Wednesday, December 24, 2008

yeaaahuuuuuu....!!!

korang ingt x post aku pasal nk beli rumah dulu tuh? akhirnye..semlm sampai la surat yg aku n papa nanti2kan....surat amik kunci uolsss!!wahh ske ske ske...

maka tadi dengan bangganyer kami sekembang2 hidungnye sekonyong2nyer pergi ke pejabat developer kami kat bandar baru bangi tu...camni rupenye ekk perasaan da ade rumah sendiri...mcm2 perasaan ade...nk hias begitu begini laaa,nk cat kaler itu ini laa..indahnye perasaan itu..mcm nk sambut kuarga baru lak rasa....ye la...sblm ni kan dok rumah sewa...nk wat ape pon pk dua tigak kali...maklumlah rumah orang...nk hias lawa2 pon bukan rumah sendiri...ye x?


so tadi papa n aku da sign segala bagai dokumen yg perlu utk masuk ke rumah tu...

ni ler rupenye carpark card n access card...sila la dtg ke rumah saya Sri yanti di Sri lavender..ngehngehngeh3x...sekuriti di sini agak ketat sket...guest or frens yg dtg x bole masuk parking...kena park kat luar...

tu die kunci2 nyer...ade 3 set.... :D ske ske !

ni free voucher...oppsss...yg kitchen kabinet itu telah di install okeh..built in siap2...worth 9K....air cond tu dpt free 2 ketui..kena call dulu PIC tuh....aku lupe nk snap membership card utk Gim,cantik kad die..kaler merah lagi...2 kad...ditulis khas nama ku seketui,n nama papa seketui...free utk 6 bulan sajorkk...akan ku pulun 6 bulan ni habis2san...sbb lps tu da start kena byr 68 hengget..okla tu sbb caj orang luar lebih kurang rm150 sebulan...
xpe..aku still bole sauna n swim kat situ kalo pon da x nak gi gim...manala tau kot2 da malas ke masuk gim...kuikuikuikui!
n'way...mak hepi sgt hari ni...ptg ni nk gi cari kayu...ehh...lampu laaa..
daaa!

9 comments:

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

bessttnye kat mana tuh sri lavender...tempat baru yer

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

ooohh kat bangi yer...baru lepas baca entry lama u pasal beli umah tuh...anw congratss yer...selamat pindah umah baru

puterikurekure said...

jeles...
bila la kite ni pulak nak ada umah sendiri..
hmmmmm~

mummysyafie said...

taniah! taniah! pas ni leh wat kenduri masuk rumah lak

Shima Batu said...

Sri Yanti @ Sri Lavender.

Berapa bilik? Nak sewakan orang tak?

Erieq said...

nati boleh la buat taman mini ker landscape ker dlm rumah tu..,

hOtMaMa said...

mahunyer tak gumbira ko nyah... dah dpt duk rumah sendiri.. harus pas neh mendeco bagai nak gila...hihihi... selamat berpindah noks!

m i n e r a l . . . said...

celonotnyerrr...bilalah umah idaman aku nk buat jejejeje

lily lotus said...

congrates! pasnih leh wat house-warming!