Thursday, November 29, 2007

Safiya Camelia ku....the apple of my eyes...

hai syg,


makin hari aku makin seronok tgk safiya membesar....safiya skang da dok dalam walker,ke sana ke mari die kemas rumah...(sepahkan rumah la sbnrnye)...kalo aku kt dapur tgh masak,die pon sama2 tolong dgn aku...tolong sepahkan dapur...heheh...tp xpe..mmg aku terhibur dgn keletah die...



paling x bole lupe kalo die sembur2 air liur die...hahaha...mmg lawak sgt...dan lagi satu bile nak kena makan ubat bile batuk/selsema....yg klako tu die bole tutup mulut die rapat2,siap kemam bibir lg,tanda protes x nak mkn ubat even gune syringe...aku mesti ketawa time tuh,sbb muka die tu mcm bersungguh2 sgt nak tutup mulut tuh.... :)) ...dan bile aku x de kat depan mata die mcm nak gi dapur kejap ke,mesti die menangis2 manja sbb nak ikut aku,maknanye die nak aku gi mana2 secara berduet dgn die la...kalo dgn papanye,dgn papa2 nye skali die ajak gi mana2 berjemaah... :D dan yg aku terperasan,bile aku bukak cd Baby day's out,ala..yg cite baby bink tu...safiya tgk mata x berkelip2,bile bby dalam cite tu ketawa,die pon mcm fhm dan ikut sama ketawa...ntah la ..bahasa2 baby ni diorang dgn diorang je yg fhm...ahaksss...bile nk tido pulak,die akan buat satu kuakan lentang mcm nak berenang ke blkg tu tp tgn kiri je yg buat,and agak2 bile mata da nak terlelap,die mesti cari jari aku/papa die utk pegang baru die tido lena..safiya2...mama syggggg sgt kt safiya tau....but n'way,mmg die la buah hati pengarang jantung aku,kesygn aku,intan payung,gunung,sungai,beskal dan ape2 lagi lah yg sewaktu dgn nye...



skang ni batuk die x baik2 lagi...da masuk botol ubat batuk yg ketiga da aku bg kt die...tp still mcm tuh jgk...aku ingt nak bawak die gi pakar kanak-kanak kat private la,mcm Az-Zahrah ke or An-nur kt Bangi tuh.bkn ape,ubat batuk yg dr kt klinik panel bg tuh mcm x berkesan je...mcm tu jgk..batuk nye still ada esp malam2 and kahak nye mcm ade je byk lg kt kerongkong die....risau jgk aku ni...da nak masuk sebulan da safiya batuk2 nih....ya Allah ,Kau lindungilah keluarga hamba,Kau payungi la kami dengan kesihatan,kesejahteraan dan limpah rahmat kurniaan Mu Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim...



ermm...best fren aku kt kolej dulu,Shaz tu,da masuk hosp da..menanti kelahiran permata hati die,aku da belikan present utk bby die...semoga die selamat menjalani proses bersalin tu...i'allah...



safiya nyer rambut x lebat lg...bile anak mama nak lebat rambutnye nih...huhu....okla darling...aku rasa that's all for now......nnt jumpe lg....
bye !

2 comments:

PuteriSatu said...

salam kenal...ini 2nd time visit blog safiya nih....salam kenal dari auntie....comelnya dia....aqilah pun umur 6 bulan dah akak masukkan dalam walker gak...tak per..rambut tu nanti panjang la tuh....si safiya ni manja..tapi baby dalam usia cam ni..memang manja giloss...dun wory...nanti dah besar sikit dia akan lebih berdikari...

Lily Safiyya said...

Haii...kita pun nak berkenalan la. since nama baby kita dekat2 sama hehehe..baby kita Lily Safiyya...baru 2months old...Safiya Camelia sedapnya nama dia...key...jumpa lagi...jemput2 le ke blog kita....~MAMI LILY~