Wednesday, March 19, 2008

Beauty Bride tuhhhh ...heheh !



salamz utk smue...

seperti yang saya janjikan dalam previous post sblm nih...saya ade sebutkan mengenai projek saya ....hahaha....ni la die projeknye...ANDAMAN DAN KECANTIKAN....mak jadik wedding planner tau a.k.a makeup artist. :D

alhamdulillah,saya telah berjaya melepasi ujian sbg makeup artist setelah menjalani kursus selama 2 minggu di Orked Bridal...walaupon telah berkursus,anyway bagi saya,pengalaman yg benar2 berharga sbrnye adalah di sepanjang karier baru saya ni kelak.tu adalah ujian & pengalaman yg x ternilai harganye...btl x?
kalo nak diceritakan psl pengorbanan,mmg harusla byk yg dikorbankan.utk menjalani kursus tu sahaja memakan angka ribuan RM,dan brg2 makeup nye jgk mencecah ribuan jugak,tidak boleh dibeli yg sembarangan dan murahan.harusla pakai yg branded kan...such as Krayolan Dermacolor Dermacos MAC etc....dan yang saya bangga sekali ialah..suami saya sgt memberi galakan kepada saya dan mcm x percaya yg safiya pon pandai membawa diri mase saya terpaksa letakkan die di rumah mak mentua semasa kelangsungan kelas makeup itu.huhu,baiknye anak dara ku itu.

so,di sini saya ingin memaklumkan yang saya sedia menerima tempahan utk makeup,pakaian pengantin ,pelamin dan ape2 saje yang berkaitan dengan majlis perkahwinan atau pon function2.

ni die blog terbaru saya--- > **~ Beauty Brides ~** Blog ini akan saya update dari semasa ke semasa....
jgn lupe add link saya ni di blog korang okeh...tlg sesama melayu berniaga ..heheh..semoga melayu TIDAK mudah lupa...the same goes to me !
so..to acai...to dosh...and for those yg blm kawin tuh...heheh...kalo nak kawin tu amikla pakej kat i ok... :D
daaa!!!

12 comments:

budak gumok said...

musti tolong ini melayu...dia melayu kita musti tolong. tapi ini melayu mau tolong sama kita ka?...

bule..nanti aku tolong promote. sejam aku cas singgit. tolong kenagkawannyer pasal. kira murah la tu. Biasa kalu bkn kengkawan aku cas doplopat inggit.

fealize_eleanoer said...

budak gumok :

heheh....boleh2...bisa diatur...

:D

Aleeya said...

wahhhh bejaya jadik mak andam ke nihhh, aku yakin mekap ko cantek..sbb ko pun cantek hehehe, syg aku dah kawen..klo dak lama dah aku mintak tolong ko mekapkan aku ..hehhehe

fealize, nnt aku add link baru ko tu..

fealize_eleanoer said...

aleeya :

heheh...tengkiu...tengkiu

faisal said...

slm wak,hehehe..:)
waaaa, kagum2, bagus sungguh dapat buka kedai sendiri..:) sy doakan semua semuanya berjalan dengan baik..kalau dah tiba masa sy nnti, sy pasti bagi sokongan punye,hehehe..all the best wak tau..

*bangga betul ada kawan yg ada butik dan jadi mak andam ni..:)nnti sy update link ye..

lindosh said...

uih.. saya nak kawen nanti leh dapat diskaun bape percent eh? nak murah2 nya hahah

mama ranggie said...

tahniah sayang!

wish u gud luck!

nasazfrog... said...

yang.... aku cukup kagum dgn ko la,, yang aku ni minat make up, tapi tak reti nak make up muke org.. ape pu semoga ko berjaya kelak ok,,,

13may said...

wah! selamat maju jaya!

viruspadu said...

tahniah

sy mmg suka org melayu meniaga ni

semoga bisnes akan terus maju

chaiyok2

fealize_eleanoer said...

ehehmmm...

tengkiu kengkawan...

sama2 la support bisnes melayu okekkk..

belilah barangan buatan malaysia@melayu....hua hua hua48kali...

utk kengkawan blog...of coz saya akan bg diskaun..Baikkk Punyaaa !!

puterikurekure said...

wah wah wahhh....

congrats ye awak! cantek la butik u! i like!!!