Tuesday, November 25, 2008

bertembung..


***gmbr hiasan jer ****

bertembung dgn accident mase pagi2 nk gi kije adalah satu perkara yang x best...btl x?nak2 lagi kejadian yg berlaku depan mata...mmg la rasa hati tu tertusuk sgt2....rasa mcm perasaan tu rasa x best spjg hari disebabkan tertengok kejadian yg berlaku tuh....

ok2...pagi tadi mase nk gi kije...dari jauh aku tgk jalan raya di Puchong Infoport menghala ke Putrajaya jam,beratur pjggggggg sgtttt....alahai aku ckp ....matila aku smpi lmbt ke opis pagi ni...rupenye bukan jln aku yg jam..jalan sblh aku yg jammed...jln aku tu jam skejap aje sbb ramai pemandu memperlahankan kenderaan utk tgk kejadian di jalan sblh tu...rupenye,jalan nk menghala masuk ke persimpangan Putrajaya tu sgt jammed terukkk...5 biji kereta bertembung depan blkg....polis trafik mase tu da ade utk meleraikan trafik yg sgt pjg tu tp aku rasa mmg takes time sbb jammed tu pjggggg sgt hingga ke highway Sg.Ramal/Kajang tu...perggghhh...gerenti lambat arrr staf2 yg nak masuk kije tu....punch card merah nokkk...adehhhh...sian diorang kan...

pastu...kete aku melalui jalan depan Lebuh Silikon iaitu bertentangan dgn Stadium UPM...kali ni accident betul2 depan mata kami anak beranak....dua biji motor bertembung sesama sendiri di lorong yang aku gunakan tu...yg sorang ni da berpusing atas jalan n motor die btl2 depan jalan aku,motor yg lagi satu tu terhempas kat divider tu,dgn penunggang tu pon skali terhempas ke divider...adoiiyaiiii...keadaan mase tu jadi panik skejap coz tetibe smue pemandu n penunggang motorsikal yang lain memperlahankan kenderaan utk tidak langgar mangsa2 tu...n ade jugak yg berhenti di tepi jalan utk tlg diorang yg malang tu...aku dgn papa terkedu kejap...terperanjat....safiya diam je...kami pon teruskan perjalanan walaupon hati papa rasa bersalah...die kate mmg nk tlg..tp keadaan x mengizinkan...lgpon kami pujuk hati sendiri ...ramai yg tlg tadi...hhhmmmm...

so..dimaklumkan...kami lambat sampai opis hari ni....huhuhuhuhuhu....

Friday, November 21, 2008

ok...i hate this !

i hate to say this but i have to.....

IDA N TANIA KALAHHHHH WEIIIII...

i sgt sedih...i hate this...i hate this...how come that Hongkong team winnnnnn???? :((

ok2....i know...TARA is 20% effort,20% brain,and 60% LUCK !!!!..I KNOW THAT....

the only reason that Malaysian team get lost is jez they missed the flight to Dubai (transit) in they're way to Thailand....ok2...i can accept that...

BUT STILL... I FEEL SO SAD ! :(

Thursday, November 20, 2008

korang...jgn lupe malam ni wehhhhh....

wehhhh....korang....jgn lupe mlm ni ehhhh...

berikan sokongan kite pada MALAYSIAN TEAM - IDA N TANIA in

THE AMAZING RACE ASIA finale season 3....on AXN @9PM TONITE....

chaiyokkkk motherssss....

u can do it babe.....


***aku x suke philipines team-si Geof tu...tp aku suke Tish....n aku bajet HongKong team pon x menang sbb da kena penalti 4 jam delay....yeyyyyyy......go Malaysiannnnnssss!! ****

Wednesday, November 19, 2008

doctor..anyone...anyone..no one ??? :(


i'm stressed!!! deeply in stress rite now!
bulan ni aku x dtg2 period pon lagi...o my god....aku da buat UPT... -ve..da 2 kali da buat.... muke aku kuar byk jerawat besar2...berbukit bukau rasanye muke ni....
puncanye??? kerja aku skang ni....tensionnyerrrrrrrr.....rasa nk menangis puas2....nak menjerit kuat2...baru nk bercerite masalah kt orang..nafas aku da tersekat2....air mata da bergenang...pastu turun dgn lajunyer...blm cite lagi nihhh..da nangis...camnoooo???
O GOD help me....what to do...???helpppppp!!!!
***aku rasa nk sepak orang laaa... ***

Tuesday, November 18, 2008

cantiknyer...ske ske ske!!!....


akhirnye...bungkusan yang dinanti2 tiba jua akhirnyaaaa...

jeng jeng jeng....

TARAAAAAAAAA!!!...ske ske ske nyerrrrrr.....

PRADA u.....i beli online okehhhhh....bole jadi sling beg pakai dgn jeans...ataupon bole jadi beg datin2...kehkehkehkeh!

beli kat mana??? kat
sini...
okeh..balik ni i nak tukar beg...walaaahhhhhhhh!!!

Monday, November 17, 2008

entry apakah???

entry kelamkabut part 1.... ---> entry buruk lantak.....


apakah yang saya lakukan di sini di kala lunch hour di ptg jumaat ????saje saya ske2 nak beratur kat sini...aci x jawapan tuh...ade yg kena sekeh ni kangggg..panggggggg!!!!...perbuatan saya beratur di sini adalah kerana saya sgt suke hati nk beli roti boy di RotiBoy Shoppe @ Alamanda....dan sy sgt tamak haloba skali kerana saya nk makan banyak2....bole? sebabbbbb..roti boy kat sini sgtttttttttt laaaaaa sedap...mmmmm...nyum3x..dap dap nyerrrr...buktinye..sila lihat kepanjangan queue ini...smuenye semata2 kerana ROTIBOYYYY!

oleh kerana aku tamak haloba...aku beli skali 3 buku ngkoooo....giler melantak....aku nk cpt mase ni sbb user kat Bendahari tgh proses gaji...aku lak gi melenconggg...oppsss...melancong !...tp mak tatappppp menjalankan tugas nyahhhh...auuuwwwmmmm!!!!

yaaaa...itu die...panas2 ni ! dap nyerrrr!

nampak fizikal die cam xde la ape sgt yg menarik kan...tp korang blm rasa weiiiii.....da boommm okehhh!

dari alamanda aku memecut balik ke opis....dapat ngap skali 2 ngko....tu pasal aku ckp...very the buruk kelantakannnn....tp kenyangnyerrrrr....smpi opis aku sedekah lagi satu tu kat opismate kusssss...seeee....aku ni sgt baik hati kannnnnnn!! ngeh ngeh ngeh ngeh!
entry masak2 part 2.... ---> sempoi2 jer....

saya masak rendang daging semalam...rendang yang basah2 sbb nk makan dgn nasi panas2...oppsss...sila baca btl2 yer....saya masak rendang daging pada hari semalam...bknnye saya masak rendang daging semlman...ataupon saya masak semula rendang daging semlm punyer...bukan tau...sila baca dgn intonasi yang btl ...ye murid2... ...hohohohohoho!!!

dan jugak saya masak kobis goreng....simple dimple super duper!

dan kerana tekak papa nk makan ayam goreng,,,aku gorengkan laaaa...ceaaaa....sbnrnye aku pon nak mkn jugak....kehkehkehkeh....dan tidak dilupekan...ikan cencaru bakar seketuiiii...cukupla seketuiii...utk kami berdua sajorkkkk!
entry wayang part 3---> madagascar 2.....

lps masak2...kami ke The Mines utk nonton Madagascar 2...giler klakar....opsss..orang depan...kalo nk berasmara dana sila nyanyi lagu tiara jaquelina yer....sakit mata i u knowwwww!!!

itu die anak dara ku....safiya sgtttttt "baik" mase tgk wayang ni tau...nak tau bile masanye die baik....mase iklan aje..sblm cite start....elok je cite start...die pon wat "cite" die...baling puting la...nak jalan2 dalam panggung laaa...saya??? opsss...saya jadi mem besar okehh...papanye kan ada....lalalalalalala!!!!

tu die safiya yg kejap baik kejap "baikkk"...huhuhuhuhu!!!

papa...aaaiii lebiu... =))
dahh...tu ajer...
sekian.....

Friday, November 14, 2008

TARA....



yahooooooooo....

ske ske ske.... =))
Ida Nerina(actress) n Tania Khan(heiress) will be the final 3 in The Amazing Race Asia finale.....
superb mothers...really stunning!
GIRL POWER!!!
catchup the finale next thurs 9PM on AXN...
***over pulak mak ni noks! hahahaha!

Tuesday, November 11, 2008

no feelings inside...



lately ni..kalo korang perasan...da lama aku x excited updating blog...kan?perasan x?ntah laa...terlalu byk perkara yang terjadi...menyebabkan aku sometimes hilang arah...sometimes rasa marah....sometimes i feel like people not being fair to me...tapi aku cpt2 pujuk hati...aku pujuk diri aku..aku kate...ni smue dugaan Allah...Allah nk menguji sejauh mana kesabaran aku...dan keimanan aku...ye..aku x nafikan...aku ni bukannye kuat iman sgt...tp aku masih bole bezakan yang mana baik...n yang mana buruk...


dan lately ni jugak aku terpaksa tolak a few jobs mengandam n pasang pelamin...geramnye tidak terhingga sbb bukan aku sengaja tolak...tp disebabkan kesibukan yang amat sgt menyebabkan aku terpaksa OT di hujung minggu skaligus terpaksa menolak job-job tersebut....yang menambahkan kegeraman aku ialah..sikap pegawai2 superior aku ...x payah la aku mention nama2 diorang kat sini...biar je la ianya tertanam dalam hati aku....sikap2 yang membuatkan aku bernanah hati,menjadikan aku seorang pendendam...berdendam kerana sikap mementingkan diri diorang tuh...tidak memikirkan masalah orang lain...pokok pangkalnye...jika kita x ambil pusing masalah orang semasa nak menyelesaikan masalah kite,bile pulak nnt orang akan ambil pusing masalah kite bile terkena kt btg hidung sendiri blk..btl x??xpe...di bumi ni diorang bole la tunjuk kuasa diorang...kuasa Allah atas doa orang2 teraniaya nescaya dimakbulkan....percayala...x sempat lg nk terime balasan di akhirat,Allah akan bagi balasan CASH kat kite di muka bumi lagi ..tau!aku amat2 menantikan saat itu...saat diorang tergolek dog!kejam kan bunyi ayat aku ni???mmg kejam..tu pasal aku kate..aku skang ni menjadi seorang yg terlalu pendendam....Ya allah..bantula hamba mu ini...


seperkara lagi yang membuatkan hati aku tersentuh....apabila aku mendapat tau biras aku nk mengambil keputusan utk bercerai dgn adik ipar aku tuh....kenapa la haiiiii.....adatla berumah tangga ada pasang surutnye....skang ni mereka da berasingan....biras aku kembali ke kampungnye kt Melaka....dan adik ipar aku kembali berseorangan....ntah la...aku x nak salahkan sesiapa....pada aku adik ipar aku tu bekerja bagai nk mati sbg pemandu ambulance di pusat kesihatan upm...dan sekiranya OT die x melebihi 100jam...die tidak akan dapat gaji melebihi 2K...adatla da berkuarga...mmg nk cari duit lebih....lgpulak biras aku tu x nak bekerja,x nak berpisah dgn anak katenye...pada aku alasan tu x logik...if kite nk hidup yang selesa...kena la sama2 bantu suami....kerana tidak mahu membantu suami bekerja tu la,adik ipar aku terpaksa duduk serumah dgn mak nye(mak mentua aku la tuh) yelah...sewa rumah kat sini manala dpt 2-300...mau2 pon 400 atas...dgn duit kete lagi...pampers anak lagi....so...x payah la nk merungut dan asek nk bergadoh dgn husband utk tgkatkan taraf hidup..ye x?kalo nk selesa..sama2 bantu suami...kan?


bile suami bekerja bagai nk mati...di katenye suami gi menggatal...siap ugut2 bagai nk simbah asid kat muke adik ipar aku la..di bukaknye hadis itu ini nk sokong hujah die yang kununnye die x perlu bekerja,tugas suami yang bekerja..adoiiyaiiii..kalo hidup kat zaman nabi bolelah kite amalkan fatwa begitu...ini zaman ekonomi mencabar..logik ke kite nk biarkan suami tunggang terbalik sorang2 bekerja..kalo suami gaji 2-30 ribu xpela....ini gaji ciput..macam2 lagi la die perkatakan..melawan ckp n kurang ajar apatah lagi..itu la ini la...mcm2 perkara yang die buat utk menambahkan sakit hati mentua aku n adik ipar aku tuh...kenapa la haiiiii....kenapa x nak sama2 bantu suami if nk senang?kenapa cari alasan demi alasan utk bercerai...???ingtla wahai birasku...kehidupan slps penceraian tidak semudah yang disangkakan...tambah pula dgn kehadiran anak....aku kesian dgn mentua aku...diorang bukanla sihat sgt...tp digagahkan jugak utk menjaga hati menantu...jentik pon tidak...adatla orang tua,mulut bising sket,bising pon sbb sayang..bkn nak soh gi jahanam...tp kalo dalam hati kite tanamkan rasa bersyukur dgn pemberian Allah dan jodoh yang Allah tentukan,da tentu kite x kan hilang arah...kan?aku rasa mcm baru sgt diorang berkahwin , n mcm baru lagi mentua aku timang cucu baru ....hmmmm!


dan lagi...aku tau sepatutnye aku tidak berkongsi perkara ini...tapi aku rasa aku perlu luahkan ...kalo tidak nnt aku akan hilang kemudi....boyfren lama aku email aku...emailnye berbunga2 cinta....dan aku rasa nak menangis baca email die...adakah sbb aku masih sygkan die...tidak....aku sygkan suami aku n anak aku lebih dari segala2nya....so...atas sbb ape aku menangis?? kerana die mengatakan die tidak kawin2 lagi...ayat2 cinta nye masih berbasi dalam pemikiran aku....dear..plz...go from my life....i da kawin dear...plz find someone else to replace me in ur heart....kite sekarang tidak searah lagi...kalo dulu sblm perkahwinan ini terjadi..mungkin boleh i pertimbangkan...i x mungkin kembali pada u...x mungkin..jgn ditagih ape2 janji kite dulu...hakikatnye u yang melepaskan i...wang ringgit dan kedudukan u bukanla jaminan utk i melepaskan ape yang i ada sekarang....plz go...go :(

ok la...aku x nak lagi layan blues ni...better aku tgk gmbr2 safiya supaya aku sedar diri...n sesungguhnye safiya camelia adalah kesayangan aku dan ratu hati aku...semoga aku berjaya melepasi cabaran n dugaan ini...doakan aku okeh!

bye!

Friday, November 07, 2008

anak dara ku ....

tgk la dua beranak ni berjalan...langsung x ingatkan mamanye....
lagak safiya berjalan mcm tgh ngedates dgn boiprennnngggg....ish ish ish !!!
bak mehh air tu...aiii hauss ni... =))
ok mama...jgn kaco ok...aiii nk minum ni...

oppss...da habis pulak air saya...tambahkan lagi yer...
***macam2 la anak aku ni....hikksss!!!

Thursday, November 06, 2008

SAYA SUKE PEREMPUAN INI...KALO KORANG X SUKE,TU KORANG PUNYER PASAL...



saya suke die...saya x pernah miss baca entry die setiap hari...macam mana saya minat SITI NURHALIZA...mcm tu la saya minat perempuan ni...

saya rapat dgn die...walaupon rapat hanya dalam dunia siber....tp sy rasa dia adalah orang paling ikhlas pernah saya jumpe...sesungguhnya,saya amat menyayangi die....

pertemuan saya dgn die di alam siber ni mmg tidak dirancang...die yang memulakan salam perkenalan di blog saya dan bermula dari situ saya kerap membaca blognya..pendek kate setiap hari x pernah miss...

ditambah pula dgn entry die mengenai arwah anaknya....saya bertambah sayang dan tidak disedari kasih saya tertumpah pada perempuan ini.....

setiap manusia ada kekurangan....walaupon die menceritakan die seorang yang lembik..terlalu lembut n sensitif...saya tidak peduli...yang penting saya syg die n saya berharap kesihatannya selalu berada dalam keadaan baik...yang paling penting saya suke sikap manjanya....

TAPI......bile ada orang yang mula membuat die menangis kerana cercaan n maki hamun yang melampau...ini sgt over okehhhhh....peribadi masing2 adalah hak masing2....yang kau nk over kenapa?????suka hati kite nak tulis ape dalam blog kite,,,ko kalo x suke...KO BOLE BLAHHHHH!!! FAHAMMMM!!!

pada saya...jika hati vp terusik...seribu kali hati saya sakit dicarik2....jika perasaan vp tersentuh...seribu kali kemarahan saya meluap2....oleh itu....JANGAN NAIKKAN DARAH SAYA!!!

sedarlah kau wahai siti fatimah @ ct kusut....kalo hidup kau 2 yang x sempurna,jangan nk jadikan org lain tmpt ko melampias tekanan n kemarahan kauuu!!! jaga kandungan kau tu elok2..jaga anak kau tu elok2..yang penting jaga LAKI kau tu elok2 jgn smpi die fed-up dan cari perempuan lain utk ganti ko n mentality ko yang sengal tuh....sesungguhnya dan selayaknya ko dimaki hamun bloggers lain....

lagi skali aku ulang......JANGAN NAIKKAN DARAH AKU...FAHAM! sila blah dari dunia siber !!! org mcm ko x layak di sini!

Sunday, November 02, 2008

my besfrens wedding -9 V.O.S

musim raya lps ramai orang naik pelamin kan...including my frens dlm geng bas sekolah kami... d 9 V.O.S...ehh...kitaorg naik bas kehh??hiksss...!!

well...sememangnya aku tumpang gumbira dgn rakan2 aku yang sudah menamatkan zaman bujang diorang ni...ye...aku x nafikan dugaan berumahtangga ni mmg kadang2 memeritkan..tp itulah asam garam kehidupan..kan?da nama pon perkahwinan...perkahwinan itu satu perjudian...kite memperjudikan nasib kite apabile kite berkahwin ni...dan seharusnye...perjudian tu biarlah mencaturkan kemenangan,kebahagiaan disulami kejujuran dan keikhlasan yang membawa kpd ketenangan....tu nasihat utk aku dan yang lain2 nye jugak.... :) ***hati ku sedang bergelora..tu yang byk bermadah ni***

ok..back to d story....geng aku yang berkahwin tu ialah Yus n Jeff...atau dalam makna yang lain...Nazhatul Shima n Suriatul Adha... :) kenapa nama samaran tu lelaki?suke kitaorg la...ko x suke ada kami kesahhh????....ermmm....Yus kawin pada 4Okt/4Syawal....manakala Jeff kawin pada 26Okt/26Syawal....suke aku...seronok kawan2 bahagia... :)...ahhh...madah lagi...dah..jgn dilayan perasaan itu...

kawin si Yus aku smpi pon lmbt...tp lmbt2 aku pon..orang still ramai lagi....Yus buat acara kawin die secara simple...asalkan yang wajib terlaksana....aku byk rompak gmbr2 die...psl die pandai editing...aku ni malas...hohohohoho...padan muke aku...oppss...sori ok...mak bz nyah....masa tu x brp nak ade utk diluangkan wat editing2 ni...stkt simple2 je bole la... :) sori yus...aku merompak lagi.... =)) ....so korang layan la gmbr2 ni yer...

ni gmbr di majlis kawin si Yus....






lawa2 kan si yus wat editing...ermmm...xpe...yus ni mmg pandai berjimat...kameraman member kitaorg si zul azrin...yang edit nye tuan pengantin sendiri.... :bravola yus...chaiyokkk2...
ok...yang kat bawah ni pulak gmbr si Jeff kawin....yang ni aku smpi lewat jugak...tp lewat2 aku pon..mase smpi pengantin tgh berarak nk masuk rumah utk bersanding....aku masuk khemah makan2 dulu kasi budak2 kompang habis berkompang kelempang kelempunngg...then ingt nk bergmbr dgn sue atas pelamin...skalinye ramai la pulak...tggu lagi ..lepak kt khemah layan safiya n papa...alih2 pengantin kuar lak nk gi makan kat VIP seat...ermmm...x menyempat aku nk bergmbr...safiya da panas2 daa...hmpir nak mengamuk...aku pon terus je meja pengantin...n salam sue borak lbh kurang...n amik gmbr sblm diorang makan....n then aku masuk rumah n snap pics segala....k..layan la pics yang aku edit sesimple mungkin ni yer...





ok...dah..tu jer...adiossss berambosss!!!