Monday, July 20, 2009

dah malas nk ckp!

bengang!
sakit hati!
isskkhhh....
geramnyerrrrrr!

huuuhhh....

kenapa saya geram agaknye?uols rasa kenapa?

saya org berniaga...dan smue tentu dah maklum yang saya berniaga kecil2 lan saje...nama pon home-based bisnes....adakah kerana saya home-based,makanye sesenang itu saya dipijak2?dibuli2?

come on la...tuhan marah tau!bak kate anak saya..."Allah mayahhh"... ***allah marah....

saya rasa marah bkn sbb ape...rasanye saya dah terlalu bertolak ansur...smpikan sy rasa mcm saya ni dah xde apa2 dignity left.

mintak maaf sgt2 kepada yang terasa....sbb kesabaran saya bukanlah tahap malaikat. saya manusia biasa,punye hati..punye perasaan...

huuuuu......


*MPV Perodua*

ok...cite psl lain pulak...

skang ni kat jalan raya da ramai bole tgk Ezora kete buatan M'sia meluncur megah membelah angin...cewahhhh...megah kah?

hikhikhik...

tapi saya nk jgk tgk MPV Perodua membelah bumi...bile?kata reporters,bulan Nov 09 nnt baru akan dilancarkan...kalo tgk gmbr kt atas tu...mcm cantik kan body die...rasanye dari segi keluasan,besar Ezora lagi kot...

tp kalo tgk dari segi design,cantik Perodua ni lagi...kan?

but,btl ke cite kate Ezora ni kuat makan minyak? for me..kalo nk compare,jgn la compare dgn kancil ke savvy ke..kalo nk compare..kena la compare yg sewaktu dgn nye..mcm Avanza ke,grand Livina 1.6 ke...barula btl compare...kan?

mase cite psl MPV Perodua ni kuar kat paper...die stated kat situ body 1.5 tp dgn tangki 1.1L ...mmg la jimat minyak...tp uols rasa balance x? rasa cam goyang je...ye x?

or uols ade pendapat lain?share2 laa...sharing is caring maaaa...ewahhh..tetibe!

ok..tu jek...

daaaaa!

5 comments:

NahDaTuLIzaH said...

Erm...
Adat la oghang bisnes...time2 tertekan camni kene byk sabar ye...Insya Allah ade hikmah di sebaliknye..

Cite pasal kete...x bape berkenan tgk Exora, da pnh test drive pon **sorry pada Exora fan**. Nak tggu MPV Perodua lak..huhuhu...

ratna said...

fea, kalau nak beli MPV produa tu leh beli kat abang saya. dia buat sales produa kat putrajaya. nak tanya dia pasal MPV ni pun bole tanya dia. dia kata bole booking skrg. kalau booking skrg bole dpt kete 1-2 minggu selepas launch. kalau tunggu hari launch mmg lambat nak dpt kete tu. harga lebih kurang dlm 55k-66k. so, abg saya kata launch dia lepas raya gitu.

yatie81 said...

biasa la biz, memang macam tu..macam aku gak la...biz kain..ader yg mengata gak..tapi yg penting kita buat ngan ikhlas...

Linda Latip said...

hmm sama la beb guwa pon..dh nma biz kan..ang takpe dh buke biz snirik at least, setel..bdepan dgn kerenah klien je ke...nih keje dgn org..emm payah gak...anyway..apsal dah ade exora kat jln? dh nmpk dah ade org bwk..kate bru nk launch ke mataku kero bca salah..huhu tp smart gak la kete ni


ps: tima kasih buatmu yg sudi mengutus komen mengucapi harijadiku huhuhu

lily lotus said...

abaikan mereka2 yg berfikiran negatif sume tu..jeles sebenarnya tu..takpe2 i still lep u..muah muahh!