Tuesday, November 13, 2007

kisah abah + safiya 6 bln...

hai syg....

aku blk kg last week....tgk kubur abah didirikan kepungan dan nisan...alhamdulillah segalanye berjalan dgn lancar...ada buat kenduri doa slmt sket...pusara abah nampak indah...nnt aku nk mintak mak tanamkan pokok renek dan rumput carpet kat sekitar tanah kubur abah tu..moga2 pokok2 tu nnt mendoakan kesejahteraan utk abah dan memohonkan keampunan utk abah kepada Allah swt...aku harap abah damai di sana..al fatihah utk abah...

walaupun dalam hati masih sayu sbb terasa dgn pemergian abah,tapi sket sebyk aku gembira sbb hari ni safiya genap 6 bulan...cepatnye masa berlalu...safiya skang da pandai meniarap sambil angkat2 punggung,kadang2 tu die berpusing keliling 360darjah.yang buat aku gelak,die nak merangkak,tp gerakan nye tu kebelakang....heheh...aku tny mak...mak kate tu normal,die akan merangkak kedepan jgk nnt...mmg mula2 kebelakang dulu...

aku ade amik gambar safiya tp kamera terlupe lak nak bwk ke opis...xpela...sok luse aku upload masuk dlm blog ni....

aku ade baca paper hari ahad lepas..mingguan malaysia...ade jawatan kosong PDRM...jwtn yg ade utk wanita cume Inspektor aje...aku ingt nak try la...alang2 mintak sana sini susah sgt nak naik pangkat...try kan jela...untung sabut timbul,untung batu phm2 sendirik jela...aku baling batu tu kat muka Andak...hahahaha...kalo dapat,training 6 bln kalo x silap aku...nnt dptla aku title Inspektor Sahab Bombay Police Station...skueng skueng 18x....(da la badan gemuk, lutut sakit ..berangan nak jadi polis...boleh...Boleh Jalannn !!!! :p )...

xde yang menarik sgt hari ni...cumenye td ade makan free kt pantry opis and kol 2.30 td aku sit exam PTK paper khusus...ntah ape2 jela aku jawab tuh...belasah jela...x baca sgt nota sbb x dpt nak predict soklan...lgpon nota tu yg baca aku..kadang2 safiya pon baca nota aku tu..siap sembur2 air liur lg...huhuhu...

okla dear..that's all for now...bubyyyee..

No comments: