...bagi saya makan minum sekali...bayar kan bil2 saya dan bagi saya perbelanjaan private life saya...kan?alang2 nk control sgt life saya...haaaa...hambek !!!***statement ganas di situ....***

kawan2 yg btl rapat...dan terutamanya hubby saya yang disayangi...byk berikan saya dorongan...dan nasihat....terima kasih uolsss....saya sgt menghargai smue ituh....

ok...tutup cite sedih itu....ni cite pasal lalat / langau yang ape eakkk...

yanggggggg...hikhikhikhik...

YANG BERANI KAT DEPAN TP SBNRNYE PENAKUT YANG AMAT...

ok2...xpe....mesti uols cam blur kan...meh saya copy paste kasik uols tgk....langau yang melampau busuknye ni isi form kt website saya....

Name: haifzaEmail
Address: fiza@hotmail.com
Contact no : 01256899666
Address : upm
Your Question abt Sri Bridal package : HASIL KERJA MACAM TAIK NAK BUAT BUTIK...ADA KELAS MAKE UP KONON...SAIDATUL NISA YANG BERPULUH TAHUN MAKE UP PUN MASIH TAK BERANI NAK BUAT KELAS...CANTEK SANGAT KE MAKE UP KO TU ...BARU NAK KENAL DUNIA DAH BELAGAK PANDAI
--Date/Time: 2009-08-28 18:48:26 PDT
Sender IP: 115.134.16.3 [Malaysia] yn5dd9jbtjx16uy8
Referrer: http://www.sriyanti.com/


hahaha....haiyokkkkkkk!!!ini mcm punyer pendengki pon ada kaaaaa????

adakah saya menyekat rejeki anda????alternatif kelas makeup tu diadakan adalah di atas permintaan pelajar2 yang nk bljr andaman dgn saya....kerana itulah kelas itu diwujudkan....

kadang2 pelik kan...lalat a.k.a langau ni ada je bersepah kat mana2....

saya da trace...dan saya dah tau pon sape yang anta tuh....senang je....saya ada geng TM ape...hikkssss!

hurmmmm....ape uols nk saya buat kat die?

sy senang je....saya nk ucap terime kasihhhhhhhhhhh bykkkkkkkkk2 pd lalat ni...sbb die dah bagi pahala die kat saya....

ALHAMDULILLAHHHHH!

dan dosa saya diambil alih oleh sang "beliau" itu....oppssss!

seeeeeeeeeeeeeeee.....ade nampak saya marah2 lagi x?sy ok jek uolssss....harap2nye rejeki saya bertambah2 la lps ni....
insya Allahhhh!

ohhh...ini entry auto publish yo!hikhikhik

Thursday, August 27, 2009

sedih..geram..marah..kecewa...semua ade.....!

aku x suke jadi hipokrit!dan aku benci manusia hipokrit!
dan aku paling benci manusia yang berlakon je lebih!depan baik ,belakang mcm **********





TERIMA KASIH BYK2 pada "mereka2" yang prihatin dgn kewujudan blog ni!

sile ke sini utk tau ttg POST AUTO PUBLISH!!!!

****BLOG INI AKAN DIPRIVATEKAN EKORAN KEWUJUDAN LANGAU YANG MELAMPAU BUSUKNYE!*****

aduhaiii...

saya sedang gigih utk melupakan ...

sesuatu yang menyakitkan...

mungkin ini lah namanye perniagaan....menuntut kite utk bersabar selalu...

utk berdepan dgn karenah manusia...

mcm2 hal la adoiyaiii...

ok jom kite nyanyi ..ase re he...ha..re he...hikhikhik!

orait...ni cite semlm saya dgn safiya....papanye xde...gi tgk sedara sakit kt spital....so tggl la saya anak beranak....saya layankan aje si safiya ni...

mase ni tgh tgk DVD AntBully...ala...cite kartun semut2 tuh....

tgh2 leka tgk kartun tu...safiya panggil saya...
"mama..mama..tgk ni saya buat ni...."

teros saya tergelak uols....ntah mana nye idea die wat frame letak muke sendiri gayakk gitu...hahaha....

pastu die tnjk ni pulak..."mama..mama..tgk saya buak beng beng"...**pistol***
ni papa nye la ajar ni...ajaran sesat sunggoh laaa...

lps tu die tunjuk lagi puzzle yang die wat tuh..."mama..mama....betol tak saya buat ni...."...

hahahaha....x btl la syg...tunggang terbalik....

ok..ni pulak cite pasal nk raya....harosla deco2 rumah kan...

mak angkat hubby saya...a.k.a mak terangkat saya jgk la kan...jual brg2 Akojaya ni...
saya kan seorang pembayar yang tegar....hahaha...tegar katenye...maksudnye x suke kasi susah org la...hikhikhik...nk jgk tnjk baekkk tuh...makanye saya suke beli brg2 camni...

kalo x caya tanye Ceera saya dah beli byk brg kat die....hikhikhik...nk jgk ckp banyakkkkkk tuhh...cissss sunggoh la kannn...padahal baru 4-5 brg jek....sesunggohnye saya adalah seorang customer yang sgt menyenangkan...x mnyusahkan lgsg....

saje je kan wat perenggan pjg2 puji diri sendiri...cite sbnr blm straight to d point lg nih...habis tu sape la yg sudi puji saya...baek sy puji diri saya sendiri....


ckp psl akojaya....saya suke btl tgk brg2 akojaya ni...cantik2 kan...english style pon ade jgk...

oh utk bekas kuih muih raya nnt saya dah beli yang ni...hikhikhik...english style keh?ye kot...so sape nk rasa jadi org putih meh dtg rumah saya beraya ,dpt makan kuih dari balang english style...hahaha..gilo ko sri!

yg sbnrnye nk tgk langsir sliding door aje...tp bile tgk blk cadar n comforter2 ni sgt sweeeettt la haiiii....phewitttttt....

yang ni pon cantik..kan?

yang ni lagi laaaaaaa cantik!

yang ni pon,kan? ala2 eksklusif gitu....nama monte vista...x tahannnnn...hikkss... asta lavista..bebeh! hahaha...
oh...smue cadar2 tuh ade langsirnye skali yer....
ok ke kalo sedondon cadar dgn langsir? ade mcm gayak hotel kah?
ke mcm wad klinik?
hikhikhikhik!!!

Wednesday, August 26, 2009

zue kate..." I NEED MAID ASAP!!!"....

di bulan yang mulia ini...

saya dgn muke suci lagi jujur ....

ingin membantu seorang rakan...

yang amat2 memerlukan MAID...

atau dlm b.melayunye...PEMBANTU RUMAH...

dgn kadar SEGERA!!!!

atau dlm b.inggerisnye... AS SOON AS POSSIBLE, R U UNDERSTAND??

she's willing to pay RM600 / month ...

lokasi di Damansara...

MAID yang balik hari pon xpe katenyer...

so..kepada sesiapa yang jobless tuh...or makcik2 yg sdg mencari pekerjaan tu...bole la uols rekemenkan pada kawan saya ni...

her name is ZURIA, hp no : 019-3416741

kpd sesiapa yang berminat,sile hubungi beliau ye.

TQ..

***iklan ini ditaja oleh nuffnang...hahaha...kasik can la saya verangan bagus uols...waikakikakikaki!

sumbeng tenaga..

holla...

tgk tajuk kat atas tu mcm ape je kan...ye yo'oo...

sbnrnye xde lah sumbang ape sgt...mentua saya mintak saya goreng sayur utk menu tambahan berbuke pose semlm...

alaaa...setakat goreng sayur...ape der hallll...ecececeeee... =))

kite perlukan :

kacang buncitttt hikhikhik...n cendawan...

udang wat perencah...

bawang besar n bawang putih ....
pung pang pung pang kat dapor sorang2....
masak masak masak....then siapppp!!

taraaaaaa!!! oh sy ade letak cili sket yer...

lps masak...sementara tggu nk berbuke...dok snappy2 kt hall...
safiya biasa la...bile soh pose sket...mule la yg bukan2 die posing...hikhikhik...

oh..ini Alysa Suhaidah...safiya panggil die "Odah"...setahun sebulan kot...anak fruit saya yer...yg pangku tu ayahnye a.k.a adik ipar saya....
hurmmm...Odah ni terlalu kecil utk mengerti ape itu perpisahan ....xpela nak,kite doa yg baik2 je utk masa depan Odah k...

ni pakai 2ndary camera fon saya...sbb camera die depan blkg...
ohh...nk kena wat special post ke pasal hp baru saya?sbb dah 2,3 org tny cite psl fon baru saya...hikhikhik...saya gune touch screen fon ye skang,nokia 5800 express music.
ye ye...sbnrnye bukan x nak cite..almaklumlahhhh...ade S.R tu kate blog saya ni penuh keriakannnn...hohoho...ko tu yg x malu...baca blog org senyap2 pastu dok kutuk blkg2...kalo berani ckp depan2 la weh!
:p
****S.R = silent reader

Tuesday, August 25, 2009

yesszaaaa...berzayaaa!


ye ...ye...
sile sile...
sile terliur mcm saya skang ni yek...
gulp gulp...

sememangnya menantu hantu ini kesayangan mentua nyer...wakakakaka...
saya dpt makan asam podeh ikan pari semlm uolss...
jgn jeles...

gigih ok mentua saya masak...
haaaa..cyg mak!

semlm berbuke menu simple2 jer...asam pedas,sambal ikn bilis,masak lemak ikan turus a.k.a gelama bapakk besarrr...tumis air telor,daging goreng salai,sedikit kuih muih,air cendol,ABC,air jagung...hikhikhik...simple je kan...

simple laaa...sbb x ramai yg makan pon...6 org jer...
kuarga mentua saya x ramai...cume 4org saje...
;)

Monday, August 24, 2009

ok sudehhh!

wahhhh...sukenye saya hari ni...

coz utk pertama kalinye b.p saya turun ....hikhikhik...

bacaan tadi kol 2.40pm kt klinik Mesra menunjukkan angka yg memberangsangkan....

155/88 ;)

yah yah....i know angka kt atas tu masih tggi lg...tp yg penting angka yg bwh tu..da turun...ape yang penting??? kerjasamaaaaa...hakhakhak!

u know what..last friday lagi giler...190/108....doktor tu pon cam terperanjat...then die soh rehat jap n amik bacaan b.p lagi...so dpt bacaan 158/102....aiyarkk....oh x yer...mase tu sy tgh sakit kepala yer...migrain sudah mari...

hari ni sy ok...mood ok...kepala pon ok...sbb x sakit....ske ske ske.... :D

oh dan lagikkk...

hasil ujian darah ku jgk normal...xde kencing manis,xde sakit buah pinggang,cell darah putih normal,darah merah ok,pendek kate dr.rahaya kata smue ok..normal...alhamdulillah....

cume kolestrol je ade tggi sket..ala..lebih 0.01 je dari bacaan normal..tu pon dr.rahaya kate normal bagi org2 malaysian cam kite2 ni sbb most of our food ade santan pakai minyak ape smue...die soh kurangkan makan makanan2 berminyak...no problem!

aiyoooo...sgt lega!

so dr rahaya decided utk x forward dulu kes saya ni ke spital...sbb pembuluh darah saya die kate normal,berjalan lancar...cume x tau ape yg menyebabkan saya sering diserang migrain yg bole kate kronik jgk arr sbb selang sehari or dua..sure kena punyer...tahap muntah2 terbaring2 wa ckp lue.mase tu TIDO adalah sgt sorgaaaaaa bagi saya....hikksss!

dr rahaya kasik saya makan ubat ni...namanye FLUDAN...die soh saya makan ubat ni jgn kasi missed selama 30hari....ubat ni utk mencegah migrain katenye...die nk tgk dulu ubat ni berkesan atau tidak kat saya...i'allah...saya cube!

aja ajaaaa...fighting!!!!

tetibe cite korea masuk dlm post ni...hahaha!ok2...tu si arnis senget tu ajar saya yer!

cite pasal semlm lagik....ntah apehal saya teringat2 aiskrim Famos Amos...aiyoooo...ala2 di mana mata ini melihat ,di situ ade aiskrim tuh...sgt mengades...

alang2 semlm byk nau aktiviti kesana kemari kan...teros weols beli aiskrim ni....tarraaaaa...safiya, kasik tunjuk!

aiskrim La Cremeria je uols...dok dang nk ke Alamanda....dpt yg ni pon kire ala2 famos amos la kan...

weols bedal dalam kete...tp x habis...bwk naik atas..simpan kat fridge...
ohh...saya sgt teringinnnnnn mkn asam pedas ikan pari la...huuuuu...dpt letak daun kesum byk2 n bendi byk...wat kuah cair2 kan...aisemennnnnn...menggiurkan arrrr....
errmmm...ade harapan x makan asam pedas ikan pari mlm ni????

how's ur Ramadhan uolssss???

haa...

tgk tajuk kt atas tu yer...

so mcm mane?

ok x? kalo x ok...kite OK KANNNNN!!!! hikhikhhik...

on the Sabtu's,weols berbuke kt rumah sajorkkk...fridge ku itu sememangnyer berbaloi-baloi...

masak sambal ikangggg,goreng sayur...telor dadar,goreng ayam frozen tuh,panaskan pizza.......n sedikit kuih muih jgk beserta kurma mabeles beli kt alamanda rituh...lps tu buat editing smpi kol 3 pagi...

on the Ahad's...hari yang bz....gi kedai cari brg sana sini,buat hantaran lagi,n pengantin dtg hantar mas kawin n sekeping cek hantaran ...mmg x done masak...sudahnya...dapor gas i kat Tepanyaki Jusco Equin sajork...hahaha...

gilo mabeles Sukiyaki die a.k.a sayur masak tumis air...nampak simple tp cedappppp....makan bersama chicken tepanyaki n minom green tea....huuuuu....nak gmbr ke?x yah la...kang uols kelaparan....

=))

hari ni?

blm tau lg...maybe berbuke kat uma MIL saje....

alasan standard?biasalah..pemaleh nk masak...roh pemalas sudah dtg...
dush dush pangggg....

Friday, August 21, 2009

'Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak'


Assalamualaikum WBT Sahabat....

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kitabayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalahRasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu SAYA TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika ada salah silap, baik yang tidak disengaja mahupun yang disengaja , semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, Insyaallah.

'Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak'.

Thursday, August 20, 2009

cite pasal semlm..hikhik

semlm saya dok ber pk2...nk ke x ...nk ke x....

tgk jam da 2.30ptg....isshhh...nk buat ke x...nk buat ke x nih!

aduh!poning2!

sblm en.suami gi work wif safiya...die cium dahi saya n ucap hepi anniversary to us! :-D

ohh..saya cuti 2hari uols...x sihat...ermm...so dok kat uma je lah...tgk tv...tgk dinding,tgk tv tgk dinding..bile saya tido,tv dgn dinding tgk saya...huuuuu!

ok..melalut sudehh...sbrnye semlm kan adalah anniversary saya....19hb kami nikah,and today 20th kami bersanding.ohh..esok anniversary Ct Nurhaliza tau..kehkehkeh...sibuk je ct..tiru2 iiii....hahaha..perasaanngggg!n next week majlis sambut menantu hantu ni a.k.a saya (bkn ct nurhaliza tau) kat rumah lelaki...hikhikhik...

bile da x sihat tu...dok diam2 je la kat rumah kan...maleh katenye nk berjalan2 nk sambut anniversary kami....saya pon online la...masuk blog kek kak Zana ni .

nk order cupcakes dgn kak zana ni takut2...sbb saya nk dpt hari ni jgk...oleh kerana takut,tny die pon dgn lemah lembot dan gemelainye...bole ke x die buatkan cupcakes utk saya dan mintak die hantarkan ke rumah sbb saya xde transport nk amik....sebbaik la die ok....hahaha....ohh..i da jadi regular customer die okeh...hikhik...baru dua kali order dah perasan jadi regulars...cess!cadangannye mula2 ingt nk wat surprise kt papa...ala2 kasi papa terperanjat beruk gitu...tu cadangan memula laaa....

tgk Gratin kak zana...mak aiii...sodapnyoooo....mintak order kt kak zana tuh,skali die kate x sempat la dik...huhuhu....dalam pale da cari backup plan...x kan nk makan kek sajork....haiyaaaarkk!

pk punyer pk..punyer pk....

ahaaaaaa!

aku pon online pizza hut...ape laieeee....order order your honour plishhh!

sy request kek n pizza utk smpi kol 8mlm...hikhikhik...
bab makan..setel!

tgh boring2 tuh..dok YM dgn papa...takut jgk kot2 die nk wat surprise ke ape ke kan...kang sape nk makan byk2 pulak if terjadinye double surprise...hikhik..double katenyer...mule la dalam otak ni pk..ape ayat nk ckp kt papa ni spy jgn die wat ape2 surprise jgk...

saya : papa...balik kol brp ari ni?
suamikuss: ntah...cadangannye mcm nk blk awal...nape?
saya : xde ape...sj tny...


iskkhh...camne nk mula kan ni...haha..ligat otak saya pk...

suamikuss: ape aktiviti kite malam ni...
saya : x tau lagi...nape...
suamikuss: xdelah...kot la mama nk gi mana2 ke...
saya : xdelah...malas nk kuar...

aiseyyyy...camno nihh...hikhikhik...adakah patut beta berteros terang....
oleh kerana takut die nk beli makanan ape2 ke ...akhirnya saya pon bukak mulut...

saya: papa,mama ade beli kek n pizza hut online tau....kol 8 kang sampai...
suamikuss: ye ke...hehehe...
saya : nape?
suamikuss: xde ape...
saya : x jadik nk wat surprise...ingt kan nk terkejutkan papa..papa ni byk tny lak tu ini...mama x nak papa beli makanan ape2 tau...
suamikuss: ok...papa ok jer...

pastu kan...bole die tny satu soklan yg saya rasa nk dush dush panggg je kat die...

suamikuss: kite kawin sbnrnye bile?ari ni ke esok?

seeeee....kalo ade kt depan saya,mmg wajib kena cubit.

saya: kite nikah ari ni...esoknye kite sanding...
suamikuss: ohh...mlm ni kena angkat nikah la eh..
saya : akad la papa...
suamikuss: haha...akad...
suamikuss : mohd rohaizad bin jasman..SAYA !
saya : hahaa...papa bengong!

sbnrnye uols...mlm akad nikah tu...saya terbarai2 gelak tau,tp dlm hati la..di samping menangis air mata kegembiraan ...sbb ape tau saya tergelak...sbb mase tok mudim...ehh...tok kadi jabat tgn die n sebut nama die..die jawab dgn selantangnyer di depan microfon...

"SAYAAA!!"...

hhaha..terkujat smueorang uolss...mcm askar jawab arahan kapten...hikhik...sebbaik sekali lafaz je uolsss....careeeee wa ckp lue....

okeh..tutup kesah tu!

saya ingtkan xde hadiah utk saya dari papa..ade rupenye..

walaupon hanya coklat cadbury...tp isinye tu buat saya rasa cam nk letak dalam frame....
sbb kate2 dari kad die ni uolss...

x nampak???meh saya kasi nampak..

isteriku..kite cuma manusia biasa,tetapi cinta kita cinta abadi,biar terputus hayat di dunia,akhirat nnt kau akan kembali mencium tanganku dan aku pasti mencium dahimu,sbg isteri pertama dan terakhir...i'allah...yg mencintaimu,suami mu Ezad.

teros berderai airmata ku uolssss....hahaha....tersedu2 saya kesat air mataku ituh...jiwang karat mentar yah!

tp ade pulak perkataan i'allah! aiyarkkk....i'allah utk x buat saya bermadukah?hahaha....tak2..saya percaya ckp die...!

pastu ting tonggg...ehh..bile pulak ade loceng ni...bkn2...tok tok tok!pintu diketok...

pizza delivered sudeh!

x lama lps tu,kak zana pon smpi kat post guard..


taraaaaa.....sampai sudah tiramitsu cuppies saya...

oh sgt sedap uolss...mcm secret recipee...utk 16pcs ni hanya rm38 sajorkkk...kalo nk bole contact kak zana ku sayang ini..dan2 sayang...hahaha!


ye..budak ni sgt tamak,tgn kanan pegang deli wings,tgn kiri pegang cuppies...

tsk tsk tsk....

sekian cite sambutan anniversary kami yg penuh kesederhanaan tahun ini.nk gi honeymoon x sesuwei dah,pose da dkt.raya nnt ade pengantin pulak...hurmmm...ntah honeymoon ke x nnt ni agaknye....

huuuuu!

Wednesday, August 19, 2009

happy 3rd anniversary to us!

saya nk mengucapkan ....

HAPPY 3RD ANNIVERSARY ...

kpd diri saya sendiri..

dan hubby...

dan semoga ikatan ini bertahan hingga ke akhir nafas yang ada.

***bersiaran langsung dari Rumah.fm ***

=))

Monday, August 17, 2009

menu hari ini...ehh..kelmarin daa!

hollaaa..

ammah gedek gedek!

tsk tsk tskkk...ntah hape2 le saya ni kan..pagi2 da merosakkan bahasa..not good not good!

ni menu kelmarin...saje upload hari ni sbb semlm2 bz wat editing gmbr...

disebabkan nasi saya yang sgt glamer ....ade org a.k.a jiran sebelah uma.. Lin mintak diperturunkan resipi nyer..alahaiii...malunye mak...org mintak resipiiiii...hikhikhik...sgt geli hati perut mak ,nyah...

buku resipi saya kan da ilang uols...bkn ilang kot.ada kat celah2 kotak mase pindah rituh agaknye..ate,pemaleh katenyer nk bongkar segala!cehh!so..main ingat2 je ni menu tahun lps yg saya masak mase raye rituh...

lgpon sbnrnye,niat sbnr utk wat makan2 sempena menyambut ketibaan ramadhan...tu yang bagi jiran sana sini n mentua skali.

sile tahu...diet saya telah terbang hari tuh yer!cedih!

ok lin,..nnt salin yer...

mule2 berite penting...ehh...ni bukan buletin utama daaa...hikkss..dush dush pangggg....

Nasi Beriyani Hujan Panas.

bahan2 :
  1. 3 bawang besar,5 bawang putih (dihiris2)
  2. minyak sapi
  3. kayu manis (dipatah dua),bunga lawang 2biji,bunga cengkih 4biji.
  4. kismis
  5. gajus
  6. daging ayam/kiub stok ayam
  7. serbuk jintan manis,jintan halus dan ketumbar.(kalo x nak letak pon xpe)
  8. susu cair/isian sejat.
  9. rempah beriyani secukup rasa.
  10. pewarna kuning,merah,ijo!
  11. beras basmati/beras padi huma/padi bukit.
  12. garam dan perasa secukup rasa.

cara masak:

  1. gosek beras dan asingkan air utk masak beras tu dlm bekas lain dulu.air tuk tanak tu jgn terlalu byk.kena kurang sket dari biasa.
  2. panaskan kuali,masukkan minyak sapi dalam setengah cawan gitu..ataupon agak2 sendiri la kan...x nak gemok,letak la setitik..hahaha!
  3. masukkan kayu manis ,bunga lawang,bunga cengkih .agak2 da naik bau,masukkan bawang2 segala.
  4. tumis smpi naik bau.masukkan serbuk jintan2 tu smue.
  5. masukkan pulak rempah beriyani.
  6. tumis..tumis..dan tumis...
  7. cairkan susu cair dalam mangkuk,agak2 dalam setengah mangkuk gitu...then masuk dalam kuali yg tgh tumis tuh.
  8. masukkan daging ayam if xde kiub stok ayam.kalo ade kiub tu,ambil seketul kiub sahaja then peroikan dalam kuali tadi.**nota-lebih sedap letak daging ayam bertulang**
  9. agak2 ayam tu da masak,masukkan gajus dan kismis.
  10. masuk garam n perasa.**agak2**
  11. bile kite yakin semua da masak,then amik periuk nasi yg kite gosek beras tadi tuh..masukkan kesemua kuantiti yang ade dalam kuali tadi ke dalam periuk nasi ituhhh.
  12. masukkan air beras yg kite asingkan mule2 tadi then dikaco2 kasi sebati.
  13. petik suis periuk nasi tu n masak nasi tu mcm biasa.jgn lupe tekan "COOK" yer...hikhik...



close up sket.

bile kite agak2 nasi da masak,kite korek nasi tu dalam 6 lubang gitu...masukkan kaler ijo,kuning & merah tadi dlm lubang2 tadi n tutup lubang2 tu semula.jgn kaco2 dulu.sabo sket.

agak2 kite yakin nasi tu da bole di makan,baru kite gaul nasi tu supaya kaler2 tu smue bercampor antara satu sama lain.(kaler kuning sy kehabisan uols..hanya merah dan ijo saje yang ade ye) hahaa!

tggu sket lagi n then bole la dihidangkan...tu nampak ayam dlm nasi tuh....mabelesss wa ckp lue...

terbaekkkk dari ladang!

sedap dimakan bersama kari ayam/daging mamak style...

senang je nk buat mamak style ni...kuahnye kasi cair2,jgn pekat.no santan okeh!..kalo nk letak jugak,wat cair2 je santan tuh...ala2 malu tapi mahu...gitu!

sayur ni saje je goreng.ingtkan if ade nenas bole wat acar...xpe...bersyukur ape yg ade dlm fridge kesayangan ku ituhhh...

sekian saje menu hari ni....

daaaa...***hahahaha***

Friday, August 14, 2009

ermm...ape tajuk nk letak nih!

uols pon tahu kan la ni kes influenza2 ni melambak2 di pasaran....hikhik..pasaran katenyer...

dush dush kat diri sendiri...

kelmarin kan uols...tgh2 mlm tu tetibe safiya demam panas,dan2 tu jgk suara die tukar jadi parau...ehh...kenapa ni ..dalam hati saya mase tu da pk bukan2 dah...

ha la...dpt email tu ni psl H1N1 ni kan...kite da prasangka yg bukan2 tau...hukhuk...

pagi2 tu saya teros bwk safiya gi klinik Mesra kt sini...mmg tggi suhu nye 37.6...tp dr kate sbb blm 24jam lagi so mungkin xde ape2...

aiyooo...nk kena tggu ade apa2 br leh kelamkabut kehhhh? kalo org lain nk wat camtuh..wat la..tapi SAYA X KAN BIAR CAMTUH KT FAMILY SAYA!.

lantak le ape org nk kate...saya ngades ke ape ke...penyakit tu kan x bole wat main2...gilo ka po?
lempang nak????


nk meredakan kerisauan saya...saya ltk dulu safiya kt rumah MIL,kejap2 saya call,kejap2 kang saya call lagi....tny safiya ade sesak nafas ke x..ade kesukaran bernafas ke x....MIL kate smue ok...tp hati masih risau....sbb before this mase safiya setahun lebih,die pernah kena bronciolitis...ntah btl ke x ejaan tuh...ala...yg paru2 penuh dgn kahak tu laa...budak2 salu kena...tp lps dpt nebulizer..shud be ok....

blk kije ptg tuh,saya tgk safiya da makin melepekkk...panas badan die tuh smpi kan airmata kuar...tp bkn sbb die menangis tau...airmata tu kuar sendirik!

saya ckp kt husband...nk gi Pusat Perubatan Azzahrah...nk wat checkup darah safiya...kat situ 5 min je result dah dpt...x yah tggu sehari suntuk pon..kagum2!

weols pon sekonyong2nyer gi laa....bukak cd kartun kasi safiya layan jap...

sampai2 jek kat sana...lps register saya terus ckp kat nurse...anak saya demam panas sgt...depa soh sy gi emergency wad kt blkg nunn....uols nk tau suhu safiya brp? 38.6 uolsssss...mau x pitam aku kat sana...mase tu rasa darah teros naik tggi mencanak2....

pedihnye hati tuhan je tau...

teros nurse tu soh masuk bilik doktor.....saya request utk wat check darah..alang2 cara itu je yang bole meredakan risau di hati saya....

kuar balik kat emergency,nurse lelaki balutkan safiya dgn selimut & dgn satu tgn safiya dikuarkan utk amik darah...aduhaiiii...saya ni mmg x bole la tgk anak menjerit2 nangis camni...saya pon bergenang air mata mase tuh tgk safiya kena cucuk tgn utk amik darah ....

lps amik darah...elok pulak die main2 sana sini kt small playground kat situ..esshhhh anak mama ni demam ke x ni....

hati tetap risau...

nk tggu result darah tu cam nk tggu berite ntah hape2 ntah...5minit cam 5jam je rasanye....yg bukan2 je terlintas dlm pikiran saya nih....

doktor pggl masuk semula....blm sempat saya duduk kt kerusi tu dgn safiya..doktor dah ckp "xde ape2..smue ok...".....huuhhhhhh....alhamdulillahhhh...x jadik duduk! teros kuar hahaha!ehh tp ckp mekasih dulu kat doktor...siap si safiya pon bye2 doktor n nurse tuh...hikhikhik!

saya pelok safiya safiya dan cium die semahunya...rasa puas hati sgt.....lega nk mamposss!

okeh...habis cite tuh...

ni pulak cite berlagak ye uolss!

MIL saya bekalkan saya 4makanan....

nampak tuh?ade 3 tupperware kan...

yang ke 4,amende?

taraaaaa...saya rembat dua ketul cucur kodok uolss....safiya la pagi2 lagi da request kat nenek .." nk kodokkkkkk"....

pagi ni diet saya terbang ye sedara sedara...saje nk tunjuk tuh udang tuh...cedapppp....

besar2 udangnye..MIL saya ni kalo masak..die x reti nk lokek....

utk lunch ni nasi putih+asam podeh ikan parang...

:-D

MIL uols sebaik MIL saya ke???**ayat berlagak**

lalalalalalala!

Wednesday, August 12, 2009

Engagement & Solemnization of Yasmin&Zafran

bismillahhirrahmannirrahimmm...dan assalamualaikum w.b.t

:D

motip baca bismillah & bg slm????hikhikhik...sbb client saya pada 08.08.09 yg lps adalah seorang ustazah...yer yer..saya telah kembali ke pangkal jalan...haha!

xdelah uols...statement gurau je tuh...

anyway,saya amat2 berterima kasih pada client saya pada minggu lps kerana mempercayai talent kami dalam bidang fotografi walaupon x sehandal Adan,Paveyhack dan yg seangkatan dgn nya...

ekceli Ustazah Yasmin ni hanya mengambil pakej fotografi sahaja dalam servis kami.die ade tny mengenai pakej makeup jgk tp tiada rejeki saya kerana die telah pon confirmed amik makeup artist lain dari Putrajaya. yeyyyy..dpt saya geng makeup artist uols...bole pass job if saya x menang tgn,kan?

nasib baik jgk Ustazah ni x jadik amik servis makeup dari saya..sebab ape tau uols...

KETE SAYA BREAKDOWN PULAK!!!!

aiyooo...last week my team-mates car brokedown,this time kete saya pulak...ayoyooooo!sgt panas hati saya okeh!huhhhh...nk wat camne kan...da tibe mase die nk rosak..what to do!

luckily jiran kesayangan saya blm gi kije mase tuh,dptlah die hantar kami ke uma MIL saya,amik kete BIL dan kami bergegas dan drive selaju2 nye mengalahkan kelajuan angin & bunyi tarossss ke Kelana Jaya.haiyaaa...time sampai tu rupenye sikit lagi majlis nk start..adoi!

malang kalo berbau durian kan senang nak trace..betul x?asal bau durian je,huh ade malang ni..ke sana sket.boleh? haha..**statement bengong**

Ustazah Yasmin dan Ustaz Zafran bertunang selama sejam sahaja..dan kemudian akad nikah pon dijalankan...

anggun menanti saat mendebarkan...


pemalu tau Ustazah ni...die segan bile Ustaz nk cium dahi dia...yang ustaz zafran ni pulak...die nye malu bile nk posing sampai berpeluh2...hahaha...first timer la katakan...hikksss! i x biasa pegang2 ni tau,dlm hati ustaz agaknye...auwwww!


bile da lama sket...dah okeh dah diorang...ade jgk la segan2 lagi...tp x sesegan memula...

ha la...kami mana bole over2 soh diorang bergaya manja...mampos aku kena tetak dgn pisau kek!sape nk jawab?

=))


akhir kate..semoga kalian berbahagia ke akhir hayat dan memperolehi anak2 yang soleh dan solehah .aminnn..

dan semoga ustazah x lupe utk amik pakej2 kami mase nk bersanding bulan April 2010 nnt..hikss..**sempat aku promo**

till then..

w'salam! :-D

Friday, August 07, 2009

saya ni ramai peminat tau!

haaa...

nk tau sape peminat saya?

mereka adalah :

1.RHB Bank
2.CIMB Bank
3.Maybank

sbb ape mereka ni minat saya?mereka salu anta surat cinta kat saya soh byr utang...utang kad kredit la,itu ini la,bla bla bla...susah woo nk ade peminat cam mereka2 ni...hukhukhuk...

so tadi saya pon melaksanakan permintaan peminat saya di Mines.byr kad kredit lorr...di cash deposit machine sajorkkkk....

lps tu...gi Watson's...beli brg pompuan ..heheh...

n then boring2..alang2 lone ranger kan..jalan2 sorang..saya pon menyinggahkan kaki ke Big Apple.sile percaya..sy x penah beli big apple donut..salunye dunkin' donut sajorkk...

tgh tension2 ni sgt sesuweiiii makan manis2 okeh...** ye ke?**

saya beli sketul donut..californian almond...

n cold cappucinossss...

saya dah agak dah mesti donut tu manis nk mampos...sebbaik saya x letak syrup sugar kat drink saya....

rasa die ...perghhhhhh...aku rasa lori gule terbalik kot kt dapor diorng ni....
tp cedap!hikksss...
tu jek nk cite...
sekian ! =))