Monday, February 11, 2008

piknik @ gunung ledang

rasanye belum terlambat kot utk aku ucap Qong Hei Qong Hei buat smue Chinese yg menyambutnyersss...

aku tgk kt blog ramai lg my frenz yg blm update d story...so..aku nak cite la serba sket ektibiti aku cuti pjg last friday time cuti tuh...

aku smpi kg dlm kol 9mlm gitu,biasala perjalanan kl melaka dlm 2 jam gitu.hr khamis tu x buat pape sgt pon,jez borak2 dgn mak la kan ttg ape ape ajesss..esoknye tu kitaorg satu famili gi piknik kt Gunung Ledang atau pon nama glamernyer Sagil.

aku belikan pelampung utk safiya tawww....pink gittewwww,kelas ko !

sebbaik aku bwk swim suit safiya dr kl.kaler2 gitu.punyer la kiut safiya pakai....yg bestnye,org yg mandi manda kt situ smue suke tgk safiya,kate comel la,kiut la itu la ini la...

yg lagi lagi lagikkkk best,safiya x takut pon air sejuk tuh...mula2 je die mcm terkejut sket tp bile da masuk dlm pelampung die tuh,die punyer kayuh kaki dlm air mcm tgh naik walker...ahakk ahakkkkssss....klako giler...bahagia gitu aku rasa tgk anak ala2 da bijak laksana gitteww.

kt seberang sblh sana ade jgk parents yg tgh kontrol bby boy die mandi air terjun tuh.tp yg x bestnyer,die punyer jerit bile papa die cecah kan kaki die dlm air punyer la kuat yg amat!!!!menangis giler2 punyer...bby BOY tuh....

anak ku si safiya syg tu rilek je kelas gitu okekkk...!cewahhhh !!!

menu2 biasala..mihun goreng,nasi lemak,sambal sardin.menu yg special ialah roti komando...wahhh...roti komandoooo tuhhh...heheh...nnt dlm entry yg lain aku ajau camne nak wat roti komando...

ntah nape aku x amik gmbr ahlilll kuarga ku...agaknye sibok nak amik gmbr safiya d cute tu je kot,lgsg x pasan yg lain2 dah..ahaksss...

enjoy d photos !


papa,tlg tolak kan...saya nak konar baring nih...

sukenye die...


neeenong neeenong neenonggg...k..tepi sket tepi sket..beri laluan...911 emergency !






die pulak nak main cak2x dgn kite :))

pesanan dari penaja : gmbr ini bukan utk tujuan godaan.mmg kelihatannye seksi semulajadi !. :D

safiya dgn mama yg mukanye bagai nak pecah tembok..

bye !

18 comments:

viruspadu said...

mmg very the cute la dia

xleh jadi ni

kene bawak nisa mandi manda gak lah

hiks

fealize_eleanoer said...

vp:

sila jeles yek !

:D

budak gumok said...

aleh....patut ler tak berangkat talipon satu hari.
argh...saper la yg aku bule mandikan. kalau aku bawak kucing aku si Debab tu bule tak?

fealize_eleanoer said...

budak gumok :

bkn setkt si debab,si savvy ko pon ko leh mandikn kt situ.

:)

mama ranggie said...

lama dah mama x g sagil...

tentu dah berubah kan...

ish...teringinlah nak g...

fealize_eleanoer said...

mama ranggie:

sy pon mmg lama dah x ke sagil,hampir 17thn jgk la....

x byk yg berubah,air nye masih jernih dan sejuk serta maintain ori.

yg berubah caj parkingnye yg mahal bapak punyer.ingtkan setkt caj kete je,rupenye brp kepala dlm kete pon die caj jgk.sunggoh hampeh !.

Aleeya said...

hehe cutenye safiya dah blajar berenang gittewww..

muka safiya sejibik cam bapaknyer *wink*wink

fealize_eleanoer said...

aleeya :

sejibik ye?

ermmm...

puterikurekure said...

comel banget!
rasa nak picit2 je..

arianna adrizal said...

syok nye jenjalan! aritu anne g segamat tp sbb nk cpt, tak singgah pun sagil. tp sempat gak la bershopping bagai nak rak kat tangkak. kekekeke..

aah la aleeya.. like father like daughter gittew.. hehehe.

Aleeya said...

arianna : safiya tu bukan aje sejibik ..cam fotostat papa dia jer heheh

eh gi sagil??tangkak??hehe hubby kita org tangkak ler..takat sagil tu lalu lalang tiap2 kali balik tangkak

fealize org sagil kewwww????

haja said...

wow...bergedik santai kt air terjun ye..kelasss u.xsabo lak gue nk bermandi2 mandaan...

fealize_eleanoer said...

puteritotis :

mmg comel pon.mama die sendiri pon geram...heheh (bole giteww?)

anne :

kami nak gi tangkak lps piknik tu,tp bdn da penat.tp mmg geram la spjg jalan tu tgk kain cantik2 murah2..huhu

fealize_eleanoer said...

aleeya :

kami org bumi hang tuah
:D

haja :

gedik ekk?
huhuhu....

lankapo said...
This comment has been removed by the author.
lankapo said...

muka cam papa, tapi idung ikut mummy dia hehe

oo Melaka kat mana? rajin pergi sagil. Bukan Melaka lagi lawa ker tempat dia. Pengkalan Balak tanjung bidara hehe

Mommy Lily said...

bestnye memandi manda...budak2 mmg suke kan main air ni nape agaknya...sian safiya mamanya kata takde rambut, si lily pun rambutnya ala2 malas nak keluar jugak..geng la dgn safiya nanti

fealize_eleanoer said...

lankapo :

tg bidara ade yg terusan air nye dari tmpt "khinzir" tu ler...

sgt was2 kalo i nak mandi,okekkk !


mommy lily:

ah'hahhh...
leh la geng dgn camelia kite nnt :D