Wednesday, October 22, 2008

kisah raya ku last week...

hai uolsss....sorila...lately ni aku sgt2 la bz....ntah nape x sempat2 nak update...so..ni la cerite basi saya...cerite perihal beraya n open d house,,,kehkehkehkeh!

aku nk tny korang...ape kelemahan bergambar dgn orang yg kurus melidi???? jawapannye...anda akan nampak sgt gumuokkkksss....ye...itu la saye ...bergmbr dgn orang yg berat nye kurang dari 55kg...sgtla x best...hukhukhukhuk!!!...korang layan la gmbr2 ni yekkk...

ni fetty..orangnye kurus la haiii..dulu die lebih gemuk dari saya...tp disebabkan keazaman die yang kuat utk kurus..ni la hasilnye...katenye berat die skang dlm 53kg ke 54kg gituhh...cayala fetty...bravo bravo!!!.die buat open house di Putrajaya...sedap2 makanannye...malangnye saya x pandai makan...satu tu laksam rasanye....ye ke...lagi satu tu nasi dagang...saya makan nasi dagang dgn sambal belacan...betul ke??nasi himpit saya x makan sbb da kenyang...lagipon ade 3 buah rumah lagi nih...spare space kt perut yer,,,heheheheh!!!

dari putrajaya kami bergerak ke Kota Damansara..ini member baik saya,Syikin a.k.a GD saya yang paling best ...GD?apakahhh??? siapa main netball..taula....kihkihkih...die ni pon kurusnye la haiiii...saya sgt jeles okehhh...badan saya kejap turun kejap naik mencanak2..die tetap maintain 47kg-49kg je...ishhhh....x bole jadikkk ni...aku mesti kurus...wakakakaka...sila gelak..!! uma syikin besarrrr okehhh....kagumnye...mak pak die xde...ke oversea ke mana ntah die kate,,,x ingat da aku...oppss...lupe...ikin jamu kami dgn nasi ayam mak die buat...pon sedappppp sgt...!! walllahhhhh!!!lagi skali oppsss....syikin ni available lagi yer...tu anak buah die...bukan anak die..heheh!

okeh,,,destinasi ke 3 ialah ke S.alam...uma best fren saya mase wat modeling felisa dulu...Lia...die ni cantik kan...ingt x saya gi majlis die kat Blue Wave,S.alam hari tuh...die skang da bersalin da... :)

cuba cari mana saya...mana Lia...?? kehkehkehkeh!!!

okehhh..ni la dia anak Lia...namanye Aulia Suffreen...bermaksud..kekasih sufi...sedap namanye....mukanye mirip Jeff la yang,,,, hiksss!

okeh...ni la rupe terbaru lia ...die bersama anak tirinyer...sgt kagum dgn lia ni coz die sgt rapat n manja dgn anak2 tirinyer...da mcm anak sendiri aku tgk...tujuan sbnr aku kesini bukan nak beraya sgt pon..lebih kepada nak melawat Lia yang da 8 hari bersalin mase tuh...tapi mak Lia mcm biasa la..kalo aku dtg mesti hidang makanan sedap2...die masak kan mee rebus okehh,..sedapnye la haiii...


destinasi ke 4...berhampiran dgn rumah kami...di Equin Park...disebabkan da panjat tangga smpi tgkt 5...langsung aku terlupe nk snap gmbr sbb penat mendaki...hahahaha!poyos btl la aku ni...tp makanan yang Faizal n Niza hidangkan pon sedap2...nasi himpit rendang segala...tp aku makan sikit aje sbb da x bole masuk...

esoknyer...ahad...kami ke Bandar Baru Bangi...ke uma akak ni ha....kak liza...cantik la uma die...pandai die menghias rumah...area rumah die pon cantik2..kemas la kawasan perumahan tuh...tp rumah tu pon harganye "cantik"..300K++...hukhukhuk ..terbatuk aku dgr regenye tuh...tp mmg tanah kat bangi ni mahal2 harganye...

juadahnye smue kak liza buat sendiri...kek2...kuih2...nasi ape ntah namanye...kaler2 lagi...pastu aku tgk ade laksa..tp kuah die kaler putih...pastu ade kacang pjg smue bagai...alahaii..x retinye nak makan...sudahnye aku makan nasi kaler2 tu dgn lauk ayam smbl n kacang pjg tu n letak smbl belacan...belasah je la..

ni aksi safiya mase orang ckp kt die..."pose!!!!"...automatik die angkat tgn...hahahaha!

safiya buat uma kak liza mcm uma sendiri...habis dipunggah nye barang mainan anak2 kak liza...

yang tudung kaler pink tu la tuan tanahnyer...opss...tuan rumah!!! saya kagum dgn kak liza okehhh...dulu berat badan die 80kg++ tau...la ni...sekeping aje...55kg kot...adehhhhh....cabaran buat saya okeh...
slps tu kami menuju ke seksyen 7 bangi...open house developer rumah kami yang bakal kami duduki tu nnt...tujuannye bkn psl nak mkn pon..lebih kpd nak tny CFda setel ke blm...bile btl2 boleh masuk rumah baru dsbnyer...kami makan satay je pon kat situ...sorang 3 cucuk....

destinasi seterusnye...HUKM Cheras...bkn gi beraye la..melawat orang sakit la of coz..kami gi melawat pengurus hoki papa...kesiannn...aku x bole nk lama2 dlm tu...sbb nak nangis...tgk mcm condition arwah abah dulu pon ade...sudahnye aku layan safiya kat luar..papa yg lebih byk habiskan mase kt dlm wad tuh....si pesakit tu jantungnye da 3 salur tersumbat...ckp pon termengah2..x smpi hati aku nk borak lama2...sbb tgk wife die pon muke mcm nk nangis...sayu je..redup je mukanyer...
lps melawat tu kami gi makan kt Old town white coffee JJ Equin...n bergerak pulang stlh jam 8 mlm...
sekian...tu jer...bye!

Thursday, October 16, 2008

n3 cacamerba...

kenape n3 cacamerba...huhhhh...blog aku...aku punyer sukerla...kalo ko x suke...ade aku kesa...janji meriahhh uolsss...

aku godek2 pic dlm hp...tgk ade gmbr ni...klako la rasa...safiya dera papa die...main kude2...kalo mcm ni...kena gi Bukit Timah laa...naik kude...harharharharharhar!!!

hari ni saya adalah rakyat berjiwa raja...sbb baju kurung saya ni dari jauh da silau mata org nampak..kuninggg nalaaaa punyerr...kahkahkahkah...sape ade penyakit rabun warna..sila lihat saya hari ni yer..kompom penyakit rabun anda akan sembuhhh...fuhhh kanannn fuhhh kiri...hikss!! oppsss...saya mmg bertudung ke opis uolsss...menjaga tatasusilasss gituhhhh..tp kat luar i open the minded okehhh...hahaha!!zasss!!

dan lagi aku terjumpe pic ni yang aku snap secara direct dari hardcopy gmbr ni je...malas mak nak scan2 bagai...kurus kan aku mase ni...ni masa br lps last paper mase SPM dulu...paper biologi...giler kurus kan...aku akan kurus kan balik badan aku mcm ni....yahhhh yahhh yahhhh!!!**poyo je lebih ***sila tabik spring yerr...
dahh tu jer....bye!

Wednesday, October 15, 2008

mak bz nyah!

uolss...

mak bz yer...blm sempat lgsg nak update gosip2..ceaaaa!!!

nnt2 mak update yo!

daaa!!

Thursday, October 09, 2008

hadiah paling besarrrrr!!!!

aku x pernah dapat hadiah sebesar ni....hahahahaha!!lawak2x... tapi mmg da lama da aku mengidamkan benda ni....siap ade Hybrid Guard System lagi...n plasma system inside....manyak syiokkk woooo!!!br mlm tadi weols gi beli...cashhh gituhhhh!!! =))

peti ais la uolsss..toshiba..i sukeeee sgt tau....papa amattttt2 la memahami isteri nye yg suke memasak ni...bukan ape uolss...slalunye bile lps shopping brg dapor,kepala i akan pening u know...sbb peti ais kecik sgt...nak letak2 brg pon susah....nasibla papa...dpt bini yg suke memasak...kahkahkahkahkah!!!

sama tinggi dgn papa okeh...1.75m...huhuhuhu...berkapasiti 390L..ade 6 compactment kt bwh,3 compactment kt atas.yg kt pintu x included la yer,sile kire sendiri...yg lama punyer jez ade 3bawah,1 atas..hihihi..i loikeeeee..oppsss..sile abaikan brg2 bersepah kt kabinet tu yerr...


tengkiu papa....
luv yu!!! :D

Tuesday, October 07, 2008

suasana itu....


abah....
abah ape kabar...
kakngah harap abah tenang kt sana...
setenang petang ni...
di kuburan ini...
tiada apa yg dpt kakngah ungkapkan utk abah...
hanyalah doa2 yg sememangnya mengiringi dirian solat kakngah...
doa utk abah...dan seluruh umat islam samada yg masih hidup / meninggal dunia...
di ptg ni...
hati kakngah sayu...
sayu mengenangkan ketiadaan abah...
raya tahun ni seolah x bermakna bg kakngah...
raya tahun ni kakngah lesu...
puas kakngah sibukkan diri kakngah...
buat kek,kuih..masak rendang...nasi minyak...
tapi semuanya x mampu membendung rindu kngah...
pada abah...
kakngah rindu sgt2 kat abah...
rindu suara abah...
rindu kecoh mulut abah ajar kakngah anyam ketupat...
sampai abah dah xde pon kngah x reti2 lagi buat ketupat,bah...
teruk kan kakngah nih??
ape la kakngah ni....
abah...kalo bole, kakngah x nak melalui hari syawal ke 19 ni bah..
sebab...19syawal ni genap setahun abah tgglkan kami semua..
tinggalkan kakngah...
tinggalkan impian kakngah nak bawak abah jalan2 naik kapalterbang..
nape abah pergi dulu bah....kenapa....???
smpi hati abah buat kakngah mcm ni... :((
mcm baru semlm kakngah nampak abah drive van tu... :(
kakngah sedar bah...
siapalah kakngah ni..
nak melawan takdir Tuhan...
ajal maut di tanganNya...
Slmt Hari Raya abah...
ampunkan salah silap kakngah...
ntah terampun atau tidak dosa kakngah pada abah...
:(
Alfatihah utk abah...

raya 2008....


tahun ke3 kami beraye bersama :)

atok n nenek bersama cucu2 nye

safiya ku yg makin nakal...

"safiya...cpt buat mulut nenek..."...kihkihkihkih!!

lasak btl safiya skang...

ok...tepi sket...saya nak drive ni....pose dulu okeh...wajib...

okeh mama...bye...saya nak drive nih.... :D

terlewat sudeyyy...

aku br naik kije hari ni...tp nak jugak letak gmbr kuih n kek n masakan yg aku buat rituh sblm sambut raya... :D ....layan kan jela...


ni Biskut Buah Sultana...mcm biasa buat utk 3 rumah...

ni biskut Polo Mero...ni pon buat 3 copy...

ni Coklat Kek Fealize...hehehe....aku wat 6 kek...bg kat sedara mara papa n mentua aku

aku buat rendang udang....bwk blk ke uma mentua...hisk hiskk...sob sob...tahun ni beraye kt uma mentua dulu...da 2 tahun dahhh..sob sob....

ni nasi minyak aku buat,,,ni pon bwk gi uma mentua....saje je wat kelainan sket...sbb aku tgk rata2 org akan buat ketupat n nasi himpit n rendang ayam...so...aku tukar la selera sket....tp gmbr ni da nak habis nasi nye br aku teringat nak snap pic....sori yer...
ok...tu jer....