Wednesday, December 24, 2008

yeaaahuuuuuu....!!!

korang ingt x post aku pasal nk beli rumah dulu tuh? akhirnye..semlm sampai la surat yg aku n papa nanti2kan....surat amik kunci uolsss!!wahh ske ske ske...

maka tadi dengan bangganyer kami sekembang2 hidungnye sekonyong2nyer pergi ke pejabat developer kami kat bandar baru bangi tu...camni rupenye ekk perasaan da ade rumah sendiri...mcm2 perasaan ade...nk hias begitu begini laaa,nk cat kaler itu ini laa..indahnye perasaan itu..mcm nk sambut kuarga baru lak rasa....ye la...sblm ni kan dok rumah sewa...nk wat ape pon pk dua tigak kali...maklumlah rumah orang...nk hias lawa2 pon bukan rumah sendiri...ye x?


so tadi papa n aku da sign segala bagai dokumen yg perlu utk masuk ke rumah tu...

ni ler rupenye carpark card n access card...sila la dtg ke rumah saya Sri yanti di Sri lavender..ngehngehngeh3x...sekuriti di sini agak ketat sket...guest or frens yg dtg x bole masuk parking...kena park kat luar...

tu die kunci2 nyer...ade 3 set.... :D ske ske !

ni free voucher...oppsss...yg kitchen kabinet itu telah di install okeh..built in siap2...worth 9K....air cond tu dpt free 2 ketui..kena call dulu PIC tuh....aku lupe nk snap membership card utk Gim,cantik kad die..kaler merah lagi...2 kad...ditulis khas nama ku seketui,n nama papa seketui...free utk 6 bulan sajorkk...akan ku pulun 6 bulan ni habis2san...sbb lps tu da start kena byr 68 hengget..okla tu sbb caj orang luar lebih kurang rm150 sebulan...
xpe..aku still bole sauna n swim kat situ kalo pon da x nak gi gim...manala tau kot2 da malas ke masuk gim...kuikuikuikui!
n'way...mak hepi sgt hari ni...ptg ni nk gi cari kayu...ehh...lampu laaa..
daaa!

Monday, December 22, 2008

penat....aku jadi kartun !

menjadi kartun pada hujung minggu adalah sesuatu yg memenatkan...nape aku kate penat?korang bygkan ...aku kena OT sbb ....hmmm.....malas aku nk cite....orang lain punyer salah..aku yg kena coverkan....dan hasilnye...aku la yg tertonggeng2....kalo ikutkan perancangan awal aku...sabtu lps aku gi tlg mengandam...n ahad patutnye aku ke kenduri kawin kawan aku kat Batu Pahat..si Zuliana a.k.a Rem....

tapi terpaksa ditukarkan jadual tu...kalo aku menyumpah pon x gune jugak...sbb aku ni mentimun...kalo menggelek aku teruk...digelek pon lagi la teruk....what to do...kena la kije juga sabtu tu...tp jadualnye mmg buat aku jadi kartun...

sabtu:
pagi-->OT
tgahari --> gi tlg mengandam
kol 3.30ptg-->masuk opis,OT
kol 6.30-->kuar opis,gi Mac KLCC...cari brg makeup aku yg kehabisan utk gi mengandam
Krismas Eve ni...

ahad:
pagi-->OT
ptg kol 6-->kuar opis ,tapi gi usha jalan rumah pengantin aku nnt ni kat s.alam..
maklumler aku x suke cari last2 minit...kang tibe hari kejadian kang..aku sesat barat
ntah ke mana2...aku mmg gitu...sblm gi makeup aku akan usha jalan dulu...da jadi
tabiat...
mlm --> smpi rumah...lepak2...tido x hengat...pagi ni nak bangun gi kije da x larat..coz x de rehat
pon aku minggu ni...

sian x aku?...sian kan....hhhmmmm....pada aku ...kalo orang pandai manage time n tau nk pantau keadaan...x perlu aku OT segala bagai ni....ntah la...no komen laa...(**sbnrnye sakit hati***..oppss ade orang nk gi report ke...maklumla..blog mak ni kan glamer....suke aku ape aku nk tulis...)

ni la die pengantin kami sblm makeup...namanye Anis...

ni hiasan bilik sentuhan Orked Bridal butik kami....murah je...rm450...kalo direct melalui aku dpt la murah sket....((** ye ke..hehehehe** ) kami gune bunga segar smuenye...x kira la pelamin ke hiasan bilik ke...ape ke..sbb senang utk maintenance...meansss...x yah nk simpan2 cam bunga kain/plastik...ni habis pakai terus buang...jimat costing utk space n maintenance di samping hasil yg cantik menarik tertarik ko mmg tembammm la senang cite!

anis slps dihiaskan...ekceli sabtu die bertunang...ahad die nikah + reception...syg la..aku x sempat amik gmbr pelamin die kat Taman Warisan tu...mak kan jadi kartun nyah...segala2 x sempat...geram2!....

kalo tgk die ni live mase ni..lawa tau...cewahhh...harus la puji kan...mcm Heliza AF...tp kalo skali imbas macam Camelia penyanyi cum model tu..tp versi bertudung...heheh!

ni la die geng bas sekolah ku....hahaha...bole? x la...die ni la geng mengandam mak...tuan punyer butik Orked Bridal...jaga2...die ni makeup artist tau...da ramai artis2 die makeup kan...namanye Kak Fid...pasangan lesbo kussss....wahhh..sila jgn percaya...
slps sesi makeup tu...aku runner ke opis lak..sambung OT...huhuhu...sedihnye...penat tau....lps OT...aku gerak ke KLCC dgn Kak Fid...nyah...ptg ni mak nk gi lagi la...aci x?...**harus aku kena terajang ni..hahaha***
nk tau satu cite lawak tak...sales person yg consult kitaorg tu kan...ckp harga jumlah keseluruhan brg x btl...aku beli tiga brg..each of it dpt 20% disc (jgn jeles..mak kan makeup artist..harus pakai kad diskaun)...total nye die ckp lima ratus lima puluh....HAHHHH???aku dgn Fid terkujat sebbaik x terguling dpn kaunter tu...rupenye die silap sebut...nak sebut satu tercakap lima....total sbnr rm150 sajorkkkk....hahaha...tp best la minah tu...happening siot...gelak die besar sgtttt...namanye Suzana..orgnye sweet btl...ala2 member aku yg pelakon Farah Putri tu...(yg kena gosip dgn Bell tu la)....lps setel smue brg2nye...kami lepak kat Dome...

ni..sape ni...nyibuk je

ceaaaa...mcm bagus je kan...hahahaha!

aku kalo kt Dome ni mmg wajib aku order Twister...sedap woooo...!!!kenyang tu x yah ckp la...sehingga menjilat kaki...bole?

sbnrnye masa ni kitaorg tgh gelak terguling2..terbahak2....sbbnye si nyah ni x leh tahan tgk teko teh Earl Grey die tuh...hahahahaha...da mcm Tin Man dlm kartun ape tu...lupe la...wizard of oz ehhh...ke ape ntah,,,korang jgn lupe...hari tu kan hari aku jadi kartun ...smuenye nmpk cam kartun...tp best ..gelak2 dgn minah senget ni...hilang tension aku...

posing itu harus....jgn lupe simpan teko tu dlm frame nyah...!

nama pon blogger kan...waitress tu pon aku paksa amik gmbr kitaorg...
ok tu aje...
daaaa!

Thursday, December 18, 2008

kerana doploh sengggggg....

aku beli nescafe ais...
n nasi lauk ..
tapau....

mula2 ..
tokeh kire...
rm6.30..
aku kuarkan duit..

pastu die kate...
silap kire..
jumlah sbnr..
rm6.50 la dikk..katenye..

aku tny...
nape tambah 20sen?
die jawab..
sbb aku TAPAU nescafe aisss...

aikkkk...!!!
aku byr aje..
tp dlm hati...
questioned !!!
ape motippp??
tapau air...caj lebih 20sen...
apakahhhh???

aku x kesa pon...
bukan berkire pon..
tapi tertanya2...
nape amik kesempatan...

lg cite lawak..
mak aku beli santan...
kat pasar kat kg aku..melaka...
beli 3kg...
nak tau brp rm??
RM18 !!!

logik x?
kat KL ni...
1kg santan baru rm3..

awat kt melaka mahal bebenor...
xkan santan import dari KL kot...
kan byk pokok kelapa ..merata...

lawak btl la dunia skang...
minyak da turun USD40 setong..
bukan lagi USD150 setong...

nape harga brg jadi x tentu arah...
geram..gerammm...

sekiannnn...

****agaknye da lama sgt aku x tapau luar kot...bole?..huhuhuhu**

Tuesday, December 16, 2008

backup..backup..backuppppp!!!!!

opppssss...

mak x ketinggalan ketapi nyahhhh...

harusssss mak backup blog kesayangan mak ni kannnn...wahhh..kekdahh nyerr...

walaupon kadang2 mulut mak ni mcm puaka...main sembur je sesuka hati dlm blog ni....mak tattaaapppp nk backup jugekkkkk....

ade orang x suke kehhhh??? ahhh...ade aku kesahhh??? janji hidup mak meriahhh uolsss....ahakssss.....

ddaaaaa!!!!

*****EDITED 17 DEC 2008 :

AKU BUAT BACKUUP NI SBB RISAU KAN YANG NI.... http://viruspadu.blogspot.com/2008/12/backup-blog.html

AKU BLJR BUAT BACKUP KAT SINI ...
http://viruspadu.blogspot.com/2008/12/tutorial-backup-blog-di-wordpress.html

SEKIAN....

****END EDITED****

Monday, December 15, 2008

entry backdated !

hi uolss....
aci x kalo aku buat byk2 cite dlm satu entry...ngehngehngeh...biasala...mak kan xde tenet kat uma nyahhhh....hukhukhuk....

1st of all....aku harap aku x terlambat utk ucapkan...SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA.....harap smuenye ok2 je bile balik kg tu yer....

ok...1st story aku..mestila pasal buah hati aku....Safiya Camelia...alhamdulillah..slps tangan aku sendiri yang menjaga nyer mase sakit...baru die btl2 sembuh...bukan aku menidakkan cara MIL aku jaga safiya...tidak sekali kali...cume bile aku sendiri yg bercuti dan jaga safiya dgn sepenuh hati....baru la aku puas hati stlh keadaan safiya menunjukkan pemulihan yg memberansangkan...mmg btl agaknye kot...tgn ibu sendiri yang menjaga anak semasa sakit lebih cpt proses penyembuhannyer....kan....ni gmbr safiya mase aku jaga die rituh....


cengkung kan muke nye...mase ni die buat aksi sengal sket....buat2 dgr earfon...padahal x de lagu ponggg...heheh!

ewahhhhh....anak mama ni....bijaknye amik ear fon tu letak kt tinger....
ok...cerite pasal hidangan mase raya haji pulak....aku sambut simple2 aje....dan masak pon simple2 aje....tp penat jugak nyah...yelahhh...awak sorang2 tunggang terbalik kat dapur....oppsss...tapi bonda ku pon ade tlg jugak sket2...tlg goreng ayam n tlg potong sayur sket2...hihihi....!


juadah pertama....NASI HUJAN PANAS.... :D...waahhhhh....da la hujan..panas lak tuh...camno tuhhhh???....haaa...korang jgn tanye aku mana dpt nama ni...aku amik resepi ni kt blkg pembalut tin Susu Sejat F&N....kan kat situ kan ade resepi2 tertentu kan....aku tgk resipi ni kaler2...very colorful....safiya kan suke makanan berkaler2....hasilnye....mmg safiya suke....bertambah2 die makan tau...heheh...oppss...x lupe jugak...cam biasa aku bg jugak sebhgn nasi ni ke uma mentua...diorang kate sedappp....hihihi....ni yg buat den lagi semngat nk memasak ni....

juadah ke dua....AYAM MASAK MERAH....kalo korang nak sedap kan...blend skali paste yg kite da buat tu dgn serai...mmg terangkat siot...

ni pulak kari dalca....sedap woooo...** puji masakan sendiri **....hihihi!

lps safiya sihat...aku n papa bwk safiya gi makan bekpes....kebetulan terjumpa geng bloggers a.k.a netballerzzz....tu yg aku peluk tu namanye Ajun....

yg ni pulak blogger Mc'kie....heheh...terserempak jugak kite ye nyah....Ajun n Mckie ni otw balik ke kg...singgah makan bekpes dulu sblm bertolak katenye....
ni die buah hati aku...da kurus sket kan,,,,huhuhuhu....
slps sambutan raya haji,aku bertolak ke kg anta mak n adik aku ....kebetulan aku dpt kad kawin ni dari mak aku....hhmmmm.....sape yg kenal aku dari zaman sekolah....tentu kenal mamat ni..
namanye "S" .....die ni antara lelaki yg pernah singgah di hati aku masa zaman sekolah dulu....sbnrnye die sgt istimewa di hati aku....punca kami berpisah hanya sbb mulut lelaki lain yg cemburukan perhubungan aku dgn die....sungguh aku x tau rupenye lelaki lain itu menaruh hati pada aku dan cube memporak peranda kan hubungan aku dgn S....ye la...lgpon mase tu zaman budak2 kan..fikiran masih mentah.aku terlalu cpt dgr ckp orang tanpa soal selidik bukti2nyer...
:( bile aku pk2 balik...bodoh jugak aku ni rupenye....
bile aku tgglkan zaman persekolahan...aku cube mencari semula no telefon die....tp x dpt...mase bergadoh dulu aku bakar smue surat2 die....tu yg langsung x tau macam mana nak cari no fon die...bukannye aku x tau rumah die kat mana...tau sgt...tp sbg seorang perempuan...aku malu...nampak sgt perigi cari timba....bile aku sambung bljr ke KL...terus aku btl2 lost contact dgn die....tp aku masih jugak bertanya2 pada kawan2 lama...ade simpan atau tidak no fon die....smue kate xde...frustnye rasa...
pernah mase cuti semester....aku pergi ke rumah die...tapi langkah aku terhenti bile tibe di perkarangan rumah die...aku sgt malu nk meneruskan langkah...lantas aku kembali ke kereta....malu sbb teringatkan tindakan bodoh aku meninggalkan die dulu tanpa die mengetahui apakah sbnrnye kesalahan die ....
dan kini slps 10thn....setelah aku berkahwin dan punya puteri yg comel....baru die mendirikan rumah tangga....sehari sblm majlisnye...aku call no fon die yg tertera pada kad tu....sungguh aku sbnrnye menangis mendengarkan suaranye....die masih baik spt dulu....tuturnye lemah lembut menjaga bicara....aku ucapkan maaf padanye atas kesalahan bodoh yang aku lakukan padanye dulu....ucapan maaf yang bertahun2 aku simpan....katanye die sudah lama memaafkan aku....mulia hatinye masih spt dulu...bodohnye aku....
ketika majlisnye berlangsung...sekali lagi airmata aku tertumpah melihat die bersama pasangannya..nasib baik aku pakai kaca mata hitam...dpt aku sembunyikan airmata yg berlinang...mmg molek mmg sepadan....muka S masih spt dulu...cute n babyface alike..cume sekarang die sudah sedikit tembam dan berisi..rindunye aku pada wajah itu...wajah yg bertahun2 aku rindukan....wajah yang aku cari dulu sblm aku memutuskan hendak melangsungkan perkahwinan dgn papa....syg mmg tiada jodoh kami utk bersama....
tidak ku sangka ibunye mengenali aku...dari mana dtgnye die mengenali aku???....die usik aku semasa aku n emak bersalam dgn nya..."oohhh...inilah die yang tak sempat jadi menantu makcik tu yer...."...tergelak besar mak aku....aku malu btl masa tu....dalam masa yg sama aku musykil...mcm mana die boleh kenal...alih2 kakak n abgnye pon sambut aku mcm da lama kenal.....musykil...sungguh musykil...
semasa S di pelamin persandingannyer...aku ingt nk amik gmbr...baru aku perasan hp aku tertinggal...cissss...time2 ni pulak bole tertinggal....aku lambai pada die...die balas...dan die berikan senyuman yg sgt manis utk aku ingati...senyuman yg aku rindukan....abg nye menggesa aku utk pergi menepung tawar....aku x mahu....malu yg amat....mak aku pon suruh pergi jugak...aduhhh...dlm ramai2 tu aku x mampu nk menolak..sbb orang ramai da pandang2...aku pergi jugak ke pelamin tu...aku tatap wajahnye dan sblm die perasan airmata ku yg bergenang itu...aku tunduk lantas salam dan cium tgnnye di samping aku passkan saguhati aku di tgnnye...sesungguhnye tempat die amat istimewa di hati aku dulu....aku salam dan peluk cium pasangannya...muda lagi...baru 23tahun...orang kelantan....manis bangattt... :)..mmg sepadan dgn S yg bertitle "cikgu" sekarang...
di meja makan...aku x lalu nk makan....aku asyik pandang ke arah S....hhmmmm...aku ajak mak balik cpt2....sbb hati ni rasa sayu sgt....
dalam perjalanan balik....aku teringat zaman perhubungan aku dgn die...saat manis study grup bersama....saat die memberikan semangat pada aku tatkala mak berpisah dgn ayah kandung aku....saat2 aku down...mmg die lah yg sentiasa di sisi....kenapa la aku bodoh sgt....
tapi....tu laahhh....memori itu smue mmg manis....tetapi hanyalah manis utk dikenang...utk aku kembali mengejar die adalah tidak mungkin...hidup aku cukup bahagia skarang...dan aku bersyukur dikurniakan suami yg baik,handsome,bertanggungjawab dlm rumahtangga dan menjaga amal ibadatnya....dan puteri kurniaan Tuhan yg amat2 comel...
aku bersyukur ke hadrat mu ya allah....

Thursday, December 04, 2008

safiya ku....

korangggggg...

safiya x sihat balik laaaa...

semlm die muntah2...berak2 cirit birit lak tu....dgn hingusnye lagi asek tersembur kuar je..mkn pon x mau..bile minum susu,muntahhhh..da gi klinik da ...ubat dr da bagi pon...dr ckp if safiya jadi lembik n terbaring je,maknanye kena masuk drip la ke spital....uuwaaaaaaa :(( risaunye hati aku.....

dr soh bagi 100+ utk top up smula fluid badan die tu....selain bagi 100+ kan...uolsss tau x nk wat camne....nk kasi badan die ok blk...aku risau la wehhhhhh...

uollsss...bg idea plz...tqvm

Wednesday, December 03, 2008

diet..diet..diettt..... :D


hye uolsss...
hari ni mak gembira uolss...malas da mak nk pk2 ape orang rasa ttg mak..agaknya orang lebih suke if kite ni berlakon,berlagak baik,hipokrit n plastik semata2...berterus terang adalah diharamkan..waahhh..btl kah?? konsep mak ni senang je...orang suke ke x suke ke mak ni kan...ade mak kesah??janji hidup mak meriah uolsss....btl x hotmama?ngehngehngehngeh!!!! bukan mudah nk memuaskan hati smue orang....
ok..hari ni mak nk cite citot dgn uolsss...hari tu mase mak gi hosp serdang (opppss..terkantoi sudah) mak nampak gmbr ni ditampal kat papan kenyataan depan klinik diet situ...so..utk mereka2 yang sdg berdiet atau dlm proses nk berdiet...inilah pilihan2 makanan yang lebih baik ok...
sama-sama kite lakukan...
Girl Power !!!! (**ecececececece..poyo pulak ** )...

Tuesday, November 25, 2008

bertembung..


***gmbr hiasan jer ****

bertembung dgn accident mase pagi2 nk gi kije adalah satu perkara yang x best...btl x?nak2 lagi kejadian yg berlaku depan mata...mmg la rasa hati tu tertusuk sgt2....rasa mcm perasaan tu rasa x best spjg hari disebabkan tertengok kejadian yg berlaku tuh....

ok2...pagi tadi mase nk gi kije...dari jauh aku tgk jalan raya di Puchong Infoport menghala ke Putrajaya jam,beratur pjggggggg sgtttt....alahai aku ckp ....matila aku smpi lmbt ke opis pagi ni...rupenye bukan jln aku yg jam..jalan sblh aku yg jammed...jln aku tu jam skejap aje sbb ramai pemandu memperlahankan kenderaan utk tgk kejadian di jalan sblh tu...rupenye,jalan nk menghala masuk ke persimpangan Putrajaya tu sgt jammed terukkk...5 biji kereta bertembung depan blkg....polis trafik mase tu da ade utk meleraikan trafik yg sgt pjg tu tp aku rasa mmg takes time sbb jammed tu pjggggg sgt hingga ke highway Sg.Ramal/Kajang tu...perggghhh...gerenti lambat arrr staf2 yg nak masuk kije tu....punch card merah nokkk...adehhhh...sian diorang kan...

pastu...kete aku melalui jalan depan Lebuh Silikon iaitu bertentangan dgn Stadium UPM...kali ni accident betul2 depan mata kami anak beranak....dua biji motor bertembung sesama sendiri di lorong yang aku gunakan tu...yg sorang ni da berpusing atas jalan n motor die btl2 depan jalan aku,motor yg lagi satu tu terhempas kat divider tu,dgn penunggang tu pon skali terhempas ke divider...adoiiyaiiii...keadaan mase tu jadi panik skejap coz tetibe smue pemandu n penunggang motorsikal yang lain memperlahankan kenderaan utk tidak langgar mangsa2 tu...n ade jugak yg berhenti di tepi jalan utk tlg diorang yg malang tu...aku dgn papa terkedu kejap...terperanjat....safiya diam je...kami pon teruskan perjalanan walaupon hati papa rasa bersalah...die kate mmg nk tlg..tp keadaan x mengizinkan...lgpon kami pujuk hati sendiri ...ramai yg tlg tadi...hhhmmmm...

so..dimaklumkan...kami lambat sampai opis hari ni....huhuhuhuhuhu....

Friday, November 21, 2008

ok...i hate this !

i hate to say this but i have to.....

IDA N TANIA KALAHHHHH WEIIIII...

i sgt sedih...i hate this...i hate this...how come that Hongkong team winnnnnn???? :((

ok2....i know...TARA is 20% effort,20% brain,and 60% LUCK !!!!..I KNOW THAT....

the only reason that Malaysian team get lost is jez they missed the flight to Dubai (transit) in they're way to Thailand....ok2...i can accept that...

BUT STILL... I FEEL SO SAD ! :(

Thursday, November 20, 2008

korang...jgn lupe malam ni wehhhhh....

wehhhh....korang....jgn lupe mlm ni ehhhh...

berikan sokongan kite pada MALAYSIAN TEAM - IDA N TANIA in

THE AMAZING RACE ASIA finale season 3....on AXN @9PM TONITE....

chaiyokkkk motherssss....

u can do it babe.....


***aku x suke philipines team-si Geof tu...tp aku suke Tish....n aku bajet HongKong team pon x menang sbb da kena penalti 4 jam delay....yeyyyyyy......go Malaysiannnnnssss!! ****

Wednesday, November 19, 2008

doctor..anyone...anyone..no one ??? :(


i'm stressed!!! deeply in stress rite now!
bulan ni aku x dtg2 period pon lagi...o my god....aku da buat UPT... -ve..da 2 kali da buat.... muke aku kuar byk jerawat besar2...berbukit bukau rasanye muke ni....
puncanye??? kerja aku skang ni....tensionnyerrrrrrrr.....rasa nk menangis puas2....nak menjerit kuat2...baru nk bercerite masalah kt orang..nafas aku da tersekat2....air mata da bergenang...pastu turun dgn lajunyer...blm cite lagi nihhh..da nangis...camnoooo???
O GOD help me....what to do...???helpppppp!!!!
***aku rasa nk sepak orang laaa... ***

Tuesday, November 18, 2008

cantiknyer...ske ske ske!!!....


akhirnye...bungkusan yang dinanti2 tiba jua akhirnyaaaa...

jeng jeng jeng....

TARAAAAAAAAA!!!...ske ske ske nyerrrrrr.....

PRADA u.....i beli online okehhhhh....bole jadi sling beg pakai dgn jeans...ataupon bole jadi beg datin2...kehkehkehkeh!

beli kat mana??? kat
sini...
okeh..balik ni i nak tukar beg...walaaahhhhhhhh!!!

Monday, November 17, 2008

entry apakah???

entry kelamkabut part 1.... ---> entry buruk lantak.....


apakah yang saya lakukan di sini di kala lunch hour di ptg jumaat ????saje saya ske2 nak beratur kat sini...aci x jawapan tuh...ade yg kena sekeh ni kangggg..panggggggg!!!!...perbuatan saya beratur di sini adalah kerana saya sgt suke hati nk beli roti boy di RotiBoy Shoppe @ Alamanda....dan sy sgt tamak haloba skali kerana saya nk makan banyak2....bole? sebabbbbb..roti boy kat sini sgtttttttttt laaaaaa sedap...mmmmm...nyum3x..dap dap nyerrrr...buktinye..sila lihat kepanjangan queue ini...smuenye semata2 kerana ROTIBOYYYY!

oleh kerana aku tamak haloba...aku beli skali 3 buku ngkoooo....giler melantak....aku nk cpt mase ni sbb user kat Bendahari tgh proses gaji...aku lak gi melenconggg...oppsss...melancong !...tp mak tatappppp menjalankan tugas nyahhhh...auuuwwwmmmm!!!!

yaaaa...itu die...panas2 ni ! dap nyerrrr!

nampak fizikal die cam xde la ape sgt yg menarik kan...tp korang blm rasa weiiiii.....da boommm okehhh!

dari alamanda aku memecut balik ke opis....dapat ngap skali 2 ngko....tu pasal aku ckp...very the buruk kelantakannnn....tp kenyangnyerrrrr....smpi opis aku sedekah lagi satu tu kat opismate kusssss...seeee....aku ni sgt baik hati kannnnnnn!! ngeh ngeh ngeh ngeh!
entry masak2 part 2.... ---> sempoi2 jer....

saya masak rendang daging semalam...rendang yang basah2 sbb nk makan dgn nasi panas2...oppsss...sila baca btl2 yer....saya masak rendang daging pada hari semalam...bknnye saya masak rendang daging semlman...ataupon saya masak semula rendang daging semlm punyer...bukan tau...sila baca dgn intonasi yang btl ...ye murid2... ...hohohohohoho!!!

dan jugak saya masak kobis goreng....simple dimple super duper!

dan kerana tekak papa nk makan ayam goreng,,,aku gorengkan laaaa...ceaaaa....sbnrnye aku pon nak mkn jugak....kehkehkehkeh....dan tidak dilupekan...ikan cencaru bakar seketuiiii...cukupla seketuiii...utk kami berdua sajorkkkk!
entry wayang part 3---> madagascar 2.....

lps masak2...kami ke The Mines utk nonton Madagascar 2...giler klakar....opsss..orang depan...kalo nk berasmara dana sila nyanyi lagu tiara jaquelina yer....sakit mata i u knowwwww!!!

itu die anak dara ku....safiya sgtttttt "baik" mase tgk wayang ni tau...nak tau bile masanye die baik....mase iklan aje..sblm cite start....elok je cite start...die pon wat "cite" die...baling puting la...nak jalan2 dalam panggung laaa...saya??? opsss...saya jadi mem besar okehh...papanye kan ada....lalalalalalala!!!!

tu die safiya yg kejap baik kejap "baikkk"...huhuhuhuhu!!!

papa...aaaiii lebiu... =))
dahh...tu ajer...
sekian.....

Friday, November 14, 2008

TARA....



yahooooooooo....

ske ske ske.... =))
Ida Nerina(actress) n Tania Khan(heiress) will be the final 3 in The Amazing Race Asia finale.....
superb mothers...really stunning!
GIRL POWER!!!
catchup the finale next thurs 9PM on AXN...
***over pulak mak ni noks! hahahaha!

Tuesday, November 11, 2008

no feelings inside...



lately ni..kalo korang perasan...da lama aku x excited updating blog...kan?perasan x?ntah laa...terlalu byk perkara yang terjadi...menyebabkan aku sometimes hilang arah...sometimes rasa marah....sometimes i feel like people not being fair to me...tapi aku cpt2 pujuk hati...aku pujuk diri aku..aku kate...ni smue dugaan Allah...Allah nk menguji sejauh mana kesabaran aku...dan keimanan aku...ye..aku x nafikan...aku ni bukannye kuat iman sgt...tp aku masih bole bezakan yang mana baik...n yang mana buruk...


dan lately ni jugak aku terpaksa tolak a few jobs mengandam n pasang pelamin...geramnye tidak terhingga sbb bukan aku sengaja tolak...tp disebabkan kesibukan yang amat sgt menyebabkan aku terpaksa OT di hujung minggu skaligus terpaksa menolak job-job tersebut....yang menambahkan kegeraman aku ialah..sikap pegawai2 superior aku ...x payah la aku mention nama2 diorang kat sini...biar je la ianya tertanam dalam hati aku....sikap2 yang membuatkan aku bernanah hati,menjadikan aku seorang pendendam...berdendam kerana sikap mementingkan diri diorang tuh...tidak memikirkan masalah orang lain...pokok pangkalnye...jika kita x ambil pusing masalah orang semasa nak menyelesaikan masalah kite,bile pulak nnt orang akan ambil pusing masalah kite bile terkena kt btg hidung sendiri blk..btl x??xpe...di bumi ni diorang bole la tunjuk kuasa diorang...kuasa Allah atas doa orang2 teraniaya nescaya dimakbulkan....percayala...x sempat lg nk terime balasan di akhirat,Allah akan bagi balasan CASH kat kite di muka bumi lagi ..tau!aku amat2 menantikan saat itu...saat diorang tergolek dog!kejam kan bunyi ayat aku ni???mmg kejam..tu pasal aku kate..aku skang ni menjadi seorang yg terlalu pendendam....Ya allah..bantula hamba mu ini...


seperkara lagi yang membuatkan hati aku tersentuh....apabila aku mendapat tau biras aku nk mengambil keputusan utk bercerai dgn adik ipar aku tuh....kenapa la haiiiii.....adatla berumah tangga ada pasang surutnye....skang ni mereka da berasingan....biras aku kembali ke kampungnye kt Melaka....dan adik ipar aku kembali berseorangan....ntah la...aku x nak salahkan sesiapa....pada aku adik ipar aku tu bekerja bagai nk mati sbg pemandu ambulance di pusat kesihatan upm...dan sekiranya OT die x melebihi 100jam...die tidak akan dapat gaji melebihi 2K...adatla da berkuarga...mmg nk cari duit lebih....lgpulak biras aku tu x nak bekerja,x nak berpisah dgn anak katenye...pada aku alasan tu x logik...if kite nk hidup yang selesa...kena la sama2 bantu suami....kerana tidak mahu membantu suami bekerja tu la,adik ipar aku terpaksa duduk serumah dgn mak nye(mak mentua aku la tuh) yelah...sewa rumah kat sini manala dpt 2-300...mau2 pon 400 atas...dgn duit kete lagi...pampers anak lagi....so...x payah la nk merungut dan asek nk bergadoh dgn husband utk tgkatkan taraf hidup..ye x?kalo nk selesa..sama2 bantu suami...kan?


bile suami bekerja bagai nk mati...di katenye suami gi menggatal...siap ugut2 bagai nk simbah asid kat muke adik ipar aku la..di bukaknye hadis itu ini nk sokong hujah die yang kununnye die x perlu bekerja,tugas suami yang bekerja..adoiiyaiiii..kalo hidup kat zaman nabi bolelah kite amalkan fatwa begitu...ini zaman ekonomi mencabar..logik ke kite nk biarkan suami tunggang terbalik sorang2 bekerja..kalo suami gaji 2-30 ribu xpela....ini gaji ciput..macam2 lagi la die perkatakan..melawan ckp n kurang ajar apatah lagi..itu la ini la...mcm2 perkara yang die buat utk menambahkan sakit hati mentua aku n adik ipar aku tuh...kenapa la haiiiii....kenapa x nak sama2 bantu suami if nk senang?kenapa cari alasan demi alasan utk bercerai...???ingtla wahai birasku...kehidupan slps penceraian tidak semudah yang disangkakan...tambah pula dgn kehadiran anak....aku kesian dgn mentua aku...diorang bukanla sihat sgt...tp digagahkan jugak utk menjaga hati menantu...jentik pon tidak...adatla orang tua,mulut bising sket,bising pon sbb sayang..bkn nak soh gi jahanam...tp kalo dalam hati kite tanamkan rasa bersyukur dgn pemberian Allah dan jodoh yang Allah tentukan,da tentu kite x kan hilang arah...kan?aku rasa mcm baru sgt diorang berkahwin , n mcm baru lagi mentua aku timang cucu baru ....hmmmm!


dan lagi...aku tau sepatutnye aku tidak berkongsi perkara ini...tapi aku rasa aku perlu luahkan ...kalo tidak nnt aku akan hilang kemudi....boyfren lama aku email aku...emailnye berbunga2 cinta....dan aku rasa nak menangis baca email die...adakah sbb aku masih sygkan die...tidak....aku sygkan suami aku n anak aku lebih dari segala2nya....so...atas sbb ape aku menangis?? kerana die mengatakan die tidak kawin2 lagi...ayat2 cinta nye masih berbasi dalam pemikiran aku....dear..plz...go from my life....i da kawin dear...plz find someone else to replace me in ur heart....kite sekarang tidak searah lagi...kalo dulu sblm perkahwinan ini terjadi..mungkin boleh i pertimbangkan...i x mungkin kembali pada u...x mungkin..jgn ditagih ape2 janji kite dulu...hakikatnye u yang melepaskan i...wang ringgit dan kedudukan u bukanla jaminan utk i melepaskan ape yang i ada sekarang....plz go...go :(

ok la...aku x nak lagi layan blues ni...better aku tgk gmbr2 safiya supaya aku sedar diri...n sesungguhnye safiya camelia adalah kesayangan aku dan ratu hati aku...semoga aku berjaya melepasi cabaran n dugaan ini...doakan aku okeh!

bye!

Friday, November 07, 2008

anak dara ku ....

tgk la dua beranak ni berjalan...langsung x ingatkan mamanye....
lagak safiya berjalan mcm tgh ngedates dgn boiprennnngggg....ish ish ish !!!
bak mehh air tu...aiii hauss ni... =))
ok mama...jgn kaco ok...aiii nk minum ni...

oppss...da habis pulak air saya...tambahkan lagi yer...
***macam2 la anak aku ni....hikksss!!!