Wednesday, January 14, 2009

hepi besday to me... ! hihihihi

hi uolsss...

hari ni adalah besday saya yg ke 28....dengan ini sy nk bg ucapan pada diri sendiri..."semoga rumah tangga yg aku bina damai dan bahagia berkekalan hendaknye hingga ke akhir hayat aku.dan semoga allah membukakan pintu rezeki seluas2nya kepada aku sekeluarga dan sentiasa berada di dalam lingkunganNya...semoga aku pjg umur,sempat melihat anak2 aku berumahtangga dan berpeluang mendukung cucu n cicit....semoga aku menjadi seorang isteri n ibu yang lebih baik hendaknye.dan yang paling penting,semoga aku menjadi seorang islam yg lebih baik...tq ya allah kerana mengurniakan aku suami yg penyayang dan anak yg comel n manja...aminnnnn "....

ok tawan2....any wishes??? hehehehe...

semlm tepat kol 12 malam..papa wished aku dan aku rasa amat terharu...coz tahun lps 3-4 hari baru die teringat...huhuhuhu..sedihnye mase tu...ciuman dan belaian kasih dari die semlm aku teringat2 smpi pagi ni...oppsss...yg bujang2 tu jgn sebok2 nk imagine ehhh...gi nikah dulu!!! hahaha!giler keji nyer statement !

tp papa kate hadiah utk aku adalah rumah baru ni....uwaaaaaaa....mana aci....nk jugak hadiah lain....hadiah rumah ni nk balut mcmane...x cukup wrapping paper....hua hua hua hua!!!!x kire...nk jugak yg lain....nk jugak....!!!

ok...saya da merapu !jgn emo!

k..back to the story ttg progress rumah....alhamdulillah...rumah aku hampir 90% ++ da siap progress deco nye...hahahaha...nk jugak pakai wording "deco" tuuuu... ok...plaster siling da siap..cume ade sikit2 je lg nk touch up...

ok...yg ni cornice dari entrance hall....x brp nampak ehhh...xpe...tetap nampak lawa di mata kusss.... hiksss...
ni pulak cornice di entrance dapor....

haaa...ni lah die plaster siling ituhhhh...cantik kan?

fuhhhh...mcm hotel laa....hahahaha...aku puji rumah aku sendiri okehhh!

ni mode lain pulak.... :D
ni bunga central ituhhhh.....da siap pasang lampu okeh....oh ya...lampu itu cume rm249 if x silap la...after less dpt kurang 2ratus kot...tawan2...jgn lupe pakai Energy Saving Bulb yer...stkt ni yg paling murah sy pernah jumpe harga nye rm10 seketui....yg bagus pakai bulb jenis ini adalah ia menjimatkan 80% bil elektrik rumah kite....hikssss...info nihhh....hahaha

haa..itula die langsir sy yg saya beli die Homes Harmony....baru rm58 uolsss....kayu langsir tu saya da lupe la harganye...beli di Tewah...kalo x silap 50lebih kot....oppss....scallop saya blm siap lg yer...x sbr nk tggu nih hasilnye...daannnnn....tu kt bawah tu..nampak x carpet tu....cantik wooo...beli di Valencia berhampiran pasar borong selangor....harganye lps less ialah rm350....kalo ade beli brg2 lain di situ harganye bole jatuh hingga rm299 sajerkkk...

ni la die L shape sofa saya from Cavenzi...if safiya tumpahkan ape2 ke conteng2 ape2 ke..sgt mudah utk bersihkan okeh...malahan xde kesan langsung..yg ni promo price new year rituh rm1399,tp la ni da naik rm1699.ohh ya...kaler2 bole pilih ye..kalo x silap smuenye lebih kurang earth kaler....ade satu kaler biru...tp material die jenis nipis sket...sy x suke...kalo korang suke tu korang nye pasal...hua hua hua hua!

cantik kan?

tgk dari angle lain pulak....

ni die carpet bulu2 ituhhh...sgt lembut ..safiya suke golek2 atas ni....

ade byk kaler....hitam pon ade...sgt da boommm itu kaler hitam...tp sy amik kaler silver lite brownish...ni pon sgt cantik....ade dua ukuran sahaja....sy amik yg kecik...yg besar nnt x muat nk ltk depan tv...hihihi....yg besar if x silap rm599 kot...

ni die langsir mentua saya jahitkan...mekasih mak....renda itu semeter rm6.90 ye tawan2....

itu pon langsir mentua saya jahitkan....

oh yaa....ini comforter set Embroidery from Luxury Empress Silk..sy beli di Homes Harmony@ Mines...regenye rm180 sajerkkk....

hahahaha...ni pon nk tnjuk jugak...balang sugar tea n coffee itu rm15.90/each...jar garam ajinomoto n kunyit itu rm9.90/each

stand cawan ni brp ekkk..lupe la...rm belas2 kot....

yg ni pon rm belas2 jugak....x brp ingt...sy suke yg mcm ni ye uolss...sgt simple n jimat space...lgpon i kan ade kabinet free...gunekan space yg ade ye uolss...harharharhar....

ok...x dilupekan....ini mmg terpengaruh gaya deco bersama eric..biasala...nk jugak nampak moden kannnnn..sy beli switch ni di Light Up Puchong...rm25 each..tp discounted jadi rm18 kot....yg ni namanye 1Gang1way....

ni 2gang1way....

yg ni 3gang1way.....
okeh tawan2....nnt aku update lagi....skang ni misi mencari cermin besar....any info aku update korang....sudah semestinye aku cari tmpt yg murah n bole bargain harga....
okehhh...sekian dulu...daaaa!!!!

10 comments:

hOtMaMa said...

hepi noks...la.. yg ke 28 ke.. muda lg uols.. mak thn nih dah nak menghampiri senja...wahh..gitu kan!
aiyooo...ok per dpt hadiah rumah... meletups kebabom lg rumah baru uols...! bila nak jemput mak datang ke perasmian potong riben neh..hihihi..

Shima Batu said...

ko buat aku rasa geram dan nk pergi bakau rumah kau..

har..har...har..harunsalimbachik

puterikurekure said...

hApPy BiRtHdAy yanggg!!!!!!!!
semoga dimurahkan rezeki dan bahagia selama2nya. okeh!

:)

13may said...

hepi besday :)

PuteriSatu said...

LA besday hari ni ke..? hepy besday dari akak semoga panjang umur n dimurahkan rezeki ye...

switch tu memang nampak moden..ada geng2 lagi tuh...harus take not switch tuh...hiks...

HasraRazali said...

Selamat ulang tahun klahiran..smga terus dipjg kan umur dan dimurah kan rezeki buat Fea & keluarga..:-)

psstt..cantik la umah....

lily lotus said...

hepi besday!
ruang terhad gitu sesuwai guna L-shape sofa kan..cantik sume2 tu

^arween^ said...

happy besday babe
semoga panjang umur
murah rezeki
and tambah baby
hahahahah

yg paling penting
meluat aku tgk umah ko
isshhh jeles jeles jeles

mummysyafie said...

nyah, sofa ko cantik. mmg kelasss

Faradilawati said...

Salam perkenalan & selamat hari lahir
bukan tuannye aje yg teruja menghias rumah. Orang yang tukang tengok nie pun teruja juga taw.