Sunday, May 24, 2009

quick updates!

alhamdulillah...ade rezeki lebih sket on time!hehehe!

ekceli sy ade customer yg nk wat studio foto...so..luckily kami sempat adekan all the equipments on time!warghhh..kije giler ok...tp xpe...tu la namanye bisnes ye x?kena berani amik risiko!

so td pagi kami gi beli smue2 brgnye...studio lighting set,tripod,backdrop stand+backdrop...rasa lega lps da beli...wakakakakaka!..tp rasa lega tu skejap aje...sbb lps tu rasa risau pulak,memandangkan aset syarikat sy ni da makin bertambah...rasa nak buat insurans la utk cover apa2 jika ade damage ke or what so ever.ade sape2 bole bagi idea jenis insuran ape & bank mana yg ok...hahahaha..sy tau sy tgh tny soklan bodoh..smue bank ok kan?muakakakakaka...sile gelak smue!

ok..layan gmbr je la!

sile telengkan kepala anda 90darjah ke kiri sbb sy malas nk rotate photo! =))


tetibe rumah ku jadi tongkang pecah!

ni baru setting main2 je nih...jez nk cek radio flash trigger die..function ke x...
oklah uols!byk benda nk cite ni tp kena hold dulu sbb sy tgh bz buat editing storybook customer.oh yerrrr...next week from 2nd june - 13th june sy akan outstation uols...ke t'ganu..main sukan ...wakil netball n olahraga for UPM.huuuuuu...atottttt niiiii!
k...daaaaa!

Monday, May 18, 2009

new updates on Safiya 2nds Birthday Bash!

alhamdulillah...selesai sudah majlis safiya n kenduri doa selamat house warming saya!syukur ku panjat pada-Mu , Ya Allah !

punyer ramai yang dtg beri sokongan pada kami...alhamdulillah sgt2...terime kasih pada smue sedara mara,kawan2 yang hadir...begitu jgk pada my mom n dad n brother in law skeluarga.tanpa bantuan uols mmg kompom cacat la majlis kami nih! syg korang!
ni die head aksesori safiya yang kaler putih tuh...yang kaler merah tu beli saat2 akhir mase bbrp jam sblm majlis...tp dua2 safiya takut nk pakai sbb org ramai sgt..die jadi "..mamaaaaaa...atotttttt niiiiiii!"....aisehhh...princess menangis di hari kebesaran nya sudaaaaa!
ni kek yang sgt sedap+cantik yg amat ! tq kak zana...many2 thanx! siap call kak zana mase majlis tuh.." kak...gmbr2 safiya ni bole makan ke?"...."boleh!" balas die!...wakakakakaka!
menu yang dijanjikan...satay n laksa...
mase ni baru sedara mara je tiba...kol 8.45 kot....mase ni rumah mak blm terbalik nyah!
yang dua orang jejaka perasaaaaannn tuh..namanye Shafiq(kiri) n Haziq(tgh)...dua2 mamat ni kalo jumpe kamera mmg alergik....alergik jumpe kamera...muntahhh smue!

ni die Princess kite bergaya dgn baju Lovely Lace Baby nye...uolss kalo nk tau...die nangisssss je mase sepjg kejadian....takut sokmo...cam kena dera nangisnye..mana x nye,smue muke die x pernah tgk...yg pjg,yg lonjong,yg x brp nk lonjong,yg segiempat tepat...smue manusia ade!wakakakaka!

haaaa...mase ni rumah mak da separuh terbalik....ramai uolsss yg dtg....sy x sangka sgt...sebbaik makanan cukup!

me & my beloved Safiya Camelia bt Mohd Rohaizad!...full name okeh! hahahaha!

okehhhh...mase ni rumah mak da terbalik nyah!ahhahahah...kalo ku tau...aku soh depa dtg trip by trip....anyway sebbaik smue sporting...x kesa jenisnya!

antara hadiah2 yang safiya dpt !

esoknye.....ni muke budak x sbr nk bukak hadiah!

haaaa....sile2...sile tgk je yer....

suke kemain!

smpi terloncat!

ni idea bapak eh!

antara hadiah2 yg sempat di snap...ade jgk x smpt....sori yer jika ade yg kecik hati gmbr hadiahnye x dpt view kat sini...what ever pong,kami ucap2kan byk2 mekasih pada mereka yg sudi hadir..bagi hadiah kat safiya..bagi duit n doa2 mereka...
tq uols!

Friday, May 15, 2009

latest updates on safiya's party ! amboi3x..

hamboi hamboi hamboiiii....

nampak sgt tamak posting! n nampak sgt x reti nk sbr...wakakakaka! suke aiii ler...party anak kussss! hahaha...sile muntah smue!

ni posting kelam kabut namanye...3 entry sy buat jadi satu...

sbnrnye dari semlm lagi saya nk call kak zana ni...tp nnt mesti die ckp sy x sbr2...heheh...so td pg sy call die abt our confirmation abt where to pick up,the price,bla bla bla....dan sy dgn x malunye telah request dia utk letakkan gmbr cake safiya kt blog die...walahhhhhh! superbbbb bebeh! ai loikeeeee the result okehhh...syg kak zana ( wah dan2..)


cantik kan???wahhh..suke suke suke!!

x sangka kak zana berjaya menyahut cabaran buat angka 2 tuh...anyway kak,akak memang best!oh ya,,sy request ltk gmbr wonderpets okeh..sbb safiya x pernah miss jgk tgk kartun series nih!

okehhh...ni pulak goodie bag yang dah dibeli...ade dua kaler je uolss...pink n choc!...

ni beli brg2 utk content goodie bag!ala uolss...xde la byk sgt..sy beli sket2 jer...kalo ade yg x dpt nnt jgn marah yer! wakakakaka...

bagusnya staf ni..tlg kami masukkan brg dlm kereta!

hah! yang ni pulak my best fren Aiza awal2 lagi da post kan hadiah....uwaaaaa...sedihnye die x dpt dtg satu family....

xpe babe...mak fhm kebizian ko! anyway many thanx yer!

tetibe pulak si Larra da pandai menulis...padahal baru setahun ++...hahahaha...sila larikkkk!
**gentle reminder...for those yang jadi dtg tuh,sila park kenderaan anda di luar bangunan Sri Lavender sbb guard tu sgt hampeh,cpt sgt nk clamp kereta org!***

Wednesday, May 13, 2009

Safiya turns TWO today! yaribbaaaa!

hari yang paling menggembirakan aku ....hari ni genap safiya 2tahun...

alhamdulillah....

byk dah perkembangan safiya hingga ke hari ini....yang paling x sangka,safiya sudah bole counting from 1 to 10 (in malay)... kalo in english,die counting nombor2 yang die ingt jek...TWO,THREE,FIVE....TWO THREE FIVE...itu jek yg die tau...hahahaha!!!

dan dah byk jugak penguasaan vocab die .... kalo nk cite kat sini...smpi ke subuh esok pon x hbs lagi...sila percaya....! hihihi!

mama harapkan safiya membesar dgn sihat,lebih bijak dari sehari ke sehari...dan yang paling penting mama harap safiya menjadi anak yang baik & menghormati orang tua.....berilmu,beriman,beramal...ye syg!

gmbr ni mase sambutan 1st year birthday bash safiya di KFC Equin.sambutan utk tahun ni dibuat sederhana disamping buat house warming rumah baru ni skali....kepada sesiapa yg free,sila la dtg dengan membuat confirmation kehadiran terlebih dahulu yer...biasalah utk tujuan penyediaan makanan...lebih makanan xpe,jgn kurang! buat malu mak je nyah oi!kahkahkahkah!

so...sambutan utk kali ni dibuat lewat 2hari..iaitu pada hari jumaat,lps isyak 15hb mei 2009 !

****MAMA & PAPA SAYANGGGGGG SAFIYA CAMELIA !!! ****

adios!

Tuesday, May 12, 2009

Preview of Shida n Zamani Solemnization..

alhamdulillah...

this week schedule saya berjalan dgn lancar spt yang dijadualkan...walaupon pada mula nya agak kalut sket sbb ade bbrp masalah kecil yg timbul di saat2 akhir,namun yg pastinye kesemuanye berjaya berjalan dgn lancar...ttg gubahan hantaran misalnye,saya sungguh2 x prasan rupenye wiken lps adalah sambutan wesak float..byk kedai tutup..adoilaa...kelam kabut jgklah saya nk cari span basah utk buat gubahan sirih junjung Shida.dan utk kelopak mawar yg dijanjikan utk ditabur dalam bekas cincin utk Zamani x dpt dilaksanakan di saat2 akhir,so saya replace kan dgn potpuri wangian Lovely Lace-Teddy's Dream!.

dan utk pengetahuan smue,Sabtu lps saya makeupkan seorang customer saya yg happy go lucky dan ceria-to-be ~ Hidayah . thanks to Arween yang menemukan saya dgn Hidayah dan sy sgt lega dapat menyelesaikan masalah Hidayah walaupon sumbangan saya x lah sebesar mana... :)

utk Hidayah ~ i'm so glad to be ur makeup artist during ur BIGGGG day!thank u for choosing Sri Bridal.gmbr adik nnt akak load ye,maaf sgt kebizian yg amat!dpt load gmbr Shida je nih..hihihh!


Majlis Shida n Zamani pada hari Ahad,10hb Mei...btl2 pada sambutan Hari Ibu.

Kadi ni kate dalam seloroh "...slalunye org panggil Tok Kadi..tp oleh kerana saya muda,panggil saya Abang Kadi yer "... hadirin bantai gelak..n i believe secara x lgsg,seloroh itu meredakan ke"nervous"an Zamani... :D


ni la dia Shida yang cantik manis!..truely,saya suke tgk Shida..mcm ade magnet yang buat kite slalu nk pandang die...believe me..Shida ni cantik rupa parasnya...kontur kulit yang halus & cerah is BONUS to her!

n encik Suami...hehehe....he's a wonderful person,down to earth type!Lucky u Shida :)

the reception is going to be held on 1st of Aug...n masa tu btl2 punyer Liverpool kaler...hahaha...
to both of u my dear,congrats ok...semoga berbahagia hingga ke akhir hayat kalian...
~Ikhlas form Sri Bridal~
***nota kuku kaki - gmbr hantaran akan diupload kemudian...adoilaa...smuenye kemudian2 kan...byk benda nk buat sbnrnye ni..this week is besday party safiya..hbslah mak kelam kabut nyah!***

Monday, May 04, 2009

Design Hantaran~Tugu Cinta Kita!

wahhh..tgk nama pon da x tahannnn...wakakakaka! kelas x mak ni nyah...letak nama design hantaran cincin ni ~ Tugu Cinta Kita ~ ...heheh!

ini adalah design terbaru dari Sri Bridal utk gubahan cincin pengantin Liverpool saya...fuhhh...liverpool tuuuuuu....jgn jeles uolss...

bunga dulang yang digubah ialah dari jenis dip flower...gubahan ni blm siap sepenuhnya...sbb nnt kat dalam bekas cincin tu akan ditabur kelopak2 bunga mawar utk naik kan aura romantik sang pengantin...haaaa....ai loikeeeee!



close up sket bunga dulang dip flower nih!

dua tgkt polisterin ni sbnrnye!

cantik x?


ada lagi 4 dulang yang lain e.g kotak kek,bekas buah,bekas coklat n sirih junjung...nk tgk ke?tggu da siap smue nnt ehh...

hihihihi !