Friday, July 31, 2009

hantaran shida..

holla frenzzz!

lamanye x update...alasan standard..malas nk ckp..uols pon tau ape alasan i kan...muekekekeke!

hantaran shida ni da lama dah siap...last week lagi...tp shida nk amik lewat sket..so malam kelmarin die dtg amik kat saya...

sori la uols...gmbr gegar!

ada 6 kesemuenye...
baju + neck tie
perfume
bekas bunga rampai...bunga rampainye sy x provide yer...ahaksss
katil...ehhh...towel daaaa...kekekeke!
kasut
last but not least...belt+wallet....

this time shida amik bunga dulang artificial flowers.cute jgk kan?my rate for shida ni is just RM35 per dulang sahaja..

seeee..

sape kate bajet murah x bole buat gubahan?boleh maaaa....cume kena pandai cari brg n tempat nyer...tp i noticed lately kat kedai yg i biasa amik brg2 gubahan pon mcm da naik sket la harganye...nape ekk?

kalo halege die naik lagi nnt..i larikkkk gi kedai lain pulak...muekekeke!

*** b.p saya semlm 135/95....okla kan...da turun sket.kelmarin n a day before kelmarin still sama 140/100..giler arhhh...heran kan...b4 this my b.p is normal jek tau.hukhukhuk...

Thursday, July 23, 2009

darah oh darah!

ohh..

darah...

darah oh darah...

kenapa la ko naik di saat ini..

di saat aku ade byk perkara nk diuruskan ....

nk di pikirkan...

huuuu...

140/100 ialah no yg tidak baik okeh...

so ..darah..syadapp u...

jgn nakal2...

turun cpt..

gi ke paras normal..

tau?

jgn kasi tengkuk ni sakit lg okeh!

kalo x kang mama bababbbbb kang...

huuuuu!

mode : MC

Wednesday, July 22, 2009

see..how nice she is...

seeeeeeeeeee....

betapa baikkkknyerrrrr mak mentua saya ni...

hikhikhik...

susah wooo nk dpt mak mentua baik cam mak mentua kusss iniisss...

tiap2 hari die akan masakkan makanan utk kami bwk bekal ke opis..diulangi..TIAP2 HARI okehh...mentua uols camtuh x? mesti x kan... **kembang2 idong..bangga2... =)) **

saya kadang smpi naik hantu ..ehh naik segan tau...yela kite x soh pon die masak ...die kena bgn pagi2 masak2 ape smue...sy x mintak okeh....n i believe my hubby pon x soh die buat gitu....tp ntah la..nape eh die masakkan utk kami smue...korang rasa sbb ape? sbb syg menantu la kan...hahahahaha...perasaangg di situ...panggg kang baru tau!

saya rasa bertuah dpt mentua camni punyer baik okeh...walaupon mulut die kalo membebel cam bertih goreng hangit,tp hati die...huuuu.. guwa 4 thumbs up okeh termasuk jari kaki. =))


ni lauk utk hari ni yer tawan2....sambal udang+telur dadar+ikan kering+sayur lemak kobis = cedapppppp....

ni pulak lauk semlm...sayur taugeh tumis+ikan kering+asam podehhh = mabelessssss wa ckp luuu...

sbnrnye saya segan tau...segan sgt2 ...tp mungkin niat di hati mentua ku itu ingin memberi kesenangan kpd kami...alhamdulillahhhh sy panjatkan syukur ke hadrat Allah....thank u Ya Allah kerana mengurniakan saya ibu sehebat Puan Radziah ini.. ;) to mak...kngah nk ucap mekasiihhhh byk2...mak byk bantu kitaorg... ;)

dulu kan...mase mula2 kenal mentua saya ni kan...saya akui....susah woo nk masuk ikot cara die...sbb ape tau uolsss....mentua saya ni sgt garang...n kalo die bersuara...kalah bertempik okeh...suara mcm halilintar....sile percaya!

kalo die marah..mmg die marah btl2...vokal die capai pitch paling tggi wa ckp lue.ade skali tu mase nk decide nk pakai baju sanding jenis ape tau...sy ckp la sy nk pakai lace...pastu die marah,jerit kat saya sambil jengil mata..."aku kate pakai songketttt!!!!"....depan ramai2 sedara mara die ok!

wahhh...mase tu ...nangis dalam hati jer...hahaha....gile sentap saya mase tuh...

rupenye mentua saya gurau je..tp cara gurau die tuh saya x dpt tangkap ...hahaha..gilo buduhsss jgk saya ni mase tuh...

dan awal2 perkahwinan...pon ade mslh jgk nk serasikan diri dgn mentua ku itu...akhirnya ntah mcm mane yer...saya dpt tangkap cara die...n then lama kelamaan dapat serasikan diri dgn beliau...hahaha...beliau tetibe!

so...kpd kawan2 yg ade problem dgn mentua...percaya lah ckp saya...problem tu mule2 jer...lama2 akan okeh...as long as kite pandai amik hati diorang n x melawan ckp...tu jer...

rahsianye ialah "AMIK HATI MENTUA"...ok? ;)

senang yo tuh!

slmt mencube...=))

Monday, July 20, 2009

dah malas nk ckp!

bengang!
sakit hati!
isskkhhh....
geramnyerrrrrr!

huuuhhh....

kenapa saya geram agaknye?uols rasa kenapa?

saya org berniaga...dan smue tentu dah maklum yang saya berniaga kecil2 lan saje...nama pon home-based bisnes....adakah kerana saya home-based,makanye sesenang itu saya dipijak2?dibuli2?

come on la...tuhan marah tau!bak kate anak saya..."Allah mayahhh"... ***allah marah....

saya rasa marah bkn sbb ape...rasanye saya dah terlalu bertolak ansur...smpikan sy rasa mcm saya ni dah xde apa2 dignity left.

mintak maaf sgt2 kepada yang terasa....sbb kesabaran saya bukanlah tahap malaikat. saya manusia biasa,punye hati..punye perasaan...

huuuuu......


*MPV Perodua*

ok...cite psl lain pulak...

skang ni kat jalan raya da ramai bole tgk Ezora kete buatan M'sia meluncur megah membelah angin...cewahhhh...megah kah?

hikhikhik...

tapi saya nk jgk tgk MPV Perodua membelah bumi...bile?kata reporters,bulan Nov 09 nnt baru akan dilancarkan...kalo tgk gmbr kt atas tu...mcm cantik kan body die...rasanye dari segi keluasan,besar Ezora lagi kot...

tp kalo tgk dari segi design,cantik Perodua ni lagi...kan?

but,btl ke cite kate Ezora ni kuat makan minyak? for me..kalo nk compare,jgn la compare dgn kancil ke savvy ke..kalo nk compare..kena la compare yg sewaktu dgn nye..mcm Avanza ke,grand Livina 1.6 ke...barula btl compare...kan?

mase cite psl MPV Perodua ni kuar kat paper...die stated kat situ body 1.5 tp dgn tangki 1.1L ...mmg la jimat minyak...tp uols rasa balance x? rasa cam goyang je...ye x?

or uols ade pendapat lain?share2 laa...sharing is caring maaaa...ewahhh..tetibe!

ok..tu jek...

daaaaa!

Thursday, July 16, 2009

survey colors & design



gmbr di atas kredit kpd Dios Astana Bridal

uolsss...

saya nk tny pendapat uols la wahai readers ku sekalian...apa kate surveyyyyyy!!! hikkkss..terover sudehh!

Andaikan anda adalah seorang bakal pengantin , color ape dan design bagaimana yang menjadi pilihan uols?

sila bagi jawapan dalam bentuk : kaler : pink+hijau,design : kebaya moden. ....gitu...

phm x?

kalo x paham,sile panggggg muke sendirikk...soklan senang pon x fhm kah?dok blkg hospital sana!..hahaha...

saje la saya nk wat survey...if ade rezeki lebih,saya nk bykkan koleksi busana pengantin butik saya. ;)

bersedia atau tidakkkk...bolosss saje dinding ituuuuuu!
**note: sedang mental! haha!

Wednesday, July 15, 2009

so sad!

aci x post ni xdek pic?

aci la kan...

hurmm...

sy tgh sedih...a.k.a berduka....

aci x kalo sy x cite ape sbbnya?

cukupla sy bitau yang..."bukan mudah nk comfort every people's feelings"...

kadang kite rasa kite da buat yang terbaik...

tapi rupenye itu blm cukup baik utk orang lain....

kadang kite rasa kite x nak lukakan hati orang,dgn cara kite handle penyampaian kite..

x kesahla dari segi ape pon..

but still , its not gud enough for others...

ntah la yer...agaknye ape cara paling berkesan?

membiarkan kepala dipijak kah?

membiarkan kite dibuli kah?

or apakahhh??

ntahhhh...

doa saya...semoga Allah terus merahmati kami...

& memudahkan perjalanan kami.

nota jari kuku kaki cagu : lemas perottt chek!!

Monday, July 13, 2009

Crystal UV Album ~ Shida


aduhai..blog ni nampaknye semakin lama semakin tenat...wakakakakaka...
no no no no.....hakhakhak!..xdelah tenat nyah oi,cumenye sedikit semput.
alasan standard....bizi ! hahaha...**mampos la kena tendang dgn readers aku**...haha!
so this time...jez want to share wif u guys...Album UV Crystal for my client...Shida dearie! 8x12 sized-potrait.pages inside 12x17.
jom layannnnzzz!
album ni ekceli da dpt last week lagi,tp disebabkan sy x menyempat nk burn DVD Shida ni..so sy terpaksa tangguhkan dulu kedatangan Shida dengan menunjukkan muke suci lagi jujur...hahahaha...mana x nye..ade jek masaelah nk memburnkan DVD this gorgeous Shida...tu la ni laa..di tambah pulak dgn kedatangan my kak long to my house...so nothing much i can expect to fit my time...huhuuuuu!

album ni i think ..if di timbang...cecah 2-3kg ni ...hahaha...sbb Crystal nya yg berat iittewww...
nampak x slice crystal kat page depan ni...itulah crystal nye ye tawan2 n anak2 sekalian....
utk pakej Shida ni..Crystal nye placed kat cover depan n blkg shj.while yg pages sblh dlm tu smue is printed in UV matte.
and also free in package is pocket album together wif DVD yer....
so sape2 yg rasa berkenan nk wat album camni ke or nk hire kitaorg as ur photog in any event ke,do call us hokeh! the no is 755-25-25...ehh...pizza hut pulak...sori..tgh lapar ni...
my no is 016-2246256 or 014-6492027.uols can text / ring us @anytime...
ok..tu jekk...
da di duuuuu!!!
p/s :hoping that shida will like it.

Monday, July 06, 2009

buai berendoi @ Labu

alhamdulillah..Allah beri lagi kami rezeki di bulan 7 ini...

pakej buai berendoi (standard) di bawah ini adalah permintaan customer saya ,Mona Aida yg berasal dari Sentul,KL.atas permintaan kuarga utk buat majlis tahlil utk arwah atuk nya,Mona decided utk buat majlis buai berendoi dan cukur rambut baby boynye di rumah nenek beliau di Homestay Kg.Pelegong,Labu,N.Sembilan.sekali jalan,orang kata. ;)

terima kasih sy ucapkan kpd Mona Aida kerana memberi kepercayaan kepada Sri Bridal .


terdapat dua pakej utk buai berendoi @ Sri Bridal.Pakej Standard & Pakej Eksklusif.

utk gambaran mengenai pakej buai berendoi Eksklusif ,sila ke laman web kami : http://www.sriyanti.com dan klik di bahagian Dais~Pelamin.any info on pakej or price,bole deal dgn kami @ 016-2246256 / 014-6492027.

kpd Mona Aida,diharapkan Mona berpuas hati dgn servis yang team kami berikan.
tq again, Mona.
;-D

da di duuuuu!

Friday, July 03, 2009

lets talk with safiya !

situasi 1 :

saya : safiya...nama papa sape?
safiya : mohat roshad ! (** mohd rohaizad)
saya : ye ke..habis tu safiya anak sape?
safiya : Anak Sidek !
saya : errrkkkk!!!
-->>moral of the story,jgn kasi anak anda tgk cite kartun "anak sidek"!..huuuuu

situasi 2 :

saya : safiya...nk makan ape mlm ni ?
safiya : nk shiikk lemakkk! (** nasi lemak )
saya : ok..jom beli...
on the way ke gerai nasi lemak...safiya ternampak KFC...
safiya : alamakkkk...chiiiii...mama ...mama...mama...nk chiii boyehh tak??
saya : errkkkkk!


situasi 3 :

saya baringkan safiya kt lengan saya..mcm die baby2 dulu...

saya : safiya ni KAKAK ke BABY ?
safiya : kakak baby...
saya : hahahaha...kakak ke baby ni ?
safiya : baby ..
saya : kakak laaa..
safiya : baby laaa

hahahaha!


situasi 3 :

saya : safiya da makan tghari ?
safiya : dah mama
saya : makan ape?
safiya : bor medi (**bubur mekdi )
saya : adoiyaiiiii!

situasi 4:

saya : safiya,sayang mama tak?
safiya : tak !
saya : hah?btl ke x syg mama ni?
safiya : shayan laa... (** sambil pegang pipi n hidong saya,lps tu die tarik idong saya **)
saya : adoiii...
safiya : ahahahahhakk..(**gelak nakal)


arrrr...dah x ingt dah nk cite situasi ape lagi...
hhahahaha...byk sgt!


sumpah saya x ajar die posing2 ni...
die buat sendiri...
ntah genetik sape la die ikot...
hahahaha!

Thursday, July 02, 2009

panas hati !

pagi pagiiiiii lagi da buat hati aku panasssssssssssssss!

padahal tgh hujan ni...!

ok2...aku tau korang x paham!

xpe...biar aku je yg phm...

adakah disebabkan jawatan ko tggi melangit..ko rasa ko da cukup bagus utk memalukan orang?? merendahkan orang??menjatuhkan air muke orang???

plz be fair la people...jgn pilih kasih!...kalo orang lain buat salah,sile marah n sound jgk kat org tuh!jgn pilih bulu!

ok! hati saya da sejok sket!fuhhhhhhh!

ni cite semlm...hari ni adalah besday FIL saya...so semlm saya gi belanja diorang makan2...ala kat pizza hut aje...kt equin!

suamikuss yg kunun kunun marchurrrrr....terbaekkk dari ladang!

percobaan safiya pakai tudung..punyer malu die,saya nk snap gmbr die gi lari belakang sofa....

tgklah tuh...hahahaha!

insya allah sekejap je die pakai...hahaha...rimas katenye....

ni la die FIL n MIL saya....

ni orang yang diraikan....SLMT HARIJADI AYAH..yang ke 60 ye tawan2!

percaya x MIL saya malu nk bergambar....hahaha....

safiya lokek btl nk bergmbr semlm laa...haissshhhh!

die tolak2nye muke papa!

ok..last2 dpt jgk....berzayaaaaa!

1 small happy family....efek kuning tu x tau mana dtg...hikkksss...
dah..tu jek!
daaaaa!