Monday, March 30, 2009

new design for my pengantin...

i'm now preparing new couture for my coming pengantin...

already bought the materials @ Astana Moda

new Beaded French Lace yang mewah n eklusif...
sgt berat okeh...dan warna nye tampak sgt menawan....

so..here u are...white satin n Beaded French Lace ..red in colour...

can't wait for the couture design???

hahaha...kena sabar ehh!

Friday, March 27, 2009

baju pengantin lagi....

hai tawan2 ku sekelian alammmmmm... yang ada di bawah pokok dan di atas pokok...di atas tanah dan di dalam tanah...opsss... =))

ceaaaaaa...mcm ramai jek kawan2 aku..hahaha..terpoyo disitu....

jez nk cite yang minggu ni adalah minggu yang bz utk diri ku kerana byk hal2 berkenaan dgn pengantin2 kusss...ewaaahhh...

ditambah pulak dgn kerja opis yang menimbun2...aduhhh..rasa mcm nk wat klon je badan saya ni... sebbaik la anak saya tu tido awal kelmarin...so dptla saya alter baju pengantin saya utk yang kat wangsa maju minggu depan ni nnt...

kain n baju yang menanti utk di alter...

korset senang sket nk alter..buat yg tuh dulu....

baju lahhh yang paling leceh nk alter...tu yang makan mase tuh....erkkkk...gmbr x clear pulak!

kain pon ok lah..senang sket...
tu jelah saya nk cite...hahahaha...ntah hape2!

Thursday, March 26, 2009

design for baby amir ryan!



editing + design for rayyan dearie....

rindunye nk jumpe ryan....

tggu "akak" balik minggu ni ehhh...

ceaaaaa...akak tu...x nak ngaku da pangkat "auntie"...

hahahahaha...sila gelak kt orang perasan muda ini!

Wednesday, March 25, 2009

quick update !

hi uolsss...

sorila..lamanye saya x update ...kan?

hurrmmmm....sbnrnye byk benda nk stori...tp xpela...biarla sebahagian nye aku simpan dlm hati...antaranya...psl bisnes aku...yelah..adat orang berniaga kan...dengki mendengki tu x habis2...x pelahhh...tuhan maha kaya...tuhan tu maha mengetahui....semoga apa yang terjadi pada aku ni aku jadikan iktibar dlm menjalani kehidupan seharian...dan aku pegang pada janji tuhan, apa yang tak betul itu akan mendapat jgk balasan di akhirat....x akan boleh lari...

ok..saya da melalut!...

ni kisah papa....sian suami ku ituuuu.....ekceli da lama dah saya mintak die pasangkan almari kaca ni,ni utk hiasan saya nk letak aksesori2 pengantin,beli kat Ikea.....almari kaca ni da lamaaaaa dah kami beli...tp pasang nye x sempat2...ade jek hal nye...bz sokmo...so..nk dijadikan cite..sabtu lps papa pon dgn tekunnye memasang bendaalah tuh...

mase nk korek alur kayu yang sempit tu(**papa gune PISAU okehhh...diulangi..P.I.S.A.U !!!!)..x semena2 papa terlajak pisau tu ke kaki nye langsung terkorek betis die tuh....adoiiiiiiiii...lgsg die menjerit mintak saya carikan kain ape smue...

lps dah balut kain smentara....die teruskan jugak kerjanye.....da alang2 katenye...

tu haaa...lukenye....nampak x?

dalam ok!

tu la papa...gi kursus OSHA...tp x praktik kan... :p
x lama lps tu..saya bwk papa gi klinik...n amik koooo...kena 2 jahit sbb luka tu dua hoon...
ohhh...tidakkkk....die cite doktor tu jahit kaki die tuh...saya nye darah dah menyirap ke kepala...tetibe rasa migrain....erkkkk....rasa cam nk pitam dgr die cite gitu...fyi guys...i x bole tgk darah lama2....
anyway..i luv u papa! muahhhssss...mlm ni ehhh...opsss! hahahaha!
sekian..tu aje...daaaa!

Thursday, March 19, 2009

Earth Hour !


saya sudah register!

anda ???

jika belum,tunjukkan anda sayang BUMI anda !

hanya SATU JAM * 28hb Mac 2009 * 8.30mlm....

Tuesday, March 17, 2009

mari memasak ! sambal sotong hitam berkunyit...

haaaaaa....

da lama kan...saya x wat entry masak memasak!...sblm tu saya nk nanges dulu uolssss.....coz buku resipi saya yang disayangi itu telah kehilangan....uuuwwwwaaaaaaa!!!!!

ok....da habes nanges!...sambung balik...

hari ni kite belajar masak Sambal Sotong Hitam Berkunyit uolsss...suka hati aku je taram nama ni...hahahaha!

bahan2 yang diperlukan....

1.sotong, of coz....x kan nk letak daging kuda pulak...da nama pon masakan sotong!
-potong2 sotong tu n gaulkan dengan kunyit serbuk tu....

2. dakwat sotong
-haaa...mase siang sotong tu kan ade dakwat hitam dalam kantung die tu kan
uolsss...tarik/kopek kantung tu dengan berhati2 yer...agar dakwatnye x pecah...jgn
risau...dakwat ni x beracun okehhh...kalo beracun..da lama saya mati..sbb dari kecik saya
makan masakan mak saya nihhh....kalo saya da mati...maknanye roh saya yang tgh tulis
post ni..hahahaha...

3.bahan lain .....bawang besar/bawang putih/halia/kunyit ditumbuk or di blend or paling pemalas skali dihiris2 je uolsss....tgk gmbr tu..maknanye saya ni pemalas tau....lagi..bahan lain serai ikut suka nk ltk brp byk...kalo nk wangi lagi letak duaploh ulas pon boleh,xdek hal... =)) tp kena tumbuk/titik2kan yer....dan jugak bawang besar dihiris2 gelang....lastly cili hijau/cili padi dihiris serong....
4.cili boh -suka hati brp sudu....nk pedas kasi lebih sket okeh...

cara membuat nye :
-tumiskan smue bahan tadi kecuali cili hijau n bawang hiris2 tuh....tumis smpi naik bau!bukan naik syeikh !

kantung dakwat tu kite pecah2 gune sudu smpi terkuar ink2 nye tuh n then masukkan dalam tumisan sambal itu tadi....

masukkan campuran sotong n kunyit pulak....

lastly masukkan cili hijau n bawang hiris....campurkan garam n serbuk perasa sesedap rasa

tadaaaaaaa...siap utk dihidangkan...sedap giler okehhh...makan dgn nasi panas2..fuhhhh...terangkat kaki ,sampai tertendang2!ok..ayat tipu disitu!

jemput makan uolsss....
****masak sotong jekkk...sayur ke goreng2 ikan ke xdek sbb malas!hahahaha***

Monday, March 16, 2009

upin ipin safiya!

ssssyyyyyhhhhhhhhhh...***jalan enjit2 kaki!..yela x kan nk jalan pakai jari tgn pulak..hakhakhak!***

cube tgk tuh....

safiya tgh wat ape tuh?

saya dtg sblh die pon die boleh buat donooooo jekkk....

tekun btl mengadap tv....

tgk la tuh...sambil ternganga tgk tv...
rupenye die layan cd upin ipin uolsss,jgn x tauuuuu....versi sambut hari raya puasa....
oppsss....cd ni kitaorg beli kt budak2 sekolah agama yang jual buku2 agama tu uolss...
safiya x bosan hokehhhh tgk cd nih....dalam satu hari 10 kali layan cd ni pon xpe..die x jemu...senang sket mak wat kije nyahhh...
tp tu lahhh...saya yg naik jemu ...sbbnye balik2 tgk cd nih...balik2 ni....adoiyaiii....
safiya pulak...celik mata je.."maaa..kakkkk d pinnn"...
maksudnye"mama,bukak kan cd upin ipin..."
sampaikan tagline "betul betul betul! " tuhhh die da hafal dah...cumenye sebutannye dua kali je die pass..."betul betul!" jekk...hahahaha...
pagi tgk upin ipin...
tghari tgk lagi...
ptg pon...
malam pon...
sblm tido siap tarik tgn kite gi bukakkan cd tuh..
esoknye celik mata..pon upin ipin....
adoiyaiiiii....lemau nye saya !

Thursday, March 12, 2009

tq yus !



hi uolsss...

sori lama x update...been bz la....

sibuk hal pengantin...hal kerja rutin lagi...anak,suami bla bla bla...

sy x majuk tau...cume x cukup masa je...

ngeeee :D

cantik x my fren wat editing nih...cantik kan??

for me she's creative...

i was thinking like..nk appoint die ni jadi pro editor i...

aci x?heheh....

tp tu bergantung pada tahap kebizian die la..maklumla..kami2 yg partime2 ni dah ade keja permanent sendiri...so these was like side income gitu...kan yus?

**credit to her !

Friday, March 06, 2009

OTAK AKU JAMMED !

PENAT !!!

LEMAS !!!

GERAM !!!

HATI SAKIT !!!

MCM2 MASALAH !!!

BUAT,SALAH...X BUAT, LAGI LAH SALAH !!!

SHITTTTT !!!

JAMMED TERUS OTAK AKU !!!

AKU NK GI MATI LAAA....ACI X???

MATIKAN HENPON JER LA !!! :p

bukan gi mati btl2 ! :D

arrrr.....sambung balik....ADOIIIII LAAAAAA....

TOLONG !!!!!!

****aku nk stop blogging kejap..mood da ok nnt aku on blk !
sorry geng !

hilang suda !

aisehhhhh...

mana ni ???

da puas cari nih...

x jumpe jugakkk!

ni mesti kes pindah rumah hari tuh!

adehhhh!

papaaaaaaaaaaaa....mana buku resepi mama???????

saya x perfect !

hhhhmmmm...

uolsss!!

macam mana yer...

nk puaskan hati orang....

kadang2 saya pening btl la...

dengan perangai2 customer ni....

ade je yang x kena...

itulah...ini lah!

soal remeh pon bole jadik isu!

saya kan orang berniaga....

tapi still manusia biasa jugak....

nk puaskan hati SEMUA pihak...adalah diluar kemampuan saya...

saya x perfect !

Thursday, March 05, 2009

flickr !

my flickr updated !

HIDUNG !

ehem2 !

semlm kan besday papa uolsss!

tp kan..besday papa saya pulak yg dapat hadiah...

kahkahkahkah!!!oppsss...ade orang jeles kah?? maklumlah die kate blog ni kan penuh dgn keriakkan katenye!siapakah dia???hahaha..sape makan cili die terasa pedasnyeee...aku nk tgk sampai bile die nk "berlakon" dgn aku! jadikkk silent reader kununnnnn!!!!

ok2...stop kat situ.saya emo...sori ok!

nampak x beg ijo tuh....ekceli saje2 je masuk kedai "hidung" ni a.k.a NOSE alam anda,kt Putra x brp nk berJaya tuh..."beg ijo tu cantik kan papa",usik saya mase masuk kedai tu...

"beg ni pon cantik...pink kaler gitu...kan papa?"....
alih2 papa kate..."mama nk ke??"
"nak nak nak nak!"..terkuar tanduk di situ!
"pilih la..." kate nye.....
wahhhhhhhhhh..ape lagi....tetibe mak jadik lipas the kudung nyahhh....gi sana gi sini dlm kedai tu..tertonggeng2 terbalik2 aku mengetest handbag di situ !
akhirnyaaa... tatttt taaaa daaaaa!!!!...ku rembat satu !
ni die beg jenama hidung itu....

tannteeeek kan....
suke i tawwww!!!
tengkiu papa!

Wednesday, March 04, 2009

penat la uolss...

uolsss...

saya x larat nk auto publish utk post esok hari...

tadi ptg saya trening olahraga...

so bila sampai rumah,ter penat suda !

esok je yer saya update..itupon kalo ade masa kat opis...

daaaa!

nk elak jaundice...



ada blogger tny saya...

mcmane nk elak jaundice dari kena kt bby kite yg baru lahir...sbnrnye nk ckp bole elak tu,x bole jgk...sbb if da berusaha elak pon,tp kalo da nak terkena...akan kena jugak...cthnye safiya saya la tuh...

gmbr di atas ialah semasa safiya baru dilahirkan lbh kurang 4 hari gitu....saya da cube bagi susu badan sbb kate nurse n doktor kat situ,susu ibu adalah imunisasi yang paling mujarab..malangnye breast saya hanya bengkak penuh dgn susu tp safiya x nak minum...seksanya tuhan aje yang tau....

jaundice safiya sgt teruk...mencecah bacaan 29 lebih...bacaan normal hanya 4 atau 3 ye kengkawan....safiya hampir2 kena transfuse darah dan saya diminta doktor spy menandatangani satu surat kebenaran..yang mana if bacaan naik lagi,mereka tanpa berlengah2 lagi akan terus tukar darah safiya tanpa tggu saya...

ohhh..pilu nye mase tu tuhan aje yg tahu...

da lah badan safiya berselirat dgn wayar2 smue...tgn die yg halus tu pulak ada pin pencucuk utk kuar darah tu,ape nama die saya pon x tau...sedih tau uolss!da la dlm pantang saya kena turun naik hospital...oh yer..saya x dpt stay hospital sbb x cukup katil utk ibu2...pulak!

lama jugak safiya kena warded..lebih kurang 2 minggu gitu...

bile da discharge..ade sorang cina ni nasihatkan saya utk try ubat-ubatan cina pulak sbb walaupon da discharge,bacaan safiya masih tggi lagi....13.7....

cina ni sarankan saya bagi safiya serbuk mutiara...3 kali bancuhan sudu kecik aje sukatannye..minum sehari sekali dlm mase 3 hari lorr...

amazingly....mmg turun uolsss....turun ke bacaan 4.3 saje....wwwwuuuuuuu...mmg bagus la ubat cina ni rupenye...tapi bukan dan2 tu turun tau uolss..x silap saya 2hari slps itu!

cina ni siap pesan....jangan bagi SUSU KAMBING...jgn mandikan dgn air BUAH KUNDUR atau pon air2 yang kuning2 tuh...yang bole cume mandikan baby dgn air nila...rasanye fungsinye utk block kuning tu kot....

dan yang paling latest saya terbaca..artikel dalam majalah mingguan wanita...katenye if nk elak bby kena jaundice,dari pregnancy kite lg kite da start makan kismis n kurma....

so kpd mereka2 yang preggy...or bercadang nk preggy **mcm saya,hiksss**.....cube2 la wat eksperiment yer...x try x tau kan...

selamat mencuba uolsss...!

gelagat safiya...

safiya la ni makin "baik" la uolsss....
ayoyoyo...kadang2 jadik pening kepala dibuatnye...
mcm ptg semlm ni pon...papa nye gi kuar duit kt atm...
die dalam kete dgn saya...mcm aksi die wat...terloncat2 la...tawaf dalam kete kedepan keblkg x penat2...lps tu die jumpe pulak spek mata lama die nih..habis dikongkangnye...


mula2 die try2 pakai sendiri...try2 je asek terbalik aje...

lps tu bile berjaya pakai...terus pose...pose ni saya x ajar ye uolsss...safiya ni semenjak da tau pasal kamera papa ...bile dgr kate pose aje..mcm2 gaya kuar...hahaha...pose yang kat atas ni pakej dgn air liur meleleh skali ye uolss...kahkahkah!

x lama pon uols..lps tu die buat balik projek yg tergendala tadi....kali ni die "kemas"kan isi2 dalam kete pulak...habis smue surat2 buku2 yg ade di kuarkan nyer..
errrrkkkk!! terpening suda !

hari ni besday papa !

hi uolsss...saya bersiaran langsung dari atas katil yg sgt empuk ini...

hari ni 4 mac adalah besday papa yang ke ttttuuuuutttttt!!!!...ewahhhh..nak rahsia pulak...nk nampak awet muda katenyer..gituuu....hohohoho!

xde lah geng...papa kusss ituusss muda remaja lagi..tapi remaja purbakala laaa....umurnye 29thn hari ni..!yeyyyy! ****clap clap clap***

so di kesempatan ini mama nk ucapkan hepi besday kpd papa yg tercintunnnn...harapnye lps2 ni rezeki papa ( n mama) bertambah2....semoga Allah memudahkan perjalanan rezeki ke arah kita..dan semoga Allah melimpahkan kurniaan rahmatNya pd kite*** Allah dgr doa orang2 yang teraniaya,kan papa??***

lagiiiikkkk...ermmm...haaa...semoga papa pjg umur,sihat tubuh badan dan semoga cinta kite tidak beralih arah ye pa....takut jugak mcm2 kes skang kan...simpang malaikat....

dan lagiikkk...semoga jodoh kite berkekalan hingga ke akhir hayat kite...dan semoga kite beroleh anak2 yang soleh dan solehah...anak2 yang berilmu,beriman dan beramal..yang menghormati orang tua dan sifat2 yang baik saja....

ok...tu jek kot...papa nk hadiah ke?alaaaa..x yah la kot...harijadi mama pon papa x bg apa2!

hahahahaha!

Tuesday, March 03, 2009

baby Ryan yang cumil salu !


ingat lagi baby ni?

nilah die baby kesayangan kuarga ku...the 1st baby boy in the family...akhirnya ade jugak hero di kalangan heroin2 cucu mak aku tuh! hiksss!


korang pernah cium bau kaki baby x? cubelah cium...wangi tau kaki baby! hakhakhakhak!

ni la gmbr paling spontan pernah kami rakamkan...all of the sudden,baby ryan ni senyum mase umminye tgh senyum jugak...ni namanya senyuman "timing" ye tawan2 !tiada super impose grafik di situ...hohohohoho!!!

sendawa time!
rindu btl la nak ada baby kecik ni...
kan papa??? ;))
=))

sedihnya saya...


****gmbr2 semasa di Kota Melaka...

saya da cube utk tidak ber fikir buruk ttg orang...tapi kenapa yer...semakin saya cube utk jauhkan sikap tuh,makin menjadi2 sikap orang tu pada saya???ya..perlu sy tekankan di sini "orang" yang saya maksudkan ialah BUKAN husband saya...tp orang yang saya percayai dengan sepenuh keikhlasan saya,sepenuh hati saya....yang mana org itu dah rosakkan sepenuhnya kepercayaan saya pada dirinya....



saya tak sangka "orang" itu sanggup main kotor di belakang saya...ya...saya percayai bahawa jodoh,ajal,rezeki,semuenya di tangan Tuhan...tapi kenapa perlu die lakukan sebegini terhadap saya?kenapa perlu die buat begitu sedangkan apa yang saya buat selama ini mmg utk kepentingan die??


kenapa perlu berlakon..kenapa perlu berpura2 di hdpn saya???


adilkah cara yang kau pilih ini?? adilkah semua penipuan2 ini?
aku harap kau x menyesal dgn cara yang kau pilih ini...
hanya boleh aku kata kan pada kau..
SLMT BERJAYA !!!

Monday, March 02, 2009

wedding of Ross Azura n Ros Azila bt Zahid...

majlis perkahwinan between these two "Ross"es was handled last saturday,dated 1st of march 2009....the weather was so stunning "hot"...hahahaha...tp betul babe...giler panas siot....ekceli bagus jugak panas2 gini...gmbr dpt captured in the most stunning way...

cantik kan dua pengantin nihhh?ekceli both of these girls ( that already become mrs..heheh) are my relatives....ermmm...sedara sblh abah kandung....n most suprisingly..when i got the invitation card,the groom of azila was my course-mate,back to my study time...that is Abg Wan....

macam kembar kan diorang dua org ni....oppss...nama pon adik beradik...

ekceli mereka ni beza bulan ajekkk...yang kakak si baju hijau..lahir awal tahun..yang adik lahir akhir tahun....

semoga berbahagia yer ....

3 kengkawan yang kunun 2thn x jumpe!

semoga perkahwinan yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat...

yang best skali is this band performing the 60's songs...

yang lagikkkkkkkkkkkkk best ialah pakcik ni...si pengetuk dram...giler best siot die nih....bertenaga lagi dok pukul2 dram walaupon dah 60'an....
***terima kasih kepada cikgu Nyaros memberi kepercayaan kpd kami mengabadikan foto2 ini...tengkiu so much !!!!***

remang senja....


warna kehidupan...
kala remang senja begini pon...
masih ade yang mencari rezeki demi sesuap nasi...

menangguk udang geragau di kala air pasang..
bukan lah kerja yang mudah....
ter pikir jugak di benak aku ....
kenapa kita yang dikurniakan rezeki oleh Allah...
kadang2 terlupe utk bersyukur...
betapa Allah melimpahi kita dengan kurniaan rahmatnya...

sedar la wahai teman...
syukur la atas nikmat yang Allah berikan....

*** kredit kpd papa yang berjaya snap gambar yg sgt "something" !!! *****
*** lokasi : Alai,Melaka ***