Thursday, March 27, 2008

ini kawan kite...dgn anaknye...

ini ialah kawan kite..



nama kawan kite Shazlina..
kite panggil die "mencari Sharlinie"... :D


ini anak die ..namanye kalo x silap Muhd Wafiyy Hazim...shaz,kalo salah tlg jolokkan yek... hikss.. siap ade bubbles lagi dari mulut wafiyy..kuar bubble,senyum sambil kontrol machurrr...ok x? :D

mase ni kite gi dating dgn die kat Mc' D JJ Maluri..
together gether dgn laki kitaorg...



ni pulak anak daraku Safiya Camelia kunun2 terer makan fries...kite da isap2 dulu garam2 nye baru bagi die...punyerla die soke pastu berlagak mcm org besar,makan2 sambil borak2 dgn geng baru ... si wafiyy.ntah ape yg diborakkan kan kite pon xtau..tapi mcm terperasan anak dara ku itu kenyit2 dua2 belah mata kat wafiyy...erkksss....terpikat ke syg dgn teruna ittteewww...

aahaksss..

Tuesday, March 25, 2008

hari ni saya sedih....


kenapa beri harapan palsu..

jika sbnrnye tidak mahu...

kenapa beri janji dusta...

jika mulut membyg nista...


ape sbnrnye yg kau mahu...

ape sbnrnye yg nak dibukti...

ape yg nak disaksi...

ape yg perlu laggiiiiiii???


sungguh...

sungguh aku sedih...


nak buat ape...

nak buat mcm mane...

nak start semula dari mana....


teruskan...

atau berpatah balik...

memakan rasa,memakan jiwa,memakan kari..ehh ape kari pulak nihhh....


layankan lah ajer...

jeritan batinku...

semoga tuhan...

memberi ketabahan..

dan kekuatan...

utk aku hadapi masa depan.....

Wednesday, March 19, 2008

Beauty Bride tuhhhh ...heheh !



salamz utk smue...

seperti yang saya janjikan dalam previous post sblm nih...saya ade sebutkan mengenai projek saya ....hahaha....ni la die projeknye...ANDAMAN DAN KECANTIKAN....mak jadik wedding planner tau a.k.a makeup artist. :D

alhamdulillah,saya telah berjaya melepasi ujian sbg makeup artist setelah menjalani kursus selama 2 minggu di Orked Bridal...walaupon telah berkursus,anyway bagi saya,pengalaman yg benar2 berharga sbrnye adalah di sepanjang karier baru saya ni kelak.tu adalah ujian & pengalaman yg x ternilai harganye...btl x?
kalo nak diceritakan psl pengorbanan,mmg harusla byk yg dikorbankan.utk menjalani kursus tu sahaja memakan angka ribuan RM,dan brg2 makeup nye jgk mencecah ribuan jugak,tidak boleh dibeli yg sembarangan dan murahan.harusla pakai yg branded kan...such as Krayolan Dermacolor Dermacos MAC etc....dan yang saya bangga sekali ialah..suami saya sgt memberi galakan kepada saya dan mcm x percaya yg safiya pon pandai membawa diri mase saya terpaksa letakkan die di rumah mak mentua semasa kelangsungan kelas makeup itu.huhu,baiknye anak dara ku itu.

so,di sini saya ingin memaklumkan yang saya sedia menerima tempahan utk makeup,pakaian pengantin ,pelamin dan ape2 saje yang berkaitan dengan majlis perkahwinan atau pon function2.

ni die blog terbaru saya--- > **~ Beauty Brides ~** Blog ini akan saya update dari semasa ke semasa....
jgn lupe add link saya ni di blog korang okeh...tlg sesama melayu berniaga ..heheh..semoga melayu TIDAK mudah lupa...the same goes to me !
so..to acai...to dosh...and for those yg blm kawin tuh...heheh...kalo nak kawin tu amikla pakej kat i ok... :D
daaa!!!

Tuesday, March 18, 2008

kisah burung accident...huhu !


hye korang,

sorilah,x menyempat2 nak update.al maklumla,aku yg paling bz mengalahkan Obama..heheh boleh?

padan muke aku kena sound setempek dgn Dosh.

byk mende nak cite,tp memandangkan laki aku otw nk amik aku,aku ringkaskan la yekkk...tu pon kalo aku pandai wat ringkasan.aku ni BM nama je A1,tp bahasa tunggang the langgang ...

ok camnikkk...

semlm...aku ngn ai nak gi bli barang kt alamanda la kununnye...smpi la kat ade satu selekoh tu tau...bole kate konar baring nye selekoh arr kan...aku nampak ade sekor burung,mcm rilek je kt tepi jalan tuh..xdelah mcm tepi tau..mcm nak ke tengah sket....ape aku ckp ni..korang phm x? aku bgtau ai," abg..jgn langgar burung tuh"..."iskkk...tau ler"...laki aku balas...

bile da nak dkt lalu sblh burung tu,die x terbang2...then bile da pass by die pon die still x terbang jgk,malahan tergolek2 kena angin kete aku tu..bukan angin kentut tau..kete mana bole kentut...

aku tgk kt cermin blkg la...tgk die still x beralih2 jgk...aku ckp kt ai..."abg...burung tu x terbang pon..injured ke arr?"...."yela agaknye"...balas ai..."alahai..bang,sian la burung tuh,jom gi tlg die..."nak tlg ke...ermmm...ok lah..."

kami turn blk tuhhhh,heheh..padahal nak turn ikut Hospital Serdang tu bapak punyer besar turning tu uols,sian kt burung tuh punyer psl....dalam hati kami redha jelah kalo burung tu da kena lenyek dgn kenderaan lain.

kami sampai je kt konar baring tu tadi,tgk burung tu still kat situ...alalalalala...siannye...aku dgn beraninye kuar kete smntara laki aku tggu dlm kete kt blkg aku...redha je uols kalo kete kami kena cium kat buntut.hohohoho!

aku amik burung tuh die x lari and x terbang pon.confirm injured.aku pegang die tangan aku ade lelehan darah...la...berdarah rupenye kaki die..ala2 terkulai gitu...die diam je mase aku pegang die...then kami decide bwk terus gi klinik veterinar kt Universiti Veterinar Hospital(UVH) kt upm ni..

dalam kete tu burung tu lemah btl uols...sian la...aku teringat kt safiya.yelah makhluk2 mcm ni la yg lemah kan...mcm safiya pon lemah,kite sbg yg dewasa ni harus bg pertlgn dan guidance.

aku gi UVH tu dan report kat situ.mase nak serahkan burung tu kat situ kan..burung tu siap terbang pulak uols,mcm terperanjat gitu..bapak kelamkabut aku kejar...skali tertempek die langgar pintu terus jatuh ke bawah...alamak...terus aku amik then staf situ masukkan dalam kotak...

aku dikehendaki sign satu surat yg mengatakan aku x kan claim balik burung itu sbb setelah dirawat die akan dilepaskan smula sbb considered as hidupan liar la kan...burung tu pon mcm ala2 aku x penah nampak gitu.kat dada burung tuh ade bulu kembang2 tp setakat beberapa helai jek.ekor die kaler kuning coklat2.kepala belang hitam putih...mmg cantik...

aku ade amik gmbr tp kamera aku wat hal..spoilt betul..xpelah...janji burung tu slmt di tgn mereka yg sepatutnye...tp aku mcm tergedik2 nak cari dr vet yg rawat die sbb nak tny mcm mane condition die tp mcm ala2 sengal la pulak kan...mcm ngada2 lak...da tlg da lah...kan...ye ke?

ntahla...

ape la aku nih.kate nak ringkas tp punyer arr pjg ringkasan nih...hemmm..failed btl la aku nih...hihihi!

oklah korang.laki aku da sampai..nnt2 kite smbg yekk..

daa!!!

Wednesday, March 12, 2008

bekalan...



semlm saya masak-
bubur safiya-
dan juga kari ayam-
suami saya jadi tester-
lalu die berkate-
"sedapnye kari syg masak"-

dan2 tu -
saya jadik tergedik2-
bangga-
hidung kembang kempis-
telinga pon kembang kuncup-
sampai x tau-
ape lg nak dikembangkan-

jadinya-
pada hari ini-
saya buat-
kari saya -
sbg bekalan-
di hari tua-

ehhhh-
di tghari ini-
sgt best-
bile suami puji-
masakan saya-

smpikan-
saya rasa-
hari2 nak masak-
tapi-
apakan dara-
ehh-
daya-
masa sgt jeles-
dgn saya -
yg vouge nehhh-

sekianlah-
cite pendek saya-
untuk hari ini-

macehhhh !!!

:D

Wednesday, March 05, 2008

bz nyerrrsss....

hye uols...

sorilah...aku bz je manjang.smenjak dua tiga ploh 4 menjak ni byk benda yang harus disetelkan dan dikejarkan sampaikan aku x terkejar sbb smuenye terkejar-kejar dan harus diberi pengkejaran.

haaa...nak tau nape...skang ni da tibe time trening utk staf intervasiti.tahun ni akan diadakan di UMS,Sarawak.dijangkakan event ni berlangsung from 16th till 22nd of June 2008.so...harusla muka aku ni mcm biasa,kalo x kat olahraga,kt netball la jawabnye...tp rasanye tahun ni x masuk olahraga kot sbb pengurus netball x kasikkkk...alasannye takut injury aku makin serius lps game olahraga nnt...injury hapekah itu...PALE LUTUT & tulang keting aku ni la..ape laieee...

tapi dari apa yang aku dgr la kan...ala..biasala..wind sepoi2 language nih,bknnye x boleh masuk lebih dari 1 game tau,dibolehkan sbnrnye, cumenye terpulang pd pengurus game tu la,diberi kebenaran atau tidak...tetibe aku rasa tergedik2 mcm nak main olahraga jugak....camne?heheh...

tapikan...kat sini aku nak kongsi la kepenatan aku nih...trening netball isnin&rabu,kol 8mlm-10mlm..kadang2 terlajak sampai 10.30mlm.penatnye wehhhh!!! bile da smpi umah tu ntah nape jadi kebiasaan lak,badan letih sgt susah nak tido jadinye..kadang terlajak perahu bgn kol 7,boleh ??...subuh gajah la aku jawabnye...ehh gajah ke...rasanye mcm arnab kot..sbb arnab comel sket...kan aku ni comel...**wink wink**-perasan !

dan lagi satu,projek aku la yg membuatkan aku x cukup masa.projek hapekah itu...heheh...nnt akan aku ceritekan pd next post...biar korang tertanyer2 sket...hahaha...((padahal korang x pedulik pon ..hahaha))**perasan lg sengsorang**.aku bagi clue...berkenaan KECANTIKAN & HARI KEBESARAN....hahaha...gelak lagi..hari ni mmg aku byk gelak...mak soke mak soke...agaknye dpt x korang teka???

xde talian hayat ok...tali kapal ade kalo korang nak...x pon tali tape...boleh ukur pinggang...hueh hueh hueh hueh....

oklah aku rasa cukupla aku merapu...aku nak gi hambik safiya ku yang terchenta tu...haaaa...ckp psl safiya..aku nk cite satu part yg best ni...safiya da pandai DANCING wehhhh....mak soke mak soke tawww....

huhu...okla...ni da kali ke berapa punyer ok ni kekdahnye,,,ni btl2 nye ok...

ok..(ok lagik)...mak nak cha alipp bot...

bye !