Tuesday, April 28, 2009

plan for safiya's 2nd birthday bash!

SAFIYA TURNS TWO ! (in two weeks time)


ohhh...

pening3!...

byk btl saya kena pk n buat semenjak tertubuhnye Sri Bridal ni....smpikan besday safiya da nak masuk 2 thn ni pon hmpir2 x dpt buat sbb kejelesan masa pada i...muakakakaka!

tapi xpe..sesuntuk mana pon masa saya..saya tetap akan buat jgk sbb die buah hati saya...mama sygggg safiya..

i'allah..saya akan buat birthday party safiya (termasuk kenduri doa slmt n house warming utk sedara2 skali) pada Jumaat 15hb Mei 2009,slps isyak !lajakkan 2 hari sbb permintaan dari mertua ku.hukhukhukhuk!

so..plan stkt ni yg ada dalam pale hotak saya :
  1. Pakaian Tuan Puteri kite : ok..dah beli dah...kat Lovely Lace Baby..cantik tau ..satin kat dalam n french lace kat luar..tp yg pasti lace xde beads okeh..kalo ade nnt sure safiya x selesa.
  2. Head accesories tuan puteri : hah! saya design sendiri je uols...buat sendiri lagi baguih!da mcm flower girl pulak sy tgk..wakakaka!cantek tau..nnt saya publish gmbr nye dgn baju skali k... sbb kalo buat accesories yang cam kt lovely lace tu terlalu simple sgt+kaler putih smue... sgt dull!
  3. Menu Utama : Laksa & Satay Cik Yah ! ..sape tu cik yah? mak mentua i laaa...hahahaha...satay mentua saya ni walaupon x seglamer Satay Kajang,but believe me ,satay die lebihhhhhh lebihhhh terlebihhhhh lagik sedapnye dari Satay Kajang...stkt ni order yang berterusan sebyk ribuan cucuk setiap minggu adalah pekedai dari Damansara.**mcm pelik je sebut pekedai..bukan peniaga kedai ke?hahaha...fea..bahasa jiwa bangsa okeh!***
  4. Kek safiya : mula2 nk tempah kat sini : http://bake-freshly.blogspot.com/ tp die dah x amik tempahan pulak on that day for safiya tu..hhmm..sedih but anyway...die recommend her fren kak zana : http://zanaz70.blogspot.com/ kak zana ni kt seksyen 9 ni je...haa..ok la tu kot...jenis kek yg mcm mana saya tgh dok pk2 lg...maybe nk ltk gmbr upin ipin dan safiya...ataupon buat doll cake ke,barbie doll ke..tgk la nnt camne...
  5. bunting / banner : dalam kajian bajet & pencarian web..muahahaha!
  6. paper bag : pon dalam kajian bajet & pencarian web !
  7. list of guests: ala...sape yg nk dtg bitau je i okeh...confirmkan kehadiran..mcm la uols x tau camne nk contact i kan... of coz la my info everything kat sini : http://www.sriyanti.com/ ...jgn dtg main terjah je k...confirmkan dulu kehadiran...yela..saya x nak la org dtg tp makanan x cukup pulak kan..malu saya nnt! makanan biar lebih...jgn kurang,btl x? yg benar sihh!
  8. apa lagi ehhh...ermmm...pon akan di pk kan kemudian la...

harap2nye segala planning berjalan lancar...ok !

i heart uols!

6 comments:

yantz-yeem said...

wah big plan!!!gempak meriah kan?
salam ziarah,
jom join contest kat blog saya...

@dik-nick said...

cptnye masa berlalu ek sri.. tup tup dh nk masuk 2 thn safiyya, anak aku bln 6 nnt. Untung ko erk hari ibu = besday safiyya.. oh ya congrats for boutique tu yer.. sukses!

kuin said...

wah.. saya leh imagin bju2 bb dari lovely lace.. cntik2 kan.. sbb saya ni pminat lovely lace :D

@cu SaYaNg said...

cik puan datin sri fealize..
jiran kesayangan mu ini tidak lah dpt menghadir kan diri kerana pada tarikh berkenaan insyaAllah saya selamat berada di Bahrain sebelum menerus kan perjalanan saya ke Turki..uwaaaaaaaaaaaa....

tapi saya dengan muka tak malu nye sebagai jiran yg disayangi anda,saya nak gak door gift tu nanti...hehehhehe..sungguh saya bermuka tembok di saat ini ok...

lily lotus said...

oh! bestnya...kalau dijemput mcm nak pergi jer...cewahhh :P tarikh tu blm ada plan2 apa lagi...

puterikurekure said...

wah2. bestnya safiya!

kejap je ek dah nak 2 tahun. rasa macam baru aritu sri wat entri bierthday safiya yang pertama. kan? kan?