Wednesday, December 24, 2008

yeaaahuuuuuu....!!!

korang ingt x post aku pasal nk beli rumah dulu tuh? akhirnye..semlm sampai la surat yg aku n papa nanti2kan....surat amik kunci uolsss!!wahh ske ske ske...

maka tadi dengan bangganyer kami sekembang2 hidungnye sekonyong2nyer pergi ke pejabat developer kami kat bandar baru bangi tu...camni rupenye ekk perasaan da ade rumah sendiri...mcm2 perasaan ade...nk hias begitu begini laaa,nk cat kaler itu ini laa..indahnye perasaan itu..mcm nk sambut kuarga baru lak rasa....ye la...sblm ni kan dok rumah sewa...nk wat ape pon pk dua tigak kali...maklumlah rumah orang...nk hias lawa2 pon bukan rumah sendiri...ye x?


so tadi papa n aku da sign segala bagai dokumen yg perlu utk masuk ke rumah tu...

ni ler rupenye carpark card n access card...sila la dtg ke rumah saya Sri yanti di Sri lavender..ngehngehngeh3x...sekuriti di sini agak ketat sket...guest or frens yg dtg x bole masuk parking...kena park kat luar...

tu die kunci2 nyer...ade 3 set.... :D ske ske !

ni free voucher...oppsss...yg kitchen kabinet itu telah di install okeh..built in siap2...worth 9K....air cond tu dpt free 2 ketui..kena call dulu PIC tuh....aku lupe nk snap membership card utk Gim,cantik kad die..kaler merah lagi...2 kad...ditulis khas nama ku seketui,n nama papa seketui...free utk 6 bulan sajorkk...akan ku pulun 6 bulan ni habis2san...sbb lps tu da start kena byr 68 hengget..okla tu sbb caj orang luar lebih kurang rm150 sebulan...
xpe..aku still bole sauna n swim kat situ kalo pon da x nak gi gim...manala tau kot2 da malas ke masuk gim...kuikuikuikui!
n'way...mak hepi sgt hari ni...ptg ni nk gi cari kayu...ehh...lampu laaa..
daaa!

Monday, December 22, 2008

penat....aku jadi kartun !

menjadi kartun pada hujung minggu adalah sesuatu yg memenatkan...nape aku kate penat?korang bygkan ...aku kena OT sbb ....hmmm.....malas aku nk cite....orang lain punyer salah..aku yg kena coverkan....dan hasilnye...aku la yg tertonggeng2....kalo ikutkan perancangan awal aku...sabtu lps aku gi tlg mengandam...n ahad patutnye aku ke kenduri kawin kawan aku kat Batu Pahat..si Zuliana a.k.a Rem....

tapi terpaksa ditukarkan jadual tu...kalo aku menyumpah pon x gune jugak...sbb aku ni mentimun...kalo menggelek aku teruk...digelek pon lagi la teruk....what to do...kena la kije juga sabtu tu...tp jadualnye mmg buat aku jadi kartun...

sabtu:
pagi-->OT
tgahari --> gi tlg mengandam
kol 3.30ptg-->masuk opis,OT
kol 6.30-->kuar opis,gi Mac KLCC...cari brg makeup aku yg kehabisan utk gi mengandam
Krismas Eve ni...

ahad:
pagi-->OT
ptg kol 6-->kuar opis ,tapi gi usha jalan rumah pengantin aku nnt ni kat s.alam..
maklumler aku x suke cari last2 minit...kang tibe hari kejadian kang..aku sesat barat
ntah ke mana2...aku mmg gitu...sblm gi makeup aku akan usha jalan dulu...da jadi
tabiat...
mlm --> smpi rumah...lepak2...tido x hengat...pagi ni nak bangun gi kije da x larat..coz x de rehat
pon aku minggu ni...

sian x aku?...sian kan....hhhmmmm....pada aku ...kalo orang pandai manage time n tau nk pantau keadaan...x perlu aku OT segala bagai ni....ntah la...no komen laa...(**sbnrnye sakit hati***..oppss ade orang nk gi report ke...maklumla..blog mak ni kan glamer....suke aku ape aku nk tulis...)

ni la die pengantin kami sblm makeup...namanye Anis...

ni hiasan bilik sentuhan Orked Bridal butik kami....murah je...rm450...kalo direct melalui aku dpt la murah sket....((** ye ke..hehehehe** ) kami gune bunga segar smuenye...x kira la pelamin ke hiasan bilik ke...ape ke..sbb senang utk maintenance...meansss...x yah nk simpan2 cam bunga kain/plastik...ni habis pakai terus buang...jimat costing utk space n maintenance di samping hasil yg cantik menarik tertarik ko mmg tembammm la senang cite!

anis slps dihiaskan...ekceli sabtu die bertunang...ahad die nikah + reception...syg la..aku x sempat amik gmbr pelamin die kat Taman Warisan tu...mak kan jadi kartun nyah...segala2 x sempat...geram2!....

kalo tgk die ni live mase ni..lawa tau...cewahhh...harus la puji kan...mcm Heliza AF...tp kalo skali imbas macam Camelia penyanyi cum model tu..tp versi bertudung...heheh!

ni la die geng bas sekolah ku....hahaha...bole? x la...die ni la geng mengandam mak...tuan punyer butik Orked Bridal...jaga2...die ni makeup artist tau...da ramai artis2 die makeup kan...namanye Kak Fid...pasangan lesbo kussss....wahhh..sila jgn percaya...
slps sesi makeup tu...aku runner ke opis lak..sambung OT...huhuhu...sedihnye...penat tau....lps OT...aku gerak ke KLCC dgn Kak Fid...nyah...ptg ni mak nk gi lagi la...aci x?...**harus aku kena terajang ni..hahaha***
nk tau satu cite lawak tak...sales person yg consult kitaorg tu kan...ckp harga jumlah keseluruhan brg x btl...aku beli tiga brg..each of it dpt 20% disc (jgn jeles..mak kan makeup artist..harus pakai kad diskaun)...total nye die ckp lima ratus lima puluh....HAHHHH???aku dgn Fid terkujat sebbaik x terguling dpn kaunter tu...rupenye die silap sebut...nak sebut satu tercakap lima....total sbnr rm150 sajorkkkk....hahaha...tp best la minah tu...happening siot...gelak die besar sgtttt...namanye Suzana..orgnye sweet btl...ala2 member aku yg pelakon Farah Putri tu...(yg kena gosip dgn Bell tu la)....lps setel smue brg2nye...kami lepak kat Dome...

ni..sape ni...nyibuk je

ceaaaa...mcm bagus je kan...hahahaha!

aku kalo kt Dome ni mmg wajib aku order Twister...sedap woooo...!!!kenyang tu x yah ckp la...sehingga menjilat kaki...bole?

sbnrnye masa ni kitaorg tgh gelak terguling2..terbahak2....sbbnye si nyah ni x leh tahan tgk teko teh Earl Grey die tuh...hahahahaha...da mcm Tin Man dlm kartun ape tu...lupe la...wizard of oz ehhh...ke ape ntah,,,korang jgn lupe...hari tu kan hari aku jadi kartun ...smuenye nmpk cam kartun...tp best ..gelak2 dgn minah senget ni...hilang tension aku...

posing itu harus....jgn lupe simpan teko tu dlm frame nyah...!

nama pon blogger kan...waitress tu pon aku paksa amik gmbr kitaorg...
ok tu aje...
daaaa!

Thursday, December 18, 2008

kerana doploh sengggggg....

aku beli nescafe ais...
n nasi lauk ..
tapau....

mula2 ..
tokeh kire...
rm6.30..
aku kuarkan duit..

pastu die kate...
silap kire..
jumlah sbnr..
rm6.50 la dikk..katenye..

aku tny...
nape tambah 20sen?
die jawab..
sbb aku TAPAU nescafe aisss...

aikkkk...!!!
aku byr aje..
tp dlm hati...
questioned !!!
ape motippp??
tapau air...caj lebih 20sen...
apakahhhh???

aku x kesa pon...
bukan berkire pon..
tapi tertanya2...
nape amik kesempatan...

lg cite lawak..
mak aku beli santan...
kat pasar kat kg aku..melaka...
beli 3kg...
nak tau brp rm??
RM18 !!!

logik x?
kat KL ni...
1kg santan baru rm3..

awat kt melaka mahal bebenor...
xkan santan import dari KL kot...
kan byk pokok kelapa ..merata...

lawak btl la dunia skang...
minyak da turun USD40 setong..
bukan lagi USD150 setong...

nape harga brg jadi x tentu arah...
geram..gerammm...

sekiannnn...

****agaknye da lama sgt aku x tapau luar kot...bole?..huhuhuhu**

Tuesday, December 16, 2008

backup..backup..backuppppp!!!!!

opppssss...

mak x ketinggalan ketapi nyahhhh...

harusssss mak backup blog kesayangan mak ni kannnn...wahhh..kekdahh nyerr...

walaupon kadang2 mulut mak ni mcm puaka...main sembur je sesuka hati dlm blog ni....mak tattaaapppp nk backup jugekkkkk....

ade orang x suke kehhhh??? ahhh...ade aku kesahhh??? janji hidup mak meriahhh uolsss....ahakssss.....

ddaaaaa!!!!

*****EDITED 17 DEC 2008 :

AKU BUAT BACKUUP NI SBB RISAU KAN YANG NI.... http://viruspadu.blogspot.com/2008/12/backup-blog.html

AKU BLJR BUAT BACKUP KAT SINI ...
http://viruspadu.blogspot.com/2008/12/tutorial-backup-blog-di-wordpress.html

SEKIAN....

****END EDITED****

Monday, December 15, 2008

entry backdated !

hi uolss....
aci x kalo aku buat byk2 cite dlm satu entry...ngehngehngeh...biasala...mak kan xde tenet kat uma nyahhhh....hukhukhuk....

1st of all....aku harap aku x terlambat utk ucapkan...SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA.....harap smuenye ok2 je bile balik kg tu yer....

ok...1st story aku..mestila pasal buah hati aku....Safiya Camelia...alhamdulillah..slps tangan aku sendiri yang menjaga nyer mase sakit...baru die btl2 sembuh...bukan aku menidakkan cara MIL aku jaga safiya...tidak sekali kali...cume bile aku sendiri yg bercuti dan jaga safiya dgn sepenuh hati....baru la aku puas hati stlh keadaan safiya menunjukkan pemulihan yg memberansangkan...mmg btl agaknye kot...tgn ibu sendiri yang menjaga anak semasa sakit lebih cpt proses penyembuhannyer....kan....ni gmbr safiya mase aku jaga die rituh....


cengkung kan muke nye...mase ni die buat aksi sengal sket....buat2 dgr earfon...padahal x de lagu ponggg...heheh!

ewahhhhh....anak mama ni....bijaknye amik ear fon tu letak kt tinger....
ok...cerite pasal hidangan mase raya haji pulak....aku sambut simple2 aje....dan masak pon simple2 aje....tp penat jugak nyah...yelahhh...awak sorang2 tunggang terbalik kat dapur....oppsss...tapi bonda ku pon ade tlg jugak sket2...tlg goreng ayam n tlg potong sayur sket2...hihihi....!


juadah pertama....NASI HUJAN PANAS.... :D...waahhhhh....da la hujan..panas lak tuh...camno tuhhhh???....haaa...korang jgn tanye aku mana dpt nama ni...aku amik resepi ni kt blkg pembalut tin Susu Sejat F&N....kan kat situ kan ade resepi2 tertentu kan....aku tgk resipi ni kaler2...very colorful....safiya kan suke makanan berkaler2....hasilnye....mmg safiya suke....bertambah2 die makan tau...heheh...oppss...x lupe jugak...cam biasa aku bg jugak sebhgn nasi ni ke uma mentua...diorang kate sedappp....hihihi....ni yg buat den lagi semngat nk memasak ni....

juadah ke dua....AYAM MASAK MERAH....kalo korang nak sedap kan...blend skali paste yg kite da buat tu dgn serai...mmg terangkat siot...

ni pulak kari dalca....sedap woooo...** puji masakan sendiri **....hihihi!

lps safiya sihat...aku n papa bwk safiya gi makan bekpes....kebetulan terjumpa geng bloggers a.k.a netballerzzz....tu yg aku peluk tu namanye Ajun....

yg ni pulak blogger Mc'kie....heheh...terserempak jugak kite ye nyah....Ajun n Mckie ni otw balik ke kg...singgah makan bekpes dulu sblm bertolak katenye....
ni die buah hati aku...da kurus sket kan,,,,huhuhuhu....
slps sambutan raya haji,aku bertolak ke kg anta mak n adik aku ....kebetulan aku dpt kad kawin ni dari mak aku....hhmmmm.....sape yg kenal aku dari zaman sekolah....tentu kenal mamat ni..
namanye "S" .....die ni antara lelaki yg pernah singgah di hati aku masa zaman sekolah dulu....sbnrnye die sgt istimewa di hati aku....punca kami berpisah hanya sbb mulut lelaki lain yg cemburukan perhubungan aku dgn die....sungguh aku x tau rupenye lelaki lain itu menaruh hati pada aku dan cube memporak peranda kan hubungan aku dgn S....ye la...lgpon mase tu zaman budak2 kan..fikiran masih mentah.aku terlalu cpt dgr ckp orang tanpa soal selidik bukti2nyer...
:( bile aku pk2 balik...bodoh jugak aku ni rupenye....
bile aku tgglkan zaman persekolahan...aku cube mencari semula no telefon die....tp x dpt...mase bergadoh dulu aku bakar smue surat2 die....tu yg langsung x tau macam mana nak cari no fon die...bukannye aku x tau rumah die kat mana...tau sgt...tp sbg seorang perempuan...aku malu...nampak sgt perigi cari timba....bile aku sambung bljr ke KL...terus aku btl2 lost contact dgn die....tp aku masih jugak bertanya2 pada kawan2 lama...ade simpan atau tidak no fon die....smue kate xde...frustnye rasa...
pernah mase cuti semester....aku pergi ke rumah die...tapi langkah aku terhenti bile tibe di perkarangan rumah die...aku sgt malu nk meneruskan langkah...lantas aku kembali ke kereta....malu sbb teringatkan tindakan bodoh aku meninggalkan die dulu tanpa die mengetahui apakah sbnrnye kesalahan die ....
dan kini slps 10thn....setelah aku berkahwin dan punya puteri yg comel....baru die mendirikan rumah tangga....sehari sblm majlisnye...aku call no fon die yg tertera pada kad tu....sungguh aku sbnrnye menangis mendengarkan suaranye....die masih baik spt dulu....tuturnye lemah lembut menjaga bicara....aku ucapkan maaf padanye atas kesalahan bodoh yang aku lakukan padanye dulu....ucapan maaf yang bertahun2 aku simpan....katanye die sudah lama memaafkan aku....mulia hatinye masih spt dulu...bodohnye aku....
ketika majlisnye berlangsung...sekali lagi airmata aku tertumpah melihat die bersama pasangannya..nasib baik aku pakai kaca mata hitam...dpt aku sembunyikan airmata yg berlinang...mmg molek mmg sepadan....muka S masih spt dulu...cute n babyface alike..cume sekarang die sudah sedikit tembam dan berisi..rindunye aku pada wajah itu...wajah yg bertahun2 aku rindukan....wajah yang aku cari dulu sblm aku memutuskan hendak melangsungkan perkahwinan dgn papa....syg mmg tiada jodoh kami utk bersama....
tidak ku sangka ibunye mengenali aku...dari mana dtgnye die mengenali aku???....die usik aku semasa aku n emak bersalam dgn nya..."oohhh...inilah die yang tak sempat jadi menantu makcik tu yer...."...tergelak besar mak aku....aku malu btl masa tu....dalam masa yg sama aku musykil...mcm mana die boleh kenal...alih2 kakak n abgnye pon sambut aku mcm da lama kenal.....musykil...sungguh musykil...
semasa S di pelamin persandingannyer...aku ingt nk amik gmbr...baru aku perasan hp aku tertinggal...cissss...time2 ni pulak bole tertinggal....aku lambai pada die...die balas...dan die berikan senyuman yg sgt manis utk aku ingati...senyuman yg aku rindukan....abg nye menggesa aku utk pergi menepung tawar....aku x mahu....malu yg amat....mak aku pon suruh pergi jugak...aduhhh...dlm ramai2 tu aku x mampu nk menolak..sbb orang ramai da pandang2...aku pergi jugak ke pelamin tu...aku tatap wajahnye dan sblm die perasan airmata ku yg bergenang itu...aku tunduk lantas salam dan cium tgnnye di samping aku passkan saguhati aku di tgnnye...sesungguhnye tempat die amat istimewa di hati aku dulu....aku salam dan peluk cium pasangannya...muda lagi...baru 23tahun...orang kelantan....manis bangattt... :)..mmg sepadan dgn S yg bertitle "cikgu" sekarang...
di meja makan...aku x lalu nk makan....aku asyik pandang ke arah S....hhmmmm...aku ajak mak balik cpt2....sbb hati ni rasa sayu sgt....
dalam perjalanan balik....aku teringat zaman perhubungan aku dgn die...saat manis study grup bersama....saat die memberikan semangat pada aku tatkala mak berpisah dgn ayah kandung aku....saat2 aku down...mmg die lah yg sentiasa di sisi....kenapa la aku bodoh sgt....
tapi....tu laahhh....memori itu smue mmg manis....tetapi hanyalah manis utk dikenang...utk aku kembali mengejar die adalah tidak mungkin...hidup aku cukup bahagia skarang...dan aku bersyukur dikurniakan suami yg baik,handsome,bertanggungjawab dlm rumahtangga dan menjaga amal ibadatnya....dan puteri kurniaan Tuhan yg amat2 comel...
aku bersyukur ke hadrat mu ya allah....

Thursday, December 04, 2008

safiya ku....

korangggggg...

safiya x sihat balik laaaa...

semlm die muntah2...berak2 cirit birit lak tu....dgn hingusnye lagi asek tersembur kuar je..mkn pon x mau..bile minum susu,muntahhhh..da gi klinik da ...ubat dr da bagi pon...dr ckp if safiya jadi lembik n terbaring je,maknanye kena masuk drip la ke spital....uuwaaaaaaa :(( risaunye hati aku.....

dr soh bagi 100+ utk top up smula fluid badan die tu....selain bagi 100+ kan...uolsss tau x nk wat camne....nk kasi badan die ok blk...aku risau la wehhhhhh...

uollsss...bg idea plz...tqvm

Wednesday, December 03, 2008

diet..diet..diettt..... :D


hye uolsss...
hari ni mak gembira uolss...malas da mak nk pk2 ape orang rasa ttg mak..agaknya orang lebih suke if kite ni berlakon,berlagak baik,hipokrit n plastik semata2...berterus terang adalah diharamkan..waahhh..btl kah?? konsep mak ni senang je...orang suke ke x suke ke mak ni kan...ade mak kesah??janji hidup mak meriah uolsss....btl x hotmama?ngehngehngehngeh!!!! bukan mudah nk memuaskan hati smue orang....
ok..hari ni mak nk cite citot dgn uolsss...hari tu mase mak gi hosp serdang (opppss..terkantoi sudah) mak nampak gmbr ni ditampal kat papan kenyataan depan klinik diet situ...so..utk mereka2 yang sdg berdiet atau dlm proses nk berdiet...inilah pilihan2 makanan yang lebih baik ok...
sama-sama kite lakukan...
Girl Power !!!! (**ecececececece..poyo pulak ** )...