Sunday, June 28, 2009

jom layannnnnzzz!

alhamdulillah..siap jgk akhirnya album ni stlh melalui pelbagai halangan dan rintangan..hahaha3x...

jom layannnnzzz!

front cover

back cover


















ok..dah! tu je nk bitau!
sekian!
haha!

Sunday, June 21, 2009

Bronic & "Aku Mahu Saiz S"

holla geng...

wah sgt tamak saya ini hari.buat dua post tanpa segan dan silu...yang benornye mata tgh penat wat editing gmbr customer...huuuuu...sile muntah!

cite pasal semlm....

semlm gi beli beg sandang for kamera papa...wahhh..papa sgt berlagak dgn beg baru nyer iittewwww!.

lps beli tu terus gi Alamanda..niat di hati nk cari rujukan utk CS3...sape2 yg tau fotografi,tau le cs3 tuh hape...ianya adalah sejenis kuih...hahahahaha....

papa nampak gagah...kan?hikssss!


ok...lps da jumpe CS3 tu kan...otw nk ke kaunter bayar tuh...ternampak buku PINK nih...adoiyai...aku kan pink lover...tgk je pink tu tarossss terpana..terkesima..terrrr...terrr ape ntah lg...kehkehkeh...

tgk tajuk je aku da berkenan...bile belek kat dalam lagi la berkenannnn siot....ntah nape ehh..mata aku tertarik pada capture2 printscreen n thumbnails2 yang ditonjolkan oleh penulis ini...oh ya...nama penulis ni Ain Maisarah...blognye : http://www.ainmaisarah.com/.



mungkin ade yg da tau / da baca buku ni...saya blm lagi...tu yg saya excited nk baca walaupon sbnrnye saya ni bukan cukup masa pon...sibuk dgn hal2 pengantin n editing2 n gubahan2 smue...tp xpe..akan ku usahakan segigih mungkin utk baca buku ni...caiyok2!.

paling x bole blah ialah rukun diet ni...hakhakhakhak!..sgt lawak okeh!

maka saya,
protege obesiti,
berikrar,
bahawa sesungguhnya,
akan menumpukan,
seluruh tenaga dan usaha saya,
bagi mencapai berat badan ideal,
dan menjaga,
pemakanan saya,
serta perut boroi saya,
dengan penuh kedaulatan,
dan kesusilaan,
berlandaskan prinsip2 yang berikut :
  • kepercayaan kpd diet,
  • kesetiaaan kpd mentor,
  • keluhuran ketika bersenam,
  • kedaulatan sayur salad,
  • kesopanan dan kesusilaan.

hakhakhakhak...lawak2!...x sabar nk habiskan baca buku ni...

korang2..kalo ade sesapa nk kurus,bole baca buku ni..wat pedoman di hari tua...kehkehkehkeh!

adios!



happy fathers day !

hi guys!

happy fathers day to every fathers in d world! not forgetting to all fathers-to-be too!

lets cherish the world bebeh!


***al-fatihah kpd arwah abah bas saya!x nak cite pjg2,nnt sedih saya! ;-(

Friday, June 19, 2009

sekapor sesireh sejunjung!


haaa....jgn x tau...dalam pada mak ke Ganu main sukan...sempat jgk mak amik tempahan okeh....hahaha....gile tamak...sile lempang laju2...dush dush dush!


xde lah uolss...ekceli saya x sampai hati nk tolak permintaan kakak kepada si pengantin ni...kakaknye nama Yati...die mintak tlg saya utk siapkan gubahan sirih junjung utk majlis adiknye...mule2 saya ingtkan si Yati ni main2 je tempah..ye la...sbb lps kate nk tempah teros die senyap...saya x nak la nnt org kate saya yg wat bisnes main2 pulak kan...customer senyap saya senyap..mana bole camtuh...nnt kena cop mcm member saya dulu...lps die pindah ke fakulti lain pon,masih lagi berbaki criter die yang kununnya x wat kije yg di amanahkan.padahal member x terime apa2 deposit pon yg mengesahkan die jadi amik job tuh....criter mcm tuh yg saya nk elakkan terkena kat saya...x nak ...x nak...even kena tempiasnye pon saya x nak...tu yg saya btl2 call and sms si yati ni balik...agaknye die pon naik bosan sbb asek2 saya je yg kedepan.


walaupon hanya gubahan sirih junjung,saya tetap amik berat akan tempahan ni.bisnes tetap kena jaga walaupon badan saya dah berada di t'ganu mase tuh.dannnnn...saya ucapkan terima kasih byk2 kepada mentua saya yg tlg saya siapkan tempahan ini..i lap u la mak!


so kpd pasangan pengantin NURUL HUDA BINTI KAMARUZAMAN & SHAH RELZAL BIN KAMARUL BAHARI ..tahniah di atas perkahwinan anda n semoga berbahagia hingga ke akhir hayat!....


amin!

Thursday, June 18, 2009

lagi kesah di UMT...

ok...this time kite cite pasal hari game pulak...

k ni mase game olahraga...ni la die stdium keciknye yg ganti trek kami yg da roboh itu.bak kata staf2 kat situ,if stadium baru tu x runtuh,alamatnye mmg stadium lama ni makan dek habuk je la....


yg benornye...saya teringin sgt nk berlari kat trek baru tu...dikatakan stadium tu adalah yang pertama seupamanya di Asia disebabkan kecanggihan stadiumnye e.g bumbung boleh bergerak tutup n buka dll lagi...tp what to do ..xde rezeki maaarrr...dush dush pangggggg kat diri sendiri!

ohh...mase sy berlari,husband saya x done amik gmbr sbb kamera ade kat saya...

mase ni kami baru lps tgk coach kami,Malik Tobias,utk acara lompat katak...ehh..lompat jauh...sori bos...hahaha!

gmbr dalam dewan mase sblm perlawanan aku terlupe nk beli...ade gmbrnye di jual kat kolej kediaman,tp time da kelam kabut..lgsg terlupe terus nk beli...aisehhhh....kerugian sudah diriku ini...so yg ade adalah gmbr2 yg amik sendiri by kawan2....foto di atas adalah ehsan ayumi hamasaki a.k.a Yuyu....mase ni br lps suku akhir...kami kalah semasa menentang UKM.

semasa dalam group,kami menang dgn cemerlang dan bergaya...ewahhhh...nk jgk ltk cemerlang tu...btl ape...kami kalah pon..kalah bergaya tau.

result mase dlm group :
  • UPM menang menentang USM = 55-9

  • UPM menang menentang UPNM = 43-17

  • UPM menang menentang USM = 37-25

masuk ke suku akhir , kami telah memberi tentangan yg hebat kpd UKM namun xde luck kami..plus,ramai yang injured termasuk aku..oh ya..game kali ni di UMT saya positioned Center ( C ) bertukar2 dgn Aidah...ekceli saya n Aidah da injured shin..injured melampau siot...sakit jiwa kusss! mase 1st half kaki saya ok lagi slps Aidah terpaksa kuar court,masuk 2nd half kaki saya sakit melampau..adoilaaa...saya lak terpaksa kuar n Aidah kena masuk blk...sudahnye dua2 x bole blah....hurrmmmm....xpela...da cedera,x byk yg saya expect mampu buat walaupon da lawan rasa sakit tuh sampai menangis2....hurrmmmmmmm....

result menentang UKM : UPM kalah 25-45 !
mari saya kenalkan kawan2 saya yang cemerlang bermain pada tahun ini **termasuklah saya**hahaha!

duduk dari kiri : Ajun,Kak Nor(assist mngr),Arniz(duduk),kak Tom-blkg Arniz,Kak Sal,Yuyu,Yana(terlindung,nampak muke jek) and Aidah!

berdiri dari kiri : Kak Zack(manager),Darul,Kak Pau,Wie,Kak Nani,errr..sape gedik tuh,n last but not least..Lina!.

oh ya...Kak Nani tu adalah pemain Malaysia yang kini berkhidmat di UPM.antara game yg disertai ialah Remaja Asia,SEA Games dan byk lagi..kalo korang perasan die paling tggi antara kami...die adalah shooter kami okeh!.

ok...lps da kalah tu...kami byk habiskan masa dgn melawat Ganu n makan2...

sbnrnye gmbr kat atas ni adalah testing dulu...nk amik gmbr penuh dgn kawan2 mase tuh alih2 lgsg lupe...kalo x silap ni smue si Arniz punyer pasal..sbb chendol die makan tu sedap sgt..hahahaha!


ni kat Pantai Kelulut,kalo x silap masih lg dalam area Kemaman...ye keh...ntah..correct me if i'm wrong!


sbnrnye nk tunjuk gmbr baju tuh...i pakai baju Transformers uuuuuu...jgn jeles...i pakai robot jahattttt punyer....kehkehkehkeh!mari beli kt Petronas Station!hehe!
i think cukup la dua post ttg game kali ni kan...
x yah cite byk2...kang jemu lak uols!
ok...till then...
daaaaaa!

Tuesday, June 16, 2009

cite na na na na naaa...Ganu kiteeee!

hola geng....

sorila...lama btl mak x update kan nyah...ahaksss...okla...kite story the mory dulu sket2..what happened kat Ganu time i sukan k....ala....cite biasa2 je nokss!

ermmm...saya x ikut rombongan cik kiah naik bas UPM...hehehe...saya naik Grand Livina member...si Arnis....agak laju jgk la die drive....140-160km/sjm...sile marah arniz...kehkehkehkeh!....perjalanan yg sepatutnye ambil masa dalam 8-10jam...jadi 6 jam saje....gile kan Arnis...Babe,sile mengaku n bertonggengjawab!hahaha..

ok..ni di pagi kejadian sblm kitaorg nk usha trek....dimaklumkan....kami berlari atas trek ganti okeh....trek tu da jadi cam perlawanan antara sekolah2 pulak disebabkan saiznye yang kecik ituhhh....padahal kami bertanding ni atas tiket peringkat kebangsaan okehhh...hahhaa...xdela uols....uols kan tau...stadium yang sepatutnye kami take part dlm olahraga tu telah runtuh...sehari sblm kejadian kami bertolak ke Ganu...alangkah baiknye nasib kami Tuhan nk panjangkan umur kami...kalo x ribuan staf terperangkap dan tertimbus dek runtuhan konkrit2 yang maha besar ituhh...


ok this is my besfren Ayu....mase ni baru bangun tido n muke sembap....sila layannnnn!

ni la bukti kejadian ....heheheh....sgt menakutkan runtuhan itu okeh....da mcm kejadian slps gempa bumi lak rasanye...seram okeh!

ni bukti saya amik gmbr dari dlm bas...ngeri kan tgk?selisih malaikat!
ok..gmbr2 kat stadium ganti utk olahraga tu ade kt henpon saya....blm upload lg...nnt da upload saya cite okeh!
okeh...ni kejadian mase perasmian sukan kt stadium tertutup Sultan Mizan...sgt best itu stadium...n kami main bola jaring pon kat situ...main dalam econ siottt....sgt best tp menggigil sejok...ngehngehngeh!

dari kiri - saya,arnis,kak sal,kak tom,lina n kak nor....

ni aksi2 18SG sblm masuk ke dalam perasmian...yg benornye lama sgt menunggu time nk masuk dewan tuh...sgt hamperssss!

saya dan si senget Arnis! kehkehkeh!

tau x ape motip saya amik gmbr atas dinding ni...yg benornye bukan la admire sgt kt bentuk star tuh....sbnrnye takut sgt2 if stadium tertutup ni pon runtuh mase perasmian tuh...huhuhuhu....giler okeh....kalo runtuh,makanye...roh saya tgh menaip post blog ni...hahahahaha....auwmmmm!

pertunjukan tarian....
sbnrnye ...pada saya sukan kali ni sgt best!...maybe best sbb saya x penah smpi Ganu kot....hahaha...setakat ni paling jauh saya gi bersukan ialah ke Sabah bahhhh!....ermmm...tahun depan i'allah akan ke USM Penang....if saya x ngandung...smpilah saya ke USM pulak...i'allah....
ok..till next posting dearieee...
cau chen dolllll bebeh!

Monday, June 01, 2009

ke Ganu !

salam uols...

quick updates je ni...bateri lappy ni dah nak kong...so wajibbbbul ghunnah utk saya taip laju2 ...**yg benor nye amat pemalas nk gi cucuk cable utk charge bateri...kuangkuang2....***

saya byk utang post dgn uols kan...& da lama jgk saya x bloghopping **toing toing** kt jajahan2 saya a.k.a awak dan awakkk smue yg menjadi kesygn saya....sori3x...mintak ampun mintak maaf mintak nyawa dari ujung rambut smpi ujung kuku kaki ku ini....mmg saya x cukup masa....sibuk dgn trening netball n olahraga...sibuk menyiapkan gubahan hantaran customer n sibuk jugak buat editing gmbr...kesian x kat saya?? huuuuuuu...andai nye mase ade 28 jam...tentu saya bole tido lama sket dari biasa...heheh...itu ayat dasar pemalas,sile percaya!.

esok saya akan bertolak...ehh...kalo tolak camne nk smpi....hurmmmm....oh..ok..sok saya akan ber...ber...ber ape arrr...ahhhh..sok sy akan ke Terengganu la senang cite....huuuuu...sgt sedih nk tgglkan anak,...sebbaik papanye pon join sukan jgk...(goal keeper hockey UPM)...so kerinduan kat anak tu bole la cover sket sbb papanye ade ....

tp still rindu jgk nnt kat safiya...ohh safiya kussss....mama mmg nk bwk safiya tp keadaan x mengizinkan la sayang...tggu mama balik ye kite gi cuti2 round2 kt playground...wakakakaka...ok itu ayat nk sedapkan hati sendiri yang tgh sayu ni.

td dah kemas baju ,beg ape smue...harap2nye xde la brg yg tertinggal....

ape lg nk tulis...ohhh....saya tidak dibenarkan bwk laptop n modem ini atas dasar keselamatan n arahan PAPA.adoi....boring nye x dpt surfing the net kat sana....

ok la uols...doakan kejayaan team kami UPM di T'ganu ni yer...so,i'll be idle from 2nd june till 13th june....till then...miss uols guys...

daaaa!