Tuesday, July 08, 2008

tahniah n tq nasaz! ;)

syukur alhamdulillah..isteri adik ipar saya slmt melahirkan anak walaupon tidak cukup bulan..nape tak cukup bulan? sbb die di diagnosed ade darah tinggi...nape kena darah tinggi? sbb die makan durian byk sgt...die ditahan di hospital sbb kena paksa beranak...nape kena paksa beranak??sbb x nak mak n anak kena sawan n nak elak otak anak rosak...hukhukhuk...

mulanya die ingat die boleh beranak normal..dr pon masukkan ubat ikut bawah sebyk 3 kali...kali ke tiga ubat da x bole masuk kerana bhgn bawah nye da mengeras....so...no choi lorr...kena operate...((** aku pon dulu kena operate...sakitnye kesan operate tu masih ku ingt lg...tapi lps sebulan aku da gi shopping..wakakakaka!!**))

inilah die baby of ija n ejan... :D kiut kan.lahir pada 5 Julai 08 pkl 6ptg..aku pulak yg hover excited hokehhh...muka baby ni sejibik muka bapakkknyer....sehati sejawa okehh..tenang je kan muka bby tido..kena hekon lak tuh...syiokk je titonnn..rasa mcm tinginnn je nak bby lagikkk...mr.Jam asek bg signal je bile safiya nak ade kawan main2...br mak nak pasang badan ni nokss...da kena nak bina badan balik...alerrhaiii!!!sabor je lahh!

walaupon x cukup bulan...jgn terpanjat okehh...bby ni berat 2.88kg tawww...tu br 7 bulan...cube tuan puan bygkan kalo cukup 9 bulan 10hari...mau 4kg i rasa...huhuhu...safiya dulu genap 9 bulan..3.6kg...tu terawal 2 minggu tuh...da x sabar sgt anakku itu nak tgk dunia.. :)

alamak...bantal safiya kena culikkk...haa..tu hadiah dari kak izan mase besday safiya...xpelahh...kasi bby baru pinjam sat...

inilah die isteri adik ipar saya...ekceli isteri adik ipar saya tua 3 tahun dari saya...tapi xpe..da jodoh adik ipar saya dgn die kan...cinta x kenal usia...apa ade pd usia..cume nombor semata2...ewahhh..bermadah lak ecehhh!

hhhaaa...inilah die budak yang x tau malu..yang buat hospital serdang tu mcm opis mak pak die sendiri...die ingt mak pak die ni ade share agaknye kt hospital serdang nunn...suke2 hati die nak panjat kosi...nak baring dlm katil baby...menjerit2 smbil lari2 satu wad tuh...adehhhh..keletah btl anakku itu..smpi jd kesygn nurse2 kat situ...**anak saya ni tiap2 hari dtg sepital ikut mak mentua sy...isteri adik ipar saya tuh kena dok sepital seminggu...**

okehhh...sblm mak terlupe nyahh...ni die hadiah dari nasazfrog a.k.a ina...tengkiu sgt2 coz ingt lg besday safiya...nak tau ape hadiah nye....

taraaaa..papan putih utk safiya conteng2...waaahhh...sgt suke safiya tu hokeh..hari2 die dok pegang papan putih die tuh kehulu kehilir...conteng2 smbil berckp dlm bahasa die sendiri yg aku blm brp nak paham ituhhh..

tgkla tuh...muke terharu kununnn...har har har har!

nampak x die lukis ape tuh....mcm gmbr rimau...mcm bukit bukau pon ade...ape2 je lah nok...janji die x bising kaco sy nak kemas rumah...
n'yway..thnx to nasaz a.k.a ina sbb bg hadiah yg very the precious for me kid nih...next year bg lagikk...wakakakaka!!! safiya ..nnt da besar bile da pandai baca blog mama ni..kena ingt kt auntie nasaz ni hokehh...mama n papa sygggg safiya... muahhhsss!!!

6 comments:

arianna adrizal said...

da bg signal eh.. hehe!
neway, tahniah.. dpt anak buah.
semoga berbuah2 lg la lps ni. hehehe... =p

fealize_eleanoer said...

anne :

wahh..berbuah2 ape kah itu? ;))

mama ranggie said...

hari khamis tu jugak,di sepital serdang tu,mak cik kite kehilangan bb die yg sulung..die x leh salin normal tp doc suh jugak normal,sampai bb lemas dlm perut!dan meninggal dlm perut!

Aleeya said...

uiksss safiya dpt hadiah ekk...sonokle dia tuh ekk...

alahai comelnya baby tu konfem bau wangi je kan

NOORHIDAYAH TERIDI said...

comeynye baby tu...baru 7 bulan pun dah tembam gitu..hehe..mine counting days la..ni pun dah besar sangat belly even baru 6 bulan

nasazfrog... said...

hehehe hadiah yang tak seberapa la yang.... ape pun enjoy.. ")