Wednesday, February 25, 2009

misi : yang belum selesaiiii... + cite baju pengantinkuss!

***edited post : view my updated flickr here !***

hai uolsss..

ingt lagi x pasal entry saya pasal deco rumah....kan saya kate saya nk cari cermin besar utk letak kt walkway ruang tamu tu??ingt x ingt x?k x ingt xpe...biar sy ingt sorang2...hahahaha!

ekceli saya da survey kt bbrp tmpt....Kat Ikea of coz laa..., kat Valencia,kat kedai kejuruteraan cermin sblh JJ equin tu...n satu lagi kedai ialah kat bwh ni ....

ni adalah kedai termurah yang saya jumpe yang dapat bagi ape saya nk dengan harga cume rm350 saje..murah tau....kat Ikea walaupon 300++ tp saiz nye kecik dan hanya memanjang cthnye 3x5...kat Valencia pulak mmg lawa2 cerminnye tp mahal bebenor...mencecah rm600 dan keatas..ohh nehi2!kat kedai sblh JJ equin tu pulak rm470...ermmm...x patut x patut!

ape yg saya nk ialah cermin besar 4x6 dan saya x nak frame nye mcm kayu frame gold yg biasa kerawang timbul2 tu....kekwat kah saya? hahah..ye kot...saya nk frame kayu kaler coklat gelap mcm nak maroon tuh...sbb nk matching kan dgn frame cermin sederhana besar yg sy gantung di dining hall itu.so di sini lah saya jumpe !

masa mula2 sy tny dulu..hampir2 nk raya cina...so tokeh tu pon ala2 nk cuti pjg gitu...terpaksa saya hold dulu niat murni saya itu..haha murnikah? x nak kalah tuh! :p ...dan dijadikan cite..duit stlh itu pon ala2 x brp nk lebat sgt...so hold dulu la...

jadinye..semalam,papa bermurah hati gi tempah cermin sy nk tu kat kedai ni.sygggg papa! kedai cermin ni menghala ke Sg Chua,Kajang....kat sini bole tawar2 uolsss....harga sbnr rm360++...biasala mak ni nyah..harus aku tawar jadi rm350...n harga tersebut termasuklah caj hantaran n pemasangan...wahh..untung aku!jimat2!

ni no fon nye if sape2 nk tempah cermin custom made kat die! namanye En Yap Yang Handsome Pale Botak...khamis / jumaat ni sampai yer...nnt i publish k...

k..cite pasal baju pengantin mak pulak nyah...

adoiyaiiii...

belum cite pape dah adoi...nape adoi?

sbb pengantin saya 15hb mac ni kat pahang adalah sorang yg sgt kurus n kecik tp mahukan baju yg saiz orang BESAR!sbg org berniaga,saya rasa mcm susah nk tolak permintaan dia yg sukekan kaler baju tu dan sy cume iyekan saja request die utk baju ni....yela..hari bahagia orang kan...sure die excited nk kaler yg sama tema dgn majlis... :)
bygkan sedara2...pinggang die ukuran hanya 22.5"....hoh...apakah??pinggang pengantin sblm ni utk baju maroon ni berukuran 37.5"...cube imagine mcmane sy kena alter kasik pinggang tu kecik...terer x i? hahaha...

yg benornye...saya alter ukuran baju ini dgn jahitan sembat besar2 ye...dari jahitan sembat tu sy akan mintak tailor ikut jahitan itu gune jahitan mesin....

korset dgn lace dan siap....kain mase ni tgh gigih membuat nye....

ok....siap....tgk jam dah pukul 1 pagi...
adusss...letihnye...!!

4 comments:

ratna said...

awak mmg sgt pandai..

ratna said...

fea...utk menjawab soalan awak pasal jus kesihatan tu kan.. bole tgk kat sini

http://badan-sihat-dgn-intra.blogspot.com/

Acai said...

Slm akku,

Waaaaa, sy memang harus mem 'fav' blog akk ni sebab bleh dapat byk tips2 untuk rumah sy akan datang,ceewaahh..:) memang terer betullah akku sorang ni mengotter baju tu,hehe..

kak, aritu sy ada mail akk bagi quot sy tapi akk tak reply,huhu..entah dapat entah tidak tak dapat dipastikan,hehe..:)

Apapun semoga akk terus maju dan maju kehadapan,ceewaahhh..lelagi dapat promosi kat blog VP tu,hehe..

http://blog.faisalrahim.com/

ArELeEz said...

waaa.. kul 1 a.m masih m'jahit2-an kah? owhh.. kagum2.. kalo leez, dah lame zzzzzzz........... heh3..