Tuesday, April 28, 2009

plan for safiya's 2nd birthday bash!

SAFIYA TURNS TWO ! (in two weeks time)


ohhh...

pening3!...

byk btl saya kena pk n buat semenjak tertubuhnye Sri Bridal ni....smpikan besday safiya da nak masuk 2 thn ni pon hmpir2 x dpt buat sbb kejelesan masa pada i...muakakakaka!

tapi xpe..sesuntuk mana pon masa saya..saya tetap akan buat jgk sbb die buah hati saya...mama sygggg safiya..

i'allah..saya akan buat birthday party safiya (termasuk kenduri doa slmt n house warming utk sedara2 skali) pada Jumaat 15hb Mei 2009,slps isyak !lajakkan 2 hari sbb permintaan dari mertua ku.hukhukhukhuk!

so..plan stkt ni yg ada dalam pale hotak saya :
  1. Pakaian Tuan Puteri kite : ok..dah beli dah...kat Lovely Lace Baby..cantik tau ..satin kat dalam n french lace kat luar..tp yg pasti lace xde beads okeh..kalo ade nnt sure safiya x selesa.
  2. Head accesories tuan puteri : hah! saya design sendiri je uols...buat sendiri lagi baguih!da mcm flower girl pulak sy tgk..wakakaka!cantek tau..nnt saya publish gmbr nye dgn baju skali k... sbb kalo buat accesories yang cam kt lovely lace tu terlalu simple sgt+kaler putih smue... sgt dull!
  3. Menu Utama : Laksa & Satay Cik Yah ! ..sape tu cik yah? mak mentua i laaa...hahahaha...satay mentua saya ni walaupon x seglamer Satay Kajang,but believe me ,satay die lebihhhhhh lebihhhh terlebihhhhh lagik sedapnye dari Satay Kajang...stkt ni order yang berterusan sebyk ribuan cucuk setiap minggu adalah pekedai dari Damansara.**mcm pelik je sebut pekedai..bukan peniaga kedai ke?hahaha...fea..bahasa jiwa bangsa okeh!***
  4. Kek safiya : mula2 nk tempah kat sini : http://bake-freshly.blogspot.com/ tp die dah x amik tempahan pulak on that day for safiya tu..hhmm..sedih but anyway...die recommend her fren kak zana : http://zanaz70.blogspot.com/ kak zana ni kt seksyen 9 ni je...haa..ok la tu kot...jenis kek yg mcm mana saya tgh dok pk2 lg...maybe nk ltk gmbr upin ipin dan safiya...ataupon buat doll cake ke,barbie doll ke..tgk la nnt camne...
  5. bunting / banner : dalam kajian bajet & pencarian web..muahahaha!
  6. paper bag : pon dalam kajian bajet & pencarian web !
  7. list of guests: ala...sape yg nk dtg bitau je i okeh...confirmkan kehadiran..mcm la uols x tau camne nk contact i kan... of coz la my info everything kat sini : http://www.sriyanti.com/ ...jgn dtg main terjah je k...confirmkan dulu kehadiran...yela..saya x nak la org dtg tp makanan x cukup pulak kan..malu saya nnt! makanan biar lebih...jgn kurang,btl x? yg benar sihh!
  8. apa lagi ehhh...ermmm...pon akan di pk kan kemudian la...

harap2nye segala planning berjalan lancar...ok !

i heart uols!

Monday, April 27, 2009

wonderpets!


safiya : "mama..mama...."

saya : " ye sayang"

safiya : "ontet...ontetttt..."***die nyanyi sambil tgn die tnjkkan aksi menari dgn jari telunjuk ke atas***

saya : "huhhh? ape tu sayang?mama x paham"...

safiya : " ontetttt...ontetttt...tuuuu....ontettt..ontettt" ***die tnjk kat saya cite kartun kt tv...

saya : "hahahahaha..oooo...safiya nyanyi lagu wonderpets ke.....haa..jom nyanyi...wonderpets , wonderpets..kami dtggggg membantu arnabbb yang dlm kesusahannnnn...kami x besarrrr dan kami x kuatttt...bile bekerjasamaaa...smue jadi mudahhhh...yeayyyyyy..WONDERPETSSSS!"...

****beriyer2 saya nyanyi tau**!tp lps tu die mintak lg nyanyi utk die smbil tgn die menari2,dan nyanyi lagi...dan lagi..dan lagi...

adoilaaa...anak ku itu!

Wednesday, April 22, 2009

oh my god! tahniah aiza!

alhamdulillah...x sangka sgt...

my best fren Aiza...told me just now...yang penampilan die pada malam dinner anjuran Fashion Trade Institute of Malaysia Designing Centre (FTIMdc) mendapat perhatian n tumpuan wartawan The Star...n kate nye lagi die x sangka sungguh die di interview hinggakan penampilannya dari hujung rambut smpi hujung kaki mendapat pujian dari press tersebut...dan katenye lagi,sungguh x sangka gmbr die sgt besar sekali dalam artikel " A Night of Dazzling Bling" itu... dan dia amat berterima kasih pada saya kerana menata dia dgn baik skali mlm itu...

tahniah Aiza...

Tuesday, April 21, 2009

Sri Bridal Boutique

Alhamdulillah...

Setelah melalui banyak episod suka dan duka...yang mana dukanye melebihi episod suka suki...

dan setelah bermacam cercaan,hinaan,fitnah,episod kawan makan kawan,rambang mata akibat DUIT hingga menidakkan peluang kawan2,kisah2 airmata dan dendam,dan pelbagai lagi tragedi menanahkan hati..akhirnya...saya berjaya membuka perniagaan saya sendiri tanpa perlu lagi bergantung kpd mereka2 yang bertopengkan kepalsuan dan lagakkan baik di depan semata....saya tahu,mereka2 itu membaca blog saya ini dgn aksi kepuraan yg sgt terserlah....mungkin itulah agaknye mainan perniagaan...adat berniaga...kata orang tua....orang tua yang kata,bukan saya kata :)

seboleh mungkin saya tidak akan menidakkan peluang peniaga lain...dan saya harap peniaga2 lain juga tidak melakukan sedemikian kpd saya...krn saya tidak suka memperlekehkan bisnes orang lain sbb sy tidak suke bisnes saya diperlekehkan orang pula....saya mahu jujur dalam berniaga..dan saya AMAT BENCI dgn mereka yang suka menipu.sbb saya sgt minat bidang ini...bidang kecantikan,perkahwinan,fotografi..mmg ini lah naluri saya yg sbnr2nya....pada saya,the satisfaction that counts.satisfaction stands before money matters...itu pendirian saya....

dan alhamdulillah...lahir lah sudah Sri Bridal Boutique.... website rasmi kami ialah http://www.sriyanti.com

buat masa ini,kami ( saya n suami ) beroperasi dari rumah...ya,kami belum mampu lagi utk menyewa lot kedai kerana faktor2 kewangan n tenaga kerja...tapi doakanlah kami agarkan kami mampu mempunyai wedding boutique sendiri yang beroperasi di kawasan perniagaan yang strategik.itu impian saya.harapan saya agar Allah yang maha Berkuasa mendengar n memakbulkan doa saya ini....amin!

terima kasih juga kpd suami yang byk memberikan sokongan.

harapan saya juga agar perniagaan saya di rumah ini akan bertambah2 majunya.

dan kepada rakan2 di luar sana,beri lah sokongan pada kami yang masih lagi hijau dalam perniagaan...dan sekiranya ada apa2 pertanyaan,uols can alway contact me : 016-2246256 / 014-6492027.

Kepada para pelanggan,jemputlah datang ke Sri Bridal utk menikmati tawaran2 dan faedah yang hebat!

TQ.

*** web rasmi Sri Bridal akan diupdate mengikut keperluan dari semasa ke semasa***

Monday, April 13, 2009

safiya ku..hahahaha...

sabtu lps kami ke JJ equin...rindu katenye nk shopping kat situ...hahaha...bole ke rindu shopping complex?kire aci la kan...

bile da setel shopping...ingt nk tgk brg2 lain jap kt tmpt lain dalam JJ tuh...alih..terserempak lak dgn Upin & Ipin versi bapakkkkk nye besarrrrrr..papa la yang perasan...saya mmg x perasan lgsg.ramai rupenye peminat siri ni....sbb dari diorang ni turun eskalator pon.org da mule kerumun...mase turun eskalator tu la kami dok lambai2 Upin & Ipin ni...makanye depa pon membalas la lambaian kami itu...ohh ya...si cilik Fathin xde ye time ni!

nk dijadikan cite...ingtkan safiya suke la nk jumpe Upin & Ipin ni secara live...yelah..die kan peminat tahap overrrr nye dgn karakter kartun ni...smpikan baju2 tido terbaru safiya ni koleksi Upin & Ipin okeh!...

bile saya ckp dgn safiya "..safiya ..safiya...tu Upin & Ipin....betul³ !!..."...safiya bole balas ape tau uolss..."mama..syhhhh...syhhh..." siap letak jari tlunjuk kt mulut,die suruh sy jgn ckp rupenye....rupenye die takut sgt la uolss...takut yang teramat...smpikan bile Upin Ipin smpi kat die...die bole nk turun dari dungggkungan papanye....sbb nk cabooottttt!!!

x caya??? tgk la gmbr ni...die sibuk minta saya amik die...penat la si Ipin ni dok tenangkan die...

lps tu...terus drama tangisan yang maha kuat pon bermulaaa....betul2 punyer takut ni..smpikan termasuk tangan dlm mulut...hahahahaha....

sempat la bergambar seketul dua....

lps je dpt bergmbr...papa duduk kan safiya masuk dalam trolley tu balik...alih2....brrrssttttt!!!!...muntah la uolsss....safiya nangis smpi terkuar muntah...haaa...bile terkuar muntah tu maknanye betul2 nangis la tuh sbb takut ....kahkahkahkah....

nk tgk gmbr muntah ke...isskkhhh...x yah la...kang ade lak yg ter"muntah" tgk gmbr muntah ni...so apa kate...kite muntah beramai2...ok..ayat poyo di situ..

ok guys...tu je...daaaa!
***ohh ya...hari ni safiya genap setahun 11 bulan...next month safiya turns 2....yaribaaaa2....**

Wednesday, April 08, 2009

Jojo & Farah ....

ok...nampaknye ramai yang bertanya ttg pengantin saya yang kecil molek ni punyer gmbr....
sbnrnye dua2 mempelai mmg kecil molek orangnye...x tggi mana pon...mmg sesuai la depa dua org ni...sama cantik sama padan...

majlis berlangsung di Wangsa Maju Seksyen 10...setel saya siap makeupkan kedua2 mempelai ni pkl 1tghari tu,hujan turun selebat2nya...sebbaik la x lama...bile da teduh tuh...terus pengantin terjun **haa..ayat tipu disitu** ke bwh...terjun tu maksudnya turun laju2 ke bawah...ada paham???

editing kali ni byk ayat jiwang karat madah fuhhjanggal...so...layannnnn je babe!






ok...adios tertomoss ultraman tarosss!

Tuesday, April 07, 2009

dinner makeup

die : nyahhh...bz kah??
aku : x la sgt...nape babe?
die : nyah,aku x tau la nk buat camne dgn rambut aku ni...aku nk gi dinner sabtu ni...
aku : ya kah??haa..xpe..nnt aku makeupkan ko!aku buat rambut skali k!
die : ok...

perbualan di atas adalah pada khamis lps....si Aizah ni x tau nk buat camne dgn muke n rambut die..die kate dinner die kat Menara Tun...Tun..tunn ape ehhh...aizah,tun ape ahh?lupe aku...

konsep dinner malam tu katenye traditional night..die pon da tempah kebaya from Bandung,Indonesia yang sgt gorgeous,cume die x sempat alter utk kecikkan sket kat pinggang.but no worry,aku pinkan sket so that nampak la shape pinggang tu .aku pon x byk soal...so x kesa la tlg je kawan2....aku kenakan bayaran yang sgt minima dgn tambahan aksesori spt bunga mawar putih n rantai+anting2.aizah ni rambutnye pendek,tu yang die pening x tau nk buat ape...aku senang aje...tempekkan wig ...haaa...terus transform muke die!

aizah tak nak mengenakan makeup yang terlalu tebal..so aku pon kalerkan muke die light kaler sahaja...tp tetap manis ;) auwwmmmmm!!! =))
tgh2 buat editing...saje aku buatkan gmbr ni jadi kaler black&white...all of the sudden,aku tgk gmbr ni sgt klasik,mcm primadona Jalan Ampas gituuuu...wwwwuuuuuuu!!!!

ni gmbr sbnr yang sengaja di buat ala2 gmbr lukisan gituuu..
so,here u are...presenting the hot n gorgeous...Aizahhhhhh....amboi mcm dj pulak aku ni...oppss..terlebih sudah..
ok guys...enjoysssss!

Wednesday, April 01, 2009

jom layan lagi...

sbnrnye x tau nk cite ape...byk benda nk cite kat uolss...tp cam xde masa + bz...haeppp...sama je maksud tuh...hahahaha...

saje tnjk kat uols baby potraiture nihh...custom sticky album ni da slmt smpi ke tgn tuan tanah gedaungnye...a.k.a. kakak den!..layan je la gmbr2 ni...hikhikhikhik!








so..this is the mokeup album..


and the cutie frame!

semoga kakak aku puas hati...tgk muke die mmg senyum jekkk...memuji2 bagai...hikhikhik...kami masih dalam proses pembelajaran yang berterusan...

ok! adios !