Monday, January 19, 2009

misi menggantung n menghias.....

hi uolsss...

hari ni saya nk cite pasal progress rumah lagi yer....sila jgn muntah....

ok....ekceli wiken lps papa da berhempas pulas bekerja mencantikkan rumah....wahhh...berhempas kahhhh??hihihihi....mau x nyer...sy je yg terlentang terbaring okeh...very de x larat....pening sokmo...jeng3x....awas...sy tidak preggy okeh...cumenye migrain saya semakin teruk....x tau la naper...

papa gantung gmbr kawin kami di bilik utama...bilik kami laa tuhhh...jam dinding tu cam x sesuai je kan gantung kat situ?hahahaha....modal sbnrnye ..nk mintak papa beli jam design2 moden gitu...ahakkksss....cantik x cat feature wall kami...tu cat Easy Clean from ICI Deluxe ye tawan2...kaler Light Salmon....rm105 per 5L....

gmbr konvo saya bersama papa dan gmbr modeling dulu kala ,papa gantung di sblh wall kiri...

k..frame gmbr yg papa gantung di living hall ni kami beli JJ Equin sajerkkk...nk gi Ikea x tau la zaman bile baru dpt gi...napela Ikea x bukak kat area sini....ewahhhh...alasannnnn....frame yg sblh kiri ni regenye rm49.90...yg sblh sana rm59.90...murah je kan...mak x byk duit nk beli yg mahal2 ala2 Mona Lisa ke Leonardo Da Vincci ke Christiano Ronaldo ke...ehhh..?? apakahhh??? =))

k ni coffee table yg simple plan jerkk...regenye kalo x silap rm259 kot..ekceli the design comes with 4 seat comeyyy,placed kt bawah meja ni...cute sgt ..tp dah x dpt nk jadi coffee table coz living hall da sarat rupenye...terpaksa tarik sket ke laluan dari entrance ke dining tu...dan akhirnye letak je gmbr2 ni n hiaskan sesedap rasa....

okeh ke jam tu???...hahahaha...alasan je tuh okeh...papa...sila beli jam design moden okehhh...!

ok..cermin bathroom ni kami survey di byk tmpt....kami nk yg besar tp murah...boleh?hahahaha...tu namanye dasar perancang ekonomi ye tawan2...
di kebyakan shopping complex harga cermin utk saiz ini mencecah rm60 ke atas...paling2 pon ade yg rm58..fixed price okeh...oleh itu...kami gi cari cermin di kedai2 cina yg bole tawar2..dan setelah gi 2,3 kedai cina..kami decide utk beli di GKK Trading n Construction bertempat di Seri Kembangan(berhampiran Petronas & Ambank)...harga nye sama spt di shopping complex (RM58) tp sy tawar2 dptla harga rm44...terer x i? =)) kami beli dua okeh....satu di bilik air papa....(dlm bilik utama)
satu lagi papa gantung di bilik air kussss (bilik air luar)....tu yg tmpt letak syampoo smue tu jez rm15.90 je...kalo ade duit lebih nnt nk beli yang kaca punyer install ke dinding tu...tp x taula zaman bile...nnt2 dulu kot....(bole caya ke???)
okeh...tu je wat mase ni...sekiannnnn! :D

6 comments:

PuteriSatu said...

cantiknyeeeeee...seme akak berkenan...hiks...

MahaSayang said...

ASSALAMUALAIKUM...
ntah mcm mana saya boleh jumpa blog awak ni...
dah habis entry awak saya baca...seronok..ada suka, duka, cemas dan benci...dari kebahagiaan keluarga awak, kematian abah, kerinduan awak pd arwah abah sehinggalah kebencian awak terhadap andak...saya kagum dgn awak..at least awak tak hipokrit...awak jujur dlm setiap entry awak tu...jujur, saya sgt suka...saya harap kita boleh jadi kawan walau dialam siber hinggalah ke dunia yg nyata....insyaallah...

lily lotus said...

so sweet!

mummysyafie said...

cantik nya rumah baru dier..tuan rumah takde ke?

reena said...

ngajinnye dia gantung gambo... kite punyela fobia nak ketuk dinding nih... bkn ape... takut senget ler plak.... ahaks...

Tieha Zuan said...

tieha beli jugak tempat letak shampoo bagai tu yang kaca punya.. bila siap pasang rasa cam takut pulak nak letak.. takut pecah..padahal kuat jerkk... rasa nak tambah satu lagi penyangkut cam yang ada kat bilik air you tu