Thursday, July 31, 2008

hitam putih kehidupan katanyerrr


apa yang hitam..??
kopi o saya..kurang harga yerrr..
ape yang putih nyer..??
oat saya...
hari MALAS MAKAN NASI melanda lagi..
har har har har har..
layan kan ajela kesengalan saya ni ye...
hukhukhukhuk!!!!

Wednesday, July 30, 2008

korang nk try x...

korang...

nk try x...mak br je try 2 hari lps....

kalo uols nk try...sila lah..

http://www.perigiduit.com/?ref=fealize_eleanoer

ramai sgt yg dok rekemen kt mak yg tu yg ni..pening2...kadang2 sian gak sbb nak jaga hati member2 (**tp member2 nak ke jaga hati mak ni nyah..har har statement kalah mati nyah**) mmg teringin jgk nak tmbh2 pendptan selain wat kije yg skang ni...tp mak tgk yg ni mmg less risiko risiki ni la..sbb rm50 hengget je kan...makan pon kadang2 terbabas lebih dr rm50 nyah...

try la yo!...huhuiii!

Monday, July 28, 2008

layan gmbr yo!

safiya mcm da kurus sket kan...
die x brp nak makan sgt la skang...asek bermain je...susu pon minum sket je..kalo x paksa,mmg x habisla sebotol tu...

tgk tu org soh makan nasi...die gi makan paket cili sos...huhuhu
mr.jam maintain makan... :) **dlm hati die.."cantik x baju baru saya?"...har har har

muke saya yg x siap n bambams..n senyuman safiya yg plastik...skueng3x...
layannnzzzzzz!

Thursday, July 24, 2008

no titled!


i need somebody..to hug me
i need somebody to calm me down..
i need shoulder for me to cry for..
i need someone who can hear what i'm going to tell...
to tell this awful feeling inside..
this terrible feeling...
this sadness...
i can't face this anymore...
feel's like wanna "delete" myself...can i??
why's this feel kept coming to me..
why??? why???
***ada "somebody" tp "somebody" tu dok cite hal dlm kain kt org...ada kawan2 tp kawan2 dok under estimate...hanya Allah yg aku ade,pencinta sejati...

Monday, July 21, 2008

aku rindu lagi !



last week'n aku n family blk kg...aku nak gi kubur abah...tp asek x sempat je..slalunye kekangan tu dtg dari safiya...ditambah kesuntukan mase..rasa mcm sekejap sgt aku blk kg kali ni...nk gi kubur abah,x berani nk bawak safiya...nnt die demam n x bole tido mlm mcm dulu...

so utk mengubat hati aku yg rindu...time nk blk ke KL aku mintak mr.jam ikut lalu dalam...laluan kg....x yah ikut highway...so that aku bole tgk kubur abah dari dalam kete...

ye...aku dpt tgk kubur abah...hati kecik aku beri salam pada smue ahli kubur...salam aku pada abah beserta lambaian...aku lambai kubur abah...sambil bibir aku panggil.."abahhh"...aku nangis teresak2...aku hanya dpt tgk kubur abah dari dalam kete sambil kete berlalu pergi...aku sedekahkan fatihah sambil airmata laju turun di pipi....

safiya mcm paham...die mcm nk pujuk aku..die tgk aku then die sandarkan kepalanye ke dada aku...safiya rasa ape yg aku rasa,,, :(

mr.jam peluk bahu aku...tenangkan aku seadanya...

raya kali ni adalah yg pertama tanpa jeritan n riuh rendah suara abah :(

al fatihah utk abah...

John Hancock vs window shopping katenyerss!

hhaaa...kan katenyer tensi kan...ala...tensi x tau ke...TENSION la senang cite...so..nak pujuk hati sendiri..n nk menang di hati Mr. Jam(kununnye),aku pon menggedik kan diri ajak laki tgk wayang...hr khamis lps...kt GSC Alamanda...tgk cite nih...

besttt wooo cite nih...giler best ahhh...bapak giler babas nye besttt...aku yg hati tgh mega mandom ni..tgh gundah gelana ni..sgt sesuai nonton movie nih...mmg syiok hbs...korang nak tau???gi tgk sendirikk...maleh den nak cite...

lps habis tgk Hancock tu...laki mak gi ngada2 lak kunun2 nak tgk2 je kt al ikhsan tuh...windom shopping katenye...giler window ape nih...da nak tutup pon kedai tuh..da kol 9.45mlm...nk x nak mak layankan aje nyah...kang x ikut kan mula la mulutnye pok pek pok pek...mak pon membontot la die masuk ke dalam...hahhh?bontot???tettttttt!!! :D

kunun2 daku ni pon nak window shopping katenyer....ha..ni la die hasil window shopping aku yg x brp nak window tuh....

sandle safiya yg sgt2 kiut...aku cari yg paling kecik...kalo ikut kat saiz blkg tu ..Brazil size no 5....aku bajet2 safiya muat ni...rembat sepasang...skalinye sampai uma,safiya x muat...wakakakaka....harus tukar balik saiz ni..resit mana resittt...!!!

aku rembat yg pinky nih...very vogueyy the vasssssseeee!!!Nike hokehhhh...time ni rembat je nihh..x tgk harga...wahhh caraaaa!

haaa...kan kate nak amik hati mr.jam kan...aku suke tgk baju ni...tp aku soh jgk die tgk2 baju2 yg lain kalo ade yg berkenan di hati....last2 die pon berminat kt baju nih...amik satu...mase ni pon x perasan harga die brp...
skalinye bile gi bayar....haaa...amik ko...window shopping aku...window la sgt...RM167 hokehhhh...wahhh...terpanjat dinding mak,nyah...tp xpe...sebbaik mmg ade rezeki lebih....den ni mmg x de istilah2 window2 shopping nih...x jadinye window..yg jadinye door ke rooftop ke...huhuhuhuhu!!!!

esoknye..mak gi Alamanda dgn opismate mak...gi tukar saiz...wakakakaka...dpt rembat yg pinky jugekkk...yg ni Brazil size 7.lps tu gi "window shopping" lagi katenye...window shopping yg "terbeli" kasut lagi...muahahahaha!!!mak terlupe nak snap gmbr kasut tu nyah...very the sale hokeh...50-70% tau..mmg giler rambang mata tgk sale2 ni smue...mmg penyakit berjangkit btl la member mak tu kasi jangkit!tapi xpe...mak wat kasut tu gi kije nye hokeh...nnt mak letak gmbr kat sini....tunggguuu!!!
sekian cerite Hancock n Window Shopping saya... :D !

Wednesday, July 16, 2008

baik x saya??


punyer ler bohhsaaann asek makan nasi jek...
hari ni saya cipta sejarah..
bawak bekal biskut n roti dari rumah..
biskut tu mkn pagi ni je..cicah dgn teh o kurang harga..ehh..kurang gula!
n roti tu mkn tghari je kang..siap letak tuna hokehhh!
roti tu ade 1 setgh set je ye kengkawan...
lg 1 setgh set ade kt mr.jam sbb die pon nak jgk pg td...
alang2 bosan makan nasi je hari2..
baik sy amik kesmptn ni utk diet nasi...
kalo bole tahan la...n kalo tahan nasfsu la..
har har har har har !
**nak ke??x dapekk nyer dowhhh!!! :D

Monday, July 14, 2008

safiya nak adik ...

wat masa ni...aku x nak lg ingt ape2 yang menyakitkan hati aku...yg buat hati aku sendu...

wat mase ni...aku jez nak tumpu pada anak aku...dan sepenuh keupayaan aku utk bahagiakan family aku...

semlm...aku n safiya...gi playground....

safiya suke sgt main2 kat situ...die pon turut terlompat2...gelak2 tgk budak2 lain..mcm seolah2 die ingtkan budak2 tu main dgn die skali..die dok pandang je org tu geng dgn org ni..yg tuh main2 dgn yg nih...tp die dok sorang2 je main dgn mama nye.... :( sayu nye rasa hati...aku mcm dpt rasa die nak kan kawan...yg boleh temankan die main2 kt situ...

mase nak blk tuh...aku pimpin tgn die...die x mengamuk nk blk tuh...die menurut je tgn aku yg pimpin die tuh...yg x tahan skali...die dok pandang bwh je mase menapak blk ke uma tuh...skali skala je die pandang aku n pandang langit cari "bird"...isskkk...sayu nye hati aku...mmg aku dpt rasakan die mcm sunyi...

mungkin korang yang baca entry ni x rasa pape...x rasa yg safiya x sunyi...hakikatnya..aku sbg mama die...dpt rasa ape yg die cube nak smpikan...dpt lihat pengertian dari raut mata die...
hhhmmmm....

Friday, July 11, 2008

untitled!


menangkanlah die....

kalau itu yang kau mahu...

teruskan layanan2 n sikap kau pada die...

atas tiket "kakak angkat" yang kau guna!!!

kalau aku..smue nye salah semata..
aku benci nak mengadap smue ni lagi....

JANGAN CABAR KEMAMPUAN AKU !!!!!

Wednesday, July 09, 2008

takde tajuk...

hati aku cube nak mengelakkan perasaan ni..
puas dah aku pujuk hati ni supaya menidakkan ape yg bermain dlm pale otak nihh...

aku tahu bukan2 calang setan yg tgh ganggu otak aku skang ni...setan pangkat Lt Colonel okehh...dugaan...mmg btl2 dugaan....sgt2 mencabar kredibiliti aku sbg seorg islam...

aku rasa mcm kepercayaan yang aku berikan telah disalahgunakan...ataupon mungkinkah mainan perasaan aku shj???

hati aku betul2 pedih melihatkan permainan itu...terasa diri ini seolah2 x wujud di antara mereka....suara2 yg lembut antara sesama mereka,gurauan2 yg dtimbulkan...adakah atas landasan hubungan sesama islam atau hubungan rakan perniagaan atau hubungan apakah itu??..aduuhhh...adakah itu masih lagi mainan perasaan aku semata2???

die tetap mengatakan itu hanya kemesraan tanpa apa2 perasaan...sejujurnya,aku sbg prempuan...mengatakan kemesraan itu bukan tanpa sbrg perasaan..come on la...aku perempuan,die perempuan..awak tu lelaki..x kan lah x nampak2 lg..

masakan tidak, suara2 yg lembut selalu menghiasi perbualan sesama mereka...bermanja2,bergurausenda...

ARGGGHHHH..apakah aku terlalu percaya pada die n perempuan itu??? mahu sahaja aku goda suami nya supaya die rasa ape yg aku rasa...tp aku bukan tolol...aku bukannye bodoh...n aku percaya pada jodoh ketentuan Allah...n slagi boleh aku pertahankan..aku tetap pertahankan hingga hujung nyawa....demi cinta kite..demi anugerah kite yg masih x fhm ape2...

tapi....

aku manusia biasa... :(( aku sungguh lemah....aku hanya mampu memerhati "permainan" ini n mendengar suara2 mencairkan perasaan sesama mereka ...

kejikah aku kerana hanya mampu melihat,memerhati,memendam rasa n mendendami.... :(

smpi bile harus aku simpan rasa ini bersarang di hati...
pedihnye ya allah :(( padaMu aku tangisi...

**wajah2 kesygnku!

Tuesday, July 08, 2008

tahniah n tq nasaz! ;)

syukur alhamdulillah..isteri adik ipar saya slmt melahirkan anak walaupon tidak cukup bulan..nape tak cukup bulan? sbb die di diagnosed ade darah tinggi...nape kena darah tinggi? sbb die makan durian byk sgt...die ditahan di hospital sbb kena paksa beranak...nape kena paksa beranak??sbb x nak mak n anak kena sawan n nak elak otak anak rosak...hukhukhuk...

mulanya die ingat die boleh beranak normal..dr pon masukkan ubat ikut bawah sebyk 3 kali...kali ke tiga ubat da x bole masuk kerana bhgn bawah nye da mengeras....so...no choi lorr...kena operate...((** aku pon dulu kena operate...sakitnye kesan operate tu masih ku ingt lg...tapi lps sebulan aku da gi shopping..wakakakaka!!**))

inilah die baby of ija n ejan... :D kiut kan.lahir pada 5 Julai 08 pkl 6ptg..aku pulak yg hover excited hokehhh...muka baby ni sejibik muka bapakkknyer....sehati sejawa okehh..tenang je kan muka bby tido..kena hekon lak tuh...syiokk je titonnn..rasa mcm tinginnn je nak bby lagikkk...mr.Jam asek bg signal je bile safiya nak ade kawan main2...br mak nak pasang badan ni nokss...da kena nak bina badan balik...alerrhaiii!!!sabor je lahh!

walaupon x cukup bulan...jgn terpanjat okehh...bby ni berat 2.88kg tawww...tu br 7 bulan...cube tuan puan bygkan kalo cukup 9 bulan 10hari...mau 4kg i rasa...huhuhu...safiya dulu genap 9 bulan..3.6kg...tu terawal 2 minggu tuh...da x sabar sgt anakku itu nak tgk dunia.. :)

alamak...bantal safiya kena culikkk...haa..tu hadiah dari kak izan mase besday safiya...xpelahh...kasi bby baru pinjam sat...

inilah die isteri adik ipar saya...ekceli isteri adik ipar saya tua 3 tahun dari saya...tapi xpe..da jodoh adik ipar saya dgn die kan...cinta x kenal usia...apa ade pd usia..cume nombor semata2...ewahhh..bermadah lak ecehhh!

hhhaaa...inilah die budak yang x tau malu..yang buat hospital serdang tu mcm opis mak pak die sendiri...die ingt mak pak die ni ade share agaknye kt hospital serdang nunn...suke2 hati die nak panjat kosi...nak baring dlm katil baby...menjerit2 smbil lari2 satu wad tuh...adehhhh..keletah btl anakku itu..smpi jd kesygn nurse2 kat situ...**anak saya ni tiap2 hari dtg sepital ikut mak mentua sy...isteri adik ipar saya tuh kena dok sepital seminggu...**

okehhh...sblm mak terlupe nyahh...ni die hadiah dari nasazfrog a.k.a ina...tengkiu sgt2 coz ingt lg besday safiya...nak tau ape hadiah nye....

taraaaa..papan putih utk safiya conteng2...waaahhh...sgt suke safiya tu hokeh..hari2 die dok pegang papan putih die tuh kehulu kehilir...conteng2 smbil berckp dlm bahasa die sendiri yg aku blm brp nak paham ituhhh..

tgkla tuh...muke terharu kununnn...har har har har!

nampak x die lukis ape tuh....mcm gmbr rimau...mcm bukit bukau pon ade...ape2 je lah nok...janji die x bising kaco sy nak kemas rumah...
n'yway..thnx to nasaz a.k.a ina sbb bg hadiah yg very the precious for me kid nih...next year bg lagikk...wakakakaka!!! safiya ..nnt da besar bile da pandai baca blog mama ni..kena ingt kt auntie nasaz ni hokehh...mama n papa sygggg safiya... muahhhsss!!!

Friday, July 04, 2008

"..aku sanggup keluar dgn beruk!"

tgk entry mcm ape je tajuk tu kan..

bkn ape..teringat kawan2 wat modelling dulu..rasa hati ni mcm nak wat modelling balik..ntah ..agaknye sbb perasaan ni tgh x stabil kots..gerammm...hahahaha...

ni kawan saya..Vig.nama btl Vigneswaran anak kpd Loga @ Loganathan Alleycats tuh..die ni partner kegemaran sy mase wat modelling dulu...sy suke die sbb die ensem..suke gitu jela...xdela babitkan hati n perasaan...huhuhhuk!

ayat die dlm iklan Celcom...

"...kalau betul...aku sanggup keluar dengan beruk!"

hahaha...aku sanggup ke ???giler soklan x bole blah..

***sori ye,sy sdg agak mental sket..hiks!

MALAS YE???


KALO KO MALAS TGK MUKE AKU..

AKU SERIBU KALI LAGI MALASSSSSS NK TGK MUKE KO..PHMMMM X???

BOLEH BLAH LA WEHHHH!!!!

Tuesday, July 01, 2008

cantik x fetty edit? ;)


cantik x fetty punyer artwork nih...??
pd saya cantik sgt...pandai die wat artwork nih...
so sesapa yg nak hire die jadi photographer ke,tkg edit gmbr ke..die ni mmg best..harga pon ok...hasil tgn pon ok even baru bljr n menyelami lubuk emas dlm photoshooting nih.. ;) ***sy mmg suke promote bisnes org melayu yg hasilnye best2***

sy suke banget...gegegegegegegeg!!!!