Saturday, February 28, 2009

akhirnya...

hi uols...

akhirnya saya smpi ke kg dgn selamat....alhamdulillah...

tapi perjalanan ke kg semlm adalah sgt menguji keimanan...nk tau nape?? sbb safiya lgsg x tido the whole way from KL ke Melaka ni...nakalnya ya allahhh! sabar lah hati ku!...

hari ni saya ade urusan yang perlu disetelkan kt sini....rasanye maybe amik half day kot...not 1 full day laa....apakah urusan saya itu??? jeng jeng jeng!...adalah!mana bole cite!hakhakhakhak!

maybe saya x dpt nk update kot....tp tgklah nnt mcm mane...kalo saya ade kesempatan saya akan update mlm karang yer...oppsss...ini adalah cobaan menggunakan Digi broadband dari kg halamanku,,,Republic of Merlimau! hahahaha!...auto publish yo!

ok...daaaaa!

Friday, February 27, 2009

saya soke!


1st of all ..nk say tq so mucccchhhh kat acu ni...sbb bagi saya dessert yg sgt sedap,enak dan marbeles kelazatannye hingga menjilat kaki..opss..jari!acu..nnt wat lg byk2 ehhh!..auwwwmmm!!

2ndly....cermin mak da smpi nyahhhh!!!...suke tau!itulah die En.Yap Pale Botak itu !

En.Yap ni frendly orangnye....die cite...katenye bisnes die ni turun temurun warisan kuarga!ooo gituu!

die kate lagi...kalo saya beli lg satu cermin,gantung kat dinding lg satu tu..dpt diskaun la...jadik rm330...ok la tuhh kan.... ehem2...papa kusss.... ;) **mata jeling manja ni kt poket papa smpi juling jadiknye!**
kejap yo diorang ni wat koje!sepantas kilat...petir n guruh jek xdek! hoho!
tadaaaaa!!! siap sudah!taanteeek kan!
ok...
3rdly....nk bitau...x lama lg saya jadik blogger tegar....sobabnye iolah....saya da beli DIGI Broadband uolsss.....ske ske ske! rm66/month...so...saya akan update laju2 cite seharian saya tiap2 malam utk di auto publish hohoho!**gaya setan disitu**
lgpon sbb sy kan nk wat bisnes ..so harus la ade wireless maarrrr!
ok..tu jekk...ptg ni saya balik kg yer...ade tugasan menanti di sana....
mlm kang if x penat,saya update!
daaaa!

Thursday, February 26, 2009

ekspresi seni papa!

Wednesday, February 25, 2009

misi : yang belum selesaiiii... + cite baju pengantinkuss!

***edited post : view my updated flickr here !***

hai uolsss..

ingt lagi x pasal entry saya pasal deco rumah....kan saya kate saya nk cari cermin besar utk letak kt walkway ruang tamu tu??ingt x ingt x?k x ingt xpe...biar sy ingt sorang2...hahahaha!

ekceli saya da survey kt bbrp tmpt....Kat Ikea of coz laa..., kat Valencia,kat kedai kejuruteraan cermin sblh JJ equin tu...n satu lagi kedai ialah kat bwh ni ....

ni adalah kedai termurah yang saya jumpe yang dapat bagi ape saya nk dengan harga cume rm350 saje..murah tau....kat Ikea walaupon 300++ tp saiz nye kecik dan hanya memanjang cthnye 3x5...kat Valencia pulak mmg lawa2 cerminnye tp mahal bebenor...mencecah rm600 dan keatas..ohh nehi2!kat kedai sblh JJ equin tu pulak rm470...ermmm...x patut x patut!

ape yg saya nk ialah cermin besar 4x6 dan saya x nak frame nye mcm kayu frame gold yg biasa kerawang timbul2 tu....kekwat kah saya? hahah..ye kot...saya nk frame kayu kaler coklat gelap mcm nak maroon tuh...sbb nk matching kan dgn frame cermin sederhana besar yg sy gantung di dining hall itu.so di sini lah saya jumpe !

masa mula2 sy tny dulu..hampir2 nk raya cina...so tokeh tu pon ala2 nk cuti pjg gitu...terpaksa saya hold dulu niat murni saya itu..haha murnikah? x nak kalah tuh! :p ...dan dijadikan cite..duit stlh itu pon ala2 x brp nk lebat sgt...so hold dulu la...

jadinye..semalam,papa bermurah hati gi tempah cermin sy nk tu kat kedai ni.sygggg papa! kedai cermin ni menghala ke Sg Chua,Kajang....kat sini bole tawar2 uolsss....harga sbnr rm360++...biasala mak ni nyah..harus aku tawar jadi rm350...n harga tersebut termasuklah caj hantaran n pemasangan...wahh..untung aku!jimat2!

ni no fon nye if sape2 nk tempah cermin custom made kat die! namanye En Yap Yang Handsome Pale Botak...khamis / jumaat ni sampai yer...nnt i publish k...

k..cite pasal baju pengantin mak pulak nyah...

adoiyaiiii...

belum cite pape dah adoi...nape adoi?

sbb pengantin saya 15hb mac ni kat pahang adalah sorang yg sgt kurus n kecik tp mahukan baju yg saiz orang BESAR!sbg org berniaga,saya rasa mcm susah nk tolak permintaan dia yg sukekan kaler baju tu dan sy cume iyekan saja request die utk baju ni....yela..hari bahagia orang kan...sure die excited nk kaler yg sama tema dgn majlis... :)
bygkan sedara2...pinggang die ukuran hanya 22.5"....hoh...apakah??pinggang pengantin sblm ni utk baju maroon ni berukuran 37.5"...cube imagine mcmane sy kena alter kasik pinggang tu kecik...terer x i? hahaha...

yg benornye...saya alter ukuran baju ini dgn jahitan sembat besar2 ye...dari jahitan sembat tu sy akan mintak tailor ikut jahitan itu gune jahitan mesin....

korset dgn lace dan siap....kain mase ni tgh gigih membuat nye....

ok....siap....tgk jam dah pukul 1 pagi...
adusss...letihnye...!!

Tuesday, February 24, 2009

tq vp...cyggg awakkk...muahhhhhssss!!!

****ini adalah auto publish post...entry baru ade kt bawah ini yo! ****

adoiyaiii...
x sangka sungguh la haiii...
blogger terkenal kat malaysia ni sanggup tolong saya promote bisnes saya tau....

terharu betul ni....walaupon sticky post dua hari saje pon....saya tetap terharu dapat bantuan free dari vp ni...

tq vp...tq tq tq tq very muchhhh!!!
lav ya!!!lav lav !

Monday, February 23, 2009

Hot FM - AM Krew vs Jejejejejaweeeee Rangerssss!!!

hai uolsss...

haa..jgn x tau....saya telah assigned papa utk wat photoshoot semasa game Hot Fm - AM Krew vs Jawa Rangers pada hari sabtu lepas 21st Feb 2009 @ Taman Tasik Titiwangsa...tujuannye adalah supaya papa menjadi lebih mahir menggunakan aperture (betul ke aku eja ni) ..remember papa,the bigger the blurrer okeh !


cuaca pagi tu adalah sgt terikkk okehhh....dan sgt2 la menduga keimanannn!sebbaik safiya x buat hal....


ini adalah antara gmbr2 candid yg berjaya dirakamkan papa.... nk tgk selebihnya bole tgk kat flickr ni .


aksi farah yang aku tgk mcm nk marah orang... tp die sgt best sbnrnye!
muke2 yang berkenaan! hahaha!
oppsss...terserempak dgn anne!harus tangkap die n snap pic together2 !die sgt kiut tau..manissss bangat!
terserempak jgk dgn seelan....down to earth woooo die ni tau!
aku rasa mcm Ikhwan ni sgt besarrrrrr....tgkla tu mase die rapat kat aku...rasa cam giant la die !hikksss...ampun ikhwannn...jgn marah arrrr!
aku x dpt nk bergmbr dgn fafau...maklum le..aku x nak kaco die...die tgh bz gaming kan....
die x kesa nk dok ramai2 dgn team AM Krew tu yg mostly nye ialah peminat2 beliau...auuwww!
FBI sgt rawwkkkkk!!!!
Kieran....ermmm...x nak tulis pasal diorang...diorang kan kalah! hahahaha!keji sungguh statement aku...!

aksi kandid yg berjaya papa rakamkan dari AG! die ni encem tau if tgk secara live!
nk tgk gmbr2 lain? gi sini yer !
so...keputusan berpihak kpd AM Krew ! yeyyyyyy! hoyeh hoyeh hoyeh !
kepada yg kalah - " gi jual tempe la , jawe! "
hahahaaha!

Thursday, February 19, 2009

photobook portfolio saya ! :D

alhamdulillah...akhirnya siap jugak photobook saya hasil andaman saya....

dengan sukacitenye dimaklumkan ...sape2 nk tgk portfolio saya...bole la berjumpe saya...kite ngedates yekkkk! hahahaha!

ini adalah photobook 8 x 12...UV texture ye kawan....bukannye print+laminate....kualiti texture UV ini sgt ok...dan saya suggest client2 saya utk wat photobook ini dalam pakej saya....harga dijamin at low cost dari tmpt lain....

so..di paparkan sebahagian editing saya dlm photobook ini...

makeup nikah hasil sentuhan saya....

tu gmbr kecik kt bawah tu...before makeup ye tawan2 !
mase ni saya sedang gigih menyiapkan pengantin saya....

before n after....
sebahagian dari koleksi pelamin Orked Bridal....***hehe sempat gak aku promote!

ni la die rupe photobook saya ....ada pelbagai kaler pilihan if u all nak....ade biru,silver,gold dll...so sape yg nk buat editing dgn saya..pon dialu2kan...

cantikkan photobook portfolio saya... oppsss...saya x tunjuk smue gmbr okeh...hakcipta terpelihara gituuuu....!**ngades**

lalalalalala***senang hati !

Wednesday, February 18, 2009

jgn tiru aksi ini !


di pagi ini...
saya sedang makan nasi lemak yang sgt sedap...
dan kopi yang sgt marbelesssss!
oppsss...kepada mereka yg sedang diet tegar...
JGN TIRU AKSI INI !!!!!
saya buat xpe...
sbb ptg ni saya ade trening olahraga..
akan ku FIREEEEEE balik lemak2 ituuu!
i am HEEEEEE MANNNNNN !!!!oppsss..tertiru linda sudahhh!
gud news...
me n papa da ok dah..
kan sy ckp sy ni sgt mudah pujuk hati sendiri...
da dua tiga hari ni sy nampak papa nk pujuk sy balik..
so..sy pon ...well ok...no problem...x cukup tapak tangan..
tapak kaki gajah aku tadahkan...haha!
semlm ptg die YM aku...
"ma,jom gi JJ...papa nk bayar bil n jalan2...jomla..."
aku balas..."mama x cukup duit nk byr bil mama tu,tgh save bajet nk byr portfolio"..
die reply"...jom aje"..
i said .." ok "...
yg aku rasa nk barai perut ialah...
dalam kete sblm nk gerak balik amik safiya n papa..
aku siap makeup touch up2 gituuuu..
"woiii...kate majuk...makeup2 ni watpe!!!"....
hahaha...aku gelak je dgn kata hati aku tuhh!
papa amik hati aku dgn bayar bil digi aku yg berjumlah 100 itu...
n ajak kami gi makan KFC...
dan semlm jugak papa gune inisiatif sendiri dgn beli external harddisk Toshiba...
250GB pada harga rm250 termasuk casing...
ok sgt2 kan...
tp i x done amik gmbr la u..
sbb seronok sgt kami da ok smpi lupe nk snappy2 nihhh!
ok..tu je update utk hari ini!
nnt aku update lagik!
daaaa!

Tuesday, February 17, 2009

netball....

mode : berduka lara.... :(

still in bad mood.....lantak la...ape nk jadi ..jadik la...aku da x kuasa...yang aku tau,when it comes to our major bussiness,i will be as profesional as i could..n i want him to do so....this is strictly bussiness n no personal feelings are gathered in it...korang phm ke ape aku membebel ni??? xpe laa...x yah paham...yang aku nk bitau kat sini ialah...aku nk majukan bussiness aku ni yg baru nk mula mendapat perhatian....n harapnye korang memberikan sokongan technically n morally....

ok..saje nk cite psl netball hari tuh...ni gmbr2 mase Sukan 6 Penjuru Agensi Kerajaan....agensi yang terlibat dalam game ini ialah UPM of cos,JPA,JPJ,HKL,RTM n lagi satu agensi aku da lupe arrr...KPT kot....ye kan mc'kie? ye kan ajun? ye la aku rasa....

ni adalah malam perasmian di Stadium UPM pada mlm sehari sblm kejadian...sblm nk tggu perasmian start,kami the Gedikss Netballerz sgt menyibokkan diri amik gmbr...mcm la x pernah jumpe kamera...padahal kamera yg x pernah jumpe we all...hahahaha!sesuatu sungguh !


tgkla cahaya keimanan dari muke aku tu ...hahahaha...

dalam ramai2 hanya wajah aku saja disimbahi cahaya penuh keimanan....adoiyaiiii..ayat x bole blah!

tp betul kan...ce tgk tu...kehkehkeh3x....xde la geng...cap Nike aku tu yang lutsinar kt bahagian depannye tu....

kasut sape ade kudis???ehhhhh...

aku x paham nape Darul x tunduk mase ni...oppss..die nk tunjuk lubang hidong kot! heheh!

mase dgr ucapan adalah mase yg sgt boring !
ok..mase game xde sape amik gmbr...kami berjaya masuk final utk menentukan tempat 1st n 2nd.kami compete dgn JPJ.
ok..ni mase nk tggu final tu la...tgh berehat2..ha,mana aku??ce teka...1,2,3, tetttttttt..masa da time !tu pakai baju adidas putih atas kanan...gmbr ni katanye hendak dihantar ke Pertandingan Kulit Muka Sape Paling Hangus.....mana x hangus babe,korang pk la..kol 12tghari pon kami masih lg kat tgh padang dgn matahari terpacak memberikan sinaran paling straight atas pale kami...hohohohoho!

ok..ni gmbr free pose.aku x phm nape muke aku mase ni blur...tgh x ready kotsss!...
ok2...aku nk wat kije...nnt smbg lagikkk...
daaaaa!

Monday, February 16, 2009

papa... :(


papa...
kadang2 kite alpa...
kadang2 kite lupa...

tapi kadang2 kealpaan itulah yang menyakitkan...
keterlupaan itulah yang bisa meremuk redam perasaan...

pa...
fahamilah erti REDHA...
kalau hanya mama sahaja yang perlu sentiasa menerima...
bile pula giliran papa??

mama x pernah mempersoal sikap papa..
mama terima papa seadanya...
sbb mama tahu..mama perlu REDHA...

mama terima papa tanpa mama persoal even sebesar zarah skalipon kesalahan papa...
tapi kenapa papa x nampak smue tu??
setiap kali ia berlaku...mama yang sentiasa akan diam...
dgn harapan diam mama dpt menyejukkan suasana....

pa...
tolonglah..
sampai bila mama harus bertahan dgn sikap baran papa...

mama manusia biasa,pa...
mama x dpt lari dari sembunyikan perasaan ini..
perasaan sedih ini...

kalau papa rasa masih perlukan mama..
satu pinta mama..
berubahlah...
demi kesejahteraan rumahtangga yg kita bina...
demi anak kita...

utk masa ini...
biar mama sejukkan dulu hati ini...
yang kerap kali terluka dan bernanah kembali...

beri mama masa...
biar mama diam membisu...
kerana itu yang lebih baik...
dari mama merapu bukan2...
hanya kan mengeruhkan suasana....

senyuman dan lagak tawa hari ini...
lakonan mama semata..
menutup hati yang luka...

xperlu dipujuk...
sbb mmg slalu mama saja yg pujuk hati sendiri...

terima kasih pa....