Monday, June 30, 2008

makan2 dan panjat2...

wahhh...tgk entry lain macam je tajuk nye kannn..

heheh...jgn slh phm yek...nk cite psl my lil princess tu la sape lg ...harusla btl x noks!weols makan2 bekpes kt kedai mamak berjauhan..ehh..mamak berdekatan la, hiksss.safiya pon sibuk nak mkn jgk pdhal sblm kuar bekpes tu aku da kasi die makan dulu kt uma...sbg langkah kesltmn n kaedah persenyawaan..cewahhh...dr rumah awal2 aku bwk spare biskut safiya dlm beg n kami pon bole la makan dgn senang lenangnye sbb die x dpt nak kaco2..huhuhuhuhu!

senyum la sket safiya...

hhaaa...senyum ponn..mana x senyum..papanye punyer kamera hp...kalo dgn papanye safiya ni mmg gedixxx okeehhh !!
ok..sebbaik nak senyum jgk kt kamera hp mamanye...heheh..cyg die bucuk3x...
hhaa...ni pulak kisah memanjat...bile da dpt kaki ni..ya allah..segala mak nenek yg bole kaki die panjat..smue die nak panjat...adooiiyaiii (amik statement vp)...tgk tu betapa girang die menuju puncak...papa die terpaksa la jadi sukurity guard bahagian tangga...lalalalala...
safiya ni mmg berani sgt tau..tu tgk tu pale kunun nak tgk bwh..tu yg takut watnye tergolek ke bawah noks...harus kepala tersembam dulu...adoiiii!!!
sabar la hatiku tgk karenah anak ku ini...huhhhhhh!
kami da beli n da pon pasang blocking tangga tu ..beli kat anakku...nnt aku tyg gmbr nye yekk...padan muke safiya x dpt panjat tangga lagi...senang sket hati den...lalalalalala!!!

Wednesday, June 25, 2008

kakak angkat saya xcident!


ni kakak angkat saya...kak sal kesayangan saya...

die excident baru2 nih..mase kejadian berlaku ..die br lps amik anak2 die dari sekolah n nak balik rumah.sampai kt bulatan Mardi ade satu penunggang motor ni,mcm teragak2 nak jalan terus..tgk mcm tu,kak sal tekan la minyak ingatkan die bg kak sal jalan dulu..alih2 motor tu pon rupenye pulas minyak jgk...nak elakkan moto tu punyer pasal,kereta kak sal naik bukit n terus terbalik empat tayar ke atas...

sebbaik org ramai kt padang bola situ...diorang kuarkan kak sal n anak2 nye cpt2 dr dlm kete coz minyak da tumpah2...keadaan kak sal mase tu semi-kritikal coz bleeding byk sgt...

yang saya x bole lupe menurut cite anak2 nye..kak sal mcm da nak putus nyawa..saya antara org yg parkinson bile dgr berite tuh n terus pecut ke hospital serdang..


alhamdulillah...allah masih nak pjgkan nyawanya...die slmt n da sembuh n now da kembali bertugas spt biasa stlh 2 minggu mc.. :D
alhamdulillah ! ;)

Wednesday, June 18, 2008

estee lauder model search part 3...

sebelum nak cite ni..aku nak gelak lagi skalikkk...
hahahahahahaa!!! sebab ape aku gelak...sebab aku suker nak gelak lah...
sorilah aku lmbt update,bkn ape ..kebizian melanda...ni pon br habis bengkel,sgt menjengkelkan okehhhh...fuhhh..penat otak mak,nyah!
sbnrnye aku segan nk tunjuk gmbor2 aku fotoshoot ni sbb x cantik pon..ditambah dgn style aku yg dah x pandai lg dah nak berposing sbb hampir dua tahun tgglkan shooting mooting niehh!!..korang pon sila gelak okehhh... har har har har !!!
saya suke gmbr nih !

dan jugak gmbr nih....

yang ni so so jeks!

ni gmbor aku sakit blkg...muaahahahaha!

ni gmbor aku cekak pinggang marah safiya...hehehe!

ni muke aku time goda mr.jam kesayangan guwe !...hiks!

aku klakor,rasa geli hati tgk gmbor ni..motipp ape ntah pegang bahu.sila gelak!! hahahahaha!!

yang ni lak...ermmm...ntah...xready sbnrnye mase nih...

ni kunun2 jemala patik sakit,tuanku!!! :))

x suke tgk gmbor nih...apsal ekk..ntah !

ni pon x brp suke sgt!

yang ni jgk!
ni gmbor iklan Colgate! hukhuk(doplohpat juta kali)

oleh sbb aku suke gmbor tuh..aku pon letakkan kt sblh tv dan di sisi lilin kaki safiya..haaa..lilin kaki safiya tu kami buat mase genap umur safiya setahun...kiut kan...va va va va!!!
saya tau gmbr saya x lawa okehhh...diam2 sudaaa!..opss..telebih pulakk! :D
ok geng...adios..aku nak berambus..
chalooo beteh! ;)

Monday, June 16, 2008

estee lauder model search part 2...

jeng jeng jeng.....

tibe la hari yang dijanjikan..tarikhnye 15 Jun..aku dikehendaki menghadirkan diri ke Contest Estee Lauder Model Search...jap nak gelak jap...hahahahahakkkk!

cam ntah hape2 je kan ..model search kunun...perut da la PJK...("perut jalan ke depan")..sila gelak okehhh...mmg perut saya agak boroi lps lahirkan safiya...c'mon..give me sometime okekkk...i akan pasang badan...last year da puehhh bina badan ni haa...lps ni i akan jaga badan i ni betui2x..sila jeles **walaupon blm jadik kenyataan lg..** hikss!

tgk tu ha...tgk banner pon mak da kecut okekk...dulu mase Felisa Beauty make over..walopon dapat finalist top 10, xdela rasanye kecut ginikkk...ntah nape apsal lak mcm ade rama2 dlm perut nihh...hukhuk!seriously babe,aku x tau pon psl contest ni..even ade ads kt 8tv pon aku x tau..bile ade member bgtau td br aku tau..kalo x ,mmg zero lgsg psl benda nih...

aku wat lawak dgn safiya dlm kete seblm gerak ke Mahkota Parade..."ape lagi bala2 tentera ku..aku bunyi je terus gerakkkk!!"..bak kate bang Billl!.. ;))

sape jadi mangsa aku kena amikkan segala gmbr mak nenek kt sini...kalo bukan si Arif..adik aku yg bongsu...upah die senang je..upah die duit minyak motor....

ye..muka saya kena analysed...ntah ape die kate agaknye...muke ngok ngek hidung kemek kottt...

antara peserta2 yang hadir ye!

turn aku kena makeup...

ok x Joyce(**nama makeup artist tu) makeupkan sy?,,,huhuhuhu

nama mamat cine ni aku da lupe...tp time ni turn die wat rambut aku...sembur sana gulung sini...

taraaaa...!!! da siap....ok x baju tuh...baju tu sgt pendek ok...tu psl sy pesan adik sy jgn amik gmbr kaki skali...sbb sy x suke pakai pendek2 ni sbnrnye...sbb nnt kaki sy nampak lagi pendek...caranyeerrrr...ecehhh!!

time ni da setel....otw nak gi makan...saya suke gmbr sy dgn safiya nih coz nmpk very the loving!

tgk tu safiya dera papa die...dukung x nak..dok atas bahu suke giler...huhu!
cubaan amik gmbr sendiri dlm lift lps nak blk tuh...perut da kenyang...blk la cpt2....
****nak tgk hasil gmbr2 fotoshoot semlm??tgguuuuuu...bersambung ke part 3...hikss!

estee lauder model search part 1...

wahhh....tgk tajuk da tau gedixxx...besa ler mak kan giler glamer...hahahahakkk!

lama btl kan aku x update...byknye sarang labah2 kt sana sini...ehh..sarang semut pon ade...hakkss!

kali ni entry aku ade part2 okehh...yg sbnrnye 2 minggu sudah aku ade beli perfume estee lauder limited edition n aku pon belikan utk mr.jam jgk(hubby aku la tuh) ..belikan utk die for men punyer la xkan nak belikan for women lak kan...x psl2 kang bertukar spesies kannnn...

perfume laki den lupo lak nak snap gmbornye...excited siot...beli dua perfume tu regenye 3angka la..maleh den nak bg spesifik figure sbb ade org yg bc entry ni ckp hambo ni suko riak2 bagai..lantak ler deme!

mase da beli kt mahkota parade tu cina tu ckp.."miss..u know what..u entitled for 1 entry to be 1 of the contestant for Estee Lauder Model Search!..u wanna have a shot??.." die bgtau aku smbil aku terkebil2...laa..ade peraduan rupenye..."i'm not qualified la miss...i'm fat.." aku bgtau die..tp mata tu dok pandang2 jgk la ads yg die tunjuk atas meja sblh kanan tuh...tgk pulak cth model yg bergambor tu alahai...kurusnye nak banding dgn aku yg raksasa niehhh...jauhla panggang dari apinye...die ckp lg "ehh..ur not fat la miss...plus this contest got 2 different section bla bla bla..." die dok menerangkan kt aku...

aku pandang mr.jam..mr.jam dok pandang2 aku atas bwh..."mama nak ke?"..."nape x boleh ehh??"...kalo nak teruskan la..papa ok jek..." ...yahoooo aku pon amik pen isi borang tuh dgn kepoyoan yg jelas terserlah...si safiya da dok pegang2 kaki aku mintak dukung..hukhukhuk2...tepi sket safiya mama nak jalankan misi nihh..

yg benor nye da lama sgt da aku x buat any photoshoot nihh...da kejung rasanye nak tonggang tonggek buntut nak bergmbor...huhuhu...tgh2 isi form tu pon rasa mcm yakin x yakin je..tp bile pk2 blk apa salahnye...da duit aku kan..suke aku la nak wat ape...plus,dpt la aku gmbr2 kenangan ber"photoshoot" slps genap sethn kelahiran Camelia ku terchenttaaa....lgpon aku bukannye bajet lgsg nak menang...jez try suker2x laki tiri mak bapak aku jekkss...sape nak marah kan..laki mak pon da izinkan...so..ade sape nak marah..sila jalannnn!depan ade traffic lite amik kiri masuk gaung yekk !


cantik kan botol perfume nih...aku mmg suke kumpul benda2 limited edition nih..aku suke sbbbbb.... aku suke la...ape lagikk...gegegegege!


motippp amik gmbor Nissan Murano niehh??xde motipp pape ..saje je nk tunjuk kete idaman den selain BMW 3 series...boleh ke dapat nihh...tepuk dada tepuk muntuttt...tu aku tepuk aku nye la..korang tepukla yak korang sendirikkk...hahahaha...

bersambung ke part 2...tunggguuuu!!!!

Monday, June 09, 2008

saya nak tergelak nihhhh....

uolsss...

saya nak tergelak tgk gmbr nih..
x tau la pulak uols nak tergelak ke x...

sbb lps saya snap aje gmbr nih,terus saya terbahak2 gelak setan...ehh setan gelak...ehh..ape2 je lah...

x tau la nak panggil tema gambo ni tema ape yekkk...
uols rasa tema ape...

mcm penyanyi bile larut malam pon ada...
tara kutcha tara kutcha cha cha...

mcm muka berlagak bagus pon ade...mcm kerek pon ade...

hahahahaha..x tau la wehh nak ckp mcm mane nih..siap gantung henset kt leher...hakhakhakhak!

uols tgk la sendirikkkk..

**sila abaikan rambut nye yang kuranggggg ituhh n abaikan jugak ciuman cinta dari en nyamuxxx kt dahinye itu okekkk !***

ekekekeke!

Wednesday, June 04, 2008

nenonngg nenonngg beri laluan beri laluan...


mama...safiya nak gi sekolah ni..

safiya gi dulu yekkk..mama jaga diri baek2 tau...((**pulak !!! ** ))

eh mama...safiya masuk sekolah memandu ke ?

sekolah memandu pon sekolah memandu lahh mama...janji gi "sekolah"...nenonggg nenongg nenonggg nenonnggg !!!

*****alahai anak aku da besar dahh ! ;))

$$$$$$ --> alhamdulillah harga minyak NAIK...dah tentu aku berusaha lebih keras lagi utk naikkan INCOME aku...x kuasa aku nak marah2 kerajaan..buang masa buang tenaga jek!