Tuesday, November 25, 2008

bertembung..


***gmbr hiasan jer ****

bertembung dgn accident mase pagi2 nk gi kije adalah satu perkara yang x best...btl x?nak2 lagi kejadian yg berlaku depan mata...mmg la rasa hati tu tertusuk sgt2....rasa mcm perasaan tu rasa x best spjg hari disebabkan tertengok kejadian yg berlaku tuh....

ok2...pagi tadi mase nk gi kije...dari jauh aku tgk jalan raya di Puchong Infoport menghala ke Putrajaya jam,beratur pjggggggg sgtttt....alahai aku ckp ....matila aku smpi lmbt ke opis pagi ni...rupenye bukan jln aku yg jam..jalan sblh aku yg jammed...jln aku tu jam skejap aje sbb ramai pemandu memperlahankan kenderaan utk tgk kejadian di jalan sblh tu...rupenye,jalan nk menghala masuk ke persimpangan Putrajaya tu sgt jammed terukkk...5 biji kereta bertembung depan blkg....polis trafik mase tu da ade utk meleraikan trafik yg sgt pjg tu tp aku rasa mmg takes time sbb jammed tu pjggggg sgt hingga ke highway Sg.Ramal/Kajang tu...perggghhh...gerenti lambat arrr staf2 yg nak masuk kije tu....punch card merah nokkk...adehhhh...sian diorang kan...

pastu...kete aku melalui jalan depan Lebuh Silikon iaitu bertentangan dgn Stadium UPM...kali ni accident betul2 depan mata kami anak beranak....dua biji motor bertembung sesama sendiri di lorong yang aku gunakan tu...yg sorang ni da berpusing atas jalan n motor die btl2 depan jalan aku,motor yg lagi satu tu terhempas kat divider tu,dgn penunggang tu pon skali terhempas ke divider...adoiiyaiiii...keadaan mase tu jadi panik skejap coz tetibe smue pemandu n penunggang motorsikal yang lain memperlahankan kenderaan utk tidak langgar mangsa2 tu...n ade jugak yg berhenti di tepi jalan utk tlg diorang yg malang tu...aku dgn papa terkedu kejap...terperanjat....safiya diam je...kami pon teruskan perjalanan walaupon hati papa rasa bersalah...die kate mmg nk tlg..tp keadaan x mengizinkan...lgpon kami pujuk hati sendiri ...ramai yg tlg tadi...hhhmmmm...

so..dimaklumkan...kami lambat sampai opis hari ni....huhuhuhuhuhu....

5 comments:

HappyIrfa said...

salam fealize..
lama x masuk sini.bz sikit.mmg hilang mmod satu hari kalau tgk xcdent.sbb rasa sedih

HasraRazali said...

eishh..kalau dh kata accident depan mata,mmg seriau....asyik terbayang aje ler..

BATU said...

Anak kau tak terkejut ker?

Aku masa ke drive ke K.L hari tu, kt area Pandan Indah, jem bumper to bumper. Entah mcm mana ada budak motor menyelit pastu tak lepas, jatuh tergolek blakang keta aku. Boleh dgn bunyi dia jatuh kena keta aku.

Aku dgn panic terus tekan minyak bla. Takut beb. Tu bkn tempat aku. Buatnyer aku kena blasah. Lagi pon bkn aku yg langgau dia. Dia yg jatuh sendiri. Mungkin keta blakang aku yg langgar dia.

Aku call laki aku suruh datang tengok budak tu. Nasib baik budak tu o.k. Melecet jer kot. Jln jem, keta pon slow, tak da lah dia kena hentam dgn keta blakang aku tu. Ada member2 dia datang tolong.

Tapi memang tak da kena mengena dgn dia jatuh motor tu, cuma aku jer yg tak berapa nk prihatin, utk tolong dia.

Betul ker??

lily lotus said...

mmg trauma kejap klau tgk live gitu..hope safiya ok..

arianna adrizal said...

ish.. mmg kecut perut beb!