Friday, November 23, 2007

adik aku konvo + aku accident

hai syg...

susah betul nak masuk blogger skang ni....network x ok sgt la skang kat upm ni....


anyway...aku xde ape benda sgt nak cite...cume ahad lps adik aku si Ida tu..konvo dkt uitm shah alam....utk degree die la....BBA


aku ade la snap bbrp keping gmbr die....



tu gmbr mak aku,ida & aku....




antara kawan2 ida yg smpt jumpe...





dpt dua bouquet flowers siot...


dannnn....
antara kejadian yg lain nye....kete aku kena langgar kt buntut...
kisahnye mcm ni....aku da lps amik safiya mase tuh...elok je aku letak kan die dlm seat die tuh...pastu aku drive la kuar nak menuju ke jalan besar...sampai kat simpang 4 kat situ aku stop la nak bagi kete yg dari jalan besar nak masuk ke dalam.....aku x jalan lg alih2 ...DUMMMMMMMM.,,,,terkejut aku...anak aku terjerit kejap...pastu die nangis.....
aku turun la dari kete..aku tgk kt blkg tu xde la ape sgt sbb bumper blkg tu dibuat dr fibre....tp tulah...ade la kesan hitam2 cina tu nye kete + kemek sket....plat no aku pon patah 3 bhgn....
aku ape lagi...marah la cine tu...apsal die x reti nak sabar...aku blm pon tekan minyak die da hentam blkg aku....die kate sori3x...senang2 lutut die je kate sori....aku ckp la mcm mana ni...mau gi balai ke nak setel sini?die pon tgk2 keadaan kete aku tu then die ckp nnt esok dtg gi bengkel die...die ade bengkel kt kaws perindustrian serdang tuh...aku soh miss call aku then lps tu kitaorg setel...dlm pd tu aku hafal jgk no plat die tuh...tp bile da sampai uma ...aku lupe lak no platnyer,,,mgkin sbb aku fobia+trauma sket...
tp esoknye tu ai call die and lps tu die bwk kami ke bengkel die...die ckp die akan ketuk blk dan cat ape yg patut dan ganti plat no....kire okla kan...
kol 4 ai dtg amik kete tu..da siap...die kate x pyh risau die nye bill...biar die byr...
okla tuh kan....sebbaik die ni kire nak bertggjwb...kalo die lari siap die....
anyway yg x bestnye...safiya demam pulak lps kejadian....demam terkejut agaknye..tp pg td aku rasa mcm da nak kebah sket demamnye...aku siap bwk ubat demam dgn batuk kt nurseri soh die bg kat safiya....
so...tu jela citenye....ape yg aku nak rangkumkan kat sini ialah....walaupon kite berhati2 pandu kenderaan,x semestinye orang lain pon akan hati2 jgk....cume yg bestnye kecelakaan yg berlaku tu sebbaik x teruk sgt,,,,dan alhamdulillah nyawa aku & anak aku masih pjg lagi...
okla syg...tu je kali ni...nnt aku blogging lagi ye..
cau chen dol....

5 comments:

PuteriSatu said...

salam perkenalan dari akak...1st time visit blok ni...tak sedar air mata akak pun bergenang baca pasal pemergian arwah ayah mama saffiya tuh...al fatihah untuknya...

Safiya ni akak rasa baya Aqilah kan....? maybe klu muda pun 2-3 hari je...salam perkenalan untuk saffiya yang comel lote tuh dari untie puteri k....

Ada part yang akak tersnyum sendiri baca mama saffiya menulis...hehehe...

fealize_eleanoer said...

hye akak..

tq for d comment...

anyway salam perkenalanmu ku sambut dgn lompatan somersop..(btl ke ejaan neh?)..

:)

budak gumok said...

salam menyibuk dari aku..

ko lama tak update blog...aku pon tak jengok hari hari...skali ko eksiden da...

mcm kes aku masa bln posa hari tu la..ingat tak? kes langgar pungkok jugak. tp masa tu aku xbawa savvy kebanggaan kau dan aku tu. aku bawak kancil...

tp cina tu xmau ganti bonet blakang aku tu...dia suruh ketuk jer. brengset. tp nasib baik ketuk tu cantik...da cat nampak cam baru jgk...

camner ank ko..da sihat?

fealize_eleanoer said...

anak aku sihat yus...batuk die pon da elok sket...hari tu gi wat nebulizer kat hosp pakar kanak2 kat bangi nih...alhamdulillah,much better... :D

fealize_eleanoer said...

test