Wednesday, April 30, 2008

kisah safiya lagikkkk !!! ;))

koranggg....

hepinyer aku wehhhh...

nak tau x apsal...

safiya da BERJALAN wehhhhhh!!!..sukenye aku...tarikh keramat tu ialah pada 24.4.2008...siap aku tanda dalam diary okehhhh...terharu btl tgk die menapak...mengalir air mata siot...bukan sedih tauuu...tpi x tau la nape bole terkuar air mata....hahahaha...poyo la safiya nyer mama nih...

lagi satu...nak cite lagi nih...sbb teruja kan..ahakssss...29.4.2008 aku ternampak gigi safiya....hahahahaha...suka lagi sekalikkkk....tapi gigi atas kuar dulu,baru sebatang nk kuar...mentua aku ckp kalo baby kuar gigi atas dulu maknanye bby tu nanti bile besar kelak akan jadi kuat memerintah...ala...x kesa la..janji anak aku normal and da ok kuar gigi....hihihihikssss....risau gak memula tu sbb safiya x kuar2 lagi giginye...kengkawannye yg lain ade yg 6 bln lagi da kuar giginyersss...

xpe2...yg penting semuenye ok dan perkembangannye normal gituhhh..kan?anyway i'm hepi...hepi3x....hepi sesgt smpi lupe nak amik gmbr safiya berjalan and amik gmbr gigi safiya.ahakss..nnt aku amik gmbrnye dan letak kt post next ok..!

sayang safiya mama.....MMUUAAHHHH !!!!

Thursday, April 24, 2008

Bio Aura...

hye korang...

as a loving wife to my wonderful husband...( cewaahhh !! )... aku dgn niat membantu perniagaan suami... ingin menolong beliaw mempromosi kan benda nih :

ini adalah Hi-Tech Water System yang dinamakan Bio Aura...sape2 yg nak ada aura kena la minum air dari waterfilter ni...hahaha... yang bagusnya air ini ialah Ph nya menghampiri air zam-zam.of coz la x bole dpt nak setanding dgn air zam-zam tp nak hampir2 tu kire okla kan...Ph air ni 9Ph lebihkurang,manakala air zam-zam pula 11Ph.

kelebihan air dari sistem tapisan ni adalah air nye mempunyai kandungan oksigen yg sgt tinggi di mana molekul2nya bersaiz nano yang membolehkan oksigen mempunyai peluang yg lebih tinggi utk memasuki membran sel darah kite.dengan itu perjalanan oksigen ke seluruh badan menjadi lebih lancar.dan yang paling best sekali,air tapisan ini adalah sgt bagus utk bayi2 & kanak2 kerana berkemampuan mencerahkan minda anak2.

lagi ape ekkkk...hmmm...utk org2 yang berpenyakit sakit buah pinggang,gout,kencing manis,darh tinggi,resdung,senggugut dan byk lagi penyakit2 kronik yg lain digalakkan minum air tapisan nih...

nak cite psl benda ni,byk sgt kelebihannya...boleh tgk kat website nih :Bio Aura

sape2 yang berminat nak beli boleh YM saya...id saya fealize1010.ataupon call saya 016-2246256.harga nye rm2400,tp utk kengkawan blog..saya juai rm2100 sajorkkk..boleh buat ansuran yo...rm100 kali 24bulan..sape yg nk tlg jualkan pon saya bagi manissss !! ngeh ngeh ngeh2x...

ok..daaa !

p/s : 9/10 rezeki datangnye dari perniagaan..itu janji Allah pada kite...

Tuesday, April 22, 2008

eeeiii...diorang ni ingt girl ni x de mak bapak ke haaa???

insaf btl tgk video nih....

kalo ye pon die ni peragut,jgn letak undang2 dalam tangan kite...Polis kan ade!

kalo ye pon die penzina,bkn selayak nye kite hukum die mcm tu cara.andainye Hudud dilaksanakan pon,biar mereka yg layak sahaja yg boleh menghakimi die...

bukannye cara begini..melayakkan hukuman di tgn sendiri...girl ni pon ade mak bapak..ape kite rasa kalo yg terjadi tu berlaku pada anak kite...sudah tentu kite meroyan....

napela manusia skang da jadi mcm ni..

dunia..owh dunia....

:(

****ya allah,jauhkanlah anak aku dari kejadian2 sebegini..Kau lah Yang Maha Berkuasa !

Thursday, April 17, 2008

hampanyer...

penah x korang rasa hampa?

rasa tertipu?

rasa di budak2kan...

sbg cth nye...aku...

aku tgh hampa skang...disebabkan permainan duniawi...

xpela...

bukan rezeki aku...

kalo Allah da kate bukan rezeki kite...nasi kt tgn da nk smpi mulut pon bole jatuh bertaburan...

kan?

xpe...at least aku ade some experience..

utk tgk yg mana btl2 kawan..."masa" ni la bole tgk tu smue

kawan mase senang dan mase susah...

La illa ha illa anta subha naka inni kuntum minazzolimin...

aku tabah,aku yakin jalan ni x salah !

gud luck utk aku ! :D

Wednesday, April 09, 2008

ini safiya saya...


ini safiya saya...die baru lps mandi...sejukkkkk katenyer.. :D


ini sandle safiya saya...kiut x? :D


ini safiya saya yang da tererr pegang botol susu secara solo,x perlu bantuan mamanye secara berduet,atau bantuan papanye secara berjemaah...


ini safiya saya mase tgh jawab soklan saya..."who is Safiya Camelia?"...dgn cargasnya die akan angkat tangan... heheh :D


ini safiya saya mase kena jaundice dulu...sgt sedih saya ok....bygkanlah sedara sedara..saya berkain batik dan berbaju sejuk serta dahi berparam,dtg hospital melawat anak saya yg kena tahan di NICU sbb bacaan jaundice nye hampir ke angka 30pt.angka normal 4pt saje ok...saya rasa sgt sayu,sedih,hiba dan rasa mcm nak kena meroyan pon ade...sgt terganggu ok...

tapi skang saya amat suke...sbb safiya saya skang adalah seorang yg sgt cantik dan berbudi pekerti...hahaha...ye ke...yelahhh...betul...x tipu...rindunye kat safiya...cpt la balik...

ok..bye :D