Wednesday, February 27, 2008

WHAT D F*** !!!


KALO X PUAS HATI,CAKAP DEPAN2 LA BAIIII !!!

X YAH LA NAK TUNJUK BAIK CKP BELAKANG2 !!!

MULUT HAMISSSS BTL LA...BAU LONGKANG TAU X!!!

GI CUCI GIGI TUHH....HILANGKAN BAU TAIKKKK TUH !!

KALO NAK RASA PENAMPAR CAP KAKI AKU,MEH SINI AKU BAGI FREE !!!!!!

--->>sebbaikla ade blog,boleh aku melepaskan marahhhhhh !!!!ya allah,jgn la sampai aku naik syeikh sat gi nih,tenangkan la jiwa ku ini !!!!

Thursday, February 21, 2008

ok lahh..ok lahhh...

oleh sbb mcm kunun2 ramai yg ala2 bengang kan (**ye ke bengang**), aku x ltk gmbr lps2 kawin ni....haa..ni sebbaik aku ade jumpe gmbr yg kire paling latest la aku+husband+bby...




haa...puas ht x?harap2 korang puas ht la ye...nak2 hotmama..jgn sentappp lg yekkk!

aku nak cite satu benda yg buat aku pelik ....conversation ni aku x ingt bile,time pon aku x ingt.. tp br2 ni arr ....munyik nye lebih kurang camni...

telepon berdering...**kring kring*** ye le x kan neeenongg neeenongg pulak!!!!

aku : hello...

di sinun : hello...hi...

aku :***aku-pelik-** yes,incik nk bercakap dgn siapa?

di sinun : ni I la...R****.I jez want to wish u Happy Belated Birthday....yg ke 27th...semoga pjg umur dan murah rezeki dan dpt anak lebih ramai lagi..

aku : O-owh...T-thank u...x sangka pulak u ingt...

di sinun : Of coz i ingat...

aku : -aku-senyum-tawar-. So,ada ape2 lagi ? sori i ade kije nih..-wat2 sibuk lak kan..harus2-

di sinun : i baru blk dr lubnan.minggu ni u blk kg?

aku :-eh..mamat ni-sibuk plak-. Errmm...x blk kot...nape?-malasnye aku nak layan mamat nihh..-aci x kalo letak je fon nih-

di sinun : i nak jemput u,majlis kawin i....24hb ni...

aku : owhh...really? -wat2 suprised+suke la kan..- congrats.but sori to say,maybe i x dpt dtg...sbb x blk kg rasanye...-xpe kan bohong sunat!-

di sinun : ermmm...majlisnye 24hb ni,taapppiii...... tahunnye x tau bilerr....

aku : -geram+marah-buat lawak biawak lak mamat nih . Isshhh..u ni...nape main2 soal nikah kawin nih...?? -nak rasa pelempang agaknye mamat nih-

disinun : hahaha...u marah ekk...u still sygkan i kan...kalo x takkan u marah2 mcm ni..

aku : eeehhhh....HELLOOOO!!! xde masa la i nak syg2 kan u la ape la tau.byk lagi benda i boleh buat....-eeiii....kang aku ckp bahasa iban kt mamat ni kang,br phm bhs kot!-

di sinun : u sound so jealous !!

aku : haaa???ape u ckp ni....-eeiii..perasannyerr...nak aku ckp jepun lak ke?-

di sinun: haa...tu tgk tuh...u mrh sbb syg kt i kan..u takut kehilangan i kan...

aku :-hilang akal ape mamat nihh- .R****,sblm i hempas telefon ni,i nak kasi tau kt u yg i x pernah simpan apa2 pon perasaan kt u! tlg phm ok ! i da ade suami dan dah ade anak...dan i bahagia dgn hidup i skang ni...

disinun :okeh2...sori la...i didn't mean to make u angry.sori k... i xde calon pon lagi.i nak cari calon yg muke sebijik mcm u,suara pon sebijik mcm u...perangai pon sebijik mcm u jgk!

aku : haaa..ape lagi...pergilah carikkkk -pitching aku tinggi time nih-

di sinun :syg,sorila...jgn la marah2...i x berniat nak wat u marah !

aku : ape syg2 !! sudah lah R****!!! what's past is past ok!! jgn cari i lagikkk!!! i ade byk lg kije nak buat,and plzzzzz,DO NOT CALL ME ANYMORE !!! BYE ! -fon-kena hempas-

aku x tau la tindakan aku tu btl ke x.tp lps hempas fon tu immediately perasaan bersalah tu dtg.nape ye,maybe sbb die still ingat besday aku kot!

ntah la...what's past is past.no hurt feelings !

bye !

Monday, February 18, 2008

flashback !!!



ni di alam percintaan...



ni di alam persokanan !! (kt trek okekkk...shin aku **btl ke aku eja ni,ala senang ckp tulang keting la...** tgh injured mase tuh..mujur le ade cik abg,bole sapu2kan krim,letak2 ais :D **hamboi...gataiii**



ni pon di alam percintaan



ni pulak di alam pertunangan...

hmmmm....mana gambo di alam slps perkahwinan???

sunggoh tidak aci....!!!!

Thursday, February 14, 2008

die bg,aku terime je ler ...

ermmm...

ni tgh valentine kan...
aku x sambot pon...tp dpt jgk adiah...

xpe kan?
dpt jam dgn spek....klassss ko...mmg best btl time2 tgh durian runtuh ni.. heheh...i loike!!..(**kalo da tibe zaman muflis kang br padan muke aku...nnt aku yang 'ado' je lah !)

saje nak wat kenangan,letak gmbr kat sini,sbb slalunye dpt bunga..tp thn ni dpt
hadiah best !(**bang,munger x de ker...TTeetttt ! **)


mak rasa mcm artist bile pakei spek ni nyah ! **ayat geli ke ayat ngada2 nih,kompius aku!**

dpt jam yg kunun2 die nak bg dulu tp x cukup duit !(**nak gelak jap...har har har harun salim bachik!**)


sbb aku kunun2 segan la die bg smpi dua adiah kan...aku pon bg la die jam jgk...(**tp sbnrnye duit die pon,aku tukang pilih je..nak gelak lagi...har har har hamid gurkha!)

test kat tangan okeh ke?

okeh bebeh.
bye !

Tuesday, February 12, 2008

biar gambar yg bercerita...


7hb yg lps...genap arwah abah pergi 100 hari.
cuti pjg hr tuh,on d way ke kubur abah,mak senyap jek...








dan mase blk dari kubur abah pon, mak senyap jgk.
aku pon senyap,tapi dlm hati aku bising,
bising dgn tangisan aku.
alfatihah utk arwah abah
:(

Monday, February 11, 2008

piknik @ gunung ledang

rasanye belum terlambat kot utk aku ucap Qong Hei Qong Hei buat smue Chinese yg menyambutnyersss...

aku tgk kt blog ramai lg my frenz yg blm update d story...so..aku nak cite la serba sket ektibiti aku cuti pjg last friday time cuti tuh...

aku smpi kg dlm kol 9mlm gitu,biasala perjalanan kl melaka dlm 2 jam gitu.hr khamis tu x buat pape sgt pon,jez borak2 dgn mak la kan ttg ape ape ajesss..esoknye tu kitaorg satu famili gi piknik kt Gunung Ledang atau pon nama glamernyer Sagil.

aku belikan pelampung utk safiya tawww....pink gittewwww,kelas ko !

sebbaik aku bwk swim suit safiya dr kl.kaler2 gitu.punyer la kiut safiya pakai....yg bestnye,org yg mandi manda kt situ smue suke tgk safiya,kate comel la,kiut la itu la ini la...

yg lagi lagi lagikkkk best,safiya x takut pon air sejuk tuh...mula2 je die mcm terkejut sket tp bile da masuk dlm pelampung die tuh,die punyer kayuh kaki dlm air mcm tgh naik walker...ahakk ahakkkkssss....klako giler...bahagia gitu aku rasa tgk anak ala2 da bijak laksana gitteww.

kt seberang sblh sana ade jgk parents yg tgh kontrol bby boy die mandi air terjun tuh.tp yg x bestnyer,die punyer jerit bile papa die cecah kan kaki die dlm air punyer la kuat yg amat!!!!menangis giler2 punyer...bby BOY tuh....

anak ku si safiya syg tu rilek je kelas gitu okekkk...!cewahhhh !!!

menu2 biasala..mihun goreng,nasi lemak,sambal sardin.menu yg special ialah roti komando...wahhh...roti komandoooo tuhhh...heheh...nnt dlm entry yg lain aku ajau camne nak wat roti komando...

ntah nape aku x amik gmbr ahlilll kuarga ku...agaknye sibok nak amik gmbr safiya d cute tu je kot,lgsg x pasan yg lain2 dah..ahaksss...

enjoy d photos !


papa,tlg tolak kan...saya nak konar baring nih...

sukenye die...


neeenong neeenong neenonggg...k..tepi sket tepi sket..beri laluan...911 emergency !






die pulak nak main cak2x dgn kite :))

pesanan dari penaja : gmbr ini bukan utk tujuan godaan.mmg kelihatannye seksi semulajadi !. :D

safiya dgn mama yg mukanye bagai nak pecah tembok..

bye !

Monday, February 04, 2008

entry berlagakxxx skets ! :D


safiya nampak pakwe hensem tgh lalu !

CAKKKK !!! from safiya

Aaahh 'hahhhh...

kali ni entry berlagak sket aku nak cite....heheh...yg benornye nak cite aku dpt hadiah besday dari orang tersayang...siapakah orang tersayang ituhhh??calon2 nya ialah ...

  1. en. ai
  2. en. ejad
  3. en. rohaizad

hueh hueh hueh hueh....orang yg sama la tuh...

minggu lepas tetibe je durian jatuh atas die,byk lak tuh,siap jatuh dgn kulit2 durian dgn bijik2 nye skalikk...(aku x suke makan durian okekk..)..atau yg paling senang dipahami ...die dpt durian runtuh...( runtuh ke ??... TTeeetttttt )

so...nak dijadikan cite..die amat2 lah bermurah hati belanja kami anak beranak itu ini...wiken yg baru lps ni kami belanja smpi 4 angka kt Midvalley...bole gitu??skali skale x pe,kan bang??

yg paling best skali die hadiahkan aku set gelang dgn earing yg aku idam2 kan selama ini..from tomei..

kena jadikk model jewellery la pulak kan...(harus..harus... :D )
lg satu..handbeg...wah.. sgt glamer aku rasa...

ade lg yg dibelinyer..sampaikan benda mengarut pon ade...heheh...tapi yg paling2x best skalik ialah swim suit safiya...haha....tunggu la nnt kemunculan safiya mandi manda berpakaian renang... :)) x sabar nak gi piknik la papa !!!

time makan kt Fish Manhattan (btl ke nama kedai nih..) aku snap la gmbr safiya...safiya skang ade satu habit...habit nya ialah MENJERITTTT....gi midvalley tu, tinger ni rasa mcm tgh blajar high pitch tone dgn cikgu syafinaz...adoiiiii....satu midvalley tu aku rasa bole dgr jeritan die...

yg benornye die x suke dok dlm stroller...nak didukung...alahai bucuk mama..bknnye mama x nak dukung,tp safiya nyer badan da semangat syg...lemah tenaga batin mak ni ! hiks hiks...




mase ni tgh bersedia nak amik nafas dari dalam perut....


dan nafas yg sedalam2 nye tu tadi di lepaskan sekuat hati sambil ketuk2 meja ...sebbaik ler ade mainan..kalo diketuk gune dram ke gendang ke..huhhh...lg ler gamat midvalley tu dibuatnye

huhhhhh....lega...kuar smue tekanan lps jerit !
mcm2 la hai anak ku ini !
bye !