Tuesday, January 08, 2008

Sheryl , Dr House dan TAGGED ! ....

aku teringat zaman2 aku wat modelling,berlakon.rasa mcm indah sungguh saat itttewww...ramai kawan2 aku dpt.tibe2 rasa rindu kt bidang tuh.btl kot org ckp,seni ni mcm makan sambal belacan.kite tau rasanye pedas menggeget x hengat punyer,tp da tau pedas nak mati pon kite tetap cari smbl belacan tu jgk nak sulamkan makan dgn nasi.tp aku da lama x makan nasi,so x dptla nak rasa smbl belacan lagi.tgkla lg these couple of weeks,bile dpt mkn nasi blk aku akan cari sambal belacan,,huhu...very the !

dah melalut ke sambal belacan pulak dah.mase dlm bidang ni,aku x pakai nama sbnr.aku gune nama Sheryl Ahmad.agency aku pon kate kalo bole pakai nama x btl.so,ade yg pggl aku Shel,bkn Shell minyak tu tau.sbb lidah diorang berbelit nak sebut SHERYL tuh..ape ape ajessss !!




aku semasa KL India Fashion Festival...



aku dan Nita MI...


Vig partner aku utk show KLIFF..ala Vignesswaran..anak Loganatahn aleycatss yg meninggal tuh...


aku dan Nabila Huda


aku dan misha omar...



mase ni masuk majalah ape ye...da lupe la...thn 2004 kot
sori yea,nama terpaksa ditiadakan ...
mase zaman masuk felisa dulu...dulu laaa...lama dah..thn 2005 kotsss
iklan kat newspapers...
aku lah yg gemukkss ittewww...
aku & d gang....
my best fren dlm felisa...nama Lia(bkn nama sbnr).x lama da nak kawin da sahabatku ini...dgn bussinessman,anak Dato okekk...Lia ni ex cabin crew,Air Asia.(hantaran kawin 55K siot...!huhu)
another besfren of mine...aisyah(bkn nama sbnr).korang kenal x?heheh...cube cari muka die slalu kat mana ade...
wat shooting pakaian pengantin...utk DigiColor kalo x silap...ehh yeke...entah...lupe la...
aku dan Ilyas(bkn nama sbnr)..
tgh rehat kejap..tu pon sempat amik gmbr.
rakan model ku...perasan x sape diorang nih?hahah...
tukar baju pengantin utk next shooting..


aku di zaman kurus ku !rasanye mase ni berat dlm 54-55 kg gituhhh.....


Dr.HOUSE...

aku mmg suke tgk drama siries ni...ala..cite yg kt AXN tuh,hr isnin kol 10mlm...Dr.Gregory House dgn medical team die tuh...kenape aku suke tgk siries ni,sbb aku suke cara diorang menyelesaikan mslh2 perubatan / kesihatan patients diorang..siries yg paling terkesan di hati ini adalah siri yg isnin baru lps ni.korang tgk x?

kisahnye mengenai sorang ibu dan baby dalam kandungannya yang mempunyai mslh kesihatan.house menganggap baby itu sbg parasit yang mbuatkan tahap kesihatan sang ibu semakin merosot.house bercadang utk menggugurkan (D&C) shj bby tu tp tidak dibenarkan oleh sang ibu kerana sang ibu telah lanjut usia (40an) dan tidak mempunyai anak,makanye die terlalu ingin babynye diselamatkan.oleh kerana tiada jalan lain,team mereka terpaksa menjalankan satu pembedahan pada rahim ibu dgn membtlkan paru2 baby berkenaan yg bermasalah.tibe2 si ibu kritikal dan terhenti degupan jantungnye.dlm keadaan gawat tuh,dr house terus mengambil tali pusat sang bby dan hampir2 memotongnya tp berjaya dihalang oleh dr cuddy.dr cuddy terus2san cube menghidupkan semula degupan jantung sang ibu(ala..yg gune kejutan elektrik kt jantung tuh) dan alhamdulillah berjaya.

dan apabile pembedahan diteruskan,tibe2 secara slow, tgn bby yg amat halus itu keluar dari rahim ibu dan memegang jari dr house.saat itu lah yg paling terkesan di hati aku.tangan bby tu cube dan cube utk menggenggam jari dr house dan scene itu membuatkan dr house terpaku.aku,sbg ibu jgk,sgt2 terharu dan sebak menonton scene itu.aku menangis siot...dan nak dijadikan cerita sang ibu dan bby berjaya diselamatkan dan kandungan sang ibu diteruskan dgn keadaan sang ibu terpaksa terlantar di hospital menunggu ketibaan 9 bln 10 hr.huhuhu...smenjak ade anak ni,aku rasa naluri keibuan aku tu mcm lebih2 terserlah la...mungkin sbb aku pon pernah merasa keadaan yg lebih kurang sama sbb bby aku hampir2 nk kena D&C krn terdapat satu lubang berukuran very2 micrometer dlm kantung ketuban aku,membuatkan air ketubanku mengalir keluar.tp alhamdulillah,baby aku kuat dan die dpt survive sehingga slmt dilahirkan melalui kaedah caeserian.hmmmm...safiya anak mama...be a gud girl ok honey !.

TAGGED..

huhuhu...aku ditagged oleh si lindosh tu...kena cari masa la utk jwb tag tu smue..nnt bile ade mase akan ku jawab...hua hua hua hua....


that's all for now.!

10 comments:

mama ranggie said...

cutenyer masa pakai baju pengantin tu...

fealize_eleanoer said...

cute sbb chubby kot..

nasazfrog... said...

wah jadik model ker, best la kan jadik org cantik nih

fealize_eleanoer said...

kalo da make up,smue jd cantik wak!

faisal said...

slm awk, waaa sypun ske gak tengok cite house tu,hehehe..:) tak pernah misspu,huhu...
waaa, cantikla awk masa masuk majalah sume tu,huhu..tapi skrangpun cantik juga tau...takla gemuk sangat wak, sy tengok ok je skrang,hihii...

fealize_eleanoer said...

ye ke faisal...awak pon suke tgk cite house ye?saya pon x pernah miss...CSI pon.

psl gemuk tu,saya akan stop diet bile xde lg org pggl saya gemuk..huhuhu...sbb mmg beza sgt sblm & slps kawin ni..huhuhu..!

PuteriSatu said...

memang lawa....jeles akak tengok....nekad tul diet kan..akak ni takat diet2 ayam je...hahahahhaa..

fealize_eleanoer said...

puterisatu : sebbaik akak yg diet2 ayam,bkn ayam yg diet .

ngeh ngeh ngeh !

viruspadu said...

sy kalu jd model sy nak pakai nama "viruspadu" boleh hehehe...

tp muka sy no boleh jd model kah??? hahahaha... model selipar jepun mungkin lepas hikhihkik

fealize_eleanoer said...

viruspadu :
boleh wak...kite namakan iklan tu "selipar jepun d'viruspadu"...
huhu !