Thursday, January 31, 2008

congrats to my bro in law

da lama dah aku nak masukkan gmbr2 kawin diorang ni,tp sedang menunggu gmbr2 yg agak cantik dari photographers diorang tuh,tp mcm lmbt sgt la...

so..inilah sket2 gmbr2 majlis adik ipar aku kt melaka dgn kt sini...majlis sblh perempuan dibuat sebulan yg lalu...29 Dis 2007 dan kt KL ni dibuat pd 26hb Jan yg lalu.


ni kat melaka


ni kat KL

yang ni gmbr2 yg aku dpt upload dari web slh sorang photographer time majlis kt KL.kat web fp dgn multiply die ...





so tahniah la utk adik ipar aku ittewww...semoga perkahwinannye berkekalan hingga ke anak cucu.bahagia hingga hujung nyawa....

Safiya's First Crawl !

Proud to present...


Safiya's 1st Crawl... dated 30 Jan 2008 @ 8months 2weeks :D


aku x rela,tp dipaksa jgk..

ah 'hah !!..
mcm suspen jek kan tajuk blog aku ri nih...

sbnrnye simple je maksud aku tuh...aku x nak anak aku dicukur jambul tp aku dipaksa rela sbb tu kehendak kuarga sblh sana....

mesti korang tertny2 nape aku x nak anak aku dicukur jambul kan...sbb cukur jambul adalah amalan BIDAAH dan menghampiri KHURAFAT...errkksss...mcm pandai2 je kan aku ckp ni...x...perkara ni benar...dan aku ade bukti bg menyokong kenyataan aku tu.baca artikel Utusan Malaysia nih...

bercukur jambul amalan bidaah org melayu

aku bc artikel ni sejak safiya dlm perut lg.sbnrnye mmg aku berhasrat utk cukur habis kepala safiya sebaik die dilahirkan,tp hasrat tu terbantut bile aku tgk safiya mase lahir xde rambut.so aku berpendapat x perlu la safiya aku cukurkan kepalanya...

tapi,yg buat aku sedih...kuarga sebelah ai smuenye beriyer2 nak cukurkan jambul safiya siap bermahaban dan berzanji dan dihiasi dgn bunga2an dan yg paling aku takut tu...bekas kelapa yg dipotong berliku2 mcm budaya hindu tu pon dibuat jgk oleh mereka.puas aku berdebat dgn sedara2 nye,termasuk mak nye,siap aku print kan lg keratan akhbar petikan ustaz Abu Hasan Din tuh,tapi kata2 aku ditolak mentah2 ke tepi.fakta aku x bernilai pd mereka.akhirnya aku terpaksa mengalah.
mase mlm kenduri tu,aku terpaksa serahkan safiya tanpa rela hati.aku tgk safiya x bersedia nak pergi,mcm seolah2 fhm yg ibu nye x merelakan perkara khurafat itu dilakukan ke atas dirinya.mama x bole buat apa2 syg,kalo mama halang lg,mama akan dianggap derhaka.mama serba salah,nak ! :( maafkan mama x dpt nak iring safiya mase majlis tu,mama x bole syg,air mata mama asek meleleh je.

sbnrnye la kan...kalo boleh aku nak perbetulkan fakta cukur rambut bby ni.sepatutnye biarlah orang melayu islam kite ni fhm yg amalan sunat Nabi ialah cukur habis kepala bayi.bknnye cukur jambul iaitu jez gunting wat syarat dan letak dalam bekas kelapa diiringi nyanyian marhaban dan bunga bungaan.

tp entahla...siapalah aku nk perbetulkan fahaman orang melayu.

aku pon bknlah baik sgt.aku ni bkn nye alim pon.tp pada aku safiya terlalu kecik utk didedahkan dgn perkara dan amalan khurafat sebegini.terlalu awal ...

entahlah.tapi aku yakin tuhan memahami niat baik umat2nya.biarlah Dia yg decide...


bye !

Tuesday, January 29, 2008

bukannye aku x nak ....


bukannye aku x nak update blog,tp aku bz sket...semlm br habis shooting (video promo) + kena jd make up artist... letih sgt

bukannye aku x nak lelepak dgn kengkawan lps hbs training olahraga/netball, tapi aku rindu dgn anak aku & nak cpt blk uma...

bknnye aku x nak gi jenjalan lama2,tp aku kena blk uma cpt sbb nak buat bubur safiya + kemas beg die utk ke nurseri esok...

bknnye aku x nak bercampur dgn orang,tp MASA tu xde...so tolonglah faham sbb BKNNYE aku SENGAJA !

Monday, January 21, 2008

my besfren's wedding...

hai korang...

ingat lg x member aku yg da nak kawin hr tuh...yg ex crew Air Asia&MAS tuh...

so tarikh yg dinanti menjelang sudah...tanggal hari Asyura' tempoh hari...

Sabtu lps adalah majlis resepsi nye yg berlangsung di Grand Blue Wave Hotel di Shah Alam... majlis nye sgt grand okekkk..i jeles tawww...kalo la ade duit terlebih2 yg kunun2 x tau nak buat ape kan...harus aku dgn ai wat majlis lg sekalikkkk...hahaha...aci ke???

ngeh ngeh ngeh(18 kali doplopat ratus kali 10ribu)...xde nye aku nak wat majlis gituh..rasanye simpan utk safiya lg baik kan,leh besarkan figure ASW2020 die tuh...asek 3 angka je x bergerak2... lain la sang Lia tu (the Bride)...hantaran die 55K...mampula die handle majlis gituhhh ***munyik ayat jeles je nihh..hisk hisk **

k..berbalik & terbalik balik pd cite the bride & groom..majlisnye sungguh indah skalikkk...dan yg paling best skali ialah aku dpt jumpe member2 felisa aku...of coz la the bride,Lia,and Ana and Sally (bkn nama sbnr)...aku rasa mcm reunion pulak...walaupon x cukup korum...

dan yg lagi lagi lagiiiiiikkk best ialah tumpuan ramai pada my lil girl...safiya buah hati mama tuh....safiya ni mmg born with smiles lahh...org pandang je die senyum ,die senyum je org pandang,smpikan photographer pon snap2 gmbr die...siap ade yg ckp mata bulat nyer,comel giler...tp jgn smpi ade yg angkut mcm anak sendiri lakk..x nak aku jd mcm kes Sharlinie...iskkk...amid2x...simpang malaikat...jauhkanlah musibah tu dr menimpa kuarga ku !aminnn !

sblm terforgot,mjlis tu dihadiri Fafau...punyer la aku excited...terus terjah die nak bergambar...heheh !utk Fafau...sorilah aku x sabau,jgn panggil aku lahabau ye hawau ! **ayat melakaian**

oklah...ni je gmbr2 yg ade...nnt kalo photographer tu da upload smue gmbr2 majlis tu, aku publishkan okekkk....



ni akukkkk !



**ni ana



**ni sally dgn anak aku,safiya camelia



tgk mata safiya tuhh..



safiya pantang kena agah



**ni Fafau + akukkk



***ni smue orang gilakkkk



**ni aku,safiya,ai



**ni aku + Lia



**re union Onion...heheh...re union felisa beauty makeoverrrssss



**ni pelamin dgn 3 sukuriti guard...
bye !

Monday, January 14, 2008

hari ni harijadi aku !

hari ni hari jadi aku...

yang ke 27...

da tua kan...

xpelah...ape ade dgn usia...btl x??

ramai da wish....

tapi..

aku sedih ...

sbb Ai x ingat...

besday aku hari ni...

mcm2 hint aku da bagi...

die masih jgk x ingt...

die cume wish "bravo MU"

sbb menang 6-0 lwn New Castle

xpelah...

mungkin pd nye,

cukup dengan kebahagiaan yg die da beri..

selama ni...

kepada aku... :(

anyway,

aku nak ucapkan

"SELAMAT HARI JADI"

utk diri aku sendiri...

yang ke 27..

semoga pjg umur,murah rezeki...

aminnnn...

Friday, January 11, 2008

diet ku berakhir di sini...

salamz utk smue org2 kg...
( eh ...termasuk org bandar jgk la ye.. ! )

hari ini saya akan mengumumkan bahawa tarikh saya berhenti diet jatuh pada.....jengggg3x...dush bush ci te ba bo !!!! **munyik meriam**...

hari ini...January 11,2007 bersamaan 2 Muharram 1429 Hijrah....

tarikh ini diambil bersempena perut saya yg tidak tahan lg dgn serangan gastrik yg datang manyak kali wooo...dan jgk atas nasihat dr, karena dr mengatakan saya da kurus(walaupon aku rasa gemuk lg) dan jgk tubuh badan athlete(mcm aku ni kunun ) mmg susah nak turun byk kg.die kate jgk kalo aku teruskan lg walaupon lemak da xde utk dibakar,silap2 kandungan tulang aku pon nnt turut turun jisim kalsium nya.(huhhh..sampei cenggitu skali sihh)..

"sbnrnye patik mmg x puas hati,kerana patik diet mcm nak mati pd 2 minggu lps ni..yang turun hanya x smpi sekilo"...kata ku kepada dr itu.(ermmm...tu yg dr x kasi teruskan tuh,huhuii ).

dgn ini patik mengumumkan bhw berat badan terkini patik ialah 56kg.(korang kire sendiri la ye brp kg aku turun...alahh..tu pon lembab..9kg laa...dlm mase 2 bulan okekkk.)..

lps ni aku nak makan roti telur,nasi minyak,nasi tomato,nasi ayam,lauk pauk..SAMBAL BELACAN..pasta,sphagetti,tosei...etc....korang tgk je tau aku makan...ngeh18x....(**poyo btl nak makan smue2 tuh..iskkk3x**)

bye !

salam maal hijrah

salam maal hijrah 1429 utk semua kenalanku (ataupon yg aku x kenal )..

marilah sama2 mengenang kembali pengorbanan kaum muhajirin dan ansar demi menegakkan syiar Islam...

semoga "perpindahan" terbaru ini membawa keberkatan kepada kite smue,dan dilorongkan ke jalan keredhaan Nya...

Aminnnnn !!!



---> teringat zaman2 nyanyi nasyid kat sek dulu...huhu !

Tuesday, January 08, 2008

Sheryl , Dr House dan TAGGED ! ....

aku teringat zaman2 aku wat modelling,berlakon.rasa mcm indah sungguh saat itttewww...ramai kawan2 aku dpt.tibe2 rasa rindu kt bidang tuh.btl kot org ckp,seni ni mcm makan sambal belacan.kite tau rasanye pedas menggeget x hengat punyer,tp da tau pedas nak mati pon kite tetap cari smbl belacan tu jgk nak sulamkan makan dgn nasi.tp aku da lama x makan nasi,so x dptla nak rasa smbl belacan lagi.tgkla lg these couple of weeks,bile dpt mkn nasi blk aku akan cari sambal belacan,,huhu...very the !

dah melalut ke sambal belacan pulak dah.mase dlm bidang ni,aku x pakai nama sbnr.aku gune nama Sheryl Ahmad.agency aku pon kate kalo bole pakai nama x btl.so,ade yg pggl aku Shel,bkn Shell minyak tu tau.sbb lidah diorang berbelit nak sebut SHERYL tuh..ape ape ajessss !!




aku semasa KL India Fashion Festival...



aku dan Nita MI...


Vig partner aku utk show KLIFF..ala Vignesswaran..anak Loganatahn aleycatss yg meninggal tuh...


aku dan Nabila Huda


aku dan misha omar...



mase ni masuk majalah ape ye...da lupe la...thn 2004 kot
sori yea,nama terpaksa ditiadakan ...
mase zaman masuk felisa dulu...dulu laaa...lama dah..thn 2005 kotsss
iklan kat newspapers...
aku lah yg gemukkss ittewww...
aku & d gang....
my best fren dlm felisa...nama Lia(bkn nama sbnr).x lama da nak kawin da sahabatku ini...dgn bussinessman,anak Dato okekk...Lia ni ex cabin crew,Air Asia.(hantaran kawin 55K siot...!huhu)
another besfren of mine...aisyah(bkn nama sbnr).korang kenal x?heheh...cube cari muka die slalu kat mana ade...
wat shooting pakaian pengantin...utk DigiColor kalo x silap...ehh yeke...entah...lupe la...
aku dan Ilyas(bkn nama sbnr)..
tgh rehat kejap..tu pon sempat amik gmbr.
rakan model ku...perasan x sape diorang nih?hahah...
tukar baju pengantin utk next shooting..


aku di zaman kurus ku !rasanye mase ni berat dlm 54-55 kg gituhhh.....


Dr.HOUSE...

aku mmg suke tgk drama siries ni...ala..cite yg kt AXN tuh,hr isnin kol 10mlm...Dr.Gregory House dgn medical team die tuh...kenape aku suke tgk siries ni,sbb aku suke cara diorang menyelesaikan mslh2 perubatan / kesihatan patients diorang..siries yg paling terkesan di hati ini adalah siri yg isnin baru lps ni.korang tgk x?

kisahnye mengenai sorang ibu dan baby dalam kandungannya yang mempunyai mslh kesihatan.house menganggap baby itu sbg parasit yang mbuatkan tahap kesihatan sang ibu semakin merosot.house bercadang utk menggugurkan (D&C) shj bby tu tp tidak dibenarkan oleh sang ibu kerana sang ibu telah lanjut usia (40an) dan tidak mempunyai anak,makanye die terlalu ingin babynye diselamatkan.oleh kerana tiada jalan lain,team mereka terpaksa menjalankan satu pembedahan pada rahim ibu dgn membtlkan paru2 baby berkenaan yg bermasalah.tibe2 si ibu kritikal dan terhenti degupan jantungnye.dlm keadaan gawat tuh,dr house terus mengambil tali pusat sang bby dan hampir2 memotongnya tp berjaya dihalang oleh dr cuddy.dr cuddy terus2san cube menghidupkan semula degupan jantung sang ibu(ala..yg gune kejutan elektrik kt jantung tuh) dan alhamdulillah berjaya.

dan apabile pembedahan diteruskan,tibe2 secara slow, tgn bby yg amat halus itu keluar dari rahim ibu dan memegang jari dr house.saat itu lah yg paling terkesan di hati aku.tangan bby tu cube dan cube utk menggenggam jari dr house dan scene itu membuatkan dr house terpaku.aku,sbg ibu jgk,sgt2 terharu dan sebak menonton scene itu.aku menangis siot...dan nak dijadikan cerita sang ibu dan bby berjaya diselamatkan dan kandungan sang ibu diteruskan dgn keadaan sang ibu terpaksa terlantar di hospital menunggu ketibaan 9 bln 10 hr.huhuhu...smenjak ade anak ni,aku rasa naluri keibuan aku tu mcm lebih2 terserlah la...mungkin sbb aku pon pernah merasa keadaan yg lebih kurang sama sbb bby aku hampir2 nk kena D&C krn terdapat satu lubang berukuran very2 micrometer dlm kantung ketuban aku,membuatkan air ketubanku mengalir keluar.tp alhamdulillah,baby aku kuat dan die dpt survive sehingga slmt dilahirkan melalui kaedah caeserian.hmmmm...safiya anak mama...be a gud girl ok honey !.

TAGGED..

huhuhu...aku ditagged oleh si lindosh tu...kena cari masa la utk jwb tag tu smue..nnt bile ade mase akan ku jawab...hua hua hua hua....


that's all for now.!

Friday, January 04, 2008

ngeh ngeh ngeh6x........

aku ade satu cite klako....

hari tuh.nak kuar.siap2.cari suar jean.xde.basuh rupenye.....

gi almari.bongkar.jumpe.jean lamaku.belek2.hati ckp.muat ke?

cube.try.test....

skalinyer....

yihhhaaaaaaaaa.........

muat.btl ke ni?btl la.muatttt !!!x tipu...

cek saiz.tgk tag.26.

haaa??pinggang aku??26???

yes !!!!!yes !!!!!yes !!!!!

aku akan pastikan.walau da branak 18.jean tu.tetap muat !!

ngeh ngeh ngeh18x....

Thursday, January 03, 2008

x pelah...

aku rasa mungkin ramai orang kat luar sana yang menyambut tahun baru 2008 ni dgn suasana gembira,rasa bersyukur kerana dipjgkan umur,dan mungkin jgk ade org yg berpuas hati dgn pencapaian2 yg dilakukan spjg thn 2007...etc..

tapi aku...

aku x tau la...nape sedih skali sambutan malam pembukaan 2008 hari tuh.malam tu,aku sambut thn 2008 dgn kata2 yang tidak sepatutnye keluar dari mulut seorang yang bertaraf "mulia" bg diri aku.mmg aku tidak menafikan perasaan aku yang bergelojak dgn bermcm2 perkara yg memeningkan,tp wajarkah aku dipanggil sebegitu hina? :( Sungguh aku terkedu,x sangka begitu skali penerimaannya terhadap diri aku.

sedih nya aku rasa...

rupenye pengorbanan aku tidak dipandang,keikhlasan aku tidak dipeduli dan kasih syg aku tidak difahami....

apelah gune nya selama ini aku menghabiskan masa,tenaga,wang ringgit dan menahan muka setebal 48inci tidak mempedulikan ape "org" nk kate?

malangnye,mmg ianya tidak bergune sama skali.mmg btl kate org...1000 kali buat baik pon blom tentu org akan ingat,tp skali buat jahat sampai bila2 orang akan dok ulang2 perkara tuh.bkn la perkara jahat yg aku maksudkan di sini,cume kebaikan yg dilakukan blom cukup memuaskan hati orang.

sungguh,bkn aku mintak dijulang ke langit,bkn aku mintak diarak keliling kg,cume aku nak orang2 tu tau yg aku ade hati,ade jgk perasaan.aku tau ape rasa tersinggung,kecik hati,berjauh hati.

xpelah...

buat mase ni,aku rasa yg paling baik utk aku buat skang ialah buat bodoh.sbb xde gunenye aku berkorban itu ini sekiranya perasaan ini tidak dihargai.biarlah aku menumpukan perhatian aku pada diri aku sendiri,dan jgk safiya.safiya permata hati aku.tumpukan perhatian pada kuarga adalah fokus utama aku utk tahun 2008 nih.yes,itulah azam aku utk tahun baru nih...

aku da penat menumpukan perhatian aku utk membahagiakan orang lain.sungguh aku penat.biarlah aku tumpukan perhatian aku dgn membelai diri aku pulak.biarlah ape orang nak kate,katelah...sesungguhnya telinga ini da jadi setebal telinga gajah menahan kata2 cerca,nista.

xpelah...