Wednesday, July 22, 2009

see..how nice she is...

seeeeeeeeeee....

betapa baikkkknyerrrrr mak mentua saya ni...

hikhikhik...

susah wooo nk dpt mak mentua baik cam mak mentua kusss iniisss...

tiap2 hari die akan masakkan makanan utk kami bwk bekal ke opis..diulangi..TIAP2 HARI okehh...mentua uols camtuh x? mesti x kan... **kembang2 idong..bangga2... =)) **

saya kadang smpi naik hantu ..ehh naik segan tau...yela kite x soh pon die masak ...die kena bgn pagi2 masak2 ape smue...sy x mintak okeh....n i believe my hubby pon x soh die buat gitu....tp ntah la..nape eh die masakkan utk kami smue...korang rasa sbb ape? sbb syg menantu la kan...hahahahaha...perasaangg di situ...panggg kang baru tau!

saya rasa bertuah dpt mentua camni punyer baik okeh...walaupon mulut die kalo membebel cam bertih goreng hangit,tp hati die...huuuu.. guwa 4 thumbs up okeh termasuk jari kaki. =))


ni lauk utk hari ni yer tawan2....sambal udang+telur dadar+ikan kering+sayur lemak kobis = cedapppppp....

ni pulak lauk semlm...sayur taugeh tumis+ikan kering+asam podehhh = mabelessssss wa ckp luuu...

sbnrnye saya segan tau...segan sgt2 ...tp mungkin niat di hati mentua ku itu ingin memberi kesenangan kpd kami...alhamdulillahhhh sy panjatkan syukur ke hadrat Allah....thank u Ya Allah kerana mengurniakan saya ibu sehebat Puan Radziah ini.. ;) to mak...kngah nk ucap mekasiihhhh byk2...mak byk bantu kitaorg... ;)

dulu kan...mase mula2 kenal mentua saya ni kan...saya akui....susah woo nk masuk ikot cara die...sbb ape tau uolsss....mentua saya ni sgt garang...n kalo die bersuara...kalah bertempik okeh...suara mcm halilintar....sile percaya!

kalo die marah..mmg die marah btl2...vokal die capai pitch paling tggi wa ckp lue.ade skali tu mase nk decide nk pakai baju sanding jenis ape tau...sy ckp la sy nk pakai lace...pastu die marah,jerit kat saya sambil jengil mata..."aku kate pakai songketttt!!!!"....depan ramai2 sedara mara die ok!

wahhh...mase tu ...nangis dalam hati jer...hahaha....gile sentap saya mase tuh...

rupenye mentua saya gurau je..tp cara gurau die tuh saya x dpt tangkap ...hahaha..gilo buduhsss jgk saya ni mase tuh...

dan awal2 perkahwinan...pon ade mslh jgk nk serasikan diri dgn mentua ku itu...akhirnya ntah mcm mane yer...saya dpt tangkap cara die...n then lama kelamaan dapat serasikan diri dgn beliau...hahaha...beliau tetibe!

so...kpd kawan2 yg ade problem dgn mentua...percaya lah ckp saya...problem tu mule2 jer...lama2 akan okeh...as long as kite pandai amik hati diorang n x melawan ckp...tu jer...

rahsianye ialah "AMIK HATI MENTUA"...ok? ;)

senang yo tuh!

slmt mencube...=))

8 comments:

Suki Cida said...

yang tak baik menunjuk-nunjuk MAKANAN tuh kat blog...wahhhhh very the sedap...terliuq i tau... mak mertua u ambik order tak tuk bukan menantu dia...ahak! asam pedassss tuuuu..my fav! sayur taugeh tuh!!!! my fav... adehhhh terliur... terliur.... kalau u tak mo makan hantar2 la pakai email... hahahahah...

nice la MIL u...MIL i buat... tapi makan kat umah...nak bawak kat opis masak sendiri... kihkihkihkih

erlyda said...

lapoooorrr dibuatnyerr.. terliurrr

asna cute said...

Kalau nak amik hati mak cik pak cik yea pulg mcm ne yea?
huhuhu =((

puterikurekure said...

wah. memang beruntung sri dapat mertua yang baik hati.
:)
betul tau. orang tua mulut cam bertih goreng, hati mesti terbaekkk!!!
(macam mak kite. hehehe)

alang pon memula kata ibu kite garang. padahal, dia tak tau orang melaka memang cakap kasar sket kan. tapi tang masak2 dan tolong2, nombor satu lah! :)

i love my mother...(tetiba jek..hehehe)

NahDaTuLIzaH said...

ha...ni nak cite makanan ke nak cite pasal mak mentua? huhuhu...

zULiaNa zULizzY said...

dak nik, bole x aku jd 'menantu' mak mertua ko??hehehhe..
olok2 pn xpe..jnji dpt mkn tiap2 ari.

Shima Batu said...

Aku tengah belajau dari kau ler ni. Dalam masa yang sama tengah ajau laki aku jugak utk amik hati mertua dia.. heheheh..

Aku tak suke dok umah mertua aku.. bukan sebab aku tak suka dia.. tapi tak mau dia penat. Bila aku ada... dia asik sebok nak memasak itu ini...

Sampaikan anak2 buah aku nak makan ais krim pon.. dia larang selagi aku tak makan ais krim tu dulu. Best kan... da macam ibu keladi la aku ni.

Aku rasa, kau musti ada buat sesuatu ni bagi MIL kau baek camtu. Kau pakai bomoh eh...??
Tak pon kau ada black-mel dia aper aper. :))

lily lotus said...

duhai bondaaa..wahh mulalah nak nyanyi ni..u're so lucky dear!