Tuesday, October 09, 2007

Akhirnya....

hai sayang...

Akhirnya...nak jugak ai beli rumah...

aku x kesa sbnrnye ape jenis rumah yg die nak beli pon...asalkan sesuai dan selesa..x terlalu besar..dan x terlalu kecik...

semlm kami pegi booking rumah kat Sri Lavender,Taman Sepakat Indah II..dkt Bangi Seksyen 7...apartment harga RM160.8K,tp discounted 10% kalo x silap...so..ai mampula beli...

aku bersyukur kerana akhirnya kami akan mampu menduduki rumah sendiri.projek tu dijangka siap hujung 2008.yg bestnye developer tu,da dpt kunci nnt ,da duduk ,baru start potong bulan2...aku x brp yakin projek yg buat potongan awal2 dan setiap perkembangan projek dikenakan progressive interest.mmg x larat kalo aku dgn ai nak bayar...akhirnya jumpe rumah yg wat potongan lewat mcm ni...mungkin sbb company ni company cina,capital besar so not to worry sgt about budget.

sbnrnye,bkn aku x nak beli rumah guna loan aku.aku nak sgt beli,tpnye setiap kali aku usulkan pd ai,setiap kali tu la usul aku tu ditolak..walhal yg nak gune tu loan aku.die nak aku beli rumah aunti jue,tp mslhnye loan kerajaan x lps kalo nak beli rumah kt area lestari putra tu..antara sbbnye ialah Geran masih master title,x dipecahkan lg kpd individual title..sbb lg satu ialah pasal CF sementara..kat situ rumah2 smue CF sementara lagi...mau makan 6-7 thn lg kot baru dpt CF tetap.tu pon mungkin..x kan la aku nak tunggu lg 6-7 thn kan..umur pon da meningkat dan potongan pon akan jadi besar.last2 aku ckp kat ai..gune loan die kalo nak beli rumah,ikutla kehendak die nak beli rumah kat mana ke apt ke flat ke ape ke lantak,,,janji biar die yg beli sbb smue yg aku nak smuenye die x berkenan...

aku berangan nak jadikan rumah comel kami tu nnt secantik yg mungkin..yela..sbb rumah sendiri kan...kat situ pon ade fitness center,ade swimming pool and lots more...aku bole ajar safiya swimming nnt...heheh,,,

okla bebeh,,,,that's all for now..anything nnt aku report k...

tata...

1 comment:

Warganegara Kampung KEKAL said...

wah..tahniah...aku doakan menjadilah rumah tu nanti....
ni kira dah setal la satu masalah kau yer?