Wednesday, August 20, 2008

Genting Highlands day 1...

adoiiyaiii...tekanan guwe...gmbr byk bergegar la wehhh...hampeh nye kamera...bile pilih mode non flash pulak,kena soh org tegak mcm batu br x gegar...bile pilih mode flash pulak..gambor nye gelap nak mampos!!arghhh tekanan2...nk wat camne...kameranye pon tajuk cap ayam...tajuk mende ntah...skt hati nak tulis...korang layan je la ye gambor2 ni...byk gmbr nihhh....

ni br nk on the way...isi minyak full tank kt petronas nunnn...safiya sronok nk berjalan...tau je die skang kalo nk berjalan mesti die yang gi pintu dulu....

tu lah die....orang soh dok kt riba...die dok geliat2 terus turun bawah...main2 kat alas kaki tuh..kotor la sayang...bile bawak naik,die geliat2 lagi ...bwk naik lagi,geliat lagi...hmmm...lantak la safiya...doklah bawah tuh...

akhirnye,berjaya jugak tido...br je start perjalanan..dalam 15 min gituhh...da lena diulit intan...sila kutuk aksi sengal saya yek...

ye..akhirnye smpi jugak ke pinggiran genting...pening pulak kepala saya tibe2...ye le...jalan bengkang bengkok sokmo...

yaahhh..yahhh...tu die papa...da nak nampak puncak da tuh...yahhhh yahhhh....

yeyyyyyy..da hampir sampai....yg benornye masa ni nak amik gmbr ade Ferrari merah tgh meluncur laju mendaki bukit ni...sibuk2 tgh cari kamera,nk snap je...hmmm...hampeh...ferrari itu da hilang dari pandangan....punyer laju die membelah bumi...ewahhhh
....**teringat kat ex saya mase naik kete ferr*** die dulu...uhukkk uhukkk..kenangannnnn..slmt tggl kenangannn!!**

yeyyy..da smpi....sejukkkk...kan safiya...punyer le azabbb nak cari parking....hampeh btl...smue penuh sokmo...hampir2 je kitaorg decide nk parking kt luar bangunan...tp dek kerana kegigihan mencari...akhirnye jumpe seketui parking...di sini....

ye...itu die aksi sengal dari safiya saya..die ni kalo hepi,die suke terlompat2 mase berjalan...agaknye bole jadi ahli gimrama kot....ahahakakaka...

cube uols tgk....ramai kan...tu blm lagi yg dok kt lantai nunggu giliran tau....

serius-ly ramai babe....kepenatan guwe menunggu utk dptkan no giliran...nk dptkan no giliran je beratur setengah jam....adoiyaiiii
tu lah die no giliran saya...no 875,tapi no yang sedang beratur die kaunter ialah 520...ohhh my god...giler ke..ade lagi 3ratus lebih lagi nihhhh...mapuhhh la camni....apsal la ramai sgt nihhh...owhhh..daku terlupe....cuti sekolah rupenye....sekali lagi adoiyaiii kerana silap pilih tmpt bercuti kerana ramai sgt org bercuti di sini...tp bukan salah saya ye...saya nk percutian yg riang gumbira gitu...sambil bole main2 games...hikksss...ayat membela diri namanye...sori ye papa...

yeeee...safiya saya kepenatan menunggu...atas nasihat org kat kaunter no tadi...saya pon pegi makan dulu kerana katenye...mungkin makan masa dalam sejam lebih ke dua jam gituhhh....fuhhhh...giler lama....last2 kami lepak kat mamak ni....

saya rasa sgt kelako..kerana saya makan hanyalah nasi + sayur n telur dadar...reganye rm15..hahahaha..tergelak saya....teh ais nak dkt rm6....tergelak saya lg skali...

ye itula die kedainye...ape la...toilet pon xde....kena gi jelajah nunnn jauh kt luar utk ke toilet...cinabengggyuuu...

selesai makan,turun bwh blk...tgk2 br no 7ratus lebih...ya allah...sabar je la...padahal da hampir dua jam tu kami melepak kt mamak tu...

nak wat camne...kena tunggu jela...sbb semua orang menunggu kan...xkan la awak nak jadi saiful apek yg tetibe je kena sawan babun kt kaunter semata2 nak dptkan tiket kan...hakhakhakhak...mak x sanggup nyah...safiya tertido utk kali keberapa ntah...sian dia

papa layan kan aje aku ni...kate da boring....harusla bergmbr kan...

safiya da bangun..main lumba lari ..harusla ikut genetik mak nye kan....okehh safiya mama tunggu sini...cptt...on your markkkkk!!!

get settttt...***get set yg x menjadi...

goooooo....
hhmmmm....geram nye dgn kamera ni....bergegar sajer....

akhirnye sampai jua ke bilik...terus terbaring keletihan yang amat....

safiya biasa ler...berkepit dgn papa nye...tapi saya seronok ok...safiya nak makan pulak kt sini...slalunye nak bg makan die punyer menangis..mcm kena dera...padahal soh makan tuh..alhamdulillah...kat sini,smuenye die bantai makan...amboi anak mama,x kan nak kena dtg sini slalu br nak ade selera..... **kenyit-kenyit

ok time ni br lps balik berjalan2 kejap n makan2 kt 1st world tu..usha2 ape2 yg patut utk decide game keesokan harinye...ok..blk tido ye ...so..bersambung ke part 2.... :)

2 comments:

13may said...

waaa...bestnya :D

mc'kie tok one said...

wah nyah....mak suka okeh tengok gambar korang...taruk lagi tauu...