Thursday, February 21, 2008

ok lahh..ok lahhh...

oleh sbb mcm kunun2 ramai yg ala2 bengang kan (**ye ke bengang**), aku x ltk gmbr lps2 kawin ni....haa..ni sebbaik aku ade jumpe gmbr yg kire paling latest la aku+husband+bby...




haa...puas ht x?harap2 korang puas ht la ye...nak2 hotmama..jgn sentappp lg yekkk!

aku nak cite satu benda yg buat aku pelik ....conversation ni aku x ingt bile,time pon aku x ingt.. tp br2 ni arr ....munyik nye lebih kurang camni...

telepon berdering...**kring kring*** ye le x kan neeenongg neeenongg pulak!!!!

aku : hello...

di sinun : hello...hi...

aku :***aku-pelik-** yes,incik nk bercakap dgn siapa?

di sinun : ni I la...R****.I jez want to wish u Happy Belated Birthday....yg ke 27th...semoga pjg umur dan murah rezeki dan dpt anak lebih ramai lagi..

aku : O-owh...T-thank u...x sangka pulak u ingt...

di sinun : Of coz i ingat...

aku : -aku-senyum-tawar-. So,ada ape2 lagi ? sori i ade kije nih..-wat2 sibuk lak kan..harus2-

di sinun : i baru blk dr lubnan.minggu ni u blk kg?

aku :-eh..mamat ni-sibuk plak-. Errmm...x blk kot...nape?-malasnye aku nak layan mamat nihh..-aci x kalo letak je fon nih-

di sinun : i nak jemput u,majlis kawin i....24hb ni...

aku : owhh...really? -wat2 suprised+suke la kan..- congrats.but sori to say,maybe i x dpt dtg...sbb x blk kg rasanye...-xpe kan bohong sunat!-

di sinun : ermmm...majlisnye 24hb ni,taapppiii...... tahunnye x tau bilerr....

aku : -geram+marah-buat lawak biawak lak mamat nih . Isshhh..u ni...nape main2 soal nikah kawin nih...?? -nak rasa pelempang agaknye mamat nih-

disinun : hahaha...u marah ekk...u still sygkan i kan...kalo x takkan u marah2 mcm ni..

aku : eeehhhh....HELLOOOO!!! xde masa la i nak syg2 kan u la ape la tau.byk lagi benda i boleh buat....-eeiii....kang aku ckp bahasa iban kt mamat ni kang,br phm bhs kot!-

di sinun : u sound so jealous !!

aku : haaa???ape u ckp ni....-eeiii..perasannyerr...nak aku ckp jepun lak ke?-

di sinun: haa...tu tgk tuh...u mrh sbb syg kt i kan..u takut kehilangan i kan...

aku :-hilang akal ape mamat nihh- .R****,sblm i hempas telefon ni,i nak kasi tau kt u yg i x pernah simpan apa2 pon perasaan kt u! tlg phm ok ! i da ade suami dan dah ade anak...dan i bahagia dgn hidup i skang ni...

disinun :okeh2...sori la...i didn't mean to make u angry.sori k... i xde calon pon lagi.i nak cari calon yg muke sebijik mcm u,suara pon sebijik mcm u...perangai pon sebijik mcm u jgk!

aku : haaa..ape lagi...pergilah carikkkk -pitching aku tinggi time nih-

di sinun :syg,sorila...jgn la marah2...i x berniat nak wat u marah !

aku : ape syg2 !! sudah lah R****!!! what's past is past ok!! jgn cari i lagikkk!!! i ade byk lg kije nak buat,and plzzzzz,DO NOT CALL ME ANYMORE !!! BYE ! -fon-kena hempas-

aku x tau la tindakan aku tu btl ke x.tp lps hempas fon tu immediately perasaan bersalah tu dtg.nape ye,maybe sbb die still ingat besday aku kot!

ntah la...what's past is past.no hurt feelings !

bye !

27 comments:

hOtMaMa said...

ok..tak sentap dah..hiks!
aiyooo apa neh ex bf ko mcm org giler talak jerk..hahaha!

fealize_eleanoer said...

hotmama :

ntah la die tu nyah!
mak malas nak layan org gilakkkk!!

haja said...

errkkk..xtrkate ape...tp klau xbf call dia knlah respek psl kite dh kawin..ye x?

fealize_eleanoer said...

haja :

wat pengetahuan uols,die BKN ex bf saya...hanya lah seorang insan yg x dilayan perasaannyersss !

huk huksss !

budak gumok said...

giler meroyan aper mamat tuh?
saper nama dia....?

biar aku pi ngorat dia....

13may said...

hehhe...saiko nya mamat tuh...hehhe

Aleeya said...

hehe peminat misteri ko dulu ek fealize?sian ko ..baik ko hati2 tauuu..

heheh sungguh cun gambo selepas kawen nihhhhh walllahhh!!!

fealize_eleanoer said...

yus :

nama die Tteettttt....

13may :

saiko ke saikik ke lantak le deme !

fealize_eleanoer said...

aleeya :

baiklah saya akan makan hati ayam slps nihh..

huks hukss!

viruspadu said...

giler tu

bagus... hempas ajer

kalu dekat sekeh ajer

sy dulu selalu gak dpt call mcm ni (selalu ke mcm tipu ajer hiks)

lindosh said...

iskk.. yg lepas tu lepas la.. jgn dilayannnnnnnnnnn

mc'kie tok one said...

meh sini aku tulun kasik penampor laju-laju kat mamat tu...huh...emonyer aku....hiks!

fealize_eleanoer said...

vp:

kalo dkt bkn setakat sekeh,mak bg penumbuk 100% daging kat die..((heheh,,,kuat ke??))

lindosh :
btl2..

fealize_eleanoer said...

mc'kie:

pertulungan mu dialu2kan...

arianna adrizal said...

hmmm.. i pun kena mcmtu gak. gilerr!

shazlyna said...

R***** tu sape aku mcm kenal jer...

happyirfa said...

SALAM ..
salam perkenalan dr saya..dr semalam duk khatam blog awak..
mata safiya bulat sangat..geram tengok..

exbf tu x yah layan..org kata
'benda x dapat mmg seronok di kenang..dan diingat'..

faisal said...

huish, org psyco camtu mmg layak mendapat balsan camtu,huhuhu..takde akal betul..:)

cantik sangat gambar latest ni,hehehe..:) sama cantik dan sama padan termasukla anak skali,hihii

fealize_eleanoer said...

anne :

ye ke...mmg bagus jgn dilayan...

shaz :

kenal ke?wat2 x kenal da lerr....org giler mmg camtuh !

fealize_eleanoer said...

happyirfa :

da khatam dah?
hhaa...nnt ade lagi wahyu nk turun nihhh...hiksss !!

eh ye ke wakkk...sy mmg syukur sgt la die x dpt sy...sbb die gilakkkk !

acai :
mmg tu la kelayakan nye kan.... :D

tengkius for d compliments!

puterikurekure said...

saiko tol mamat tu.

kite punya ex pon camtu gak. ishh..memang tak jemput dia pon masa kite kawen nanti. huhuhu.. maunya haru majlis kite kang.

fealize_eleanoer said...

puteri totis :

jgn...jgn jemput... !

mama ranggie said...

cun gambar masa dah pas kawen tu...

mcm anak dara gak!

nasazfrog... said...

fuyoooo... hepinye anda sekeluarga.. cun sehh...

Mommy Lily said...

masih ada yg sayang tuuu...hiihi

fealize_eleanoer said...

mamaranggie :

i da jd mak dara skrang...hihihi!

nasazfrog :

hepi hepi family !

fealize_eleanoer said...

mommy lily :

abaikan aje kalo ade lg yg x berkenaan masih syg...

bole jalannnnn!!!!!