Friday, July 03, 2009

lets talk with safiya !

situasi 1 :

saya : safiya...nama papa sape?
safiya : mohat roshad ! (** mohd rohaizad)
saya : ye ke..habis tu safiya anak sape?
safiya : Anak Sidek !
saya : errrkkkk!!!
-->>moral of the story,jgn kasi anak anda tgk cite kartun "anak sidek"!..huuuuu

situasi 2 :

saya : safiya...nk makan ape mlm ni ?
safiya : nk shiikk lemakkk! (** nasi lemak )
saya : ok..jom beli...
on the way ke gerai nasi lemak...safiya ternampak KFC...
safiya : alamakkkk...chiiiii...mama ...mama...mama...nk chiii boyehh tak??
saya : errkkkkk!


situasi 3 :

saya baringkan safiya kt lengan saya..mcm die baby2 dulu...

saya : safiya ni KAKAK ke BABY ?
safiya : kakak baby...
saya : hahahaha...kakak ke baby ni ?
safiya : baby ..
saya : kakak laaa..
safiya : baby laaa

hahahaha!


situasi 3 :

saya : safiya da makan tghari ?
safiya : dah mama
saya : makan ape?
safiya : bor medi (**bubur mekdi )
saya : adoiyaiiiii!

situasi 4:

saya : safiya,sayang mama tak?
safiya : tak !
saya : hah?btl ke x syg mama ni?
safiya : shayan laa... (** sambil pegang pipi n hidong saya,lps tu die tarik idong saya **)
saya : adoiii...
safiya : ahahahahhakk..(**gelak nakal)


arrrr...dah x ingt dah nk cite situasi ape lagi...
hhahahaha...byk sgt!


sumpah saya x ajar die posing2 ni...
die buat sendiri...
ntah genetik sape la die ikot...
hahahaha!

8 comments:

ana izzati said...

comel nya...hehehe

zULiaNa zULizzY said...

soo..sweet..
pandainye..
ikut genetik mama die la xkn jiran sebelah umah plak.hehehe

yatie81 said...

dh beso dh..heheh comey2

Linda Latip said...

safiyya makin comel! ikut sapa neh? hahahaha..maknye muke otai..mngkin bapak nye agak..hehehe

lily lotus said...

she's so adorableeee!

@dik-nick said...

pndai pose safiyya nihh.. kalau ank aku nmpk kamera jer paling muka huhu

m i n e r a l . . . said...

errr mana tunmpahnya kuah kalau tidak ke nasi :)

teringat ank kalau nmpk gerai tepi jln sure ckp nk nasi lemak...
walaupun yg jual tu nasi kukus atau nasi kerabu :)

NahDaTuLIzaH said...

ceh...buat2 tanye lak genetik sape...
**ni da start konpius ni...huhuhu..**